Upotrebljivost seta za brzo krpljenje gume

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Re: Upotrebljivost seta za brzo krpljenje gume

sve zavisi do velichine rupe...ja sam sada po povratku u Austriju doziveo pre naplatne rampe posle Novog sada da mi se prednje desna guma odjednom izduva.posto sam vozio nekih 40-50 kmh na sat ,stao sam doslovno veoma brzo.na gumi rupa(kasnije ovde premerena u servisu nekih 6mm) ko da sam na armaturu nagazio.tu nepostoji nista drugo osim rezervni tochak,koji hvala bogu imam i tada je prvi put koriscen otkada je u autu.u servisu preporuchili kupovinu nove gume jer se po njim svaka guma koja ima indeks brzine preko H ne krpi i servis nije hteo da je okrpi,iako su gume presle nekih 5000 -7000km ove po Austriji i nema nekog ostecenja sa unutrasnje strane.jednostavno je covek odbio radi svoje sigurnosti da je okrpi.usput sam dao ostale da se pregledaju i bile su pune eksera i zica..pitao me serviser da li sam po gradjevini vozio?nije ni svestan kakvi su nam putevi i sta se sve valja po njima
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• kolibarko
      CBC Član
      • 13.01.2009
      • 34
      • Salakovac
      • ford sierra , bmw e21 golf mk1

dobro, to su vec extremne situacije,u svakom slucaju nije na odmet da i jedno i drugo,

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

...usput sam dao ostale da se pregledaju i bile su pune eksera i zica..pitao me serviser da li sam po gradjevini vozio?nije ni svestan kakvi su nam putevi i sta se sve valja po njima...
        Bas skoro mi je vulkanizer krpio gumu tubeles cepom , i pored tog srafa koji je bio kritican izvadio je jos jedan isti takav + neko ekserce. Pazljivim zagledanjem ta 2 srafa zakljucio sam da sam ih sve pokupio u rodjenoj garazi !!! Dakle pocistite svoje garaze s vremena na vreme....
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Iskreno, ja se nebih oslanjao na set za brzo krpljenje gume... Iz licnog iskustva, i sestrinog decka, nama za 1.5 godinu se desilo 3 peha i ni jednom nebi pomogao taj set... Meni se samo odjednom izduvala guma, a problem je bio sto se nekako zaglavio selep... I nisam mogao nikako da naduvam gumu... Sestrin decko je prvo naleteo na parce lima pa je rasekao gumu, a posle ga je autobus izgurao sa puta i iskrivo felnu.
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Sajonara99
            CBC Član
            • 18.09.2009
            • 98
            • Kragujevac,Batocina
            • suzuki swift 1.3GL

Odg: Upotrebljivost seta za brzo krpljenje gume

I opet ja.....Vidim da tema nije zakljucana ( jos ),pa rekoh da postavim neko glupavo pitanje....Npr...zna li neko konacno jeli taj komplet DEFINITIVNO od znacaja za pandure ili moram da teglim rezervni tocak?!? Mislim,da li prave problem ako ga nemas u gepeku,a imas samo taj kit za brzu popravku ili ne? U mom suzukiju vise nema mesta za rezervu,pa je nosam iza prednjeg sedista.....Napravio sam joj navlaku da ne prlja okolo,i sad mi je auto reg. za 3-je...ha ha ha ozbiljno,gepek je tako mali,da tesko da bi i onaj mali rezervni stao tu. S"obzirom da je tocak-boca upala u prostor za rezervni tocak u gepeku ( ispod patosa - jedva ). Neke stvari su se promenile od zadnjeg komentara na ovu temu,pa ako znate,recite. A i tacno je da nemamo gde da idemo po nasoj zemlji od sat-dva voznje.....Pa eventualno rezerva moze da stigne brzo. Ali ipak...Kad vec nosam razne silikonske sprejeve i kojekakve boce, bolje mi je da nosim jos jednu bocu,nego ceo tocak....
            Ako nece, uzmi veci cekic...

Comment

• Pantah
              CBC Veteran
              • 25.03.2007
              • 159
              • Beograd

Odgovor na oba često postavljana pitanja - točak ćopavac i komplet za krpljenje su obuhvaćeni pravilnikoom o tehničkim uslovima za vozila:

Пнеуматик на резервном точку мора бити истих димензија и носивости као пнеуматици који се користе на
              возилу или бити хомологован као привремени резервни точак према једнообразним техничким условима.
              Резервни точак не морају да имају моторна и прикључна возила ако су пнеуматици или наплаци опремљени
              неким сигурносним системом за сигурну вожњу с издуваним пнеуматиком или ако возило поседује одговарајуће
              средство за привремено оспособљавање издуваног пнеуматика (нпр. спреј, пена у боци под притиском, комплет
              за брзу поправку пнеуматика и сл.).

Dovoljno?
              Money for nothin' and chicks for free

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Pa da je dovoljno ovaj forum en bi postojao

Nego daj ti to lepo pa da mi uramimo i ustaklimo da ne požuti artija.

1. Moraš imati normalan točak ili....

1.Sprej takav i takav,
                2. Set za krpljenej guma (ja kupio jedan za 180 dinara, šilo, lepak i one vrpce)
                3. ćopavac na kome piše ja sam homologovan ali mi ne veruju
                4 izmisliti nešto

Pa mi to lepo damo u štampu i pod nos drugu organu kad pita....

Mislim cvrc...
                резервни точак према једнообразним техничким условима.
                homologovano, jednoobrazno i tehnički uslovi... To kod nas nikako ne može u jednoj rečenici...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

napisano je tako da moze sve i ne moze nista. tj. sta god da imas, moze drug organ da ti kaze a pa ne, ne, nije to, to. treba ono drugo.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                  X