PEUGEOT 307 - iskustva, saveti, informacije ...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jordje
    CBC Početnik
    • 24.05.2008
    • 6
    • Vrsac

PEUGEOT 307 - iskustva, saveti, informacije ...

Hocu da kupim pezo 307,ali su mi mnogi rekli da je to auto koji je odlican,ali ima dosta problema sa elektronikom,zadnjim trapom i sl.

Ja sam totalni laik za automobile,ali mi se ovaj auto jako svidja,ali opet ne bih hteo da kasnije imam poteskoca u odrzavanju.Zanimaju me iskustva vlasnika ovog auta i njegove dobre ilose strane.
    Naravno svi mi savetuju da u toj klasi "nema boljeg"od golfa.Hvala unapred.
  • mishkom
    CBC Senator XXL
    • 07.08.2007
    • 591
    • N/A
    • N/A

Ehh, lazu te sve Sve sto su ti rekli zaboravi Dosao si u drugu galaksiju gde se na neki drugi nacin zivi srecno

Salim se naravno, ako te nesto interesuje pitaj, ako te nesto brine kazi, da razjasnimo to

Mene sad mrzi da pisem malo, ali pregledaj i ostale teme, ima bas bas dosta pisano o 307...

I nisi naveo najbitniju stvar, koji motor biras? Auto kao auto je extra, zvucna izolacija dobra, udoban najbitnije, prostran, ako mi verujes lepse mi je da putujem pozadi u 307 nego u X5

Comment

• djella
      CBC Član
      • 15.01.2008
      • 41
      • Brisel

307 hdi... extra auto, provereno.

Comment

• jordje
        CBC Početnik
        • 24.05.2008
        • 6
        • Vrsac

Svi koji su mi nesto rekli u vezi 307,to je da mu je elektronika jako losa i da non-stop crkava.Zamena tih delova je jako skupa.Druga stvar je da je odrzavanje,koje ukljucuje male i velike servise,skuplje u odnosu na druge u toj klasi.Moje licno misljenje je da svi automobili novije proizvodnje traze vise para od onih od pre 100 godina koje vecina vozi.Moram da napomenem da ja vozim audi 80 i da je njegovo "odrzavanje" dzabe,s obzirom da je 90 godiste.
        Mene interesuje benzinac,jer bih ugradio plin.Ne znam kakvi su dizelasi manje kubikaza od 2000 ccm hdi.Dizelasa ne bih,zato sto su svi novi dizeli navikli na gorivo dobrog kvalitata,a mislim da ga u Srbiji nema.Stoga se plasim da bih da bi to moglo da bude problematicno.Znaci...i ako bih uzimao dizel,onda ili 1.4 ili 1.6.Jaci me ne zanima jer je u Vrscu registracija auta 2000 hdi preko 25.000 (slovima dvadesetpet hiljada dinara!!!).Zasad toliko.Pozdrav.

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

Dobro gorivo neces naci u Vrscu , a tolika je registracija i u Negotinu, mozda hiljadu dinara manje... Inace ja sipam na OMV u Bg , nema gradska voznja tu je jugo

Ipak mislim da ces biti zadovoljniji dizelom, ali ako bas zelis benzinca onda 1.6

Comment

• forster
            CBC Senator
            • 24.04.2007
            • 244
            • Beograd

Izbroj koliko ima peugeota 307 po gradu, sve ce ti se samo kas'ti...
            Pa ako idalje imas nedoumica tipa "ne valja mu elektronika", pa nemoze covek da mu stavi 4 razlicite gume - javlja gresku, i slicne komentare, kupi sigurica golfa II ili golf 3 dve godine mladji od tvog audija i bog da te vidi, delovi na trafici komsija vrata do ka popravlja celog zivota...
            I jos zamisli kakvi su to kreteni iz francusle: ko je jos video da mu se sipa euro diesel, kad je D2 20 din jevtinij a loz ulje mogu da drpim iz starackog doma. A ako jos i ako sipam onda mi rikne i FAP i katalizator a nsve novo 1000e, na otpadu nema. Ima pola od 306, pa pola od 406, i jos neki delici od 309-ke......yebo ti taj peugeot i te bakrace..pa ti vidi.

Jordje iz kog si ti filma izasao? South Park?

Originally posted by jordje
            ... nama boljeg u toj klasi od golfa ...
            Mozda ti je bolje da malo sredis taj Audi 80 za 50e nego da kupues za 9000 macku (lavica) u dzaku... i dok dodjes do kuce poispadaju ti amortizeri i motor 1.4 HDi (zbog registracije, manje potrosnje od plina, a jos i trpi D2) kroz patos...

Ali diesel je diesel, moze da vuce 3 zaklane svinje, u gepeku, do obliznje pijace na prodaju...

A sigurnost ... hebiga sta ce ti sigurnost eno onaj mucenik sa dizalicom izgubio kontrolu pri 80 kmh (??) pokupio 7-8 automobila, tri kafica, i 4 radnje .... i taman mislio da je sve proslo kad puko u banderu i na mestu mrtav...srecom nije ubio jos nekog...
            1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
            2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
            3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• malivuk406
              CBC Senator XXL
              • 04.04.2007
              • 490
              • Nbg

prijateljica je 3 god vozila 2.0 HDI i jedini problem joj bio podizac suvozacevog, stalno je ********o, al je kupila novi. nista drugo.
              ne znam za vrsacki, al beogradski euro dizel odlicno podnosi, kao i moj HDi...
              a sto kaze @Forster, kupi ti lepo Golfa, al da bude bez elektronike, i uzivaj... mozes i da ga sredis...
              ako oces da se vozis ko covek, moras malo i da ulozis, al sve se to vrati...
              te price "ne trpi nas dizel" padaju u vodu... samo pazis gde sipas i redovno menjas filtere...

Comment

• jordje
                CBC Početnik
                • 24.05.2008
                • 6
                • Vrsac

Forster ja stvarno ne znam koji je tvoj problrm,pa me ovako ispljuva..Ali dobro to govori dosta o tebi.Nije moje misljenje da je golf najbolji u klasi,vec ljudi sa kojima sam pricao.Ima i onih koji ne misle tako,a i ja sam medju njima.
                Na pocetku sam i napisao da me interesuju iskustva ljudi koji voze ovaj auto,zato sto mi je ptrebno da dobijem informacije iz prve ruke.
                To sto vozim audi 80 star toliko godina,ne prejudicira da sam covek koji nema para ili ne zeli da da odredjenu kolicinu para i kupi auto.Taj auto je bio dobar u neko drugo vreme,kada nije bilo ni dobrog benzina ni toliko servisera koji mogu da popravljaju kvarove na novijim automobilaima.Sada su mnogo drugaciji uslovi i nije problem odrzavati kvalitetan auto.
                Sto se tice dizelasa,nije mi toliko potreban,jer ne pravim veleike kilometraze,kao sto mije obavezno ni da stavim plin.Samo me je interesovalo,da li je to preporucljivo za taj auto ili ne..Ako jeste,sto ga ne ugraditi?
                Nadam se Forester da ces drugi put kada neko ovde zatrazi savet imati da kazes nesto korisno,a ne da ljude ocenjuje na osnovo toga koji i koliko star automobil voze.Hvala ostalima na informacijam i pozdrav.

Comment

• mishkom
                  CBC Senator XXL
                  • 07.08.2007
                  • 591
                  • N/A
                  • N/A

Originally posted by forster
                  Izbroj koliko ima peugeota 307 po gradu, sve ce ti se samo kas'ti...
                  Pa ako idalje imas nedoumica tipa "ne valja mu elektronika", pa nemoze covek da mu stavi 4 razlicite gume - javlja gresku, i slicne komentare, kupi sigurica golfa II ili golf 3 dve godine mladji od tvog audija i bog da te vidi, delovi na trafici komsija vrata do ka popravlja celog zivota...
                  I jos zamisli kakvi su to kreteni iz francusle: ko je jos video da mu se sipa euro diesel, kad je D2 20 din jevtinij a loz ulje mogu da drpim iz starackog doma. A ako jos i ako sipam onda mi rikne i FAP i katalizator a nsve novo 1000e, na otpadu nema. Ima pola od 306, pa pola od 406, i jos neki delici od 309-ke......yebo ti taj peugeot i te bakrace..pa ti vidi.

Jordje iz kog si ti filma izasao? South Park?

Originally posted by jordje
                  ... nama boljeg u toj klasi od golfa ...
                  Mozda ti je bolje da malo sredis taj Audi 80 za 50e nego da kupues za 9000 macku (lavica) u dzaku... i dok dodjes do kuce poispadaju ti amortizeri i motor 1.4 HDi (zbog registracije, manje potrosnje od plina, a jos i trpi D2) kroz patos...

Ali diesel je diesel, moze da vuce 3 zaklane svinje, u gepeku, do obliznje pijace na prodaju...

A sigurnost ... hebiga sta ce ti sigurnost eno onaj mucenik sa dizalicom izgubio kontrolu pri 80 kmh (??) pokupio 7-8 automobila, tri kafica, i 4 radnje .... i taman mislio da je sve proslo kad puko u banderu i na mestu mrtav...srecom nije ubio jos nekog...
                  Uhhh mnogo volim ovakve komentare jos kad ih ja pisem ehehejj....

Forster ja stvarno ne znam koji je tvoj problrm,pa me ovako ispljuva..Ali dobro to govori dosta o tebi.Nije moje misljenje da je golf najbolji u klasi,vec ljudi sa kojima sam pricao.Ima i onih koji ne misle tako,a i ja sam medju njima.
                  E vidis Jordje, kad tako nesto kazes nas to vredja do bola Bolje samar da mi udaris nego li ovako nesto... 307 je prodat u preko 3MILIONA primeraka i zamisli svi su blesavi, voze ih klinci koji se pale na dizajn i treba im picolovac, znas, a za tebe je Passat B5, TDI, znas kakav auto

Ajde bre, nemoj da lupas, bar neko sa foruma ko je iole krsten o automobilima nije nikada imao problema, ali niko sa foruma. A sad se ti pojavis da mi kazes kako mi je los auto... Jos si svez, citaj malo pa ces vec videti... A i ti tvoji, jbga ne moze da bude dobar kad predje pola miliona akan do bola, kad mu sipas dvotakol a filer ni ne pomisljas da menjas...

Comment

• Nemke
                    CBC Član
                    • 15.10.2006
                    • 18
                    • Beograd

ko kaze da niko sa foruma nije imao problema ?? ja sam imao sa obe 307 a i bogami sa 206-icama... 307 da vidis kako je los zadnji trap i to znaju svi u servisu da na svakom drugom ne valja, pa pitaj ih koliko su kvaka promenili, da ne pricamo o protokomeru, diznama i tako to. Ko ima srece pa ubode dobar primerak ok, ali jebo ti to, uzmes japanca i znas da ce da valja ako ne valja tu je 100k km garancije... a ne ovi seljaci iz pezo-a koji ti kazu da je sve u redu i onda te jebu cim ti auto izadje iz garancije... dok je u garanciji, pa mogu tockovi da ti se ne vrte oni ce da ti kazu da je to sve tako u redu, da treba malo da se razradi da ti nista ne brines... i da ne pricam sto npr ne znaju nijedan elektronski kvar da poprave... zamisli kad mi crkne sarzer u 307 i oni ne umeju da poprave...

Comment

• mishkom
                      CBC Senator XXL
                      • 07.08.2007
                      • 591
                      • N/A
                      • N/A

cut' bre

Pa dobro, ako si imao, ja nisam, forster nije, jer izabrali smo dobre primerke

Inace kod mene je boshova pumpa i boshovo ubrizgavanje, nije siemens kao na vecini vanova

Comment

• malivuk406
                        CBC Senator XXL
                        • 04.04.2007
                        • 490
                        • Nbg

e, koliko ja znam, 307 i 406 imaju isti 2.0 HDi motor... za njegovu elektroniku i zadnji trap mogu da pricam samo ono sto znam na jednom primeru, al je on presao 220k... kupljen nov u Veranu... naravno, nije tamo i odrzavan...
                        a ja sam sa mojim presao preko 300k, i diznama, kao ni ostatku mehanike nista ne fali... bio je i na testiranju amortizera - jos su dobri...
                        ja sam pre lava vozio Jettu2 1.6 TD, i ipak sam se odlucio da kupim Pug, posle milion prica da je Peugeot mekan za taxi, sranje elektronika, motori... TDi je mama itd... a onda se smejem kolegama koji su kupili Passate i Octavije, i na 250k rikne menjac, na TraktorDi menjaju dizne, ode kvacilo na 200k...
                        cinjenica je da je Peugeot u mnogim stvarima ispred nemaca u svojoj klasi, a da nasi ljudi samo njih cene... da pitas nekoga na ulici "koji je najbolji auto na svetu" reci ce "pa Golf 2 1.6 TD GTD"... zalosno, al je tako...
                        kupi ti lepo 307, i vozi se ko covek... obrati paznju da u taxiju ima vise 307-mica nego golfova IV i V... to ti dovoljno govori...

da, zaustavi neki passat ili gnoj 4 na ulici i pogledaj kakva su im sedista posle tolko km i ljudi u njima... a onda idi i pogledaj moj auto, pa reci...

Comment

• Nemke
                          CBC Član
                          • 15.10.2006
                          • 18
                          • Beograd

hej ja samo pricam o svojim iskustvima, imao sam dve 307ice i tri 206ice, jedna je jos uvek kod mene... sa obe 307ice i zadnjom 206 sam imao problme, naravno i idalje ih imam... a onda sam poceo da kupujem japance....da ne pricam o lenjosti pezoovih motora... ima li neko pezo dizel da oce da mu se rado vrti auto do crvenih ortaja ???

Comment

• Nik
                            CBC Član
                            • 14.03.2008
                            • 47
                            • Raska

znas kako,uvek ces voditi raspravu sa ljudima KOJI NE VOZE PEUGEOT da li je bolja petica od 307-ice,nove ili stare,svejedno.... i nikada neces da isteras svoje,cisto da znas.... 307-ica je extra auto,dobri su i dizeli i benzinci.... ne bih ti savetovao da uzmes 1.4 bilo da je dizel,bilo da je benzinac,sve ostalo moze .... ako hoces da ugradis plin,racunaj dodatnih 600-1100 eura,sem ako neces da stavljas svasta u auto,ja sam ugradio brc-kostao 1100 eur.....,i drugo,lepo ti kazu,samo pogledaj koliko 307-ica ima u Beogradu,i u celoj Srbiji......... sve u svemu,auto je mnogo lep,motori su im odlicni,udobnost-o tome ne treba trositi reci veruj mi....ako odlucis da ga uzmes,neces se pokajti sigurno.....

Nemke:
                            zasto bi taj pezoov dizel 'vrteo' do crvenih obrtaja kada sve dobijas mnogo pre.....,razmisli malo .... to ce ti isto reci i ovi ostali ovde koji voze dizele,moj je banzinac....

Comment

• jordje
                              CBC Početnik
                              • 24.05.2008
                              • 6
                              • Vrsac

Mishkom,vidim ti po avataru koliko volis Peugeot.

Comment

Working...
                              X