PEUGEOT 307 - iskustva, saveti, informacije ...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nemke
    CBC Član
    • 15.10.2006
    • 18
    • Beograd

pa mozda zato sto ti treba da preteknes nekoga sva snaga iz njega... ili volis da vozis tako. 307 koju sam prodao pre godinu ipo dana, znaci obozavao sam taj auto, idalje placem za njim, sve u njemu sam voleo i nikada ga ne bi promenio da nije jedne stvari... a to je da se kvari ko djavo a preso sam bio samo 30k. tako da ne moras meni da pricas koliko je taj auto poseban... a to za crvene obrataje nisi u pravu, ako je crveno na 5 i 200 ima da se vrti do 5 i 200... ako ti i dalje nije jasno, provozacu te u hondi, pa da vidis da to sto dobijes od 2k obrataja vuce sve do 4 ipo kad je crveno, i moze da uleti u crvno jos toliko da ima, a sa 307 a imao sam 2.0 hdi 136ks ja mislim da nebi ni mogao da udjem u crvne, nije hteo ni da im pridje... istina da je pre toga vukao ka blesav ali dobar motor bi morao da vuce do kraja i da moze da udje u crvne po potrebi, zar ne ?

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Joj kako napadoste coveka. Lepo je pitao sta da ocekuje od 307mice. Tacno je da ima problema sa torzijom, ali tek kada se predje gomila kilometara...
      Elektronika je stara i poznata boljka PSA grupe. Nije mimoisla ni 307micu.
      Sve u svemu odlican auto ako pronadjes neki koji nije presao gomilu kilometara...

P.S. jos uvek vazi: bio bi savrsen kad bi ga nemci pravili...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

Nemke, aj mi objasni samo...
        npr moj motor ima 110 konja i 250 Nm... pri 1500 obrataja ima svih 250 Nm, a na 4k obr i svu konjazu... zasto bih ga onda forsirao i vukao u crveno kad nema poente... motor nije napravljen da tad pokazuje snagu kao BMW il Honda...
        a zato moj prelazi 500k, a BMW je srecan ako dodje do 250...

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

Originally posted by jordje
          Mishkom,vidim ti po avataru koliko volis Peugeot.
          Da... Alfu VOLIM!!! Ali je necu dobiti skoro po svemu sudeci , dok je JA ne kupim.. A do tad moram da vozim Pug, sta cu.. Da je tako kao sto kazes boli mi PiP da se ja sad tebi pravdam, pisem kilometarske komentare. Od Peugeota volim 206,307,406,407 eventualno 207,308, mada mi ne leze bas najbolje...

Sto se tice 307 auto je dobar, udoban je, prostran skroz, napred na pretek, pozadi ima vise mesta nego u X5ici, tamo udaram glavu u plafon, u 307ne. Iznenadices se kako je auto tvrd, sto se meni strasno svidja , a sedista su udobna, tako da putovanja od 300-400km ne osecas, nisam vozio dalje... Sto se tice dizela mogu da ti pricam, benzince ne poznajem bas najbolje. Normalnom voznjom trosi 5.5l, kad se gazi max.7.5, na 90najlepse radi, 2.000rpm[moj motor, kao sto si mogao videti ako te interesuje je 2.0HDi sa 90KS,ta verzija, postoji i od 110], odlicno vuce do 150, maximalna brzina je 180, treba dosta vremena da se ubrza od 160-170-180, ubrzanje do 100i nije neko, ali ne ides na trke, jel? Zato konstantno ubrzava od 50-150

Ja vise volim trovratne verzije, zato sto mi je komotnije da ulazim, vrata su duza 20-30cm, a ja sam visok 192. Od benzinaca sam vozio 1.6pandurski, onako svidja mi se, lep osecaj kad mozes da ga vrtis do 7.000rpm, odlicno ide, kao i ovaj moj dizel, trosi 10lkad se vozi ostrije, za pazljivu voznju ne znam ni ne interesuje me

A ti iskustva, malo dosadno pitanje, pitaj konkretnije

Sto se tice servisa i odrzavanja pogledaj u onim linkovima sto sam ti dao, vucko je sve to lepo opisao

Pozdrav, i da kupis lava

Comment

• Nemke
            CBC Član
            • 15.10.2006
            • 18
            • Beograd

Originally posted by malivuk406
            Nemke, aj mi objasni samo...
            npr moj motor ima 110 konja i 250 Nm... pri 1500 obrataja ima svih 250 Nm, a na 4k obr i svu konjazu... zasto bih ga onda forsirao i vukao u crveno kad nema poente... motor nije napravljen da tad pokazuje snagu kao BMW il Honda...
            a zato moj prelazi 500k, a BMW je srecan ako dodje do 250...
            pa zato sto ti snagu pokazuje od 2 do 4k obrataja a to je krace nego da je pokazuje od 2 do 5k obrataja ako se ja razumem u matematiku... prosta je logika, da vuce do zadnjih obrataja, duze bi koristio istu brzinu i bolje ubrzavao... ovako pred kraj izgubi snagu i moras da teras u sledecu... a motor po meni ne bi smeo da gubi snagu.

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

Ko kaze? ja sam jednom namerno se kurcio u gadu malo, u prvoj do 5.000rpm, mozda je bilo i vise, ne gledam u brzinomer kad vozim, vozim na sluh , II 80..... Sta je tu lose?

Znaci poena je da imas F1, a da trosi kao upaljac

a ja sam sa mojim presao preko 300k, i diznama, kao ni ostatku mehanike nista ne fali.
              A precutao si zamajac

P.S.Najdraze od svaga mi je sto ljudi citaju ovaj deo foruma... Mislio sam da je mrtav, ali sam sad odusevljen, nek' tako i ostane, pa makar se stalno svadjali

Comment

• jordje
                CBC Početnik
                • 24.05.2008
                • 6
                • Vrsac

Hvala Djukicu na razumevanju,mada je steta sto samo ti uvidjas da mi je potrebna informacija i da nisam imao nameru da omalovazavam bilo koji auto kao ni njihove vlasnike.Ipak ne moze se reci da drugi ucesnici u "diskusiji" tretitaju isto ljude koji ne voze Pezo.OK ja vozim audi,pa sta?Jer mi zbog toga nije mesto ovde,nego u drugom delu foruma.Osim toga ne favorizujem ni jednog proizvodjaca.Na kraju krajeva,davno sam vozio spaceka (moj prvi auto) i slatko sam se navozao.
                Procitao sam sve topice o 307 pre nego sto sam postavio topic,misleci da cu dobiti jos koju informaciju koja mi moze pomoci u odabiru ovog modela automobila,koji se meni uzgred veoma dopada.Na kraju nisam dobio nista osim pluvanja zato sto vozim nemacki auto i nisam dovolno edukovan.Mislio sam da je ovaj forum bas u tu svrhu:da pomogne potencijalnim kupcima odredjene marke da se za nju opredele,ukazujuci na prednosti,ali i neke mane,sto mislim da je noramalno.Steta,sto nije tako.Hvala svima i puno pozdrava Iz Vrsca.

Comment

• malivuk406
                  CBC Senator XXL
                  • 04.04.2007
                  • 490
                  • Nbg

p a sa ovoliko km je bio red da se zameni ceo komplet... tj ko zna koliko je on stvarno presao... al kvacilo i njegov zamajc su potrosni materijal...
                  jordje, bas zbog tvog audija i rekoh da sam vozio Jettu 2... i naravno da smo tu da pomognemo, ja i navijam da kupis 307, al me nerviraju neki koji pricaju na osnovu rekla-kazala...
                  a ti bi samo mogao prvo da odlucis koji ces motor - onda ces dobiti i konkretan savet..
                  jel imas jos neki auto u planu?
                  a, da, sto se tice jajeta, ne moze niko nista da ti kaze, jer je u to vreme bio bolji od Puga.. tako da...
                  izvini ako sam tebi nesto rekao sto nije trebalo, imas besplatnu voznju...
                  i ako odlucis da uzmes 307 posalji PP, da ti preporucim majstora... i za prvi pregled i dalje odrzavanje...

Comment

• mishkom
                    CBC Senator XXL
                    • 07.08.2007
                    • 591
                    • N/A
                    • N/A

Pa kazi sta te interesuje, odma dobijes odgovor Audi men

Ja ne mogu da ti uporedjujem modele, zato sto imam juga i 307
                    A ti kazi sta te interesuje pa dobijes kompletnu informaciju

Nema danas automobila sa prednostima, svi su isti, izuzev sportski nastrojenih proizvodjaca

Pug,Citroen, Renalut, Volvo.... Sve je to isto, mane postoje, a vec si ih procitao valjda, nema skrivenih..

Moj ti je dobronamareni savet da provozas auto pa vidis da li ti odgovara, ili uzmi rent a car na jedan dan, snimi sve, pa vidi da li ti auto odgovara, mnogo bolje je da platis 50-100e iznajmljivanje nego li kupis auto, pa onda prodas, pa pad vrednosti bla bla...

Dakle sta te interesuje?

i izvini, nije namera bila da te vredjamo, ali nama je malo smesno, i podmuklo se smejemo na komentare tipa da su nam automobili kvarljivi, vidim da si se uvredio... To ti je isto kao da vozis BMW i odes u Alfin deo foruma i ispljujes ga skroz

Zato ja nisam za podelu foruma po proizvodjacima, nego brate jedan pa sve na videlo

Comment

• mishkom
                      CBC Senator XXL
                      • 07.08.2007
                      • 591
                      • N/A
                      • N/A

307ice su na ceni, a mislim da bi najbolje bilo da uvezes auto. i to 2004god.a moze i noviji

I ne rece nam kako ti se svidja restilizovana verzija?

Comment

• LEZA
                        CBC Senator
                        • 10.08.2007
                        • 280
                        • Beograd

Mislio sam da necu komentarisati, ali moram, ovako, jordje forster nije nista lose mislio, barem ne toliko, iskreno, i mene nervira sto je golf 2 skup kao otrov kod nas, i mislim da mnoge od nas ovde nervira favorizovanje neke marke koja nije uopste iznad peugeota ili bilo kojeg drugog proizvodjaca. . . Peugeot kao Peugeot je super autic, evo ja imam 205, nikad me nije ostavio, ali nikad, kuc kuc u drvce ali mora da se odrzava. Odrzavanje jeste skuplje, ali i ne mora da bude, ali ako se odrzava i pazi autic veruj mi, sigurno te nece ostaviti, znaci nije tipa sipas benzin i to ti je to. . . Ako neces dizel, uzmi 1.6 jer je to jedan od najboljih motora koji je izasao iz Peugeota. . . E sad ajmo malo da predjem u crvene obrtaje . . . Pa dobro bre nemke, pa nije ni cudo sto si imao problema sa peugeot-ima kad ih teras u crvene obrtaje i arcis ih kao da su honde, HONDA je za crvene obrtaje, a ne peugeot, ako nisi znao, najveci pik snage je UVEK pre crvenog podrucja, a posle u crvenom je manja snaga , ispravi me ako gresim, kod honde je obrnuto, sa 206 si imao problema jer si uzeo 1.4 16v ako se dobro secam, a taj auto generalno ima problema, bilo je reci na forumu, za ostale peugeote koje si imao nemam pojma, e da, 307 bas suprotno, nema problema sa zadnjim trapom koliko ja znam, 307 nema torzije nego opruge, i koliko ja znam to je mnogo bolje uradjeno nego na 206, cak sta vise kad sam se ja raspitivao (i jos se raspitujem) za kola , Deki iz Pantera mi je kao iz topa na pitanje 206 ili 307 odgovorio, 307 zato sto je trap bolji, pa vi mislite o tome. . . Toliko od mene. . . Mislim da je mnogo vise zadovoljnih korisnika 307ice i uopste peugeota nego onih koji su nezadovoljni, a mozda i gresim

Comment

• malivuk406
                          CBC Senator XXL
                          • 04.04.2007
                          • 490
                          • Nbg

usput, jordje, nisi nam rekao ni cifru do koje ides...

Comment

• jordje
                            CBC Početnik
                            • 24.05.2008
                            • 6
                            • Vrsac

Dakle da ponovim:ne pljujem nijedan auto.Moj brat vozi alfu156 i auto je skroz ok.Svestan sam da je problem naci dobar polovan automobil,jer ako ubodes los onda poludis i plijujes tu marku.
                            Mene interesuje benzinac i ugradnja plina.Procitao sam da je ugradnja muzike problematicna,ali verujem da strucni ljudi znaju na sta ce obtatiti paznju.
                            Zanima me koliko kostaju i kad se rade servisi na 307?
                            Da li se elektrinika hoce da zakaze?
                            JA sam u Vrscu i ovde imamo dobrog majstora za Pezoova vozila,ali ne znam kakve su neke uobicajene cene odrzavanja,a da nije Verano.
                            Na kraju nasta obratiti paznju prilikom kupovine vozila?
                            Da li kupiti na nekom auto-placu i ako da,koji preporucujete.Zanima me i kakvi su pezoi koje u ponudi polovnih vozila ima Verano?Ovo pitam zato sto cu auto morati da uzmem na kredit?Nema ko da me obraduje sa 8500-9000 evrica da kupim za kes.
                            P.S.Uopste nisam ljut i uvredjen.Ako ne mogu nekom da pomognem,necu mu ni odmagati.Isto ocekujem i u obrnutom smeru.

Comment

• malivuk406
                              CBC Senator XXL
                              • 04.04.2007
                              • 490
                              • Nbg

za motor savetuje 1.6 16v sa 110 konja... o ugradnji plina ce ti neko drugi vise reci...
                              takodje i za servise, ne pricam o stvarima koje nisam sam radio...
                              ono sto znam o onom 307 je da stvarno nije imao problema sa elektronikom... sem podizaca... i ume nekad da ******** audio sistem,al to je standardno na svakom Pezou.
                              verano je golo g**** i nisu ni za sta...
                              da, kupi na placu, nemoj od ovih preprodavaca...

ove ljude znam, i mogu da ih preporucim, ja sam tamo kupio moj. trenutno su samo ova 2 na placu,ali mozes da se dogovoris sa njima i narucis auto bez obaveze kupovine... (nije reklama, samo pokusavam da mu pomognem)
                              znam jednog decka koji je bas u prodaji polovnih u Veranu, kola su extra, garant je kilometraza i imas garanciju (valjda), ali mislim da premasuju tvoj budzet... tamo su svi stari do 2 god...

Comment

• LEZA
                                CBC Senator
                                • 10.08.2007
                                • 280
                                • Beograd

Cek cek cek mogu da im kazem hocu 206 1.6 16v XS lupam tri godine star do 8.5k veverica da je malo presao bla bla oni ga dovuku, a ja da ga ne uzmem ako mi se ne svidi? Vidis to m ise svidja ako moze, mada to malko glupo . . . I da li daju da ide vozilo na proveru? Hvala

Comment

Working...
                                X