Uvoz automobila iz Amerike?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

U srbistanu zakoni I policija postoje da bi se organizovano I uredno sprovodilo podmicivanje - mitarenje.
    npr. stilo stranac 5400€ a na ime 6400€. Kako u 1000€ stade porez, carina, lezarina I spediter?

Brick izgleda da ti zivis u srbistanu koji je u nekoj paralelnoj dimenziji u kome vladaju red, zakon a mito je pitanje casti...
    =]
    https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

djukic, u svakoj zemlji postoji opcija odabira sa koje strane zakona ce se nalaziti pojedinac. kriminal nije specijalnost postojanja samo i jedino u Srbiji.
      dajes primere prevare kao neku preporuku ili sta ?
      kradu se kola, to je jos jeftinije za lopova.
      i to je primer postojanja u praksi.

mislim da znas da se na ovom forumu niti piratski softver ne reklamira kao nesto pozitivno pa me cudi tvoj stav popularisanja piraterije sa automobilima.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Sta ja popularisem?

Svaki dan vidjam na ulici Amerikance sa svim odlikama amerikanaca tj. svetlima, pozicijama, zmigavcima... Svi uredno registrovani.

Na www.polovniautomobili.com ima puno oglasa koji upravo nude opciju da kupis stranca ili da kupis auto na ime. Razlika je nepunih 1000 EUR-a.

Ja sad treba da budem ****** i da odem i kupim auto u nemackoj, pa da odem u spediciju i da se lepo prijavim i da platim najvecu mogucu carinu?

Opste je poznato da se VAN vozila nemogu uvoziti i reg. kao VAN ako nemaju zatvorene stranice (bez prozora) i ako nemaju zicanu pregradu izmedju putnickog i prostora. 90% VAN-ova nije po zakonu registrovano pa se opet voze... Ja treba da budem pametan pa da se lepo prijavim sto imam van s prozorima?

I da neduzim da ljudima nestrada skrol taster:

Ko ima sansu da izvara drzavu a da ga neufate (ko neki nasi tajkuni, ministri, policajci...) svaka mu cast.

Pored korumpirane carine, policije, vlade....... Ja treba da budem posten?

Comment

• wolfic
          CBC Početnik
          • 21.07.2008
          • 7
          • nova pazova

ti si definitivno mladjan dinkic ...
          kad si vec tako upucen onda pogledaj malo zakon o homologaciji (ja jedva nashao "punu" verziju) , u njemu pishe da ukoliko se na 2 tipa lista koje poseduju nashe carine (jedna je neka shvake ili kako vec tj nemachka a druga shvajcarska kojoj je takodje navedeno ime i koje carine je poseduju : kragujevac , beograd , subotica , itd ) ne nadje dati automobil tj nema ga na listi automobila koji poseduju euro3 motor , vlasnik treba da ga tera u zavod za homologaciju i koliko ja znam to se radi na mashinskom u gradu i na nekom faksu u novom sadu ..
          nigde se ne navodi koje god mora biti automobil niti da mora fabrichki da poseduje euro3.
          jedini datum u tom zakonu je (slagacu te) 78-a ili 73-a i to chak naveden mesec do kog su automobili oldtajmeri i koji ne treba tj ne podlezu zakonu o homologaciji .
          to po meni znachi da svako moze da uveze automobil bilo koje god i da ga vozi u institut pa ako prodje prodje .
          inache prijatelj iz nemachke koji je bio vlasnik ovog automobila koji sam uspeo da ocarinim mi kaze da kod njih taj zakon podrazumeva da ljudi koji imaju euro2 samo treba da prilagode automobil euro3 standardu a ne da kupuju novi tj da mogu da voze samo ona vozila koja fabrichki imaju evro3.
          pa gde je tu onda pravda i zakon ?!
          bitno da se ZASTAVA ZASHTITI !?
          a to shto nalaze u vratima jugica nalaze drvo da drzi prozor umesto komplet mehanizma za otvarnje i zatvaranje prozora i ceduljicu "kakva plata takva vrata" to nikom nishta LOL BRE !!!
          jadni smo bre totalno , albanija ce za nas biti evropa za koju godinu ...

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by djukic
            Pa naravno Porse, to je ovde najatraktivnije, lako se kasnije proda (mislim lakse se proda).
            A lako se i ukrade. nissana i rovera bas i ne kradu, pogotovo nissana
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Kad kupujes dzip, kupujes ga zbog:
              1. ekonomicnosti
              2. jeftinog odrzavanja
              3. llakog parkiranja
              4. udobnosti
              5. lezanja na putu
              6. prohodnosti...

125. DA BUDES PRIMECEN

Porse sluzi najbolje za 125 tacku, mada ni rover nije za bacanje. jbg krade se tu si u pravu, alI krade se I audi pa je jos uvek ikona...[/b]

Comment

• bogovi
                CBC Član
                • 26.03.2007
                • 14
                • Belgrade

uvoz iz amerike

sve u svemu.....
                jel moguce uvesti ili nije posto i ja imam nekog rodjaka....

Comment

• Kenno
                  CBC Senator XXL
                  • 21.08.2006
                  • 460
                  • Zenica, BiH

Porsche Cayenne je lakse voziti nego yugo, a sa parking senzorima lakse ga je i parkirati.
                  Pomalo njemacki tvrd, ali ima prostora i sjedista su udobna.
                  Trosi, krade se, relativno skup za odrzavanje...ne znam doduse nijedan dzip da je ekonomican!? Ekonomicnost ide od malih auta sa malim turbodizelima do vecih i vecih auta...

Comment

• jovancha
                    CBC Član
                    • 13.09.2006
                    • 80
                    • bgd

Danas nemam nesto preterano posla, te sam se bacio na konsultacije sa mojim drugarom google-om
                    Dok cekam potvrdu od ovog dilera iz nemacke, nasao sam mnogo korisnih linkova, kao i saveta ljudi koji su to radili u praksi.

Ako je verovati internetu, izgleda da je celu preceduru najlakse uraditi
                    u Italiji, jer su najliberalniji (u prevodu najpodmitljiviji)

Evo link koji su mi se ucinio zanimljivim :

http://www.toytowngermany.com/lofi/inde ... 03967.html - lik je detaljno opisao sta je radio prilikom uvoza BMW X5 iz USA i jos brdo korsnih saveta i linkova dao,
                    izmedju ostalog :

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

Ko ima sansu da izvara drzavu a da ga neufate (ko neki nasi tajkuni, ministri, policajci...) svaka mu cast.

Pored korumpirane carine, policije, vlade....... Ja treba da budem posten
                      pa lepo sam napisao, svako ima mogucnost da odabere sa koje strane zakona zeli da funkcionise.

shodno tome su i posledice, pre ili kasnije.

samo da te podsetim, preko raznih oglasa se nude i ukradeni automobili sto ukradeni ovde sto negde napolju, oglase daju i prevaranti, daju i kriminalci, daju i korumpirani drzavni cinovnici, i ostala ekipa podzemlja koja se ukratko najcesce svodi na pojam auto mafija organizovanog kriminala.

daleko od toga da to ne postoji, postoji svuda auto podzemlje.

eto to je ono sto ti popularises, svaka cast prevarantu koji je nekoga ostetio sa planiranom namerom.

uopste nije pitanje predmeta, danas auto sutra stan, preksutra otmica, reket, nebitno...uglavnom haos i divlji zapad.

ne, hvala lepo
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

to po meni znachi da svako moze da uveze automobil bilo koje god i da ga vozi u institut pa ako prodje prodje .
                        u pravu si moze.
                        teorijski moze svako da uveze sta god hoce od vozila ako i samo ako predmet uvoza bude usaglasen sa vazecim zakonodavstvom.

a domaci Zavod za standardizaciju izdaje potvrdu o uskladjenosti NAKON sto ti od original fabrike koja je napravila vozilo, ili od njegovog original ovlascenog zastupnika, prilozis COC sertifikat.

ili u nedostatku papira koje si ti duzan da obezbedis kao podnosilac zahteva, upucuju te ne postupak atestiranja kao sto je i inace postupak.

kako automobil nije na teritoriji Srbije, i ne moze da udje na teritoriju Srbije a prema propisima carine, taj postupak atestiranja mozes da sprovedes po tvom izboru negde u ovlascenoj inostranoj atestnoj instituciji.

kao na primer, unutar TUV sistem u Nemackoj, ili negde u Svedskoj, ili negde u Grckoj, ili bilo gde god ti pozelis unutar ECE.

KADA obezbedis atest, a potpuno je nebitno da li je naknadna modifikacija, ili je u startu bio euro 3, papir prilozis domacem Zavodu za standardizaciju, dobijes Uverenje koje priznaje Carina i kreces u proceduru uvoza.

niko nikada nije sporo da moze da se uveze, poenta je u neisplativosti za vecinu prosecnih vozila i sposobnosti prosecnog kupca vozila da sam obavi sve potrebno.

kupovati 30+ godina stara vozila iz SAD ne vidim svrhu osim za kolekcionare i druge specificne potrebe- razloge.

za sve sto je novije od oldtimer vozila, mora da bude EURO 3 saglasno pri uvozu.

na linku koji je dao @jovancha ima informacija i o jos jednoj, potencijalno skupoj "sitnici".

TUV zahteva da stakla na vozilu budu po EURO normi.
                        to prakticno znaci da ako je auto proizveden samo za lokalno SAD trziste, morace i sva stakla na vozilu da se menjaju za evropska.

i to je naravno izvedivo, samo je sitnica da to kosta...

kao sto je nn puta vec sazvakano, neisplativo je uvoziti lokalne automobile iz SAD usled obima prepravki.

a ako se natrci na euro model koji je exportovan u SAD za privremenu upotrebu, ili kombinovani euro/ SAD model evropskih proizvodjaca sanse drasticno rastu za uspesan posao.

dato je na linku, i da TUV prekucava americki VIN broj, i pravi se novi evropksi VIN broj.
                        prve 3 oznake VIN moraju da oznacavaju evropski proizvod, da bi se moglo dalje u proceduri registrovati.

pravila igre su poznata, samo je pitanje cene da se stavka po stavka ispostuje.

pa gde je tu onda pravda i zakon
                        zakon je opstevazeci ECE set normi, a za pravdu moras pronaci neko sopstveno obrazlozenje...

Euro 3 pravila vaze svuda, i nemaju ama bas nikakve veze sa Zastavom.

sta briga Nemce za Zastavu, a i tamo MORA da se uradi ECE homologacija vozila koja dolaze iz SAD sto je valjda potpuno ocigledno.

direktan legalan uvoz lokalnih SAD vozila u Evropu nije moguce, a mi smo deo tog istog sistema pa nije moguce ni kod nas.

uz prepravke je naravno otvorena opcija.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Birck neumoran si?

Lepo covek dao primer BMW 635 koji je uvezao iz amerike u Nemacku.

Lepo napisao koliko je para potrosio u nemackoj da ga TUV sertifikuje.

Lepo prikazao dalju proceduru registracije u nemackoj.

Lepo dao cak i racune koje je platio.

Lepo je cak dao i tablice koje je dobio kada ga je registgrovao.

Lepo se vozi po nemackoj sa nemackim tablicama a sa americkim BMW-om.

Lazni moral postoji svugde kao i kriminal. Obican smrtnik kupuje auto, oe lepo u sup i prevede ga na svoje ime. Drzava je ta koja mora da utvrdi prilikom uvoza da li je taj auto regularan ili nije.

Zamisli situaciju da odes u samoposlugu i da pitas kasirku da li je placena carina i PDV u punom iznosu prilikom uvoza NIVEA kreme iz nemacke.

Da li ta krema zadovoljava opsteprihvacene standarde i da li je u skladu sa nasim standardima, koji opet nisu u standardizovani sa standardima EU, jer mi nismo prihvatili njihove standarde zato sto nismo jos uvek u EU te nasi standardi nisu standardizovani po njihovim opsteprihvacenim standardima koji vaze svugde u zemljama EU, a nevaze u zemljama koje nisu clanice EU, te samim tim ti opsteprihvaceni standardi nisu prihvaceni od strane nasih nadleznih organa, te samim tim nisu ni kompatibilni sa standardima koji su opsteprihvaceni u svim zemljama EU a ne i u zemljama kao sto je nasa u kojoj nevaze opsteprihvaceni standardi EU koji da bi bili prihvaceni moraju biti standardizovani od strane sistema za standardizaciju koji je opsteprihvacen u zmeljama EU a samim time posto mi tezimo prihvatanju tih opsteprihvacenih standarda mora biti priznat i kod nas. Stoga ako uzmemo u obzir da standardi EU moraju biti prihvceni i moraju se standardizovati prema opsteprihvacenim standardima koji vaze u EU. biibofllf sdfkhj.....

Joj ko ima mogucnosti nek obrise ovaj post cim ga brick procita...

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=50175

Evo bez ulaska u tome ko mu je mama i ko mu je tata, ja bih ovako nesto samo novije uvezao ovde u Srbiju zemlju nebesku....

Comment

• wolfic
                              CBC Početnik
                              • 21.07.2008
                              • 7
                              • nova pazova

HAHAHAHA BRAVO DJUKICU
                              mislim da ni sam ne razumesh shta si napisao ali si u pravu definitivno )))
                              toliko si me odushevio da ti draga srca shaljem josh jedan "linkic" na kom je jedan od tvojih ljubimaca "jeep" 2007-mo , cena po danashnjem kursu (sad sam izvukao)
                              Live mid-market rates as of 2008.08.08 00:28:03 UTC.
                              22,800.00 USD
                              United States Dollars = 14,954.82 EUR
                              Euro
                              1 USD = 0.655913 EUR 1 EUR = 1.52459 USD

link za dzipic je

a ako te interesuje i link za trenutnu saznaju kursa evo ti i jedan xe.com Universal Currency Converter )

inache ova 2 prozorchica su mi non stop otvorena kad sam pored kompa
                              brik sticajem okolnosti imam mnogo jaku familiju od koje nemam preterane vajde i s obzirom na moje godine glupo mi je i da navodim to u ovoj ili bilo kakvoj raspravi i u bilo kakvoj prichi ...
                              jedan je zashticeni svedok a drugi je svojevremeno palio i zario beogradom praveci mitinge 90-ih , hocu da ti kazem brate da nije svako za sve , onaj ko je rodjen za kriminal rodjen je samo za to onaj ko je rodjen za politiku on je samo za to i sad kad ih "sretnem" veruj mi ne vidim ni jednog trenutka da se kaju zbog toga shto su radili ...
                              ovo shto mi ovde prdimo shtipni vamo shtipni tamo , smuljaj neki papirchic , ma to su priche za malu decu .
                              gledaj brate realno , drzava se raspada , sve je u haosu , prodato je sve shto je iole ostalo vredno posle rata , ljudi na ulici bez posla , veruj mi brate da se skoro svaki dan kad imam slobodnog vremena zapitam kako ova nasha drzava uopshte funkcionishe !?
                              jedine sigurne pare tj prihodi ovoj drzavi i mogucnost punjenja njenog budzeta su carine , PDV , akcize (za kojima se i te kako zezaju) i putarine ...
                              da ne shirim vishe , poveo sa temu u pogreshnom smeru ali nekako u ovoj drzavi u vezi chega god da pokrenesh raspravu nekako se zavrshi na politici (naravno po meni) , nekako , ma sve mu dodje sumorno na kraju jbg

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Dobro ovaj je bio u nekoj poplavi.

Da budem malo jasniji. Jasno je da su zakoni tu i da moraju biti postovani i primenjivani kako nebi nastao haos.

Osnovni preduslov da bi zakon bio funkcionalan je da mora biti isti za sve.

U nasoj zemlji ako si kojom nesrecom odlucan da budes posten i ispravan u svakom trenutku i u svakom pogledu, ispadas VELIKI MAGARAC....

Comment

Working...
                                X