Dilema, ne znam sta da kupim...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ext
    CBC Član
    • 19.07.2008
    • 10
    • Beograd

TREND na Dorcolu-011/339-1942,bio sam jednom kod njih,mislim da nisu losi,mada uvek neko iscacka "bolji" i jeftiniji...

Comment

• ext
      CBC Član
      • 19.07.2008
      • 10
      • Beograd

zar nije malo mnogo 10 litara bezolovnog za taj auto, tj. za 1600 ccm?rosi 10 benzina, koliko ce plina da trosi?

Moj drugar vozi Megane coupe 1.4,95 ks,ima sekvent,trosi mu po gradu 10l(i plina i benzina),veoma je zadovoljan tim autom...mada,cim taj lik nece da ga vozi u servis,tu nesto nije u redu...imao sam slicno iskustvo prosle godine,kupio sam auto,sutra dan ga vratio,uzeo moje pare nazad,i oteo mu jos 100 evrica,da mu naplatim svu zajebanciju...znaci,mozes i da zaradis,...salu na stranu,dobro razmisli!

Comment

• NpN
        CBC Veteran
        • 09.10.2007
        • 168
        • Novi Sad

Sta mislite o ovom automobilu?
        http://fs05n2.sendspace.com/dl/f941040a ... /Megan.zip

MEGANE coupe 1.6i, crni metalik, alu, plin, ekstra, vlasnik. '97 1.6 8V 90ks plin Lovato 4.500 €
        Nove prednje gume, diskovi, plocice
        142000 km
        Krilo prednje levo radjeno
        Treba da se zavari auspuh, malo je losiji...

E, meni je frka sto nema klimu, ali ajde, da prezalim klimu nekako, ali ono sto me odbija od kupovine je cinjenica da NEMA ABS??!!!!

Kako moze da nema abs, pitam se ja, i razmisljam koliko je pametna kupovina ovog primerka...
        S'obzirom da sam u Kikindi i da mi se ne ide u Uzice da se ispaljujem...
        Kaze covek da je u super stanju, tosi od 8l plina na otvorenom do 10 po gradu, sto mi izuzetno odgovara, na jednoj slici se vidi da je napukla jedna maglovka, sto i nije frka, ali kakva je ono rupa, na istoj slici kod suvozaceve maglovke, pitam se ja... Jel to tako treba ili je nesto tu...?

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Originally posted by ext
          zar nije malo mnogo 10 litara bezolovnog za taj auto, tj. za 1600 ccm?rosi 10 benzina, koliko ce plina da trosi?

Moj drugar vozi Megane coupe 1.4,95 ks,ima sekvent,trosi mu po gradu 10l(i plina i benzina),veoma je zadovoljan tim autom...
          Ovo je tipicno mesto/glediste koje je, po mom misljenju, VRLO UPITNO. Na stranu sto svako voli da iznosi svakakve podatke o potrosnji, sto se potrosnja umnogome razlikuje od saobracajne situacije od slucaja do slucaja i sto se prica o polovnim vozilima starosti desetak (cesto i vise) godina sa velikim brojem predjenih kilometara.
          Moj stav je da potrosnja od 1 ili 2 litra vise na 100km u vecini slucajeva nije dramaticna (osim ako se ne prelaze velike kilometraze), ako se u obzir uzme totalna cena eksploatacije polovnog automobila tokom nekog (duzeg) perioda. Naime, vrlo cesto se na takvim automobilima desavaju otkazi pojedinih delova cija zamena ume da kosta i po nekoliko stotina evra. Najbanalniji primer - meni se desio pre 4 godine otkaz kompresora klime - popravak je bio neprijatnih 350 eur, a auto nije stao zbog toga, sta vise bio je potpuno vozan i upotrebljiv. 350 eur pretoceno u razliku potrosnje od 1-2l na predjenih 100km je prilicno mnogo, pogotovo ako neko vozi auto na plin. Misljenja sam da je mnogo vaznije kupiti auto u dobrom stanju, dobro odrzavan, nego auto koji trosi 1 (2) litra benzina/plina manje na 100km. Naravno, faktor srece je dakako vazan.

Comment

• ext
            CBC Član
            • 19.07.2008
            • 10
            • Beograd

Pre si pisao da hoces iskljucivo limuzinu,a sad izgleda zelis Megana i nista drugo...i to kupe Znas kako,kad kupujes auto moras biti spreman da proputujes malo Srbijom...a ovaj Megan iz UE mi izgleda solidno,cak i previse nalickano za auto star 11 god...u svakom slucaju,moraces da ga vidis uzivo da bi znao o cemu se radi...

Comment

• ext
              CBC Član
              • 19.07.2008
              • 10
              • Beograd

Cika Kure,ovo:"zar nije malo mnogo 10 litara bezolovnog za taj auto, tj. za 1600 ccm?rosi 10 benzina, koliko ce plina da trosi?",je citat,nije moja dilema!Inace,slozio bih se sa tobom da litar vise-manje nije bitna stvar...

Comment

• NpN
                CBC Veteran
                • 09.10.2007
                • 168
                • Novi Sad

Originally posted by ext
                Pre si pisao da hoces iskljucivo limuzinu,a sad izgleda zelis Megana i nista drugo...i to kupe
                Pa vidi, ja sam to pojasnio u ranijim postovima... Imao sam vise love oko 7000, pa sam imao neplanirane troskove koje nisam mogao da izbegnem, tako da sam pao na 5-500 hiljada, a za te pare ne mogu da uzmem "zglavnu" limuzinu... Mada je i sa 7 bilo pitanje... Razumes?
                Originally posted by ext
                Znas kako,kad kupujes auto moras biti spreman da proputujes malo Srbijom...
                Bih ja, rado, volim ja da putujem, problem je sto ih ima malo...
                Nije meni prob da odem do uzica, pa malo kod sestre u cacak i tako... Spojim lepo i korisno
                Originally posted by ext
                a ovaj Megan iz UE mi izgleda solidno,cak i previse nalickano za auto star 11 god...u svakom slucaju,moraces da ga vidis uzivo da bi znao o cemu se radi...
                Jeste, izgleda solidno... Ali nema ABS, nisam ga ni do sada imao, ali jeste mi to vazno... Inace, na onoj slici sto sam pominjao da se vidi da je napukla maglovka, i branik je zakacen i odlomljen, kaze lik, oko 15x3cm, pa i to treba platiti da se sredi... A mozda i postoji mogucnost da se trampimo za kadeta uz doplatu i to... Nije losa varijanta, da ima abs, sutra bih otisao da ga vidim...

Comment

• NpN
                  CBC Veteran
                  • 09.10.2007
                  • 168
                  • Novi Sad

Originally posted by CikaKure
                  Misljenja sam da je mnogo vaznije kupiti auto u dobrom stanju, dobro odrzavan, nego auto koji trosi 1 (2) litra benzina/plina manje na 100km. Naravno, faktor srece je dakako vazan.
                  Naravno da necu birati auto po tome da li trosi litar manje ili vise, navikao sam na potrosnju od 13-14l... Odvrnem lepo plin i auto leti...

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Originally posted by ext
                    Cika Kure,ovo:"zar nije malo mnogo 10 litara bezolovnog za taj auto, tj. za 1600 ccm?rosi 10 benzina, koliko ce plina da trosi?",je citat,nije moja dilema!Inace,slozio bih se sa tobom da litar vise-manje nije bitna stvar...
                    Taj tvoj citat se bas i ne vidi Ne zameri.

Comment

• ext
                      CBC Član
                      • 19.07.2008
                      • 10
                      • Beograd

Originally posted by CikaKure

Taj tvoj citat se bas i ne vidi Ne zameri.
                      Znam,al vidis da sam ,pa imaj malo razumevanja

Comment

• NpN
                        CBC Veteran
                        • 09.10.2007
                        • 168
                        • Novi Sad

I konacno da vas obavestim da je kupovina obavljena, uzeo sam Megana Coupe, 1.6 66kW, kraj '97, lep autic jako, jako jako lepo ide, presao sam nekih 500km do sada, extra je. Uzeh ga pre dva dana, zadovoljan sam...

I tako, pasce kasnije neke fotke, za profil, a svima vama puno hvala na sugestijama i ucescu u diskusiji...

Jedino sto mi se ne svidja je sto ima H4 farove, pa ce sad xenon da me iznese dooosta.... Ili da uzmem lexus farove

I ima tu jos doooooosta posla, moram da ubacim komplet muziku iz proslog auta, moram alarm da ubacim jer ga nema nekim cudom, pa stakla da zatamnim, unutrasnje osvetljenje table i cajgera da prepravim... Al polako... Sve ce doci na red...

Pozzz

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Sa srecom !

Comment

• djlosmi1
                            CBC Član
                            • 03.04.2008
                            • 85
                            • Beograd

Cestitamo Tiristore, da te lepo sluzi.A fotke sto pre

Comment

• jaksa
                              CBC Senator XXL
                              • 23.10.2004
                              • 701
                              • Novi Beograd, SC

I ne cackaj previse tu elektriku, sjebaces nesto

Comment

• NpN
                                CBC Veteran
                                • 09.10.2007
                                • 168