SUV do 30000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Originally posted by mishio
    santa fe je dzip
    Morao sam reagovati...

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Znam da tezina ne mora da znaci sigurnost, ali je sigurno da ce tezi auto generalno bolje proci od lakseg pri udesu, to jest da ce vece sile delovati na laksi automobil.
      upravo tako, pri medjusobnom udaru dva auta uvek masa znači sigurnost. (zakon akcije i reakcije).

na broj zvezdica nemoj previše obraćati pažnju iz više razloga.

odnosi se samo ne jedan jako mali broj veoma specifičnih vrsta udara koje se proveravaju, i kako se to zna fabrike prilagodjavaju svoja vozila da baš za test budu bolji.
      to ne znači po automatizumu da je fabrika investirala u čitav niz drugih prilagdojavanja vozila da i pri sudaru drugačijeg tipa takodje vozila budu bezbedna.

tipičan primer je prevrtanje odnosno pad na korv, koji se još ne testira na euro ncap a vrlo je bitan pokazatelj opšteg ukrućeanj kabine za putnike.

drugi po meni razlog zašto zvezdice malo govore je što SUV zvezdica nije isto što i MPV ili gradski auto zvezdica jer se ne radi o apsolutnim merenjima i brojkama već o relativnim.
      da tako kažem procentiima poredjenja.

5 zvezdica gradskog auta i 3 zvezdice SUV nisu -iste- zvezdice, porede se babe i žabe.
      zašto je uopšte euro ncap program dopustio takav način prezentacije koji možda više zbunjuje nego što pomaže, a ostavlja fabrikama mogućnost da manupulišu u reklamama sa brojem zvezdica.

u svakom slučaju, svaki današnji model auta za evropsko tržište je konstruisan sa aspekta bezbednosti u startu pa razlike kojih ima nisu kao nekada toliko izražene.
      bar ne pri malim brzinam kakve su pri testiranjima na euro ncap.

pri većim brzinama reda 100+ km/h i dalje su razlike medju modelima vidljive u praksi po posledicama na putnike u slučaju sudara, pri čemu SUV imaju statistički veći udeo u prevrtanjima i izletanjima sa puta.

ako ti treba SUV, gledaj onaj koji ti iznutra najviše odgovara po ergonomiji i opremi kako funkcioniše. novi bilo koji povlači za sobom garanciju pa si tu miran neko vreme, Hyundai je tu zaista ponudio garanciju koja privlači a i sam kvalitet se dokazao.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

@dren a jel to iz iskustva ? ili eto zato sto je hyundai ?

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Pa jeste iz iskustva, dzip je po definiciji nesto sto ima osim pogona na 4 tocka, i reduktor... Odatle komentar na dzip...

Hyundai mi nije mrzak, cak su mi sve drazi, jer za manje tesko zaradjenih para nude vise od neke razvikanije konkurencije... Sto se novog Santa Fe-a tice, pridruzujem se pozitivnom misljenju ukoliko se finansije i ukus poklope... 5 godina garancije je dodatni plus takvoj odluci...

Drug mi drzi ovlasteni Hyundai servis u SA, i iz njegovog iskustva znam da su sve pouzdaniji, bez nekih velikih problema ni na jednom od modela...

Comment

• krstin
            CBC Senator
            • 14.09.2007
            • 223
            • Novi Sad

Tiguan otpada, zato sto se vw-ovi najvise kradu. Antara i Captiva jos dolaze u obzir. CX-7 otpada zbog potrosnje, CR-V mislim da je skuplji a i spolja bas i nije nesto lep, mislim na prednji deo prvenstveno. Sorento je vec dosta star model, ako se ne varam pravi se od 2000?

Ne znam da li ste znali, ali Santa-Fe spada u visu klasu SUV-ova od svih ovde navedenih dzipova (zajedno za bmw x5, mercedes ML...), a po ceni je u nizoj klasi.

Ne znam da li je neko imao iskustvo i da li moze da uporedi Santa-Fe sa nekim MPV-om, kao Scenic recimo. Prvenstveno mislim na udobnost i funkcionalnost kabine?

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Santa Fe jeste odlican SUV, ali o visoj klasi u rangu sa X5, ML, Q7 - moze samo da sanja.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

sto se tice dzipova, stalno idem na razne dzipijade i vidjam svasta... ako hoces nesto sto je konfekcija onda gledaj izgled a ako hoces dzip koji je izdrzljiv po raznim gudurama onda biraj toyotu(hilux, landcruiser), nissan-a ili suzuki jimmny(ako hoces manji)

naravno samo dizel!!! osim suzukija

Comment

• krstin
                  CBC Senator
                  • 14.09.2007
                  • 223
                  • Novi Sad

Zaboravio sam da napisem da ce se retko voziti van puteva, tako da offroad osobine i nisu nesto vazne.
                  Znam ja da se Santa Fe ne moze porediti sa Bmw-om i Mercedes-om, ali po svojim dimenzijama spada u large SUV.
                  Mozda u obzir dolazi i RAV4 Cross Sport, ima bas sve moguce od opreme za 33.700 evra.

Comment

• Marcus
                    CBC Senator XXL
                    • 19.10.2007
                    • 631
                    • Novi Beograd - B62

Meni su u tom cenovnom rangu najbolji izbor captiva, opel antara ili nova suzuki grand vitara... mislim da su svi do 30000e

i jedino sto nikada nisam znao da li valja ili ne, jeste rexton... ima ga na ulicama, lepo izgleda, samo ne znam kakve su mu vozne sposobnosti...

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Dren
                      santa fe je dzip
                      Morao sam reagovati...
                      Sto nisi onda reagovao do kraja?
                      Santa Fe je Hyundai, a Cherokee je Jeep
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gt nebojsa
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 348
                        • Preljina,Cacak

Koliko god bio dobar,Santa Fe nije ni blizu MLa,Q7,X5.
                        I vise je nekako mid-size SUV.
                        Takodje,garancija je 5 god ili 100000km.Znaci,ako ne prelazis mnogo,imaces 5god garanciju.U suprotnom...
                        Npr VW nema ogranicenje kilometraze.Cisto da napomenem da su opcije razne sto se garancija tice.
                        A to da je povoljna kupovina,jer su korejanci jeftiniji od evropskih automobila,ili japanskih,pa to ne vazi vec neko vreme...35000e za Santa Fe je istih onih 35000e za RAV4,ili onih 35000e za X-Trail...
                        Antara/Captiva: Nekako mi lepsa Captiva.
                        Sve u svemu,OK auto,ali nisu mu bas argumenti za cena,oprema,garancija.Na kraju se to svede na isto.
                        I da znas da kod Hyundai-a menjas ulje na svakih 7500km;ma koje bilo.Na 15000 tek racunaju kao servis.Npr: 7500km zamena ulja;15000km servis;22500km zamena ulja,30000km servis;itd.
                        Pa vidi dal' ti je i to mali izdatak,dati svakih 7500km 150e bespotrebno.
                        Samo navodim kao jedan od argumenata za odluku...
                        Toyota Čačak

Comment

• micko
                          CBC Član
                          • 08.05.2005
                          • 72
                          • novi sad

Zanimljiva ponuda - Freelander 2:

Bar ima imidz pravog "dzipa", za razliku od vecine ...

Antara/Captiva? Vozio sam se u Captivi - bolje se drzi RAV-a/Santa Fea.

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

malo se frljate sa klasama, Xtrail nije u klasi Santa fe, vec Tucsona, a ni antara ni captiva kao ni tiguan.

Comment

• gt nebojsa
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 348
                              • Preljina,Cacak

@micko:
                              Tacno.I ne samo imidz,bas ga hvale,Terrain Response i sl.
                              Ako je imidz terenca u pitanju,pa tu su i Jeep Compass/Patriot.

@CLD:
                              Da li ce bas biti da je tako?Nije bas sa Land Cruiserom,Touaregom,ili Pathfinderom u klasi?

http://autos.aol.com/cars-Hyundai-Santa ... t-a-glance
                              Comparisons.

http://www.wwwautosite.com/content/rese ... on/Compare
                              Pa se pominju Grand Vitara,Outlander...Mada je USA u pitanju,pa je poredjenje i po ceni.

http://www.webwombat.com.au/motoring/ne ... review.htm

http://www.canadiandriver.com/articles/ ... rmsuvs.htm

http://www.motorpoint.com.au/hyundaisan ... vitara.asp

http://www.truedelta.com/comparisons101 ... code=&aff=

http://www.gminsidenews.com/forums/f66/ ... r-v-52288/

http://www.newcars.com/toyota/rav4/revi ... ntafe.html

http://www.wintonsworld.com/cars/a-cars ... ptiva.html

itd...pun internet...
                              Toyota Čačak

Comment

• Dren
                                CBC Senator XXL
                                • 24.08.2005
                                • 1068
                                • Sarajevo

Originally posted by sri98
                                Originally posted by Dren
                                santa fe je dzip
                                Morao sam reagovati...
                                Sto nisi onda reagovao do kraja?
                                Santa Fe je Hyundai, a Cherokee je Jeep
                                Pa zato i reagovah ovako... Receno je "dzip", a ne Jeep...

Comment

Working...
                                X