I Nisan GTR košta 70000eur. Znači Audi RS4 je bolji auto jer je skuplji. Extra ti je rezonovanje.
SUV do 30000e
Collapse
X
-
Kontaktirao sam vlasnika ovog Murana, registrovan je na nase table, ali je 2005 uvezen iz Kanade. Sto verovatno znaci da je losije izrade od murana za nase trziste ili se ja mozda varam?
Da li vredi uopste razmisljati o njemu zbog toga sto nije za nase trziste?
Comment
-
-
Originally posted by Bane®I Nisan GTR košta 70000eur. Znači Audi RS4 je bolji auto jer je skuplji. Extra ti je rezonovanje.
svaki tvoj komentar na ovom forumu je prozivanje nekoga. nisam jos pročitao da si nekom rekao nešto tipa super ti je rezonovanje ili super ti je auto ili šta god da o nečemu pozitivno pišeš.
elem da odgovorim na poruku. A gde sam ja napisao da je X5 ili Q7 bolji od murana. isto kao i gde sam ja rekao da je rs4 bolji od gtr.
ja sam rekao da je x5 ili q7 exluzivniji nego murano.
činjenica je da je svako ko je kupio X5 ili Q7 da je hteo mogao je da kupi murano ali oni koji kupe murana ne znači da mogu da priušte x5 ili q7 zato što za takav auto u sličnoj opremi treba da dodaju još 20k evra što je oko 40 % cene tog auta.
a sad i slikovito da ti objasim. svaki digitalni sat pa i oni najjeftini preciznije meri vreme od bilo kog mehaničkog brand name 10k+ evra sata. ali to ne znači da su ti satovi exluzivniji od mehaničkih bez obzira što su bolji u onome za šta su napravljeni, a to je merenje vremena.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Slažem se ja s tobom u potpunosti, ali pitanje je koji SUV kupiti, a ne koju robnu marku (znak na haubi).
Samo što ekskluzivnost ima još jedno značenje, a to je "nešto što se ne viđa svaki dan"... X5 i Q7 se viđaju, Murano ne baš.
Ne bi da širim hejt i kontriram, ali ako ćemo tako, Infiniti FX45 će uvek ostaviti bolji utisak nego bilo koji BMW/AUDI/Merc jer je sa svojim izgledom i dalje pojava (i posle 3-4 godine) i jako jako retko se viđa.
Comment
-
-
uh ode ti daleko, kako ekskluzivnost i kolicina imaju veze u slucaju Infinitija ? znachi svega cega je manje od neceg drugog je to ekskluziva ?
nije bas tako, nego narod koji ima pare dace pre na q7 ili ml,x5 nego na infiniti, murano jer je to ipak klasa nize, barem po mom nekom merilu.
a infiniti izgledom ne ostavlja sigurno nikog ravnodusnim, ali ad moze da se poredi sa q7 npr. po mom ukusu nikako
PS. opet odosmo mi u teski off
Comment
-
-
Rasprava oko SUV-ova uvek prelazi u sociolosku analizu...
Ekskluzivno nema veze sa cenom (ali cesto ima...) niti sa masovnoscu (ali najcesce ima...najbolji put do ekskluzivnosti vodi preko manje produkcije (uz izuzetke tipa Mini i Fiat 500 npr. koji niti su skupi niti su retki)).
Murano i FX zbog svog dizajna svakako spadaju u ekskluzivnije dzipove, pogotovu u Evropi...Mogu ljubitelji nemackih skupljih kola (limuzine, suv-ovi...) da se ljute koliko hoce, ali zbog njihove trzisne dominacije u tim klasama svaki njihov ne-nemacki konkurent u startu ima prednost po pitanju eksluziviteta. Moze se i tome doskociti kao u primeru Mercedesa CLS (napravi se nesto estremno, pa postane ekskluzivno) ili Mercedesa G (duga produkcija na nivou nekakvog klasika i promenjen imidz dali su mu ekskluzivitet). Mercedes G je najeksluzivniji nemacki dzip.
Comment
-
-
Meni licno je Murano mnogo lepsi, bezobrazniji a unutra atraktivniji od X5 a sto se tice Q7, mislim da je audi unutra mozda bolji malo, dok je spolja Murano top, Q7 i X5 po meni cak i ne lice na pravi SUV jer bi on u pravilu trebao da bude kompaktan a to ne moze da se kaze za njih dok je Murano top, da je veci ne bi valjalo.
Citao sam neke testove vezano za njega i koliko sam ukapirao super se pokazao...
Comment
-
-
Originally posted by mishioznachi svega cega je manje od neceg drugog je to ekskluziva
Originally posted by mishioa infiniti izgledom ne ostavlja sigurno nikog ravnodusnim, ali ad moze da se poredi sa q7 npr. po mom ukusu nikako
Originally posted by mishioPS. opet odosmo mi u teski off.
Comment
-
-
ne bi se složio da nečeg čega ima malo da je to exluzivno bez obzira šta to bilo.
pre bi to formulisao kao nešto do čega se teško dolazi.
a pošto se do SUV-a dolazi jednostavno to jest samo ti trebaju pare onda je exluzivniji onaj za koji treba više para, zar ne ?
a to što jednih ima više od drugih to je sasvim ne bitna stvar. IMO
mini je exluzivan zato što za klasu automobila kojoj pripada je veoma skup, zar ne? retko ko želi da da 25k evra za mini kad za te pare može da kupi octaviu, accord, i dosta drugih velikih automobila, a da ne pričamo o recimo cliu sport, corsa opc, ibiza cupra i mnogim drugim koji u toj klasi pružaju mnogo više za manje para.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Vidi, ne ljutim se ja što ti tako vidiš tu reč, ali ona to u engleskom rečniku (pošto srpski nisam našao) ne znači "skupo i nedostižno" nego više kao u slobodnom prevodu "jedinstveno, drugačije, samostalno"...
Reči koje ti tražiš su luksuz i prestiž...
Comment
-
-
@jevtic
Nije bas tako... Cena kod novog Minija je izvedena stvar iz ekskluziviteta, a ne uzrocna. Zahvaljujuci ekskluzivnosti Minija koji je izgradjen na specificnom imidzu (koji bi mogao dalje da se elaborira) i velikoj mogucnosti individualizacija krzo manje serije (jedan od najvaznijih "sastojaka" koji je potreban da bi se dobio imidz ekskluzivnosti) proizvodjac je resio to da dobro naplati, pa je odredio vecu cenu i to mu je upalilo.
Comment
-
-
Originally posted by r1cerOriginally posted by forsterJeep je nista, odnosno samo jedan mali marketinski trik - GP je ono na sta se misli (izgovara se kao Dzipi) - General purpose vehicle (vozilo opste namene)
google kaže drugačije za definiciju general purpose vehicle-a....
1. Selektovati "General purpose vehicle"
2. Ortvoriti google, i u polje za unos pojma koji se trazi uneti "General purpose vehicle".
3. kada se otvoti strana sa rezultatima, kliknuti na drugi link odozgo:
dobice se ova strana:
acronyms.thefreedictionary.com - (prema potrebi otici u knjizaru i kupiti Vujaklijin recnik stranih reci i izraza. Dobro snabdevenu knjizaru mozete naci upotrebom telefona 9812; a u Vujaklijinom recniku pronaci rec akronim)
4. ponoviti tacku 2
5. Pronaci sliku:
Sto je prvi G.P. vehicle
Originally posted by forster.. samo necu da me neko shvato pogresno1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDi
Comment
-
Comment