PEUGEOT 206 1.4 HDi Van - Dilema, da li kupiti ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shicky
    CBC Član
    • 06.02.2008
    • 81
    • Ralja-BGD

PEUGEOT 206 1.4 HDi Van - Dilema, da li kupiti ???

Dakle momci pitanje već stoji u naslovu teme,LM imam u ponudi par 206-ica 1.4 hdi,motor koji se iskristalisao prema vašim pisanjima kao idealan za moje potrebe,tj prelazim godišnje oko 35000 km.U pitanju su verovatno bivši vanovi (beli),uglavnom 2002/03 godište sa klimom i ostalom opremom.Cene su im oko 5500 eur (to je skoro max mojih mugućnosti),dali uzeti takav auto ako je u pristojnom stanju i na šta obratiti pažnju prilikom kupovine tj imaju li neke slabe tačke?Kao dugogodišnji vozač FIAT-a za mene su PUG modeli totalna nepoznanica.Hvala vam unapred na odgovorima!
    p.s ako neko ima ili zna da neko prodaje dobru 206-icu,neka me kontaktira na pp

Poruku izmenio: gordi014
    Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)
  • LEZA
    CBC Senator
    • 10.08.2007
    • 280
    • Beograd

Ja cu ti samo reci obrati paznju na zadnji trap, to im je glavna mana, znaci povedi jos dvoje ljudi i neka sednu pozadi i vidi koliko ce da legne, jer trap je jako jako jako skup, 300 evrica minimalno pa sad gledaj

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

A koja im je to mana sa zadnjim trapom, posto ja za takvu ne znam...?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

mozda je mislio na to sto je van pod stalnim opterecenjem bio...
        ugl, proveri motor, oni su uvek malo vise presli, kvacilo ne bi trebalo da bude problem, posto koliko sam cuo VAN modeli imaju jace vesanje, menjac malo drugaciji i ojacano kvacilo... (ko taxi u nemackoj)
        znam par ljudi koji voze takve modele (sto klio sto 206) i niko nema nekih problema... sem sa diznama na kliu...

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Ti beli nisu presli ispod 250000km pa se ti iskalkulisi koliko ti vredi kupovati takvo nesto.

Pozzzz

Comment

• malivuk406
            CBC Senator XXL
            • 04.04.2007
            • 490
            • Nbg

nije tacno da nisu presli ispo 250...
            ima ih i sa 150-170... a to nije nikakva kilometraza za nekoga ko prelazi 20k godisnje....

Off odsekao Dora

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

Ma super su, nemoj da brines, ali mene vise brine ta tvoja godisnja km.od 35.000km, koja ce porasti kad uzmes auto na 40.000 a to me navodi na 2.0HDi sa 90KS bilo 206 ili 307

Uvek se nadje neki

A vodi ga na dijagnostiku, detaljni pregled, znas vec....

Comment

• gordi014
                Moderator
                • 02.10.2004
                • 1049
                • Valjevo, Srbija
                • PEUGEOT 206 XS 1.6

Ljudi dosta više off-a, ako nemate šta pametno da napišete, onda nemojte ništa pisati! Tema je 206 1.4 HDi kupiti ili ne !?

Comment

• malivuk406
                  CBC Senator XXL
                  • 04.04.2007
                  • 490
                  • Nbg

da! samo naci dobar primerak, i ne zuriti u kupovini... naravno, pregledati ga lupom ako treba!

Comment

• Shicky
                    CBC Član
                    • 06.02.2008
                    • 81
                    • Ralja-BGD

Hvala svima na konkretnim odgovorima i moderatoru na brzom reagovanju.Nadam se da će ova tema mnogima koristiti jer je sigurno 60-70% vozila koje se uvoze ex-van,tako da mnogi imaju slične dileme.Ovo za off neću ni da komentarišem da ne bi napisao nešto što ne treba.Idem verovatno sutra do AR da pogledam neka dva komada,pa ćemo videti.
                    Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• malivuk406
                      CBC Senator XXL
                      • 04.04.2007
                      • 490
                      • Nbg

zelim ti srecu u potrazi... trebace ti...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Off i višak iz poruka sam obrisao.
                        Držite se teme.
                        @
                        Nikola BB takvi komentari nisu dobrodošli jer izazivaju bespotrebne rasprave.
                        @Ostali
                        Imate u svakoj poruci dugme kojim se prijavljuje neprimerena poruka.

Tim foruma je tu da se stara o tome da ovo sve radi kako treba i upozorava ako treba.
                        Korisnici uživaju i druže se. Pravopis je svakako koristan i dobro ga je znati ali nije lepo nekom nabijati na nos ako nešto pogreši. Ovo je auto forum a ne gimnazija.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vucko
                          CBC Član
                          • 06.08.2007
                          • 88
                          • Belgarde

Kupi...

1. Za zadnji trap ne brini. U podnosu na putnicke Pezoe 206 je ojacan tako da izdrzava mnoooogo duze nego kod klasicnih. To ces lako da uocis - sadnji deo kod 206 vanova je povisen u odnosu na obicne 206ice. Sami tim auto je i malo tvrdnjinego klasican, ali ne smeta. A i ti automobili nisu sluzili da voze pesak, cement, cigle ili sta vec nama sve pada na pamet.

2. kilometraze imas razne od 80.000 do 180.000, ako govorimo o vanovima iz Francuske. Ja sa 250.000 nisam video, a video sam ih, vozio i prodao bar 15-20. Pri tome je moje misljenje bolji mladji sa vise kilometara nego stariji sa menje.

3. Motor je manje vise uvek odlican. Moze da se cuje malo turbina ali nije ni to strasno.

4. modeli pre karaj 2003 ("starii tip') ima problema sa rucicama migavaca i ablednedera

5. probaj u voznji menjac. Treba lepo da ide ili bar bez vecih problema

6. Volani kod 206 su loseg kvaliteta pa se desava da su "osteceni" pa ti se cin da je mnogo vise presao. Preprodavci takve volane oblazu kozom.

....

Generalno, kod tih vanova manje vise mehanika je ok, ali za enterijer nema pravila. ima ih sa 150.000 km kao da su novi , a ima ih i sa manje kao da su svinje vozili unutra.
                          Nemoj da se upecas na to ako ima ista sedista , pojaseve i sl, a da je krs. Bolje ja kad ti prodavac otvoreno kaze da je bio van ali se vidi da je u dobrom stanju, ocuvan...

Comment

• LEZA
                            CBC Senator
                            • 10.08.2007
                            • 280
                            • Beograd

Originally posted by 206
                            A koja im je to mana sa zadnjim trapom, posto ja za takvu ne znam...?
                            Skupo odrzavanje zadnjeg trapa, posle svakih recimo 80000 se revitalizuje, da li je tako? A vanovi mozda nisu sluzili za pesak, ali sigurica, su bili pretovareni vise puta. . . Ali sto jes jes vanovi imaju jaci trap nego obicni. . . pa sta ubodes ubo si, ja mislim i nadam se da ces ubosti ekstra autic

Comment

• malivuk406
                              CBC Senator XXL
                              • 04.04.2007
                              • 490
                              • Nbg

pa pogledajte kod nas venove, ja se ne secam kad sam video neki natovaren, da je legao... samo da je dobro uradjena unutrasnjost (da ne skripi) i da ga nije vozio neki mamlaz... sve ostalo ce biti ok...

Comment

Working...
                              X