Fiat Panda, ljudi pomagajte :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

A Seicento(valjda sam ga napisao kako treba)?Drugar je uzeo belog, za smesno malo para.Do duse, klot je oprema, ali autic ide, malo trosi...

Comment

• kuntalo
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2007
      • 342
      • Predgradje

Originally posted by sasha015
      Koliko vidim ubediste coveka da podrzi oca da kupi pandu.... Ukusi su razliciti....ako jos nisi uzeo auto ne uzimaj tu kanticu,bez obzira sto je stara par godina....nije sve u godistima auta,ima nesto i u vizuelnom.A ta panda nema ni L od lepote koja krasi skoro svakog italijana.Kao da je dizajnirao neki radnik zastave na obuci u Torinu....
      Isti taj radnik Zastave dizajnirao je i Tvog Tipa, ali sta zna Djudjaro, trebali su pravo u Loznicu po savet za dizajn automobila koji se, tako odvratan, proizvodio svega 23 godine i prodao u svega pa skoro 5 miliona primeraka.

"Nije sve u godistima, ima nesto i u vizuelnom", rece (i ostade ziv) covek koji, slucajnosti, vozi Tipo, koji se, BTW, dizajnom uzasno razlikuje od Pande...
      Save the Panda!

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Originally posted by Corsa
        A Seicento(valjda sam ga napisao kako treba)?Drugar je uzeo belog, za smesno malo para.Do duse, klot je oprema, ali autic ide, malo trosi...
        To "smesno malo" para je cirka 1000 Evra + za auto istog proizvodjaca, manji, neudobniji, sa identicnim motorom i, neki bi rekli (ne ja i mnogi drugi), lepsim dizajnom.
        Save the Panda!

Comment

• sasha015
          CBC Veteran
          • 29.02.2008
          • 153
          • LOznica
          • Hyundai i-20

Haha,uvek se nadje neko ko mora da iskomentarise....Sta je sa demokratijom i slobodom misljenja I veliki Giorgetto Giugiaro,zna da pogresi To sto je auto prodat u 5 milona primeraka,ne govori nista o vizuelnom dozivljaju tog auta.Govori o njegovoj popularnosti,ali zbog drugih karakteristika-sta znam,mala cena,mali potrosac,gradski auto.....I jugo se proizvodi vise od 25 godina .Jel to znaci da je dobar i lep?E a Tipa mi ne diraj.Ipak je to malo zaobljenija kantica....Ima tu nekih oblih linija,pogotovu kod ovog mog sa 3 vrata Problem je sto auto kupuje otac,a decko,ne znam koliko ima godina bi da odvrati oca.Zasto?Pa zato sto je brate ruzan auto.Razumem je sve...i nedostatak novca i ..ali neki kompromisi nisu vredni..Zato ne kupuj tu limenu kanticu ni slucajno....A ja i moj Tipo cemo istrpeti sve kritike...

Comment

• kuntalo
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2007
            • 342
            • Predgradje

Ne dira Ti niko Tipa, ne boj se. U celoj (odlicnoj) Djudjarovoj "folded paper" seriji, ciji su najocigledniji primeri u nizoj klasi Panda, kao prvenac, potom Uno, Tipo, pa cak i Juzina, po mom misljenju ubedljivo je najlepsa kreacija zvana Ibiza mk1.

E sad, ko zna koliko stotina, hiljada sati rada coveka koji je tih, zadnjih godina 70-ih vec za sobom imao nekih 15-ak godina sjajne karijere, stalo je u jednu recenicu no-name Loznicanina: "Brate- ruzan je".

Dozvoljavam da dodas "po mom misljenju", i konkretan predlog za kupovinu u tom cenovnom rangu (~2300E), u suprotnom, dalja je rasprava sa Tobom o bilo cemu suvisna.

E da, Yugo se pravi otprilike pa tacno 24 godine, a ako ces da poredis FIAT i Zastavu, nemam komentar.
            Save the Panda!

Comment

• sasha015
              CBC Veteran
              • 29.02.2008
              • 153
              • LOznica
              • Hyundai i-20

Da citiram sam sebe, uz dodatak"po mom misljenju" i da zavrsimo ovu raspravu koja vodi u off."Brate,po mom misljenju,ruzan je".Ne poredim ja fiat i zastavu,pogresno si shvatio.Izleda da je problem u vizuelnom dozivljaju odredjenog modela auta.Ti imas svoje misljenje,guras svog favorita,izrazio si se lepo,naveo par podataka sa wikipedie i ok je to.Sve zavisi sta decko hoce,tj sta mu tata hoce.A tata je ocigledno "stara garda",nenavikla na tehnicki razvoj.Svako od nas ima svoje favorite,tvoj je panda.Meni se ne svidja i to je to....Nema potrebe da polemisemo vise.Sta da kupi za te pare?Ako hoce nesto novije,a ruznije,sa veoma malo opreme-pandu.Ako hoce nesto lepse i bolje,onda mora praviti kompromise sa godistem auta.Halo oglasi,auta do 3000e pa listaj.Pozzz od" no name" Loznicanina

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Originally posted by kuntalo
                To "smesno malo" para je cirka 1000 Evra + za auto istog proizvodjaca, manji, neudobniji, sa identicnim motorom i, neki bi rekli (ne ja i mnogi drugi), lepsim dizajnom.
                Ili je to 400 Evra (u drugarovom slucaju) vise za noviji, moderniji auto...Izgled je stvar ukusa, ali verujem da bi vecina rekla da je Seicento lepsi od one kockaste Pande...

Comment

• kuntalo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2007
                  • 342
                  • Predgradje

Ili je to 400 Evra (u drugarovom slucaju) vise za noviji, moderniji auto...Izgled je stvar ukusa, ali verujem da bi vecina rekla da je Seicento lepsi od one kockaste Pande...
                  Sta da Ti kazem, drugar Ti je super prosao. Preostalih 99% kupaca nece biti te srece, a ako neko zeli da na automobilu od 3200-3300 Eura da 1000 za dizajn- nemam apsolutno nista protiv. Stvarno- stvarno.

@Sasha015

Nije Panda moj favorit, naprotiv, vec susta potreba, odabrana uz trunce logike.
                  Hajde sad, ustvari, jos od srednjoskolskih dana bila mi je simpaticna, rezon- toliko je ruzna da je lepa.

Inace, Kuntalo bi najradije posedovao Grande Punta ili novog Brava ili mozda Khamsina (!?), ali on, za razliku od onih iz Suntavila- nije u mogucnos'...

PS: Ne citiram Wikipediju.
                  Save the Panda!

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

I molim Vas da mi pronadjete link za tog iz suntavila koji nije u mogucnos'... =]
                    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• banebg81
                      CBC Veteran
                      • 26.06.2008
                      • 195
                      • Beograd

JA bih uvek za te novce uzeo "domaci otpad"

Vozio sam tu pandu 1.1 i stvarno lepo radi ali ljudi, molim vas UNUTRAŠNjOST je kao u fići pre 25 - 30 godina !?

Hoćete da kažete da se ne kvari ta mala spravica !? Sigurno posle 100 ak hiljada kao službeni auto radi PERFEKTNO.

Sa druge strane, za 1000 - 1500 € kupiš yugo ili keca (ne bitne godine, samo da je dobra školjka) uložiš 1000 € i garantovano RAZVALJUJEŠ GA 100 000 km bez ulaganja i na kraju ga opet dobro prodaš. Problem jeste da se drndaš sa majstorima ali te to neće zaobići BILO KOJI POLOVAN AUTO DA UZMEŠ.
                      Činjenica je da neće biti udobno (mada za 1000 uloženih € ako pretekne, mogu da se ubace i neka fina sedišta) ili manje bučno ali ćeš sigurno imati pouzdan auto za dugačke puteve dok ovaj fiat ... teško ...

Comment

• kuntalo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2007
                        • 342
                        • Predgradje

Originally posted by banebg81
                        JA bih uvek za te novce uzeo domaci otpad
                        Najzad neko objektivan...

A mi ostali smo svi... ovcica

Budi slobodan i uradi tako kako si zamislio. Evo, podrzavam Te- do kraja!
                        Save the Panda!

Comment

• supic dejan
                          CBC Veteran
                          • 11.07.2006
                          • 146
                          • Novi Sad

U Zastavu možeš da uložiš i 5000 eura, pa nećeš voziti pouzdan auto...
                          Vozio sam se zimus u Taxi Floridi sa pređenih 100000km u exploataciji u Novom Sadu. Auto je u tako lošem stanju da me je bilo sramota da pitam taxistu koliko je prešla, pa sam bacio pogled na tablu i video kilometražu. Auto je 2006 godište... što govori da: bilo da kupiš novu ili da prerađuješ staru Zastavu sa delovima koji se sada proizvode, mislim da ni u ludilu nemožeš da dobiješ vozilo koje može da pređe 100000km....

Comment

• -Miloš-
                            CBC Senator
                            • 16.12.2007
                            • 269
                            • Beograd, Karaburma
                            • yugo tempo 1.1

Pored pande za te pare mi je interesantniji i Fiat Seicento. Mali, mozesh da dobijesh abs i servo, ako ti uleti dobra ponuda.

Naravno nemoj da gledash euroncap test, ali ni panda se tu ne bi proslavila neshto

Comment

• kuntalo
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2007
                              • 342
                              • Predgradje

Ako je vec pouzdanost u pitanju, izguglajte (pisem s mobilnog) "Little (ili "small", nisam sada siguran) Fiat, Big Adventure", pa pogledajte kuda je sve otisla Panda- i vratila se.

Edit: Evo link, pa zamislite isto to sa Južinom...

Save the Panda!

Comment

• bonapartacar
                                CBC Početnik
                                • 15.05.2008
                                • 8
                                • Novi Sad

Re: Fiat Panda, ljudi pomagajte

Originally posted by drug_clan
                                Moj otac ka pripadnik titove zlatne generacije ima tako par teorija kojih se cvrsto drzi. Sada je odlucio da kupi automobil ali da nije previse star i pomogucstvu sto jeftiniji. Ja kao uzoran sin ga odvedem na internet i pokazem kako se krecu cene i objasnim mu koliko je dobro imati klimu, vazdusne jastuke i slicno. Ali to njega bas puno i ne zanima posto on cak ne dozvoljava da ima i muziku u autu posto onda ne cuje rad motora . Jedan od faktora koji ga ogranicava u kupovini je i to sto ne bi da da preko 3000 eura. I jedini automobil koji mu zadovoljava te kriterijume jeste Fiat Panda te je on cvrsto odlucio da ga kupi. Kaze to je auto uvozni, mlad a jos nije skup .

Ja sam ispu sve argumente u pokusaju da ga odgovorim ali nista ne pomaze. Ako neko ima bilo kakav savet nek se javi sto pre, castim pivu svakoga ko pomogne da ga odgovorim od ove kupovine .

Ili mozda neko ima neki komentar za kupovinu? Mozda auto stvarno nije toliko los kao sto ga ja dozivljavam? Necu da gresim dusu.

Na www.izaberiauto.com imaju tri pande a on se odlucio za bijelu od 2300 eur. Ja samo kada je vidim puknem od smeha.
                                I sta bi na kraju od ove toliko analizirane kupovine . Bas me zivo interesuje jeste li na kraju pazarili i ako jeste kako ti je cale zadovoljan?

Comment

Working...
                                X