Auto do 4500

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Freedom
    CBC Član
    • 12.06.2008
    • 45
    • Beograd

Auto do 4500

U traženju sam automobila pa da čujem i druga mišljenja...
    Tražim auto 4 do 4500... i ponuda je dosta šarolika ali sam ja otprilike izdvojio već šta mi se dopada...
    To su uglavnom
    Alfe 145/146 1,4-1,6 TS neki sa gasom neki ne
    Fiat Bravo/Brava neki sa gasom neki ne
    Pežo 406 (ima gas) 1,8
    pa me zanimaju iskustva ostalih... sto se tice odrzavanja... odnos cena kvalitet itd. Svi saveti su dobro došli.
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Naravno 145 ili 146 zavisi sta ti se vise svidja...Za te pare nema boljeg auta, mozda i fiat bravo ali je on ipak za klasu nizi i to se odmah primeti kad sednes u 145/6 i u bravo/brava...

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Pa sad, ako josh uvek nisi definitivno odluchio koji cesh auto/model uzeti (jer vidim da "lutash" od Alfe 145/146 do Puga 406-ice), a sa pretpostavkom da zeldi nije u opciji (ako sam dobro prochitao "izmedju redova"), onda razmotri i npr. sledece:

Peugeot 306

KIA Sephia

Ford Mondeo

Nissan Altima

...a ako ikako mozhesh, mada znam da je najlakshe u ovakvim sluchajevima "izmishljati rupu u saksiji" i preporuchivati kao najbolji izbor neshta shto prevazilazi budzet, ali u ovom sluchaju to moram da uradim - ako mozhesh da se na neki nachin/pozajmicu/kredit/shtagod - snadjesh za josh samo 200-300 veverica i uzmesh ovu Primeru Uz pretpostavku da prodavca ipak "odgovorish" od one napomene za cenu, mada ne znam kakav si trgovac i pregovarash ali u svakom sluchaju izmanevrishi malo jer mislim da je za te pare ovo zaista odlichan auto, ili bar tako izgleda "na prvi poged". Recimo da bih ja na tvom mestu pokushao da se svakako dokopam ovog auta, odnosno ne bih dozvolio da mi ovo izmakne zbog 250 ili 300 evra. Porediti ovo sa ostalim automobilima koje si naveo u pitanju je jeres, ovo je daleko iznad svih pomenutih...

Kakav je taj Pug 406 sa plindzom, da li je u pitanju oglas (i ako jeste mozhe li se znati gde, ima li koja slika?). Nadam se da se kolega srdjan nece uvrediti ali je to auto ipak za klasu ispred 145/146, ako uopshte vredi nechemu (mislim na stanje). Alfu bih razmotrio tek kad bih tog Puga "otpisao", a shto se Brava tiche - chuvaj pare i budi strpljiv...
      http://www.bmw.tv

Comment

• Freedom
        CBC Član
        • 12.06.2008
        • 45
        • Beograd

Ma u opciji je i dizel ali da malo trosi
        Mogao bih sto kazes jos malo da nategnem... 200-300Evrica ali da onda samo "sipam i ne mislim" U sustini bih uzeo i dizela do 4500, benzinca oko 4000 pa da ja ugradim plin
        ili benzinac sa vec (dobro) ugradjenim plinom do 4500 ajde da kazem 4700
        Dva-tri ova oglasa, ukljucujuci i primeru su "Istekla" tako da nisam video sve predloge. Ova KIA nije losa... provericu koliko je gas za nju pa da vidim moze li da se skine nesto da se uklopim (mada mi se ne svidja sto je menjac automatski)
        Pezo koji sam ja nasao je http://www.kupiauto.com/auto/oglasi/16d ... bde24c805a
        deluje OK, mada naravno, nista dok se ne vidi uzivo.

Hvala na podrsci i pomoci

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Sipas i ne mislis prakticno ne postoji, ustvari postoji ako kupis nov automobil. Dakle, racunaj sigurna ulaganja pri samoj kupovini polovnog automobila, taj mali servis koji podrazumeva kaiseve, ulje i ostalo sto je doslo za zamenu. Ja volim da kazem da je to neki iznos od 500 eura, ali moze to biti tih 200-300 u ovom slucaju.
          Ovaj Peugeot 406 je svakako najbolja kupovina ovde, bar po podacima koji se vide iz oglasa, a i ceni, sto je pomalo utopija, ne vidim kako nesto ovako moze biti realno. Ukoliko jeste, ukoliko ustanovis da je automobil dobar, ti nemoj vise razmisljati.
          Ukoliko se to ne ostvari, prvo sledece na sta bih isao je 145 i 146, jer dobar Bravo i 306 za taj novac skoro i da ne postoji. Ovo ne znaci da je Alfa losija, sta vise, u poredjenju sa Bravom je zaista iznad, iako se radi o istom automobilu ispod te suknjice, sto je pozitivno zbog samih cena delova, ali o tome kasnije.
          Peugeot 306 je takodje lep auto, nije neki potrosac i u toj je klasi, neko kaze bolji od 145 i 146, ali kako moj prijatelj ima odlican primerak jednog mogao bih iz svog iskustva da kazem da je moja 146 ipak poprilicno ozbiljnija, uzimajuci sve u obzir, pogotovo enterijer. U svakom slucaju, odrzavanje kosta skoro isto za njegov diesel od 70 i kusur ks i za moju 146 2.0 sa 150 ks, pritom kad god sedne kod mene osetim u njemu tugu sto me nije poslusao i sto je kupio 306. =] Kako se 306 kotira na onoj listi po kvarovima, ne bih uzimao za ozbiljno da pominjem, ipak su ovo polovnjaci i mnogo toga zavisi od konkretnog primerka i njegovog uskoro bivseg vlasnika!
          Sklon sam da verujem da za 4700 mozes uzeti 145\146 pored koje ce svaki Bravo\Brava, 306, ili Kia u toj ceni biti stvarno outsider.

Konkretno sto se tice motora i odrzavanja, pa savetovao bih da to bude 1.6, trosice isto kao 1.4, sama cena odrzavanja je gotovo identicna, a razlika u samoj voznji je osetna. Ne govorim ovo iz uglda performansi, vec upotrebljivosti. Kad ukljucis klimu i vozis cetvoro ljudi osetices to o cemu ti pricam, pogotovo sto je 1.4 bas slab za tu karoseriju, iako se cini da je 103 ks i vise nego dovoljno.
          Cene delova su kao i za Bravo\Brava, dakle sve u granicama normale. Za potrosnju plina, mogu ti reci da na otvorenom moja 2.0 trosi 10 litara, u gradu ne znam tacno, ali verujem da je oko 13, dok bi sa 1.6 to moralo ici na 8 i 11, po nekoj mojoj slobodnoj proceni.
          Ono sto ja volim da kazem u ovakvim situacijama je da sednes i provozas svaki, ubedjen sam da ces veoma brzo doneti odluku sta ces kupiti, toliko je ocigledno! =]
          A to se uvek i desi kad neko "nov" kupi Alfu, dodje u Alfa Virus i prva recenica obicno bude:"Wow, ja nisam imao predstavu sta je ovo dok nisam provozao, odmah sam je kupio!" =]
          Ali takodje volim da kazem da nista od ovoga nije bitno ukoliko je recimo Kia "kao nova", zaista bi bilo glupo izostaviti je zbog Alfe koja recimo nije ni prineti tom stanju. Ja znam kako bih ja odreagovao, znam da osim Alfe ne bi nista drugo uzimao, ali to sam samo ja... =]
          Pozdrav i srecna kupovina!
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Freedom
            CBC Član
            • 12.06.2008
            • 45
            • Beograd

KIA je i pored 2001 godista bila u ne tako dobrom stanju... ne toliko motora koliko enterijera. Nema bog zna sta od opreme itd. Peugeot jos nisam video jer covek nije bio tu ali danas ili sutra bi trebalo i njega da vidim ali mi se cini da sam vec zakacio Alfa virus... samo je trenutno u fazi inkubacije
            Danas idem da vidim ovu mashinicu...
            http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=60593
            Jeste da je 1.4 i da nema klimu ali trenutno u ponudi nema nista jace...
            Alfisti ih ljubomorno cuvaju

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Sve predrasude padaju u vodu kad krenes da trazis Alfu, onda shvatis da se svaka dobra vrlo brzo proda i da sve ono o teskoj prodaji zapravo zavisi od samog stanja, pa onda opet povezes da je vecina tih automobila unisteno jer su vlasnici bili balkanski tip po odrzavanju... =]

Pogledaj ovo, mozda vise kosta nego sto bi neki mislili, ali zastupam stav da treba platiti i "vise", to jest relativno vise ako je primerak dobar!

http://www.autokucaholliday.co.yu/plac/ ... 07#detalji

Motor, oprema, sve kako treba, bas za tebe, ali nadajmo se da nije prodata! =]

I jedna potencijalno dobro odrzavana, ali... Sta je sa felnama, farbani branici, fale oznake nazad, mozda udarana... Pogledaj je, mozda gresim!

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=59351
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

E sad ce da Alfisti da ospu paljbu po meni
                Ne znam koliko dugo planiras da vozis auto, ali bih Alfu preskocio iz jednog jedinog razloga- kod nas taj auto nije na ceni i teze se prodaje.Znam da se Alfisti ovde nece sloziti, ali su oni jedan od izuzetaka naseg mentaliteta, koji je nazalost u manjini i to debeloj.Drugo, mogu ispod lima Bravo i 145 da budu isti auto, ali ne verujem da je cena farova, krila, vrata... ista.
                Iako mi se 145 mnogooo svidja, pre bih jurio Bravo ili nekog Japanca.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Osnovna razlika o kojoj govoris je nepostojanje linije manjeg otpora, jer bi ti uzeo losiji automobil samo iz straha kako ces je prodati, a ja ne razmisljam o prodaji, jer se za Alfu vezes i ne razmisljas o tome! =]
                  Zasto da je prodajes kad si posle kupovine ulozio jos dosta da je dovedes u savrseno stanje, uzeo felne, opruge, kupio na otpadu sve sto bivsi vlasnik nije cuvao kako valja?!
                  Ako zelis da cujes moje misljenje, to jest da verujes, reci cu ti da sam u poslednje tri godine koliko imam svoju Alfu imao gomilu ponuda da je prodam, cak sam je iz realnih razloga (jer sam hteo V6 2.5) stavio u oglase i mnogo njih je dolazilo da je gleda i reklo da samo ceka da se javim, ali kako nisam nasao nista za novac koji sam imao, ja sam odustao. =] Moram da priznam da sam par puta i nasao nesto sto bi valjalo kupiti posle moje, ali neka tuga me uhvati i uvek se predomislim, ne znam hoces li to shvatiti... =]
                  To sam gore napisao, ako je dobra, prodace se brzo kao i bilo koji drugi automobil, ali je problem sto je malo dobrih, ljudi kupe i voze, misle da ce isto kao i sa G, ali ne moze, na kraju se to naplati malom cenom pri prodaji! Prica ispricana hiljadu puta, da se ne ponavljam... =]

Poenta svega je da svi koji imaju takvo misljenje, menjaju ga iz korena cim kupe sebi Alfu, kao i to da nijedan Alfista nikada nece voziti nista drugo! Objasnjenje moze biti da nismo normalni, ili da tu ipak ima necega... Mislim da je sa nama sve OK! =]
                  Pozdrav!

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

U principu si u pravu, samo pojam boljeg i losijeg automobila je rastegljiv, jer svi mi imamo drugacija ocekivanja od automobila.Nekima je on naprosto prevozno sredstvo, nekima hobi, nekome sredstvo za relaxaciju, nekome za adrenalinsku zabavu...
                    Moj komentar je bio iz ugla gde se automobil gleda samo kao prevozno sredstvo, koje se uzima na odredjeno vreme, da exploatacija kosta sto manje i da ga se lako moze resiti kada dodje vreme za to.Znaci, bez cimanja oko felni, opruga, budzenje itd.
                    Podrzavam to, da ako neko nesto voli, neka i kupi (ako je u stanju).Malo je i meni trebalo da kupim Lanciu Y, tako da razumem poriv.Nije to nista nenormalno, ne brini
                    pozz

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

HEhehe, nije nenormalno, naravno... =]
                      Potpuno si u pravu, dok se prica o iskljucivo prevoznom sredstvu moja prica je suvisna i bez nekog smisla, ali... Kaze covek hvata ga Alfa virus... =] A i ti kazes da ti se mnoooogo svidja 145, dakle... Nije to samo prevozno sredstvo, ipak je to strast! =]
                      U svakom slucaju si u pravu, sve zavisi od toga kako dozivljavas automobil!

Pozdrav!

Comment

• Freedom
                        CBC Član
                        • 12.06.2008
                        • 45
                        • Beograd

Ova sto sam ja stavio link izbrisana... verovatno prodata
                        Ova prva iz Sapca je zanimljiva... mada 0Km presla?!? i verovatno neregistrovana... Zvacu pa cu da vidim.
                        Ovaj drugi predlog je van mog cenovnog ranga i uz puno "mozda" (udarana farbana...) otpada

Pogledao sam nekoliko automobila, jednu Bravu '98 1.8ELX i provozao (alfu jos ne pa ne mogu da ih poredim u voznji) http://www.kupiauto.com/auto/oglasi/427 ... 171d8431e3
                        Brava je otisla za 4400-4500 sa klimom, podizacima, ABS-om, ugradjenim i atestiranim gasom... dok sam se ja premisljao oko jedne Alfe.
                        Ipak bih za te pare pre uzeo Alfu 1.6 TS

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Evo kako cemo... To me lepo kontaktiraj na PM, dacu ti broj pa se javi da se vidimo da provozas Alfu, a onda sve lagano! =]

Comment

• Corsa
                            CBC Senator XXL
                            • 22.09.2005
                            • 450
                            • Beograd

E, ovako se siri ideja

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

Originally posted by bojanTI
                              Evo kako cemo... To me lepo kontaktiraj na PM, dacu ti broj pa se javi da se vidimo da provozas Alfu, a onda sve lagano! =]
                              Tako se siri Alfa virus

Comment

Working...
                              X