Auto do 4500

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...godiste svi prvo gledaju kad kupujes/prodajes auto...
    Problem je sto bi ti hteo da zadovoljis ''prevelike'' zahteve za 4-4.500 eura...

Ili ces kupiti mladji, a manji auto [ npr. nesto u klasi Punta ], ili ces kupiti malo veci, ali stariji auto [ Bravo/a, Alfa 145, 146 ], ili ces kupiti jos stariji auto od toga...

Moras izabrati...za te pare ne mozes sve nabrojano dobiti...to znas i sam...
    S'obzirom na godiste, opremu, i servisnu mrezu, Fiat najbolje stoji.
    Ostali su uglavnom skuplji od njega...a, po servisnoj mrezi za te automobile, jedino jos VW moze da mu parira...
    Svi ostali imaju manje ''specijalizovanih'' servisa...
    [ onih neovlascenih ]...

U istoj situaciji sam bio pre nekih 2,5 godine, i kupio Bravu 1.6 16v...
    Bila je 06/98, sa klimom, plasticnom granom, itd...itd... za 4.900
    Prodata proslog septembra, drugi dan po izlasku Halo-Oglasa, za 4.500 eura...
    Ovo sve pricam zbog ustaljene price kako Fiat mnoooogo, i brzo gubi na vrednosti...

Dakle, ja bih trazio Bravo/a, ili ako hoces malo mladji auto, a za iste pare, onda Punta...
    Svi ti automobili ce biti maksimalno 8-9 godina stari [ Bravo/a ], a Punto jos i mladji...

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Originally posted by Freedom
      Izgleda da nema zagovornika francuza ovde
      A šta kažete na Hondu '96 1.5 dxi sa klimom plinom alufelnama i podizačima?
      3800 EUR
      Koliko znam, trebala bi da ima barem jedan air bag, a ovde to ne pise.Branik i far sa vozacke strane izgleda ne stoje najsjajnije.Nema ABS, sto je za mene veliki nedostatak, jer ipak treba voditi racuna i o bezbednosti.
      Lepo napisa covek, juri nekog Fiata.

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

uklapa se u cenu

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Odlican auto! Treba samo pogledati kakav je ovaj konkretan primerak, ali kilometraza... Ne znam...
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...nemojte da zez coveka...

Cini mi se da on ipak ne trazi takav auto...

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Delta je u principu isto sto i 146, ali dosta kvalitetnije uradjen auto, kada bi postojao dobar primerak ne bih zalio para, nazalost malo ih je ili ih nema uopste. Vozio sam 1.8 VVT sa 136 ks, nije tako ostra kao moja 146, ali i dalje prilicno konkretan auto, ni izbliza kao neki Golf, e sad kako rekoh, ako se nadje dobra...
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Daje bre ljudi, kakva crna Delta turbo...Taj auto bi u vrlo kratkom roku postao rupa bez dna za pare.
                Auto jeste zver, ali...

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Ma ne turbo,. uopste Delta... Recimo 1.6, ili 1.8... Razmisli o tome dok trazis 146, mozda naleti neka dobra, nikad se ne zna... Bila je jedna iz oglasa, 96. u papirima 98., podmladjena, dosta dobra za celih 3800, sve od opreme, vrlo malo ulaganja, bar onako sto sam uhvatio na pola sata gledanja...

Comment

• Freedom
                    CBC Član
                    • 12.06.2008
                    • 45
                    • Beograd

Uuuu bre ljudi... stvarno me zezate.. 260KS
                    pa bre samo osiguranje je skoro 200Eur

Razmisljam, razmisljam ja o svemu...
                    Juče sam bio u Novom Sadu pa sam svratio do njihove autopijace... nema baš bogzna šta za videti.
                    Ona Honda je bila ruina... Čovek stavi u oglas Stanje: Odlično
                    a auto sa puknutom šoferkom, napuklim prednjim branikom, podizače ima ali samo na suvozačevim vratima ali i oni "malo glave", na vozačevim ručka za vitlanje kao sa Stojadina... ...

A zahtevi... pa nisu mi preveliki samo je mnogo dreševa u ponudi sa nerealnom cenom. Vidim da se već pojavljuju Bravo/a iz uvoza 2001 tu oko 5000 pa će valjda i cene ovih 99-98 da idu na dole

Idem da gledam oglase... dva dana nisam bio na netu.

Comment

• arbiter
                      CBC Član
                      • 20.03.2008
                      • 45
                      • sarajevo

alfa 145/6 ili bravo/a. za te pare, to ti je najsigurnije.

Comment

• Freedom
                        CBC Član
                        • 12.06.2008
                        • 45
                        • Beograd

Evo u današnjem istraživanju potpuno različite stvari...
                        Citroen ZX
                        http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=64710
                        Astra F karavan
                        http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=64384
                        Honda Civic
                        http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=63597
                        Fiat Marea
                        http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=62384

Ovako mi deluje da je Marea najbolji izbor... em je najkomfornija, najbolje izgleda a i cena je najbolja... mislim..onaj ZX je sumnjivo jeftin...
                        (Čuo sam da od citroena jedino Xsara i Saxo da valjaju)

Comment

• DraxNS
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2006
                          • 520
                          • Bačka Palanka
                          • Peugeot 307 SW

gledao sam tu Mareu.... nemoj gubiti vreme... slike su cudo...

Comment

• Freedom
                            CBC Član
                            • 12.06.2008
                            • 45
                            • Beograd

Znači ne vredi... piihhh a baš sam se meračio da je pogledam pošto sam u NS za vikend. Pa šta joj fali?...
                            Ništa ostaje mi da danas vidim ovu astru... jeste godinu starija al Opeli su OK
                            Mada što kažeš slike su čudo... ništa dok se ne vidi uživo.

Comment

• DraxNS
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2006
                              • 520
                              • Bačka Palanka
                              • Peugeot 307 SW

Pa vidi... meni taj auto nicim ne opravdava tu cenu.... neka me izvine Fiat & Co fanovi... ali je Marea jednostavno limenka na tockovima.... nesolidan auto.

Ovaj konkretan primerak je limarisjki OK, sve kvake su mu ofucane (kaze covek poznata Fiat boljka), ali kad sam cuo motor kako radi.... momentalno sam odustao... znaci ja u tom autu ne bi smeo na more da se uputim... a to je moje licno merilo za kvalitet automobila.

E sad, mozda sam ja navikao na automobile jace konstrukcije i bolje izrade, pa mi je ova Marea ... ono... ispod nivoa... ali to sto je nisam kupio (a ima sve sto sam trazio, plin, klimu, elektriku i solidno godiste) mislim da dovoljno govori. Moja Toyota koju prodajem, iako starija i bez klime i elektrike je bolji auto... ali opet... to je moje licno misljenje....

Da rezimiram...da je ta Marea tu oko 3900/4000 eur... meni bi imalo smisla kupovati je.... mada bi se i tada doooobro razmislio... nije auto u tako losem stanju (da ne bude zabune) vec mi jednostavno ne odaje utisak kvaliteta, cvrstine i pouzdanosti... osecao bi se uvek nesigurno (nebezbedno) dok ga vozim..

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Pa dobro, u odnosu na omegu, nasa omega je ko tenk za mareu

Comment

Working...
                                X