KOJI OD OVA TRI?????

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MisaRS
    CBC Član
    • 19.05.2006
    • 76
    • Nis

KOJI OD OVA TRI?????

Imam Audi A4 kojeg prodajem (nikako da ga prodam) ali natrcace neko valjda,pa kad ga prodam razmisljam sta bi bilo najbolje da kupim,i ja sam izdvojio tri automobila i sigurno bih jedan od ta tri,medjutim ne znam koji...Jedan dan mi se jedan najvise svidja,drugi dan drugi....cesto menjam misljenje.U PITANJU SU:FIAT STILO ABARTH 170KS ILI (1.9JTD CHIP 140KS),ALFA 147 2.0SELESPEED 150KS I PEZO 307 2.0 BENZINAC 136 KS.(svi su u fullu)Samo molio bih vas da ne pise svako za onaj auto koji najvise voli i kao "ma taj je najbolji..bla bla a ovi drugi ti ne valjaju",.nego da objektivno i realno sagledamo cinjenice...HVALA PUNO!!!

Kroz grad jurim kao furija,za volan moga AUDIJA.Zamnom uzdasi,prasina,graja,za devojke sam glavni baja.
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Re: KOJI OD OVA TRI?????

Originally posted by MisaRS
    ...FIAT STILO ABARTH 170KS ILI (1.9JTD CHIP 140KS),ALFA 147 2.0SELESPEED 150KS I PEZO 307 2.0 BENZINAC 136 KS.(svi su u fullu)...
    Nisi nista napisao o finansijama, ali jesi li razmisljao o Stilu M-Jet ?
    Ovo se pre svega odnosi zbog gore pomenutog JTD-a...

Stilo M-Jet u najslabijoj fabrickoj varijanti [ dakle, bez cipovanja ili bilo cega drugog ] ima oko 140KS...
    U onim poslednjim serijama to ide i do 150KS iz 1.9 16v MultiJet
    dizela...

Ipak je to bolja varijanta nego JTD...
    Ali, zato je i skuplji plus sto M-Jet nema stariji od 2004. godista

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

znaci ne verujem sta citam... objektivno... kakav problem imas?
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Moram se sloziti uglavnom sa zverkom, ako vozis Audi A4 onda... sto bi rekli bosanci "ja tu nista ne bi mjenj'o"

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Ja bih gledao 147 JTD, pa cipujes ako hoces. Zavisi koliko ces da dobijes za Audija. Ako mozes da se ispruzis sa dobru Alfu, super. U protivnom, Stila.

Ako su bas ova tri u pitanju, mozda onaj koji je u najboljem stanju, mada nesto ne preferiram 307.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Corsa
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2005
            • 450
            • Beograd

Ako je bal , neka bude bal-Abarth.

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Pa taj Stilo Abarth izgleda jako dobro i ostro, onako po mom ukusu, ali nekako nista kod toga automobila nije onako kako bi trebalo, bar kad su performanse u pitanju i njegov odnos sa konkurencijom, ne znam koliko ti je to bitno. Sa druge strane taj petak je dosta tezak kako u kilogramima, tako i u evrima za registraciju, ne znam koliko ce to da ti znaci.
              Sto se tice 307, ne bih ga stavljao u bilo kakvo poredjenje, u pitanju je iskljucivo moj subjektivno stav, ubedjen sam da nema sta da trazi pored ova druga dva, ali to sam ja.
              Opet subjektivno, moj izbor bi bila 147 2.0 TS jer sto se Alfi tice, tu nema kompromisa. Ali verujem da tebe interesuje ono objektivno i mislim da je opet na strani 147, jer...
              Prelep auto, sa tim motorom poprilicno potentan za neke normalne (ne trkacke) uslove, 155 ks je lepa mera, samo upravljanje, drzanje puta, unutrasnjost, sedista, sve je ispred druga dva kandidata, pogotovo ako je koza u pitanju, bar sto se mene tice.

Malo cudna odluka da posle A4 hoces mozda Alfu 147, sa jedne strane padas stepenicu nize sto se tice samih dimenzija vozila, ali sa druge ides nekoliko stepenica vise, a to ces videti i sam ako je kupis! =]

Dakle ovako:
              Performanse 147
              Izgled 147
              Cena odrzavanja ?
              Unutrasnjost 147
              Motor 147
              Overall 147

Hehehe... =] Lako je ovo bilo...
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Dobro je da nije bilo poredjenje punta i 206 sa 147. od ta 3 je jasno, jedino mi nije jasno zasto na klasu nize i na kvalitet nize.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gt nebojsa
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 348
                  • Preljina,Cacak

Ja ovo stvarno ne razumem...
                  Prodaje covek A4 i kupuje Fiat Stilo,174micu Selespeed???Crni sine...
                  Ajde da razumem da je neki veci auto u pitanju,al' sa konja na magaraca,e to stvarno ne razumem...
                  Toyota Čačak

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Sto ste napali coveka. I ja sam prodao Mondea, kupio Stila, pa sta? Imao sam svoje razloge, on isto zna zasto to radi. Verujem da se upoznao sa modelima koji ga interesuju, pa zna sta da ocekuje. Ako je resio da to uradi samo na osnovu rekla-kazala, to je druga stvar.

Mozda ima dobru ponudu, mozda ga nesto nervira, mozda su mu je ova tri modela zanimnljivija od Audija...Moj kolega ima teoriju da svaki auto dosadi posle godinu dana.

Uostalom DriverGT prodao sjajnog A6, kupio 147 JTD i ne da nije nezadovoljan nego se odusevio.

Ima takvih primera...sasa bg, evo njegovog posta sa jednog drugog foruma:
                    Originally posted by sasa bg
                    Alfa je auto koji se voli. Ljubav prema Alfi je slicna ljubavi prema motociklu. U poslednje 3 godine imao sam nekoliko modela Alfi, najvise 156-ica i definitivno sam se pronasao u Alfi GTV. Trenutno imam GTV i 147-icu. Pomalo uvozim automobile iz Italije, i jednostavno ne mogu da odolim da ne kupim Alfu.

To su prelepi automobili koji lepo idu, lepo koce i odlicno leze. Traze malo paznje (da ne kazem ljubavi), malo poznavanja vozila, a za uzvrat pruzaju jedinstven osecaj i uzivanje u voznji. Servisi im nisu skupi kao sto se misli.

Godinama sam vozio nemacke automobile, i eto pre 3 godine sam kupio prvu Alfu 145-icu, i od tada me ne interesuju drugi autombili, zarazio sam se virusom i danas sam clan Alfa Romeo kluba Srbije. Kod nas u ulici se siri bolest. Nekoliko porodica voze samo Alfe, tako da uvek ima parkirano od 3-7 Alfa Romea jedno do drugih.
                    Siguran sam da ima i obrnutih primera, ali jbg, jednom se zivi.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• MisaRS
                      CBC Član
                      • 19.05.2006
                      • 76
                      • Nis

Znaci ja ne verujem shta citam! Pa sigurno da mi finansije dozvoljavaju UZEO BIH NEKI NOVI A8!Naravno da imam razloge da prodam AUDI,treba mi nesto kesha i uzeo bih manji auto do 8-9h.Postoje vise razloga zbog cega to radim!Izdvojio sam ova tri automobila,a oni koji hoce samo da se prave pametni a ne da pomognu,neka zaobidju temu.Pa bre sigurno ja znam sta je dobro i ne bih dao A4 za neki od ovih da nije ovakva situacija kakva je...

Kroz grad jurim kao furija,za volan moga AUDIJA.Zamnom uzdasi,prasina,graja,za devojke sam glavni baja.

Comment

• Darko
                        CBC Senator XXL
                        • 29.03.2005
                        • 528
                        • Beograd

Pezo i Alfa nemaju ni pola opreme koliko ima SVAKI Abarth serijski. Meni licno poprilicno bitna stvar kod kupovine auta. Realno i jeste najbrzi od njih.

Opet licno kazem, selespeed mi je fenomenalna stvar tako da moj glas ide za jedan od ova dva gore sa tim menjacem.

Stilo mi je jos i dosta prostraniji od Alfe unutra...

Inace obozavam nemacka kola Ali kao sto i sam kazes, da se ima para za A6 3.2 onda bi se isti i kupio.

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Stilo Abarth nije brzi kako kazes od 147 2.0 TS, opet ne meri se samo brzina, nije to pas ili konj, ima tu vise stavki...
                          Bila je rasprava oko tog Abarth-a i po nekim specifikacijama on sa SS menjacem ubrzava do 100 za nesto preko 10 sekundi, dok je 147 za sekundu brza, kao i maksimalna brzina koja im je slicna, ali po netu su informacije prilicno razlicite, tako da se ne zna kome treba verovati.
                          Ne verujem da je to toliko bitno i da predstavlja glavnu stvar pri kupovini, zapravo jeste vazno jer je svaki od ova tri u nekom jacem izdanju, ali sekund gore, ili dole nece mnogo promeniti stvari u svakodnevnoj eksploataciji.
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Darko
                            CBC Senator XXL
                            • 29.03.2005
                            • 528
                            • Beograd

Prijatelju ja tog istog Abartha po GPS-u merio 8.5, to sto pise po raznim testovima okaci macku o rep, bas iz toga sto vremena variraju po 2-3sec zavisno od testa, po svim Fiat forumima su tu negde podaci oko 8.5 za stock auto. Kada je u auto modu prica je drugacija ali to onda nije realno merenje.

Drugo se apsolutno slazem sa tobom, sekund gore dole je nista. Ja sam za Abartha kao sto rekoh pre svega iz razloga sto ima opremu koju ima a na istoj mnogo ozbiljnije limuzine mogu da mu pozavide.

Ja postujem tudje ukuse zato sam i rekao svoje misljenje, u toj klasi nijedan auto nije dobar samo je pitanje kod koga je koliko ustedjeno pri pravljenju. Ono sto ja ocekujem od auta od ova 3 najvise Stilo ispunjava i meni licno opet 147 je mnogo ruzan auto ali to je moj ukus i kao takav je potpuno nebitan za celu pricu.

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Sta god da uzmes, racunaj da ova prva dva navedena NIKAKO ne uzmes sa Selespeed menjacima, sta god ti obozavaoci marke rekli - to je bilo i ostalo najobicnije sra***.

307 sa 2.0 motorom je lenj kao puz. Potrazi varijantu od 180KS, ako mozes dotle da se rastegnes. Ali trosice manje nego bilo koji od prva dva.

Dinamicki verujem da je Alfa najbolja u ovom drustvu, Fiata ne bih uzeo ni da mi ga poklone, koliko god opreme imao (a i ono Abarth je sramota za to ime na tom autu...), Peugeot jeste sasvim OK kao izbor, ali je sa 136KS prilicno lenj.

Dakle, ako biras striktno od ova tri, onda Alfa ali BEZ Selespeeda.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...