KOJI OD OVA TRI?????

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

Stilo Abarth je budjola, odlicno lezi, lep enterijer, milina ga voziti sa selespeedom, ali:

prevelika potrosnja, preskupa registracija, i jaaako je spor. ubije ga alfa 1.8ts bez problema.

Ako vec kupujes 1.9jtd onda treba da znas sledece, skupo kvacilo ako crkne, posebno na cipovanim autima...

fiat ima daleko losiji kvalitet izrade i enterijera od alfe, znaci alfa 147 je bolja 10x ali ima isto toliko puta skuplji trap. znaci lose-lose situacija.

147 2.0ts selespeed, opet skup trap ali je auto extra fin, ako ti ne smeta sto je osetno sporiji zbog sporijeg saltanja od manuelca, prava stvar za po gradu posebno ako se ukombinuje neki autogas u sve to.

za 307 nemam nikakvih saznanja iz prve ruke.

A VI prepametni A4 nista ja tu ne bi diro, kupite ga pa ga vozite do kraja zivota, zelim vam svakome isto

Comment

• Darko
      CBC Senator XXL
      • 29.03.2005
      • 528
      • Beograd

Zavisi sta od toga auta hoces. Mene savrseno ne zanima da li ce da ide 6sec do 100 i da li ce menjac da presalta za 2milisekunde brze nego sto cu ja rucno. U kojem smislu je onda selespeed sranje? Nepouzdan? Nije. Preskup za odrzavanje? Nije, u osnovi je to maunelni menjac. Sta dakle ne valja kod njega sem sto cinjenica menja sporije u odnosu na manuelni a ta razlika je neprimetna u normalnoj voznji i za ono za sta se taj auto svaki dan koristi.

Ostale stvari mogu da razumem, Fiatova zavrsna obrada nije ni prineti nekom nemackom autu, kvarova sa elektronikom ima vise u odnosu na bilo koji nemacki auto ali ni Alfa po tom pitanju nije nista bolja pogotovo po pitanju ovog drugog.

Kao sto rekoh gledas da se pruzis koliko mozes a da za to dobijes najvise jer svi mi ovde taj auto dozivljavamo rekao bih malo drugacije nego neko kome to sluzai za prevoz od A do B. Ja da imam 40000e sad bih otisao i kupio S3 i ne bih razmisljao o tome ali ja te pare nemam i za ovo sto imam taj Stilo je skroz korektan izbor.

Inace ako je i brzina nesto sto je vazno u ovu kategoriju cenovno upada i neka Astra Bertone 2.0T.

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Originally posted by Gumetina
        A VI prepametni A4 nista ja tu ne bi diro, kupite ga pa ga vozite do kraja zivota, zelim vam svakome isto

Nemacki automobili, pa Nemacki automobili! Ma stvarno bre preterujete sa tim stereotipima! Jeste da su precizniji Nemci, istina da oni to sa vise paznje sklapaju, plastika ne skripuce, vaze za manje kvarljive i ostale sada vec urbane legende, ali dokle bre vise?!
        Za mene je Audi i dalje budjava roba i ne bih ga nikada vozio, dakle sta se Vi preznojavate da nekom stalno nabijate na nos neke glooposti tog tipa! Ma zabole me bre za tu Vasu "zavrsnu obradu", buku brisaca, drzace za case i neskripujuce unutrasnjosti, zabole me bre za te Vase prazne price, ja sam JA i nisam moj komsija i vozim Alfu, ne vozim Audi. Dok se vi opterecujete tim bezveznim stvarima za Svapske novine koji auto na koliko decibela skripuce, ja prosto uzivam i ne dam da me ovih nekoliko decenija na ovom malom parcetu zemlje, vode i kamena smori i deprimira, vozim Alfa Romeo, deo sam istorije, za razliku od mnogih koji su deo sam onih TUV lista i spiskova raznih servisera i testova!

Uzivajte i prijatno, sve Vam najbolje zelim! =]
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Darko
          CBC Senator XXL
          • 29.03.2005
          • 528
          • Beograd

Pa nemoj ocekivati da te iko iole ozbiljno shvati sa takvim nastupom. Cim si u stanju da izgovoris da je Audi budjava roba automatski sebe dikvalifikujes kao ozbiljnog sagovornika.

Ovo za istoriju ne bih tek da komentarisem. Alfa je nesto misticno i toliko genijalno da prosto ne postoji rec kojom se to moze opisati. Zato i volim napaljenog Alfistu koji vozi 147 1.6 i misli da je uhvatio Boga za piiip jer jelte vozi sportski auto od magicnih 100 i kusur konja. Na plin naravno.

Cast izuzecima i neka se vozaci Alfe ne uvrede ja stvarno duboko verujem da je onih manje zaludjenih a vise realnih daleko vise!

Prijatno i tebi!

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Nemoj tako nisko da igras, moj je komentar bio krajnje saljiv i iskazuje samo moj licni stav, dakle... Ako neko nesto pozeli i kaze, ne treba ga ubedjivati da nije normalan, gledajte svoja posla i zivite svoj zivot, ovo gore je znacilo upravo to! =]

Ne trujmo coveku temu... =]
            In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• MisaRS
              CBC Član
              • 19.05.2006
              • 76
              • Nis

Ne,slusajte ja nista lose nisam reko za AUDI,da ga prodajem zato sto mi se ne svidja ili ne odgovara,vec sta vise ja prosto obozavam AUDI i nikad ga ne bih menjao ni za jednu drugu marku auta,ali jedno su mogucnosti-drugo zelje

Kroz grad jurim kao furija,za volan moga AUDIJA.Zamnom uzdasi,prasina,graja,za devojke sam glavni baja.

Comment

• gt nebojsa
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 348
                • Preljina,Cacak

Dobro,znaci u pitanju je finansijski momenat...
                A ovi sto se vredjaju na svaki pomen Alfe i Fiata pri kome ne ustanes i poklonis se,lakse malo...
                Niko ne napada Alfe,malo je bezveze A4 za 147 i Stilo...Da je 156,pa ajde,stvar sta se kome vise dopada.I OPET pitanje koliko je to pametno,ma sta vi sad opet reklo,onako ''objektivno''.
                Za Selespeed se pricaju razne price,mozda i nisu sve tacne,ali da sam ja na mestu nekog ko kupuje Alfu,ja bi' to zaobisao.Mislim Selespeed.
                Kad vec toliko hvalite kvalitet izrade enterijera jedne Alfe u odnosu na Stilo,zapitajte se gde je ta Alfa u odnosu na Audi,i kakva Misu promena ceka...
                Koliko ja vidim covek kupuje auto kako bi na neki nacin nesto premostio - $$$.Dakle,kad bude ponovo menjao auto,verovatno da ce Alfa najteze otici.Stilo mi je toliko bezlican,Fiatov pokusaj da postane Nemac,ma sta vi sad na ovo rekli.Prosao je tako kako je prosao na trzistu...
                307-Pezo ko Pezo,solidno napravljen,ali mrtviji od 306,veci,sa po meni cudnim izborom motora.Cuo sam da na 2.0 moze da zeza ECU,ne znam iz prve ruke koliko je to tacno.
                I da sad opet ovi zagrizeni ne bi rekli da se auto kupuje da se vozi,a ne da se proda,tacno je to;ali videcete koja je razlika kad auto prodas za 7 dana umesto 7 nedelja ili 7 meseci...
                Koliko je konstruktivno,da ne kazem pametno,kad covek na ovaj nacin menja auto,predlagati mu Stilo Abarth?Dal' bi ste vi dali svoje rodjene pare za njega?
                Napljuvase neki Audi ovde bas fino...I time dokazase da na njih moze da se primeni isti stereotip kroz koji oni gledaju nemacke automobile i njihove vlasnike.
                Znaci,Miso,prijatelju,ako BAS MORAS, prodaj A4,pa kupi nesto OCUVANO i koliko-toliko KVALITETNO,nemoj da se zaletis,ma sta bilo u pitanju.
                Pozdrav.
                Toyota Čačak

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Po onome kakvav ti je sadasnji auto, mislim da bi mozda vise trebao obratiti paznju na 307...

Znam da ce me sad neki drugi "streljati", ali taj je automobil po svojim "smirenim" karakteristikama blizi tvom sadasnjem A4... Meksi je od druge dvojice, i nekako lezerniji... A sa A4 nisi bas navikao da ti "plombe iz zuba ispadaju" od ovjesa... Dobro nije bas tako tvrd ni Fiat ni Alfa, ali su tvrdji od onoga na sta si navikao... I sporije ubrzanje 307 ti ne bi trebalo biti problem, jer ni dosad nisi vozio "raketoplan"... Ovo sve je naravno ako si u principu vozac kakvog ja zamisljam u Audiju (posredno i u 307), dakle ne bas zeljan sporta, sa vise ljubavi prema udobnosti...

Ako ti je pak taj A4 (a i 307) premekan, pa hoces nesto tvrdje, neposrednije, da ne kazem klasicnu floskulu "sportski", onda si na pravom putu kupovinom npr. Alfe, koja mi je ipak ispred Stilo-a, a i meni taj Abarth posebno cijepa usi na takvom velikoserijskom modelu... Ako je Stilo ipak prvi izbor, mozda ti je pametnije ganjati nekog "obicnijeg" od Abarth-a, jer se moze desiti da neke dijelove moradnes platiti "kao Sv. Petra kajganu" jer ih nema za nabaviti normalno, nego narucivati...

Sjetim se svog druga koji je imao AR164 3.0 V6, 4x4, SVASTA-NESTA, radjenog u seriji od samo 800 kom. sa sve plocicom sa brojem u kabini... Bilo je problema sa narucivanjem dijelova cak i iz Italije, i tamo su samo u bolje informisanim radnjama uopste znali za tu seriju...

Sa srecom sta god da izaberes...

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Polako se prica svodi na patkometriju, a Misu verovatno zabole za nase prepucavanje jer je on covek odlucio da promeni kola.

Najbolje lepo da sedne u svaki od ova tri modela, proba, vidi i oseti kakva je razlika u odnosu na A4.

Mislim da saveti tipa "selespeed da ili ne" ili "koji tip motora je prikladniji", te sta moze da ga saceka iza krivine, mnogo vise vrede od medjusonog pljuvanja.

Ja naprimer za 307 ne mogu nista da kazem osim da mi se ne svidja. Cak nisam kompetentan ni za Abartha, ali mogu da pricam JTD motoru u Alfi i Stilu, jer sam probao oba i vise mi se svidja Alfa. Auto je prosto kvalitetniji u svemu, ali je i orzavanje takvo. Znaci ako ides na JTD, svaka preporuka, motor je bombona, ali opet obrati paznju, jer je jako tesko naci dobar primerak.

Alfa 2.0 TS je jako primamljiva, ali oprecna su misljenja o selespeedu.

Moras da budes svestan da ces imati veci gubitak cene u odnosu na Audi, tu nema dileme.

Ja sam bio u istom problemu, ispale mi oci od citanja sa neta, pa prelomio na Stila.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

Originally posted by bojanTI
                      Originally posted by Gumetina

Nemacki automobili, pa Nemacki automobili! Ma stvarno bre preterujete sa tim stereotipima! Jeste da su precizniji Nemci, istina da oni to sa vise paznje sklapaju, plastika ne skripuce, vaze za manje kvarljive i ostale sada vec urbane legende, ali dokle bre vise?!
                      Za mene je Audi i dalje budjava roba i ne bih ga nikada vozio, dakle sta se Vi preznojavate da nekom stalno nabijate na nos neke glooposti tog tipa! Ma zabole me bre za tu Vasu "zavrsnu obradu", buku brisaca, drzace za case i neskripujuce unutrasnjosti, zabole me bre za te Vase prazne price, ja sam JA i nisam moj komsija i vozim Alfu, ne vozim Audi. Dok se vi opterecujete tim bezveznim stvarima za Svapske novine koji auto na koliko decibela skripuce, ja prosto uzivam i ne dam da me ovih nekoliko decenija na ovom malom parcetu zemlje, vode i kamena smori i deprimira, vozim Alfa Romeo, deo sam istorije, za razliku od mnogih koji su deo sam onih TUV lista i spiskova raznih servisera i testova!

Uzivajte i prijatno, sve Vam najbolje zelim! =]
                      tebi je momce potrebna pomoc !!! pravi srpski nacin razmisaljanja, zivimo od stare slave (ne znam samo koje) i pozivamo se na istoriju.

a ti kaucuk reci svojim drugarima kada si i koliko preso sa svojim ultra brzim turbo fiatom...

@RS: ako ova gimnastika ima finansijsku pozadinu, pogresne si "saigrace" naso sa kojima bi da se cupas. no, zivi bili pa videli, ko prezivi pricace. javi nam kroz godinu dana sta se desava u tvom dvoristu. srecno
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• MisaRS
                        CBC Član
                        • 19.05.2006
                        • 76
                        • Nis

@Zverko: Ja nemam nameru da se "cupam" kako ti kazes,vec mi je potrebna izvesna suma novca,a kog bi to "saigraca" trebao da izaberem?.I da,ako si tu samo da pricas nesto sto nema veze sa temom i neces da pomognes,bolje je zaobidji.

Kroz grad jurim kao furija,za volan moga AUDIJA.Zamnom uzdasi,prasina,graja,za devojke sam glavni baja.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

ok bate, izvini samo rabota a i rezon ti je malo bezveze....
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• bojanTI
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2006
                            • 870
                            • Pancevo

Idi pogledaj i provozaj sva tri, pa koji ti najvise legne njega uzmi, nema tu neke narocite nauke... =]

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Bice da je nakon EDITovanja posta dio mog komentara nevezan, ali kad sam vec "krecio"...

U ostale tirade o raznim vidjenjima raznih auto filozofija, malo previse se pouzdas u GPS... Po tome bi trebalo da je GPS 100% tacan ? Ne postoji nista sto je covjek napravio, a da je 100% tacno... 99.978% postoji, ali 100% ne...

Koliko se ja razumijem u GPS (sto nije puno ), GPS mjeri svoju poziciju nekoliko puta u sekundi, pa onda to prikazuje na ekranu... Tako da se i tu moze pojaviti pokoja desetinka sekunde kasnjenja u odnosu na realnu situaciju... Ne bas 0.9 sec, ali 0.2-0.3 vjerovatno...

Kao neko kome je Abarth kao djetetu bio pojam zvjerskog Fice, i ja dijelim misljenje da je Abarth ime upotrebljeno na ovom Stilo-u grijeh... Mada bih nekog mladjeg mladica shvatio da sebi kupi ovaj momacki automobil, jer Stilo u varijanti sa 3 vrata cak i ne izgleda lose...

Comment

• overspeed
                                CBC Senator XXL
                                • 24.05.2005
                                • 2779
                                • Kosovska Mitrovica

Sva diskusija na temu Abarth Stila, njegovih komparacija sa drugim automobilima, subjektivnim i objektivnim mishljenjima i bla bla je prebachena na sledecu adresu:

Molim da se u nastavku ove teme pridrzhavamo naslova, jer ce sledeci off-ovi ici ne u Wastegate nego pravo u shredder Hvala na razumevanju...
                                http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                                X