Da li je ovo najsigurniji nacin za kupovinu??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deker1
    CBC Član
    • 03.07.2008
    • 19
    • Beograd

Da li je ovo najsigurniji nacin za kupovinu??

Doslo vreme da kupim svoj prvi auto.. zadnje 2 godine vozim firmin..

Kako ne zelim da kupim auto kredit, da me deru banke godinama i da svakog meseca placam rate stedeo sam godinu i po i malo jace i spremio oko 10.000eura. Znaci kupujem u kessu.

Za taj novac od novih automobila mogu kupiti samo neki mali ili Logana a ta
    opcija odmah otpada.. samo sedana cu voziti.

Najprivlacniji su mi bili malo stariji passat B5 i malo mladja Octavia ali kako
    zivim u zgradi na Novom Beogradu ne bi se oni dugo zadrzali na perkingu.
    Zato sam se odlucio za francuza.
    Drug koji radi u policiji na kradjama me ubedjuje u to non-stop a hocu i da probam tu francusku udobnost.

Prvi izbor su Renault Laguna 1,9dci i Citroen C5 2.0hdi, eventualno Peugeot 406.

Krenuo sam da zovem oglase zadnjih par dana, jedan C5 crni metalik za 8600 mi se svideo, proverim na 2 mesta u policiji kazu mi da je auto ukraden pre 20 dana a drugi izvor da ne postoji!!

Citam malo po forumima, kontaktiram neke ljude koji se bave uvozom i cujem da se kola ne doteruju da nisu presla 250-400.000 jer placevi ne mogu da zarade u suprotnom.

Na halo oglasima mucke svakakve, automobili presli po 70-80.000, jeftini, prodaju sa ovlascenjima, gledanje kola po pumpama.. Zakljucak - kupovina macke u dzaku. Koliko li cu da ulozim nakon kupovine sumnjivog jeftinog auta nikad ne mogu znati.

Tako da sam resio da sutra idem u Integra Motors, platim malo vise, proverim sve podatke u ovlascenom servisu, policiji i carini i sto je najbitnije dobijem garanciju na 6 meseci, na kilometrazu, da je ne havarisan da ce sve sto primetim u prvih 7 dana otkloniti.

Platicu za svaki slucaj i kasko, ugradicu zeder i alarm pa ce valjda biti moj duze vreme..

Komsiji iz moje zgrade ukrali Citroen C5 pre neki dan pa stvarno nemam izbora..

A nemacki auto ce biti valjda jednog dana kad budem imao kucu i garazzu..

Sutra u obilazak placeva pa dodajte neki savet ako imate.. pozz..
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Da li je ovo najsigurniji nacin za kupovinu??

Ovde je napisano da se za renault moze proveriti kilometraza za prve dve godine, sto moze dati relativno jasnu sliku koliko je auto presao:

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

A koja je varijanta sa Integra Motorsom? Jel su to vozila koja su menjana staro za novo? Gde se proverava da li je auto kraden i koliko kosta to?

Comment

• deker1
        CBC Član
        • 03.07.2008
        • 19
        • Beograd

moguce da posto su ovlasceni prodavci Renoa da im iz Francuske salju polovne automobile zamenjene za nove.. u svakom slucaju oni garantuju za auto.. i za stanje i za kilometrazu + besplatne popravke u ovlascenom servisu Renoa.. nisu valjda ludi da rade ovo ako nisu cisti..

ako ipak nesto mute sigurno cu saznati..
        znam dosta ljudi iz policije, neke od njih sam dobro i zaduzio pa mi odmah provere da li ima poternice za autom, prethodne registracije..

obavezno kontrolisati carinske deklaracije! tu se porek kilometraze moraju upisati i sva ostecenja..

ako poznajes nekoga provera je besplatna.. ako ne javi meni podatke provericu ti..

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Poznanik poznanika je tamo uzeo auto, zadovoljan je odradjenim poslom i dobio je garanciju na 6 meseci ali samo na motor i menjach. Mozhda su neshta promenili po tom pitanju, ovo sa ovim likom se desilo "nekako s proleca"

Inache, ne prodaju samo Renault vozila, i to je onaj zhbun koji ne kapiram. Ako su uvoznici, distributeri i serviseri Renault-a, kapirao bih da rade i sa Nissanom i Dacia-om, ali oni tamo valjaju sve is svashta, od Hyundai-ja preko BMW-a, do Jaguara i Volvo-a

LM, uverite se i sami: http://www.integra-motors.co.yu/pon_put ... vozila.htm

U svakom sluchaju mi deluju za nijansu ozbiljnije nego ogromna vecina auto-placeva...
          http://www.bmw.tv

Comment

• deker1
            CBC Član
            • 03.07.2008
            • 19
            • Beograd

u pravu si. Garancija jeste samo na motor i menjac ali i da je nehavarisan..
            nije to lose sve zajedno..
            u roku od 7 dana sve sto primetis da ne valja sredice..
            a za tih 7 dana ce preci mnogo i ici kod par majstora..

gledao sam jednog C5 pre par nedelja.. trazili 11.400eur 2003..
            za njega nema garancije.. to me bas zacudilo..

mada danas u prolazu videh da jos stoji tamo.. bas me interesuje za koliko ce mi ga sutra ponuditi..
            tad mi rece "tek stigao, al moze za 10.900eur"

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Ima i onaj stos da se odabere auto, i kad se ode po njega sutradan, na njemu ne stoje iste felne, stavljen stari akumulator, fale piksla, upaljac i jos poneke "sitnice"...
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Vidim da su oni ista firma kao i HIT auto.Ako su za kola vacarosi kao i za delove, bezao bih od njih kao djavo od krsta.Sta da ti kazem, kad su mi trazili 54000 za deo koji na drugim mestima kosta od 7400 -11000 din.
                Edit, da napomenem da su cene iskljucivo iz ovlascenih servisa, da ne ispadne da poredim cenu original i turskog dela...

Comment

• Williams
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2006
                  • 556
                  • Beograd- Cerak

Pa dobro ako ide garancija i to da ce ti zameniti sve u roku od 7 dana (a nasao bih dosta), to i nije toliko lose. Mozda cu danas da svratim do njih da vidim sta imaju u ponudi. Steta sto na sajtu nemaju cene, nego sve po dogovoru.

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

steta i sto se uvoze maltene automobili srednje i vise klase, a ako oces neki gradski onda biras izmedju vanova.
                    pogledajte renault clio. samo vanovi.
                    a sta ako zelim da kupim putnicki clio 1,5dci?!!!
                    pre nego sto kupis polovnjaka, na 1000 sitnica treba obratiti paznju, jer su 99% vacarosi!!!!

Comment

• Williams
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2006
                      • 556
                      • Beograd- Cerak

Ima neki covek iz Obrenovca, sto samo clio dovozi. Uzeo je drugar kod njega, stvarno je super ali ga je platio preko 7000.

Comment

• arbiter
                        CBC Član
                        • 20.03.2008
                        • 45
                        • sarajevo

polovan auto je uvijek macak u dzaku. ali nemoj previse razbijati glavu time kod koga kupiti, ko je 'najposteniji' i sl. pogledaj auto dobro, uvjeri se da nije udaran, da sva signalizacija i cake rade, ako je moguce provozaj ga, makar i po placu, ako ne, onda ga upali u mjestu, vidi jel dimi, kako se cuje motor, mjenjac i sl. to je najvise sto mozes pri kupovini provjeriti. ja sam obisao desetine placeva ove godine kada sam kupovao polovnjaka i svi uvijek nesto petljaju, takav im je posao. najvaznije je da ne potrosis sav novac koji imas na raspolaganju na sam auto. ostavi sa strane 1000e, trebace ti za nedostatke koje ces otkriti tokom mjesec dana voznje. vecina ljudi koji prodaju auto ga ne servisiraju prije toga, tako da ces to morati uraditi ti. i ako mozes priustiti kasko, toplo ti preporucujem. sretno!

Comment

• uros77
                          CBC Član
                          • 14.10.2007
                          • 40
                          • Kragujevac
                          • Škoda fabia 1.2

kupovina

Malo je 1000evra za moguca ulaganja.Kod renoa 1.5 dci jedna dizna je 450 evra .Uz neki sitan kvar i zamenu svih filtera,ulja,spanera,plocica cas ces doci do 1000 evra.Na to jos i cena pa onda razmisli .Vec si blizu sa cenom nove Fabije,Fiestre,Imreca.
                          Novo je novo i nov auto je najbolji auto.

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Re: kupovina

Originally posted by uros77
                            Malo je 1000evra za moguca ulaganja.Kod renoa 1.5 dci jedna dizna je 450 evra .Uz neki sitan kvar i zamenu svih filtera,ulja,spanera,plocica cas ces doci do 1000 evra.Na to jos i cena pa onda razmisli .Vec si blizu sa cenom nove Fabije,Fiestre,Imreca.
                            Novo je novo i nov auto je najbolji auto.

Dizna kosta oko 350 evra. Skoro sam imao problem na laguni pa znam, s tim sto nisu stavljane nove vec je radjen remont dizni, videcemo koliko ce potrajati (daju garanciju 6 meseci).

Zamena spanera i kaiseva kosta oko 500 evra u ovlascenom servisu, ili oko 20 000 din u nekoj neovlascenoj varijanti.

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

hmm ovako .. prvo ja oko citroena ne bih brinuo za kradju i prvi put cujem sad da je neko ukrao C5 ? al dobro cuda se desavaju ..ako te kradja brine zna se sta se krade a sta ne, i tu citroen sigurno ne spada.. e sto se izbora kupovine tiche vidim da si opredeljen za francuze, tako da tu budi najvise oprezan na zadnji trap, i elektroniku kod tih vecih francuza je sve jako jako skupo ..

sto se uvoza tiche i jeste i nije tachno da se uvoze leshevi,sve zavisi koliko se otvoris. Naravno da laguna npr za 7500e mora da bude lesh totalni, al daj 9000+ pa mora da bude odlicna, mada ni to nista ne znachi ako naletish na prevaranta ..

ako vec hoces siguricu juri auta koja su ovde kupljena, kao prvi vlasnici ili sam preko pa gledas .. Mada C5 ako uzimas, samo nikako automatik, jer su tesko tesko sranje.. Laguna sta znam, ja tom autu nista ne verujem gledao sam par komada ranije za zamenu uz doplatu za c klasu, sve je to lepo upakovano, ali ona je CELA plasticna, krila, vrata sve ..

mislim da za 10000e imas dosta toga u opciji, samo budi oprezan, i gledaj sve sitnice, samo nemoj da te kradje plashe, skoro smo sedeli sa jednim inspektorom koji bas radi na tom delu za kradje, krade se prvo audi, svaki model, vw, mercedesi vecinom 124ke, ostale ne mogu zbog kljuca sem pauk, jugo, ali francuzi, japanci, korejanci, nikako ..

iskreno, nemas razloga za strah, mi smo za poslednjih par godina bar 5 auta uzeli tako iz uvoza, i svaki nas sluzio/o perfekt, samo moras malo uvek da platis vise za dobar, ali to je uvek jeftinije nego da platis prvo malo i posle grob, rupa bez dna da ulazes i posle te izadje daleko vise od tog prvobitno skupljeg.

ali ako se oko modela dvoumish, od tih najpre bih uzeo C5

Comment

Working...
                              X