Da li je ovo najsigurniji nacin za kupovinu??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deker1
    CBC Član
    • 03.07.2008
    • 19
    • Beograd

jasno je kako ti automobili imaju tako nisku nabavnu cenu..
    ino-fakture se znacajno umanjuju..

na osnovicu od 2000eur troskovi uvoznika su 850-1000eur,
    na pravu osnovicu (npr 6000) su oko 2500eur

i onda prodavac moze sebi da priusti da ima i dobre cene i extra zaradu..

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Pa zar se automobil ne carini po katalogu?
      Ovde cak ni nema kupoprodajnog ugovora ako kupujes od privatnog lica, porez na polovna vozila se ne placa, samo se izvadi nova saobracajna za pet min i to je to.
      Kako sam cuo papirologija za auto koji se izvozi kosta 100e, tablice, saobracajna i osiguranje na valjda 15dana ukoliko se vozilo vozi napolje. Ako ide na prikolici onda je to jos manje ali nisam upucen.

Comment

• AlexRS
        CBC Senator
        • 27.10.2007
        • 234
        • Borca

@Williams Alfa 166 za 4700 e to bi voleo da vidim, da nije bila 146???

@dfast pa ne bi reko da je tako... zoll table iz Nemacke su samo 160/180 eura. Mene je kostalo 800 papirologija, benzin i ostala cuda + 400 evra usluga decku sto je otisao po auto...
        a carina ide po katalogu, tacno se zna koliko sta kosta i nema nikakve polemike oko toga...

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

Evo sad pogledah na netu, tacno je da papirologija kosta 100e u NL.

U papir koji je u stvari samo formalan ugovor, koji sastavlja agencija koja odradjuje izvoz, stavlja se kupovna cena ali se to moze regulisati.

Znaci sve se radi u stvari na carinama.

Comment

• deker1
            CBC Član
            • 03.07.2008
            • 19
            • Beograd

kako se ne placa PDV prilikom uvoza?
            bez 18% nema nista da udje u zemlju.. sem racunara..

licno sam obavio carinjenje 2 auta za svoju firmu.. trajalo jeste dugo.. zato i nisam za sebe uvozio sam..

oba puta nije uzimana kataloska vrednost nego ona sa fakture..

mizeriju neku placaju ovi na placu.. video sam danas dosta JCI papira kod njih.. sve carine 300-400eur.. PDV isto mizerija..

tako se radi..

Comment

• deker1
              CBC Član
              • 03.07.2008
              • 19
              • Beograd

mada ako carinik posumnja u vrednost auta na fakturi tada primenjuje katalog..

lepo pise na carinskoj fakturi "osnovica za obracun" to u 95% slucajeva bude cena sa ino-fakture..

Comment

• mrki
                CBC Senator XXL
                • 08.11.2006
                • 550
                • nis, serbia

@deker1
                to sto pises za ino-fakture, zvuci suvise idealno!
                ne bih imao nista protiv da uvoznik auta zaradi i petoduplo na njemu, ako je sposoban i ako auto zaista vredi te pare, ali..
                bojim se da je dfast u pravu-ili su lizing varijante u paketu ili cesce havarisani pa kod nas pravljeni!
                BTW, imao sam prilike da da vidim 7-8 uvezenih (havarisanih) automobila, jednog niskog placa, koji su za kratko vreme sredjeni i svi do jednog prodani!
                ne pricam o malim havarijama!!!

Comment

• deker1
                  CBC Član
                  • 03.07.2008
                  • 19
                  • Beograd

mrki, znam i ja da tako rade.. zato sutra idem tamo sa strucnjakom..
                  sa trojicom.. 2 za automobile, jedan za papire..

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

znam da motor moze lepo da se opere.. ali svaki deo motora je teliko "zdrav" na svakom se vidi svako slovo.. nema ispucalih creva, izlizanih, pohabanih delova.. oko tockova isto..
                    u unutrasnjosti volan, sedista, tabla.. da bas nemaju nijednu ogrebotinu, ostecenje

par generalnih saveta iz prakse.

nemoj da te to zavara, svaki auto koji nije žestoko izakan tako izgleda i ispod haube i unutra.

pa to je gotovo nov auto sa još puno preostalog resursa, tek 6 godina nepunih, i ne bi smelo da bude (mnogo) vidljive razlike u odnosu na stanje u salonu.
                    opet kažem ako su prethodni vlasnici bili ljudi a ne stoka a auto je do 150,000km.

sa druge strane moderni hemijski preparati su čudo, i mogu bitno da poprave inače oronuli izgled koji ukazuje na sva čuda koje je preživeo inače auto a vešto se sakriva.

provozaj, poslušaj rad vešanja, motora, upravljača, kočnica.

provozaj po najlošijem putu koji možeš da nadješ.

ako ima rupa ili je makadam idealno mesto za proveru i test svega.

i još jedan savet, auto do 150,000km bukvalno treba da izgleda kao da je juče napravljen, kao da je potpuno nov.

ako izgleda ofucano kao što je jedan koji si opisao, taj je vrlo verovatno iza sebe ostavio 300 ili 450,000km bez obzira šta ti prodavac pričao, i šta pokazuje kilometraža.

auto stari samo od protoka vremena, ili kilometara i kilometara iza sebe.

10 godina ili 150,000km ne ostavlja vidljive tragove na iole kvalitetnijem autu.

najvažnije je kako se ponaša u vožnji, izgled spolja i iznutra ne bi trebao da bude odlučujući faktor.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• deker1
                      CBC Član
                      • 03.07.2008
                      • 19
                      • Beograd

kupio sam juce auto.. nisam uspeo spustiti ni euro ispod 8600eur (9200prva cena, pa 8800) ali mi covek uradi probne tablice i tehnicki..
                      auto je danas bio na detaljnom pregledu, sve je odlicno, motor, limarija, trapovi..
                      uradio sam redovan servis (mada su izvadjeni filteri bili kao novi).. samo jos prednje plocice i nista vise za sada..

majstor kaze da je izgleda stvarno presao samo 124.000km..

kako mi je ovo prvi Citroen, odusevljen sam udobnoscu, hidraulikom, auto se super ponasa na vecim brzinama..

uplatio sam danas i full kasko.. procenili su ga na 600.000din.. oko 1000eur ispod placene cene.. dobro, to sam i ocekivao..

jedino sam primetio da display od board compjutera u levom uglu ne svetli kao na sredini i desno.. al' sredicu i to..

Comment

• Williams
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2006
                        • 556
                        • Beograd- Cerak

Nek je sa srecom i da te dobro sluzi! Koliko te je ispao kasko, ako nije tajna?
                        Okaci neke slike da vidimo kako izgleda.

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

sa srecom da te sluzi i da se lepo sit navozas bez problema cekamo slike

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Cestitam, nek je sa srecom i da dugo sluzi. Slazem se za slike, red je da ga vidimo .

Comment

• dfast
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2005
                              • 1302
                              • Hoofddorp NL /Bgd

Cestitam, nek je sa srecom i da dugo sluzi. Slazem se za slike, red je da ga vidimo .

Comment

• deker1
                                CBC Član
                                • 03.07.2008
                                • 19
                                • Beograd

sad cu da ga slikam.. ne zmerite sto je prljav.. ali stvarno ne stizem do perionice..

Comment

Working...
                                X