Nov auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

Nov auto

odlucio sam da kupim nov auto posto su mi ukrali boru pre nesto manje od mesec dana i uskoro ce mi biti isplaceno osiguranje...
    sve u svemu izbor je pao na:

1. Honda Jazz - to mi je bio prvi i jedini izbor ali se sve nesto premisljam zato sto izlazi novi model, mozda bih uzeo i sa CVT menjacem ako bude para
    2. Renault Clio - ako i dalje postoji ona rip curl verzija sa lepom opremom i 1.2T motorom, ili neka vrlo slicna verzija
    3. Nissan Note 1.4 Visia A/C trenutno je na popustu i kosta 13.000e samo sto ne znam kakva je to oprema
    4. Mazda 2
    5.Kia cee'd, hyundai i30 u osnovnim verzijama

ili nesto drugo ako nekome padne na pamet, ali mora da ima klimu, podizace, el. retrovizore i fabricku muziku i da bude ispod 14.000e

pomagajte!
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

5.Kia cee'd, hyundai i30 u osnovnim verzijama

Comment

• zola_
      CBC Senator XXL
      • 24.06.2006
      • 319
      • Novi Beograd

jel si vozio mozda neki od ta dva? zanima me kako ide sa 1.4 motorom, ne trebaju meni neke performanse ali necu da se muci motor

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Kia ceed 1.4 ima 110ks,sto je savim ok.Vozi je moj ortak(pro ceed) i skroz je zadovoljan.Btw i moj glas ide za kiu.
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

nazalost nisam vozio ali sam iz zagledao prilicno, odlicna kupovina za te pare po meni .. svejedno sta uzmes slicno je, mada iskreno ceed je lepsi 110ks vuche to opusteno dobro tako da nemoj da te to brine ako se finansijski uklapas to bi bio neki moj savet kao best buy

Comment

• Kenno
            CBC Senator XXL
            • 21.08.2006
            • 460
            • Zenica, BiH

Ovdje (u BiH), Kia pro'ceed je 12500€, osnovni model. Ako ti odgovaraju troja vrata onda pogledaj i to. Takodje je bio i Megane Sedan 1.4 16v 98ks na akciji, "Extreme" oprema, samo mu retrovizori nisu na struju, cijena oko 14k €, udoban i prostran auto.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Pre bilo koje odluke, ja bih ta vozila probao. Moja preporuka Proceed i Jazz!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Nissan za 13k je vrlo zanimljiv, mogli bi jos koju stotku oni tu da spuste
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Mogao bi da prochitash prolupator-ovu temu o izboru novog auta, imao je slichnih "muka" kao i ti. Mislim da ste i u istim okvirima shto se budzeta tiche tako da...

LM, Hyundai i30 i KIA Cee'd su po meni "best buy" u klasi, ako nishta drugo a ono zbog nenadhebive garancije (tu je bolji Hyundai jer se upravo iz teme prolupatora ispostavilo da KIA ne daje garancije na veshanje) kao i odlichne opreme koju za taj kesh ne mozhesh dobiti nigde drugo...

Pitanje je samo hocesh li neki "manje zvuchan" auto tipa Hyundai i KIA, sa boljom opremom, ili neki zapadno-evropski model, sa skromnijom opremom. Za 14 k veverica mogao bi da razmotrish:

- Note kojeg si vec pomenuo, vrlo interesantan model, u tom paketu dobijash ABS, EBD (elektronska raspodela kochione sile), asistenciju pri naglom kochenju, 6 airbaga, manuelnu klimu... Motor ima 90-ak KS, ubrzava do sto za 13 sekundi, u proseku troshi 6,3 litra, naravno navodim fabrichke podatke. Garancija je 3 godine ili 100000 km, shta prvo potrefish

- Citroen C4 1,4i, u nekom akcionom "Premium" paketu se trenutno prodaje za 14900 evra, ali ako izaberesh model sa manje opreme mozhesh da se spustish na 14000. To znachi da bi u odnosu na "Premium" paket morao da se odreknesh alu felni, radia sa CD-om i 6 zvuchnika, mozhda josh ponechega... Dobijash klimu, 4 airbaga, ABS, EBD, maglenke, metalik boju... Garancija dve godine, bez ogranichenja kilometrazhe.

- Fiat Linea Active 1,4i, ne znam shta ulazi u ovu opremu ali je 77 KS po meni ipak premalo za karoseriju teshku blizu 1200 kg... Ako ti to nije problem, model vredan razmatranja. Garancija kao kod Citroena.

- Ford Fiesta 1,4 TDCi se takodje uklapa u budzet, dobijash klimu, felne, ABS, maglenke, CD sa mp3 prikljuchkom, metalik boju, 2 airbaga... Garancija 4 godine ili 200000 km.

- Jazz si pomenuo, vrlo interesantna opcija, motor 1,4 razvija 83 KS i troshi 5,7 litara, navodi proizvodjacha. Garancija 3 godine ili 100000 km.

- Ako ti "ne smeta" auto iz klase Jazz, razmotri i Mazdu 2. Vrlo interesantan auto, za taj kesh mozhesh da uzmesh neku sa podosta opreme. Garancija 3 godine ili 100000 kilometara...

- Opel Corsa 1,3 CDTi Essentia koshta 13350 veverica. Josh bolja je opcija (ako ti se ne chini 'demode') Astra Classic, koju za 14000 mozhesh da "napucash" svim i svachim, od digitalne klime, preko CD-a, do 16" alu felni... Mozhda i najpametniji izbor od svih, mada Astra Classic vec pomalo "gubi dah" u trci sa vremenom... Garancija dve godine, bez ogranichenja kilometrazhe...

- Subaru Impreza 1,5 EC koshta 13950 evra, opet jako interesantan ali i osporavan model... Za tu lovu dobijesh dokazani kvalitet izrade, podosta opreme, boxer motor snage 107 KS i AWD pogon. Ovo poslednje je ujedno (po svemu sudeci) bio mach sa dve oshtrice, jer je ovaj model konkretno dobio najvishe kritika nakon predstavljanja upravo "na adresu" preslabog motora. Nije u pitanju slab motor, jer je 107 KS itekako dovoljno da bez vecih problema vozi ovu klasu, ali je taj tezhak i nazgrapan pogon na zvim tochkovima dodatno otezhao auto i negativno uticao na potroshnju i prenos snage. Elem, mislim da je za opushtenu vozhnju i tih 107 KS recimo dovoljno, a sa potroshnjom od 7,5 litara mozhe da se zhivi... Imash po netu predstavljanja i testove ovog modela, pa prolistaj malo. Kolio god "kontroverzan" bio, meni je vrlo interesantan u tom cenovnom rangu zbog pre svega dokazango japanskog kvaliteta, motora koji ne puca od snage ali je boxer, i tog pogona koji bi trebalo da auto bez problema vozi na bilo koju destinaciju u bilo koje vreme godine. Opet kazhem, auto ima i dobru opremu od koje poneshta nije kod drugih prozivodjacha ni na listi opcija u toj klasi. Garancija je 3 godine ili 100000 km.

Za tu lovu imash i recimo 207-icu u nekoj "entry" varijanti (nisam siguran da li dolazi sa klimom za taj kesh), Fabiu ili Roomster, Clia, Punta... A imash na akciji i onu Cordobu Max koja dolazi sa poduzhim spiskom opreme za 12000 evra. To je otprilike to...
                  http://www.bmw.tv

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

E ljudi, izvinte, al malo se zanosite.

Ako čovek može da kupi Jazz, onda neka ga kupi. Jazz je najbolji auto ovde. Na svakom testu, svuda i uvek tokom ovih godina koliko postoji je bio najbolji mali auto. Zbog toga je, između ostalog, i jedan od nasjkupljih. The end. Manje filozofiranja.

Sad je ne znam da l neko mene ozbiljno shvata kad pričam o Hondama ili ne, ali baš me briga. Pročitajte potpis pa shvatite ako možete. Ja nisam od onih što voze neka auta jer im je to deda rekao, pa na autopijacu idu sa vezanim očima. Moj pradeda je imao Opel Kapiten.

Nisi rekao za šta ti treba auto. Ako imaš porodicu da voziš, tek onda Jazz čisti pod sa konkurencijom. Mada je i ovako najbolji. Ako pitaš koji je auto najbolji. Ne znam ko je su cene i šta je pametno kupiti. Kažem ti koji je auto najbolji - stotine relevantnih ljudi je to reklo.

Mada ja lično ne bi kupio Jazz. Ne bi u stvari uopšte kupio nov auto. To je ekonomski neverovatno pogrešna investicija. Osetno je skuplje imati nov, nego imati polovan auto. Pri tome novi auti su toliko bledi s tehničke strane gledanja, sa toliko recikliranih plastika u unutrašnjosti da mi dođe da povratim.

Pošto ja ne trebam porodicu da vozim i pošto su novi auti jedino mogu izgledom da me osvoje (a nikako tehničkim rešenjima i kvalitetom izrade), a kada bi me neko primoravao da uzmem nov auto, uzeo bi Ceed s troje vrata, bele boje, stavio crne felne i tamna stkla i spustio ga 40-50mm i imao lažni osmeh na licu da vozim dobar auto. U stvari to bi onda bio samo lep auto spolja, s puno odvratne plastike unutra, koji svoju vrednost u evrima gubi brže nego što naši teniseri zatraže medicinski tajm aut.

PS. Nova Mazda 2 zelene boje izgleda boli glava... ako ste ok sa feminističkom stranom u sebi

Comment

• zola_
                      CBC Senator XXL
                      • 24.06.2006
                      • 319
                      • Novi Beograd

hvala na iscrpnim odgovorima...
                      auto mi treba iskljucivo za po gradu, ne treba mi auto za porodicu ali cesto vozim vise ljudi u kolima tako da svakako uzimam nesto sa 5 vrata...
                      sve u svemu sutra idem po auto salonima pa se vracam ili sa suzenim izborom ili jos zbunjeniji...

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

O Hondi necu, jer Jazz jeste dobar auto, samo je pitanje da li ti je njegova velicina dovoljna...

Sa i30 i u benzin varijanti 1.6 isto ne mozes puno pogrijesiti, ide OK, skoro kao i CRDi, samo ako ga malo jace stisnes (3.500/min.). Uvrsti ga obavezno u listu za test voznju, pa onda odlucuj...

Comment

• malivuk406
                          CBC Senator XXL
                          • 04.04.2007
                          • 490
                          • Nbg

honda jazz. komentar menadzera Delta motorsa je bio "majstori pored nje nemaju ni za kafu" ... (trazio je Jazz u ful opremi, iako je dobio BMW 118.)
                          dobra je Kia, al sa Hondom jos ne moze da se poredi. + sto Jazz nije uopste mali unutra.

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Napisah i ranije, Jazz je sasvim dobar izbor, tim pre shto je prevashodna namena gradska... Ali, imam jedan amandman po ovom pitanju...

Nova generacija Jazz-a je upravo "obelodanjena", predstavljanje javnosti i pochatak prodaje se ochekuje na Pariskom sajmu automobila pochetkom oktobra, do kraja tog meseca bi trebalo da ga dobiju i u Delti... Dakle, ako bi chovek malo dobrog jazz-a ja mu preporuchujem da ipak (ako je moguce) sacheka ova dva meseca jer ce ova stara generacija biti na pogolemom popustu...
                            http://www.bmw.tv

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

nova mazda 2
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                              X