Nov auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

isao sam danas u par salona i suzio izbor... clio otpada zato sto im je lager sacuvaj boze, ceka se dva meseca ako hoces ista iole pristojno, i30 sam pogledao, stvarno je korektna oprema, nisu imali na raspolaganju test vozilo ali kazu da ce imati za 10-ak dana...
    dakle u uzi izbor su usli
    1. Jazz
    2. i30/cee'd
    3. Mazda2 koju tek treba da pogledam

jazz mi trenutno izgleda kao najbolji izbor, ali vec sada izlazi iz proizvodjne a ja cu ga voziti 5 godina, da li ce to uticati na prodajnu cenu tada ili ne?

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Računaj da će Jazz procentualno najmanje izgubiti na vrednosti... pa onda Mazda, pa potom korejanci...

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Originally posted by zola_
        jazz mi trenutno izgleda kao najbolji izbor, ali vec sada izlazi iz proizvodjne a ja cu ga voziti 5 godina, da li ce to uticati na prodajnu cenu tada ili ne?
        Uticace sve na kasniju prodajnu cenu, od onog momenta kad preuzmesh auto - od salona do kuce si vec "puk'o" cirka soma evra

Kupujesh nov auto, to ima dosta svojih prednosti ali i jednu manu - sa takvim autom cesh najvishe da izgubish na naknadnoj prodaji. I sa tim bi trebalo da se pomirish, u medjuvremenu cesh uzhivati u onih "dosta" prednosti tako da cesh platiti ceh ali necesh na kraju ostati sa utiskom praznog stomaka

Za 5 godina rachunaj da cesh za tog Jazza moci da uzmesh od 40-60 % od njegove sadashnje cene, vec zavisno od toga u kakvom stanju bude nakon tih 5 godina, kolika ce biti kilometrazha, shta ide u paketu opreme...
        Ako nameravash da na autu kasnije izgubish shto je manje moguce moj ti je savet da ga nakon perioda garancije odrzhavasgh u nekom "krshtenom" Honda servisu, "sa sve" servisnom knjizhicom i spiskom odradjenih stvari. Ovakve stvari bar oni malo upuceniji i narochito istinski zaljubljenici ce znati da "nagrade" pri naknadnoj prodaji, a modele koji su odrzhavani kako-kad i kako-gde ce velika vecina da zaobidje vec u startu, ili ce zbog te chinjenice biti spremni da izbroje manje kesha...

Ne opterecuj se time previshe... Za pet godina zadovoljstva i gushta vozhnje novog auta mislim da vredi platiti 5 hiljada evra, jer ono resto svakako dobijash nazad
        http://www.bmw.tv

Comment

• Bartman
          CBC Početnik
          • 02.08.2008
          • 9
          • Beograd

Uzmi KIA Ceed/ProCeed ili Hyundai i30. Definitivno best buy za tu lovu!

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Proceed je meni u ovoj konkurenciji najlepsi auto, ali slazem se da je Jazz kvalitetniji i verovatno racionalnija kupovina.

Ja ne bih uzimao novog, kao sto over kaze, do kuce si vec puko soma evra.

Za te pare mozes da uzmes Civica starog dve godine. Evo, ovo sam slucajno nasao.

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=63334

Ili nesto jos malo starije, imas Civice, npr 1.7 CTDI 2003, 2004. za 8 - 9 K evra i ostane ti lepa lova u dzepu.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Gde ste vi videli polovan Jazz na prodaju pa mu znate vrednost, živo me zanima

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Tipichna karakteristika u tom segmentu, "preko" se vec nakon samo 3 godine eksploatacije vrednost prepolovi, mi u svemu kasnimo pa i u tome

Uzmi kao reper npr. Yaris.

Nego, kad vec pitash mislim da ce u ovom sluchaju situacija biti josh "loshija" jer za dve godine padaju carine, shto ne znachi da ce drzhava da batali sav taj kesh i sl. vec ce da uvede kao i komshiluk nam trosharine, akcize, markice, tachkice i tako kompenzuje, ali ne u potpunosti. Realno, cene novih automobila ce pasti ali ne za zinos cele carine (20 %) vec recimo za 7-10 %, ostalo ce drzhava da "nakupi" na drugi nachin, za njih se ne brinem
                Tako da, sa jeftinijim novim automobilima za dve godine, cena polovnim ce takodje da ide dole, tako da za 5 godina ce vrednost na trzhishtu nevezano za brend i model ici i ispod 50 %.

Elem, off topic... Kao shto rekoh, kupovina novog automobila ima puno dobrih i jednu loshu stranu. Svako to vidi iz drugachijeg ugla. Chovek svakako treba da je srecan shto uophte mozhe da priushti nov auto i tu je otprilike kraj diskusije...
                http://www.bmw.tv

Comment

• zola_
                  CBC Senator XXL
                  • 24.06.2006
                  • 319
                  • Novi Beograd

polovni nikako ne uzimam, uzima se na leasing, cale placa rate, a njemu je lakse da mi kupi nov auto i da se vise ne brine o tome, ovako je osiguran da u sledece tri godine nece imati nepredvidive troskove, a do tada cu ja vec uveliko zavrsiti faks i nadam se biti zaposlen...

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

onda lepo uzmi Jazz i miran si.
                    lep je Ceed, sve to stoji, al nije on jos dorastao Hondi...

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

Originally posted by zola_
                      polovni nikako ne uzimam, uzima se na leasing, cale placa rate, a njemu je lakse da mi kupi nov auto i da se vise ne brine o tome, ovako je osiguran da u sledece tri godine nece imati nepredvidive troskove, a do tada cu ja vec uveliko zavrsiti faks i nadam se biti zaposlen...
                      Pa ne znam da li si upoznat, ali čak i novi automobili troše gorivo, ulje, gume, kočnice, diskove, amortizere... I to više nego stari automobili. A to ne plaća ni rata i ni garancija.

Nemoj misliti da je novi automobil isplatljiviji, jer nije. Ono što je još tužnije, jeste to što je lizing kod nas bukvalno manje isplatljiviji kod keš kredita. Odnosno najgori vid finansiranja.

Lepo je što neko hoće da kupi nov auto i to je super. Više sigurnosti, manje zagađenja, lepši prizor.

Ali treba da imaš na umu da ćeš debelo da platiš to što imaš fobiju i odbijaš da povremeno otvoriš haubu ili posetiš nekog majstora ili neki otpad

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Mozes da uzmes kredit i na polovan auto. Ali dobro, ti hoces nov.

Lepo izdvojis par modela koji ti se svidjaju, odes i probas svaki od njih.
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• zola_
                          CBC Senator XXL
                          • 24.06.2006
                          • 319
                          • Novi Beograd

[quote=Bane®]
                          Originally posted by "zola_":14l9ef1j
                          Pa ne znam da li si upoznat, ali čak i novi automobili troše gorivo, ulje, gume, kočnice, diskove, amortizere... I to više nego stari automobili. A to ne plaća ni rata i ni garancija.

Nemoj misliti da je novi automobil isplatljiviji, jer nije. Ono što je još tužnije, jeste to što je lizing kod nas bukvalno manje isplatljiviji kod keš kredita. Odnosno najgori vid finansiranja.

Lepo je što neko hoće da kupi nov auto i to je super. Više sigurnosti, manje zagađenja, lepši prizor.

Ali treba da imaš na umu da ćeš debelo da platiš to što imaš fobiju i odbijaš da povremeno otvoriš haubu ili posetiš nekog majstora ili neki otpad[/quote:14l9ef1j]

rekoh nece imati nepredvidive troskove, inace mene ne mrzi da se cimam oko auta, samo znam kakva mi je situacija bila s proslim kolima, npr. crkne mi pedala gasa i nisam vozio auto mesec dana, stajao je na parkingu zato sto mi cale nije dao pare za popravku...

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Kia/I30 definitivno. Jedan te isti auto, s tim sto je Kia kobajagi sportski nastrojenija, a I30 malo mekaniji, kao porodicna limuzinica. Isti djavo.

A ovo za Jazz vs. Koreanci: Garancija na Kia/I30 je 5 godina, a na Hondu je...koliko?
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

...zašto je dobra kupovina Jazz koji se pravi još od 2002. godine što ustvari znači da je baziran na tehnologiji sa kraja 90-tih...kad sa druge strane imaš dva modela iz 2007. i 2008. godine...?
                              Pa, baš zato što je vreme pregazilo taj Jazz, stiže novi sledeće godine...

Uostalom...

A, Grande Punto te nije zanimao ?
                              Ok, i on je stariji model od ova dva Korejanca, ali za iste pare možeš ga uzeti sa dosta opreme...plus što je od skoro u ponudi i osvežena verzija za 2008. godinu.

Grande sa 1.3 M-Jet motorom od 90KS i Dynamic paketom
                              opreme [ ABS+EBD, Air bag za suvozača, Air bag za vozača, centralna brava, daljinsko otključavanje/zaključavanje vrata, deljiva zadnja sedišta 60/40, el. podešavanje duplog retrovizora, el. podizači prednjih prozora, Fiat code ključ, putni računar, sedište vozača podesivo po visini, servo volan, volan podesiv po visini i dubini, zadnji nasloni za glavu ], za 14.632 eura

Benzinac 1.4 sa 77KS u istom paketu opreme je 12.626...

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Mnogo toga zavisi od osnovne namene automobila ... lepo je biti pun ljubavi prema nekom brand-u, ali auto je prvenstveno alat i kao takvog ga treba posmatrati.

3/5 vrata
                                benz/plin/diesel
                                ocekivana velicina automobila (ovde je to C ili D klasa)
                                prosecna godisnja kilometraza
                                garancija
                                troskovi exploatacije
                                servisna mreza
                                vreme zadrzavanja automobila
                                ...

Ima toga koliko hocete ...
                                Kad se odluci tacno sta se ocekuje od automobila, lako se suzi izbor...

D klasa je gradski automobil i, kao takav, mnogo lakse se vozi po gradu, manje trosi, lakse se parkira i za njega je sve jeftinije, od godiva, preko servisa do guma... ali je i manje udoban, manje prostora za sve i svasta...

Najveci mali automobil (ima mesta k'o u dnevnoj sobi) koji sam video je Getz, upotrebljiv je najstrasnije, dobra garancija i ekonomija, a cena vise nego pristupacna. Opreme gomila ... obavezno pogledati. Jedino nije toliko atraktivan, ali sve ima svoje ...
                                Valjalo bi pogledati i Accent...

U C klasi svakako prednjace Ceed/i30 svaki na svoj nacin. Tu je svaki komentar suvisan.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X