Zdravo ljudi ovde jos jedan veliki ljubitelj bavarske marke.Malo kasnim jer sam se kasno prikljucio forumu ali nadam se da nezamerate.Do skora sam bio vlasnik BMW 320i e46 170ks.Prodao sam ga i posle nekih golfcica i fiata audia merca ponovo se vracam na najomiljeniju marku vozila a da li ce biti e39 ili e46 restyling videcemo.O autu necu da trosim reci jer vidim da je sve detaljno i iscrpno receno i tu manje vise nema sta se doda ili oduzme osim mozda licnih iskustva koja su samo okarakterisana recima hvale osim tog famoznog problema prednjeg vesanja koje je i mene zadesilo naravno posle 15000km vozenja nasim i crnogorskim putevima.Puno sam citao o tome na raznim forumima i u stranim casopisima i ovaj problem su mnogo mnogo ranije konstatovali vozaci u zapadnim zemljama.Ali ono sto mi je najvise zapalo za oko je da svi pominju te probleme i kako stavljaju originalne bmw-ove viljuske sa kojima nemogu da sastave ni 30000km a svi znaju da je bmw tu napravio veliki propust i da i te sto nove stave nista nisu boljeg kvaliteta.Zbog tog velikog problema proizvodjaci rezervnih delova u Nemackoj su se pozabavili tom tematikom i uspeli da ustanove problem podrhtavanja upravljaca i prevremenog habanja viljuski na modelu e46.Odgovor je glasio premekano ulezistenje gumenih delova na viljuskama i selen blokovima.Posle toga su kupcima ponudjene znatno kvalitetnije viljuske i delovi vesanja koje mogu mnogo mnogo vise da izdrze od fabrickih.U pitanju su firme meyle i lemforder ali iskljucivo original jer je kopija na sve strane.Imaju specifican izgled odnosno hromirane su kao i selen blokovi.A sto se cene tice u istom rangu su sa originalnim bmw-ovim.Na ove podatke sam naisao u jednom broju auto bilda u kojem ima test polovne trojke i posebnu paznju su obratili na vesanje.
Comment