Subaru Forester ili...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Subaru Forester ili...

Pitali me danas u firmi koji terenac da mi kupe za posao umesto Lade Nive koju imam sad Budzet je oko 22-23 hiljade evra a meni je prvo na pamet pao Subaru Forester. Verujem da je odlican auto, ima pogon na svim tockovima a ima karoseriju slicnu kao karavan sto meni savrseno odgovara jer mi je potreban prostor za instrumente koje u Ladi uglavnom drzim na zadnjem sedistu jer cesto ne mogu da se potrpaju u gepek. Ono sto moze da bude problem je sto Forester 2.0 kosta oko 24000 evra kod nas pa ne znam da li mogu toliko da se nategnu za pare Zanima me sta jos ima u ovoj klasi sto bih mogao da predlozim sefu.
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

ako se penjes na Mont Everest, kupi krovni nosac za Nivu

a ako se vozikas po livadicama, gotovo svaki moze da ti zavrsi posao
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

ne bi bilo lose da malo opises terene po kojima vozis.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Pa dobro, recimo da je 80% gradskih terena ali onih 20% su bukvalno njive. Znaci izuzetno neravni i ponegde strmi putevi, povremeno po blatu, snegu...

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

onda forester deluje kao razuman izbor.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

mozda Vitara sa blokadom centralnog diff-a i redukcijom
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Alekre
              CBC Senator XXL
              • 12.09.2005
              • 780
              • Smederevo

Jeftino odrzavanje, mozes da ga prodas nekoj ovci za nenormalne pare...

Salim se naravno.

Baci pogled i na ''Pajera''.
              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ponegde strmi putevi, povremeno po blatu, snegu
                i podrazumeva se da stignes na cilj da obavis posao (pretpostavljam koji je posao u pitanju) na vreme sto je kritican faktor.

Lada Niva ekvivalente ima u Land Rover Defender i moderniji Discovery, UAZ, i to je otprilike kraj spiska pouzdano proverenih za 24/365 rezim potreba jednog servisera opreme po vrletima Srbije.

pravi pravcati off road, a ne ona sminka sa TV testova.

ne znam sta se uklapa u budzet, gledaj da model koji razmatras ima klirens od poda do tla najamanje 18-20cm i da ima dole ispod poda komplet sve od celika ili zastitne ploce od celika.

mi smo imali u firmi za slicne potrebe Pajero i bio je ok za asfalt ali je van puta nekoliko puta nastradao karter menjaca koji je od mekanog aluminijuma i bez ikakve zastite pa se na prvom kamenu prosto raspadne.

takodje Nissan je jako dobar za teren pa bi i ona mogao da se mozda razmotri ili neka Toyota poput Hilux modela koji je pravi terenac po strukturi.

mana Hiluxa je sto je to ogroman kamion za po gradu, jako nezgrapan i neokretan.

i sta god da se odabere, obavezno gume za teren.
                pogotovu za blato obicne gume su jedva upotrebljive, ali to vec znas iz prakse...samo naglasi sefovima da uracunaju taj trosak u budzet.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• ostres
                  CBC Senator XXL
                  • 01.06.2008
                  • 305
                  • Zemun

A da ti kupe neki veci karavan za po gradu i da zadrzis Nivu
                  Salu na stranu, osim automobila koje je sw.brick pomenuo i koji kostaju znatno vise od pomenutog budzeta, kao pravi terenci ti ostaju Niva koju vec poznajes i UAZ Hunter koji je nesto slicno Nivi, mozda za nijansu ugodniji od Nive za voznju po asfaltu, ali neprikosnoven na terenu.
                  Na strani Forestera je svakako Subaruov legendarni AWD pogon na svim tockovima, ali kako ostalo deluje u praksi stvarno ne znam. Ono sto je sigurno je da je on najjeftiniji terenac koji nije mucenje voziti auto putem.
                  I tako se vratismo na prvu recenicu.
                  Live together, die alone.

Comment

• r1cer
                    CBC Senator XXL
                    • 22.01.2006
                    • 363
                    • Beograd

kia sportage 2.0 crdi 23k eur i mislim da je ovo jedini "terenac" za te pare koji verovatno za offroad ne može da se meri sa foresterom koji ima klirens 215 mm u poređenju sa 195 kod kije, da ne pominjem subaruov awd koji važi za najbolji u klasi. "Mana" forestera je što ima samo benzinac tako da ako se prelazi puno kilometara trošak je malo veći.

Comment

• nik2yu
                      CBC Senator
                      • 19.11.2007
                      • 298
                      • belgrade

ali posto je firmin auto nije mu bas stalo do potrosnje i troskova...
                      Subaru Forester definitivno, cuo sam sve najbolje o njemu...
                      Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Forester, posebno novi, je najbojli terenac medju SUV-ovima, ali meni zvuci da tebi treba bas terenac, a za te pare, samo Niva.

Posebno je lose sto je novi Forester manje "hard" od prethodnika, Subaru generalno bezi od extrema i ulazi u komercijalne vode.
                        work in progress

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

aman ljudi, vi govorite o visokoj potrosnji, a covek vozi Nivu
                          nakon Nive, sve ce mu trositi kao upaljac

slazem se da je Subaruov SAWD fantastican sistem, ali ja mislim da njemu nema mrdanja dok ne krkne blokadu

svi navedeni SUV-ovi su SUV-ovi
                          njihova namena je da natovaris skije na krov i odes na Kopaonik, i da ne brines bas preterano da li su cistili put, ili ima 20cm snega, a ne da se lomata po njivama, razorima.....

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Uff sad ste me skroz zbunili
                            Vitara mozda nije losa, samo treba da se vidi koja je cena. Pajero tesko da moze da se uklopi u budzet, Toyota Hilux mi je prevelika (ipak je 80% terena po gradu)...Nesto ne verujem da cje sef biti odusevljen kad mu spomenem UAZ-a jer sa Nivom smo imali dosta problema.
                            Sto se tice potrosnje to nije nikakav problem.

@brick
                            Nije nikakva montaza opreme vecj geodezija i gradjevina

Sad mi spomenuse Hondu CRV, kaze kolega da je cuo da je bolja od Forestera. Kakvo je misljenje o Hondi?

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

ako razmisljas o CRV, mislim da ti je RAV bolji izbor
                              citao sam test gde se RAV bolje pokazala na terenu

prvo i osnovno pitanje je po koliko teskim, blatnjavim i neravnim terenima treba da ides

kapiram da je to samo 20%
                              ali nek je to i 1%, pa je opet dovoljno ako budes primoran da zoves traktor ili neki UAZ da te vadi iz sranja

i da, slazem se za gume
                              bolje ce proci neki FWD sa M+S gumama, nego neki 4wd na celavkama

Comment

Working...
                              X