Octavia Rs

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Pa da bi majstori u Autokomercu imali sta da rade
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

12l za ovaj motor nije toliko nerealno koliko mislite. za taj motor fabrički je propisano mnogo manja potrošnja. i nisam napisao da je to normalna potrošnja nego kad se vozi lagano.

recimo jedan primer pre neki dan sam išao relaciju senjak-borča-senjak i to oko 6 sati popodne i povratak oko 7 i prosečna potrošnja po bordu je bila ispod 10. a to je relacija preko kneza miloša, takovska i pančevačkog mosta. znači ima da se guli gradska vožnja. a po bordu meni je prosečna potrošnja u proteklih xxxx (ne znam tačnu kilometražu koju bord beleži) km 13.2l.
      ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• gti16v
        CBC Senator XXL
        • 05.08.2007
        • 343
        • BGD
        • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Vozim auto koji je i veci i tezi od ove Octavie, ne mnogo, al' jeste, sa motorom iste zapremine samo bez turba (samo toliko ) i koji po Beogradu, bez klime, kad se malo pripazi na stil voznje, trosi 11 litrara. Ne vidim razlog zasto bi octavia, koja ima deklarisanu manju potrosnju, trosila vise. Mislim da su cifre koje jevtic spominje realne i da bi taj auto po aleksincu bez problema trosio 10-11 litara.
        Ako ne prelazis neku znacajnu kilometrazu godisnje, moj glas ide za Octaviu!

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

sve je i 206gore napisao, ne zaludjujte se potrosnjama, realno je 15l po gradu pa samo na gore, iole normalne voznje

@iwcham, totalno razumem i nisam nista lose mislio sem da auto nije za tebe, eto nek je i iz razloga dosadasnje navike potrosnje.
          moj majstor ima najjachu logiku, ti imas npr 200e mesecno za gorivo, i sad trosio 10l ili 20l ti toliko imas sad koliko predjes nece ti ni biti bitno

Comment

• r1cer
            CBC Senator XXL
            • 22.01.2006
            • 363
            • Beograd

octavia rs je 2006e koštala 25500e, sad vidim da je poskupela na 26800, tako da mislim da 18000e nije ništa posebno jeftino.

to je 2.0 tFSI motor koji ne možeš baš porediti sa bilo kojim 2.0t motorom jer funkcioniše malo drugačije i vw se hvali kako je njemu zbog toga potrošnja mnogo bolja od recimo 1.8t starog. I 12l (beo)gradske vožnje je realno ukoliko se vozi baš lagano, računaj po aleksincu manje. Isto tako računaj ako ga voziš kako treba da lagano može preko 20. Nemoj očekivati ništa približno dizelu, čak i 2.0 tdi je dosta manje ekonomičan od 1.9.

Al čim ti odma hoćeš da skidaš "chip" mislim da ovo nije pravi auto za tebe

Comment

• Markoni147
              CBC Senator XXL
              • 18.09.2007
              • 537
              • Beograd, Zvezdara
              • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Potrosnja do 13 lit/100km na ovom autu je skroz realna. Motor je nove generacije, proglasen za motor godine u klaso 2000cm3 bas zbog sjajnog odnosa performanse/potrosnja... Drugar moj vozi V GTI (isti motor kao u Octaviji RS) i potrosnja po gradu mu nikada ne prelazi 13 lit. Leon Cupra sa 240 KS isto ne prelazi ovu potrosnju... Ali kao sto neko rece sve je to relativno. Ovi drugari voze mesovito (obicno umereno, ali znaju i da se izdivljaju...). Dakle ako hoces ovaj auto moze da potrosi 16 lit/100km, isto tako moze i 11 lit/100km, dakle od vozaca zavisi... Od ova 3 automobila koja si pomenuo Seat otpada jer je to auto koji je vozen u Porsche-u verovatno, davan je novinarima koji obozavaju da se izivljavaju na automobilima i ne vode racuna uopste (cast izuzecima). Znam da se na nekim sluzbenim automobilima trap raz*ebe vec na 4-5000km. U svakom slucaju najbolja kupovina je Octavia i to bi sigurno bio moj izbor, da ne pominjem koliko ta Octavia ima vise opreme od Golfa...
              Pozdrav
              SEAT Klub Srbija

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Odlican auto, odlican motor...ja bih ga kupio. Inace, ima na prodaju i beli Leon FR, koji je slican auto za 20000 kod Porsche-a (tj. Weltauto...to je isto?), mada bih ja pre Octaviu zbog mnogo boljeg enterijera.

Taj motor ne trosi puno za tu kubikazu, snagu i tezinu i slazem se sa Jevticem. Da trosi k`o upaljac ne moze, ali sigurno moze ispod 15 litara. Moja Alfa koja nije stedljiv auto ne prelazi 14 u gradu sa klimom...

Mada mislim da nije ovo auto za Iwchu...on je zadojen TDI filozofijom.

EDIT: E, sad gledam - nema vise Leona FR u ponudi

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

Uf sad me ubi u pojam s ovim davan novinarima... Ta Altea mi je favorit i u ponedeljak sam ugovorio vidjenje.

Comment

• Markoni147
                    CBC Senator XXL
                    • 18.09.2007
                    • 537
                    • Beograd, Zvezdara
                    • SEAT Altea XL 1.9 TDI

...

Ako hoces probacu da se raspitam... Ne mora da znaci da je bas ona bila kod novinara, nisam zeleo da te odvratim od kupovine nego samo da ti skrenem paznju da dobro sve proveris... Znam da se zelenoj Cupri vec nesto cuje u trapu a presla je 4000 km...
                    SEAT Klub Srbija

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

Pa ako mozes da se raspitas, bilo bi lepo. To sto lupa mora da pokrije garancija. Ova 2.0Tdi ima jos godinu i nesto fabricke garancije.

Comment

• Andrej55
                        CBC Veteran
                        • 28.07.2008
                        • 104
                        • Beograd

gledao sam dosta automobila u welauto i moram reci da sam vecionm razocaran. to sve jesu primerci koji su presli malo,ali pojedini izgledaju bas onako,neodrzavano iako su presli po 10tak hiljada samo. ja sam gledao seat leona 1.6 tada i uopste se nisam odusevio.

a da ne pricam o onim dzipovima sto stoje,npr jeep cheeroke (liberty) benzinjara presao 80k km,za 18.100eur. pa ko ce to da kupi? auto star 4 godine a izgleda izudaran i neodrzavan a jos ogroman potrosac...

a sto se tice potrosnje kod oktavije,takodje mislim da ne moze da ide ispod 12 u gradu. kada sam presao sa dizela na bezninca,iznenadio sam se kako moze lako da potrosi a u pitanju je samo 1.6 motor. nekako imam utisak da kad gazis dizela znas sta mozes da ocekujes i koliko moze da potrosi. dok je kod benzinca totalno druga prica. npr,par potezanja kroz kosutnjak i moze da navuce i 18l/km ako se uopste moze tako posmatrati. e sad,ako je neka ga saltas na 2000,3000 mislim da je to ok,ali sa tim kolima,tesko

poz

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Originally posted by Andrej55
                          ali pojedini izgledaju bas onako,neodrzavano iako su presli po 10tak hiljada samo. ja sam gledao seat leona 1.6 tada i uopste se nisam odusevio.

Sta bre izgleda neodrzavano, pa to jos nije vreme ni za zamenu ulja, kakvo crno odrzavanje.

Comment

• Andrej55
                            CBC Veteran
                            • 28.07.2008
                            • 104
                            • Beograd

eh,nisam na to mislio naravno
                            ocu da kazem da su zapusteni i iznutra a i spolja neki,pa se lako da zakljuciti i kako su vozeni tih 10k km,sto i nije malo ako se ******o po rupama i lezecim..

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by 206
                              Ima li neko mozda predstavu koliko mesecno automobila sa 2.0 TDI motorima zavrsi u Autokomercu na zameni dizni? Sto se hvatate k'o blesavi na taj motor...
                              A jel moze malo vise podataka o tome? Jel fabricka greska u pitanju ili je u pitanju kvalitet naseg goriva? Sta se konkretno desava?
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• overspeed
                                CBC Senator XXL
                                • 24.05.2005
                                • 2779
                                • Kosovska Mitrovica

Evo ti ovaj podatak:

Jedna dizna za ovaj motor (2,0 TDI) koshta u ovlashcenom VW dilerskom i servisnom centru oko 600 evra. Ali bez brige, placa se u dinarskoj protiv-vrednosti Lichno sam gledao rachun zamene brizgacha u tom servisu na Passatu B5 restyling (B5,5) i rachun je isnosio oko 200000 RSD

Svi koji jure zeldije sa namerom da se voze jeftino ovo bi trebalo da imaju na umu. Narochito kad se ne radi o novom autu, nego o polovnjaku koji je preshao "samo" 100 ili 120 k km. Ne kazhem ovo zbog VW-a, ista pricha se deshava recimo i kod BMW-ovih dieselasha, samo shto je tamo ceh josh okrutniji nego ovde

Onaj ko prinudno odradi ovakav "servis" na autu, mislim da nikada vishe u zhivotu nece da gleda na bord komp i zadovoljno se smeshka shto mu auto troshi samo 5 litara nafte u proseku
                                http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                                X