BEST BUY za 14000-15000evra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...nije on pod drugim nickom započeo temu, nego je to nastavak priče sa jedne druge teme, a s'obzirom da u njoj ne može odgovoriti jer je zaključana, napisao je ovde...

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

By the way, neki dan sam bio na prezentaciji VW Golfa 6, i pored njihovih obecanja o znatnom napretku materijala unutra, plastika na i oko vrata je jos uvijek pregruba, pretvrda, i "preplasticna" za automobil koji ce u najjeftinijoj varijanti (benzin 1.4) kostati barem 14.000-14.500 EUR... Tako da nije samo KIA ispod ocekivanja...
      Pa, to pricaju sada iz marketinskih razloga jer moraju...mora se probiti novi model.

Ali, pretpostavljam da ste citali izjavu CEO VW od pre godinu i nesto dana da je Golf V preskup za proizvodnju i da novi Golf mora biti jeftiniji jer se jednostavno ne isplati takav nacin produkcije. Zbog toga je i najavio da ce kokpit u Golfu VI biti preuzet iz Golfa IV - ne spolja, naravno, vec konstrukcija i elektronika.
      S takvim stedljivim prilazom u konstrukciji naravno da kvalitet nije i ne moze biti bolji....Moze samo na prvi pogled nesto da deluje lepse...

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

ford focus ovaj novi redizajnirani model mislim da bi se uklopio u to a i izgleda vrh
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• zzZZzz
          CBC Član
          • 12.12.2008
          • 84
          • BGD

Posto je ovde spominjana cena servisa, uspeo sam da nadjem cene redovnih servisa u ovlascenom servisu za ceed pa kacim ovde.

Pih, ne moze da se uploaduju fajlovi uz poruku.. nista evo na imageshack:

Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

Re: BEST BUY za 14000-15000evra

ne razumem zasto je cena servisa od 200-250e za I30 skupa, kad je za
            vw polo 1,2 (3 cilindra) koji je niza klasa, prosle godine servis kostao 15000,oo!!!

Comment

• NED
              CBC Veteran
              • 02.11.2008
              • 149
              • Kragujevac

Nije mi jasno da razmisljas o POLOVNOM autu za 15000e, siroka je paleta novih auta za te pare, uzmi u obzir opremu , odrzavanje, i posebno eventualnu kasniju prodaju . Po meni bi tu odmah otpao gore pomenuti BMW, slazem se, voznja je savrsena, ali prodaja je teska. Golf V sa 100k km!??????? Nikada i to jos za 15000e. Neverovatno da o tome razmisljas. Polako, vagajte ponude, nije to malo para da bi ste tek tako uzeli bilo sta! Pozdrav

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Ja bih uzeo C4 sto se tice Toyote pri kraju je servis i predstavnistvo u Nisu

Comment

• plocica
                  CBC Član
                  • 22.12.2009
                  • 38
                  • BG

Originally posted by overspeed

Pre svega ostalog mislim da obzirom na ovo nema potrebe da jurish dieselasha, samo cesh da ga preplatish i sebi nagurash vece obaveze i troshkove u buducnosti u pogledu servisiranja. Sa 4-5 k km godishnje, diesel se apsoluno ne isplati, tako da ti ostaje daleko veci manevarski prostor shto se izbora tiche.

Ja bih ti pre svega ostalog u ovoj klasi preporuchio Hyundai i30, ali poshto vidim da zaziresh od devalviranja C'eed-a verujem da cesh isto misliti i za i30 tako da necu da krechim...

Srecna kupovina
                  Poz, možeš li mi (kao totalnom laiku za dizele) objasniti zašto (za tako malo godišnjih km) dizel nije isplatljiv? Mom bratu je trenutni izbor Ceed ali razmatra da li benzinca ili dizela. Znam da je održavanje kod dizela skuplje, ali, ne vidim zašto bi manja pređena kilometraža u godini bila prepreka za kupovinu dizela? I, znam da ima GOMILA citata na temu benz-diz, ali, jedva i ovo stižem da otkucam Unapred hvala na odgovoru...

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

uzmi u obizi pocetnu cenu benzinca i dizela, registraciju i odrzavanje. ako je u startu skuplji 200.000 novaca, registracija 10.000 i odrzavanje 5.000, eto ti 215.000 novaca, samo start.

ako benzinac trosi 10/100km i prelazis 10000 godisnje to je 1000 litara x 100 novaca = 100.000 novaca
                    ako dizel trosi 7l/100 km i prelazis 10000km godisnje to je 700 litara x 90 novaca = 56.000 novaca

znaci razlika na 10.000 km godisnje je 44.000 novaca u korist dizela, sto znaci da ces za 5 godina biti na nuli u odnosu na benzinca, uzevsi u obzir novce koje si dao u startu.

moze se jos u racun ubaciti i veca prodajna cena dizelasa protiv benzinca, procentualni pad cene posle 5 godina i svasta nesto...

sto ce reci, sve ti zavisi od kilometraze koju planiras da prelazis, ako je to 500km mesecno, onda je najjeftiniji taxi.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• dris
                      CBC Veteran
                      • 24.01.2008
                      • 172
                      • Novi Sad

Poz, možeš li mi (kao totalnom laiku za dizele) objasniti zašto (za tako malo godišnjih km) dizel nije isplatljiv? Mom bratu je trenutni izbor Ceed ali razmatra da li benzinca ili dizela. Znam da je održavanje kod dizela skuplje, ali, ne vidim zašto bi manja pređena kilometraža u godini bila prepreka za kupovinu dizela? I, znam da ima GOMILA citata na temu benz-diz, ali, jedva i ovo stižem da otkucam Unapred hvala na odgovoru...
                      Ako tvom burazeru novac za kupovinu auta tj. razlika u nabavci benzinca vs. diesela nije "presudna" onda nema apsolutno nikakve prepreke, ostaje da pricamo o tome sta bolje "pase" tvom burazeru u samoj voznji...
                      E, sad sto je za vecinu nasih sugradjana automobil "clan porodice" kojeg "treba odskolovati" , a nov auto misaona imenica to je vec drugi pojam... i tu se u pricu uplice ekonomicnost (auta u "globalu"), potrosnja goriva, ... i naravno godisnja kilometraza za koju je Chubbs izveo sasvim lepu i jako korisnu matematiku, a na osnovu toga svako pogleda u svoj novcanik i sve se vidi kao na dlanu...

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Mislim da posle 2 godine nema potrebe objasnjavati coveku sta da kupi jer je do sad verovatno vec pazario auto a koliko vidim sada trazi auto do 4000e tako da ovo gubi smisao.

Comment

• plocica
                          CBC Član
                          • 22.12.2009
                          • 38
                          • BG

ok ljudi, hvala na odgovorima (i na računici )

Comment

Working...
                          X