pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chain
    CBC Član
    • 22.09.2008
    • 20
    • Beograd

pomoc oko kupovine

pre nekoliko dana sam prodao moj audi a4 1.9 tdi (1996). i sad trazim sta da kupim. budzet kojim raspolazem je do 8000 eura. gledao sam po oglasima i raznim sajtovima. ne ispalti mi se nista da uvozim vec da kupim nesto odavde. e sad u halo oglasima ima gomila automobila do 8000 ali primetio sam da ima gomila astri i fiat stila. ova dva auta ne dolaze u obzir. suzio sam izbor na par modela. neki se meni svidjaju a neki mom bratu. uglavnom trazimo dizelasa do 2000 kubika i po mogucstvu da je sa 4/5 vrata

alfa romeo 147 1.9 jtd 5 ili 3 vrata (01, 02, 03 godiste)
    audi a3 1.9 tdi 5 ili 3 vrata (98, 99)
    golf 4 1.9 tdi 5 ili 3 vrata (98, 99)
    reno laguna 1.9 dci (01, 02)
    i pezo 406 kupe 98 godiste 2.0 ali benzinac

meni iskreno se mnogo svidja ovaj pezo ali benzinac je i ima troja vrata (sto nije neki problem) ali neznam koliko trosi i kakav je za odrzavanje. alfa romeo je moj drugi pik ali mozda gresim. dajte svoj predlog ili savet sta da radim. pomogli bi i neki utisci ako neko vozi neki od ovih automobila. ono dal se kvare, koliko su skupi delovi itd itd. hvala.
  • Chain
    CBC Član
    • 22.09.2008
    • 20
    • Beograd

tek sam sad video da sam postavio temu na pogresno mesto.

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Sad je na pravom mestu
      http://www.bmw.tv

Comment

• KOXTER
        CBC Veteran
        • 07.07.2007
        • 109
        • Beograd, Palilula

Prvo se predstavi u temi namenjenoj za to.

Cannonballforums är din kompletta hälsosida som täcker allt från hälsa och träning till mode. Få inspiration och tips för en bättre livsstil.

Oduvek sam zeleo to da kazem nekom novom koji dodje i postavi pitanje a ne predstavi se.
        Dobrodoshao u nashu malu zajednicu Chaine, predpostavljam da znash ko sam jer se znamo licno...

Pratim ovaj deo podforuma i od prilike morash da malo vishe napishesh o tvojim prohtevima od vozila, znaci za sta ti prevashodno treba, zatim koliko bi da se kasnije isprsish za gorivo i tako neke detalje da bi ljudi mogli shto bolje da ti pomognu.
        Moje licno misljenje je da bi trebalo uvek uzimati noviji auto, znaci shto mladji a pritom naravno za taj kesh manje luksuzniji nego shto bi to bio neki auto srednje vishe klase ali zato 98,99 god. Zahvalnija je varijanta mnogo u smislu jeftinijeg odrzavanja jer je noviji pa se manje kvari(da me drugi ne shvate pogreshno govorim u globalu). Ali opet je pitanje shta ti zelish i tvoj buraz naravno tako da budi malo opshirniji slobodno.
        Najbolje je da daju mishlenje ljudi koji su vozili ili voze te automobile.
        Toliko od mog skromnog misljenja
        Masa, samo masa, masa je MAMA!!!

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Ne postoji matrica po kojoj bi se mogao napraviti najpametniji izbor, sta god da si naveo gore kao kandidate, jednostavno se sve uvek svodi na to da uzmes ono sto zaista zelis, sta god to bilo. Svako od nas ti moze predlagati ovo, ili ono, u zavisnosti od sopstvenih afiniteta, ali ti si sebi reper i treba sebe da poslusas, jer samo tako ce ti voznja u buducem autu biti uzivanje, a svaki problem biti vise zelja da sto pre dovedes auto do ispravnog stanja, nego sto je to stvarno problem.

Ali da ne bude da samo pametujem, dacu ti svoje subjektivno misljenje, sta bi i kako trebao da uradis...
          Prodao si A4 i sada ces kupiti A3 samo dve godine mladji, hmmm...
          Isto vazi i za Golf, samo jos gore, malo si pao sa "premium" na "ne premium", ako ti to nesto znaci...
          Renault Laguna je po meni mozda i najbolji izbor ovde, jer po velicini odgovara A4, a dosta je mladji, ukratko uklapa se...
          E sad Peugeot je sasvim druga dimenzija, to je Coupe, vrlo malo mladji od tvog bivseg A4, imalo bi smisla, ali samo ako zelis to i samo to, naravno ako si prihvatio tu razliku sa Compact Executive na Copue...
          Ostaje 147, za broj manja od A4, ipak mpladja prilicno, ali ono sto je najvaznije u celoj prici oko nje je slicno kao i sa 406, osetno je drugacija filozofija nego bilo koji od ovih gore, pa ako ti je germanski nacin razmisljanja blizak, ona nije za tebe, u suprotnom imas Alfa deo foruma ovde pa se raspitaj...
          Generalno moj glas ide Laguni, ali po milioniti put izgovoreno ovde, uzmes onaj koji je u najboljem stanju, pa onda sa najvise opreme, pa tek koji je proizvodjac, tim redom po vaznosti...
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Sto se lagune tice, to godiste, za tu lovu, i jos dizel = preslo mnooooogoo km. Treba biti dodatno oprezan, jer mislim da su 99% tih jeftinijih po oglasima zapravo macka u dzaku, i mozda nije lose zaobici ih, osim ako ne nadjes stvarno dobar primerak.

Necu ti pomoci oko izbora, ali ako ipak odlucis da uzmes lagunu:
            Pored onog sto vazi za sve dizelase i generalno polovanjake (ne sme da dimi, mora ravnomerno da radi, utegnuti trapovi i slicno), plastika unutra i generalno enterijer, mora da bude stvarno utegnut.
            Buduci da enterijer nije na nivou kvaliteta nemaca, lako se primecuje kilometraza... Kontam ja da sve to moze da se zamaskira prilikom prodaje, ali neke stvari su ekstra osetljive u enterijeru, tipa: koza na rucici menjaca se za ovih dve i po godine, koliko je auto kod mene, izlizala prilicno (a bila je kao nova), tapacirung na vozacevim vratima ima otisak od drzanja lakta (iako nije bilo pre dve godine), isto kao i naslon za ruke izmedju sedista, itd... Komande za podizace prozora i poklopac koji skriva cd player su napravljeni od istog materijala koji se lako grebe i ljusti - na mojoj laguni opet primetna razlika u pohabanosti u odnosu na period od pre dve god. Jedino se na sedistima jos uvek nista ne primecuje. Itd. ne mogu ni da se setim trenutno svega.

Uglavnom, spolja jos i trpi kilometre a da se ne primecuje preterano, ali enterijer NE.

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Re: pomoc oko kupovine

Originally posted by Chain

alfa romeo 147 1.9 jtd 5 ili 3 vrata (01, 02, 03 godiste)
              audi a3 1.9 tdi 5 ili 3 vrata (98, 99)
              golf 4 1.9 tdi 5 ili 3 vrata (98, 99)
              reno laguna 1.9 dci (01, 02)
              i pezo 406 kupe 98 godiste 2.0 ali benzinac
              Od svih nabrojanih modela ja bih gledao jedino Alfu jer je mladja od Golfa, Audija i Pug-a. Lagunu nebih razmatrao jer za dobru Lagunu ti treba i preko 9000 evra. Mislim da si malo previse suzio izbor. U tom cenovnom rangu mozes da kupis odlican Ford Focus (ja sam odusevljen autom otkad ga je kupio drugar), Pug 307, Megane...

Comment

• Chain
                CBC Član
                • 22.09.2008
                • 20
                • Beograd

znam znam sve. ja nisam bio za kupovinu a3 zato sto je isti kao i a4 samo manji. takodje nisam hteo da kupujemo opet a4 jer ko zna sta bih kupio za te pare. verovatno ne bolji nego sto sam imao. jebiga ja sam se sjebao sa tim audijem. placen je 7000 pre godinu dana. imao je 200.000. ispostavilo se da je prevrtan na krov, onda je ubrzo otisla bosh pumpa, pa onda je dobio turazu, remont turbine, motor nije diran, onda je otisao menjac ceo, onda je komp prijavljivao neku gresku. ma haos. samo sam hteo da ga se otarasim. puko sam za godinu dana na njega 1.700 eura. kada sam ga prefarbao tek onda se videlo koliko ima gita na krovu. farbar kaze da nije video nesto slicno. mislim meni se svidja taj audi. imam audi 80 kockicu godinu dana starijeg od mene sto ce reci 26 godina ima. presao je oko 600.000. i precice jos. da imam para kupio bih audi a4 2001 godiste ali nemam i osudjen sam da sa audija prelazim na neki drugi auto, ali nema veze. hteo sam da vidim kakva su iskustva ljudi sa ovim automobilima sto sam naveo. uzeo bih ja u obzir i ford fokus, ali pezo 307 mi se ne svidja. ja sam se bio zapalio na pezo kupe ali jebiga to je neralno da kupim mada bih ga tako posedovao posle toga bih kupio alfu 147 jer mi je izuzetno lep auto a i gledao sam jednu alficu u novom sadu ko bombona je. zlatna boja, alu felne, crna koza, dupla klima, 8x airbag... ma u fullu. 2001 godiste 130.000 km presla. u pitanju je 1.9 jtd motor. na ime kupca 7.800 ali moj cale i brat nisu za alfu. oni su za nemca a tu u opticaj upada samo golf. nisam fan golfa jer mi je nekako klishe auto. ne kazem da je losh ali ja volim da se razlikujem. sve mi se cini da ce na kraju ispasti neki golf. sta da se radi. raspitivao sam se o alfi i svi kazu da je "vencanica" (nisam znao sta to znaci pa sam se raspitao ). ja se ne bih bunio da je kupim ali kazem sta je problem. lagunu 1.9 dci sam vozio u hrvatskoj i auto ide bruka. picio sam je 210 na autoputu. svidja mi se kako auto ide ali malo izgled i unutrasnjost nisu po mom ukusu. pogotovo ne volim onu foru sa karticom i paljenjem, mada bih se navikao. a zasto mi auto treba. pa treba prvenstveno meni i bratu, a tek posle caletu tj nama kao porodici. ja i buraz bi vozili taj auto dok caletu ostaje kockica naravno trazimo dizel sa petoro vrata do 2000 kubika.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Fraze tipa: vencanica, azdaja, dusa u nosu i ostale gastarbajterske i recenice izgovorene na autopijacama ne bih da puno komentarisem, jednostavno kad ih neko upotrebljava ne smatram ga poznavaocem automobila, vec u najboljem sluaju preprodavcem, ili u najgorem zatucankom sa kojim nema korisne i konstruktivne price, nego samo baljezganje.

Dobar automobil se uvek relativno lako proda, bez obzira je li to Alfa, ili Audi. To sto se kod nas prodaje se u nekim normalni(ji)m zemljama ni ne naziva automobilom, dok se ovde predstavlja kao odlicna kupovina sa tih neverovatno malih 100 000 km na satu, a opste je prihvaceno kao normalno od strane vecine nasih ljudi. Na to dodajmo da su i tebe zavrnuli za jedan takav primerak koji si platio citavih 7k eura, pa si ti isti taj nekom drugom predao za ne znam ni ja koliko... To dosta govori o tome koliko obican covek u Srbiji zna o automobilima i koliko je nezasticen.
                  Konkretno za ovu pricu, ovde se slepo kupuje porodica VW i to je po meni jako pogresno, a onda dodje neko kao ti ko zeli da se razlikuje i ko zeli da uzme nesto sto mu se svidja i isto tako na slepo kupi Alfu koja ne zavredjuje paznju bilo koga ko zna malo vise sta ga moze ocekivati od performance car ukoliko je izostalo adekvatno odrzavanje i sve sto dalje biva je ta prica o nekoj tamo vencanici i kojekakve druge boodalastine! Dakle, nije prica vezana samo za Alfu, prilicno je slicna situacija i za Saab, Lancia i druge "manje popularne" automobile kod nas...

Rekoh ti da imas ovde Alfa deo foruma gde mozes pronaci sve sto moze koristiti tebi, ocu i bratu, ne bi li izbegli pausalne ocene neznalica i kvazi strucnjaka i oslobodili se mogucnosti da Vam se desi ista stvar kao i sa tim A4!
                  Da me ne shvatis pogresno, a to sam gore i napisao, 147 deolazi u obzir samo ako je u stanju koje nije uvreda za svakog normalnog coveka, za sta je 8k eura, po mom misljenju, minimum.

Nas drug clan Driver_GT je uradio slicnu stvar, menjao A4 za 147 i po njegovim recima taj prelazak bio vise blagoslov nego osuda, dakle mozes ga kontaktirati da ti odgovori na eventualna pitanja, mislim da je on najbolja osoba za to.
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Chain
                    CBC Član
                    • 22.09.2008
                    • 20
                    • Beograd

citao sam deo forma posvecen alfi i otvorio mi je ochi. mada ja nisam ni bio protiv alfe, a sad kako tvrdoglavog oca ubediti u to. to je problem. ne bitno. hvala na savetu. javljam vam sta se desilo i sta sam pazario kad bude to gotovo.

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Ubijedices oca ovako, ici cete i traziti pristojan auto, u dobrom stanju, vrijedan kupovine, pa ga probati, pa onda odlucivati sta, kako i koliko dalje, pa nek' vidi i on sta sve ima, i sta se nudi za koje pare...

Ja sam pobornik toga da je bolje kupiti auto u boljem stanju, pa makar morao biti i "vjencan" s njim...

Comment

• Chain
                        CBC Član
                        • 22.09.2008
                        • 20
                        • Beograd

Originally posted by Dren
                        Ja sam pobornik toga da je bolje kupiti auto u boljem stanju, pa makar morao biti i "vjencan" s njim...
                        slazem se sa ovim. videcemo. suzili smo izbor na jednu alfu 147 1.9 jtd (ona zlatna iz novog sada) i jedan golf 4 1.9 tdi. oba su u odlicnom stanju. videcu sta ce biti. sta god da uzmemo bice dobro mada sam ja malo vise za alfu

Comment

• Arsa
                          CBC Senator XXL
                          • 25.09.2007
                          • 345
                          • Nis
                          • MBw210, BMW e32

Peugeot 406 je francuski ferrari i po mom misljenju jedan od najlepsih automobila uopste, pininfarina je zakon, uvek ces moci dobro da ga prodas, to je moj pik!

Comment

• Chain
                            CBC Član
                            • 22.09.2008
                            • 20
                            • Beograd

Originally posted by Arsa
                            Peugeot 406 je francuski ferrari i po mom misljenju jedan od najlepsih automobila uopste, pininfarina je zakon, uvek ces moci dobro da ga prodas, to je moj pik!
                            na zalost ovaj auto je otpao kao opcija jer jedan koji je bio do 8000 je prodat a ostali koje sam zvao su ili preko 8000 ili su previse presli i nisu u nekom stanju. tako da nista od toga.

Comment

• Arsa
                              CBC Senator XXL
                              • 25.09.2007
                              • 345
                              • Nis
                              • MBw210, BMW e32

Polako, ne zuri, ja nisam neki ljubitelj peugeota ali sam 2.0 coupe pinin vozio, lud auto, lep do beskonacnosti, ne treba zuriti pri kupovini, izaci ce ti neki vec, samo strpljivo! Ima u Krusevcu jedan nebo plavi, bio je na prodaju, ne znam dal je jos uvek ali cena je tu oko 8000

Comment

Working...
                              X