pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Originally posted by Chain
    ...gledao sam jednu alficu u novom sadu ko bombona je. zlatna boja, alu felne, crna koza, dupla klima, 8x airbag... ma u fullu. 2001 godiste 130.000 km presla. u pitanju je 1.9 jtd motor. na ime kupca 7.800
    Originally posted by bojanTI
    ...147 deolazi u obzir samo ako je u stanju koje nije uvreda za svakog normalnog coveka, za sta je 8k eura, po mom misljenju, minimum.
    ...suzili smo izbor na jednu alfu 147 1.9 jtd (ona zlatna iz novog sada)...
    Bojan ti upravo reče koliko bi trebala da košta Alfa 147 u dobrom
    stanju...
    To ne znači da automatski i ne gledaš sve one koje su ispod te cene, ali znači da moraš obratiti duplu pažnju. Obavezan pregled u servisu pre kupovine. Teško je poverovati u tih samo 130.000Km...

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Jeste tesko, ali nije nemoguce... =] Kilometraza je manje-vise nebitan faktor, zapravo manje bitan od samog stanja automobila, to jest utiska o stanju, to je moja neka filozofija.
      Kako automobil treba tebi i tvom bratu, pretpostavljam da je i on tvojih godina, svakako nije samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, vec nesto vise, pa su s toga stvari jednostavno, ako se odlucite za Golfa svakako ste izabrali varijantu koja predstavlja dobru osnovu za dalju prodaju, a ako se odlucite za Alfu onda ste izabrali automobil koji je okrenut vise ka vozacu nego ka auto pijaci.
      Ni jedno ni drugo nije pogresna investicija sve dok je u skladu sa ovim iznad, jer ocekivati od Golfa nesto sto on nema i obrnuto ne donosi srecu u kucu.

Konkretno JTD u 147 je moderniji motor, sama 147 je drugacije koncipiran automobil, vesanje i sam osecaj dok se vozi je drugaciji prilicno nego u Golfu, to bi trebao da probas i vidis sam, nije to nikakva nepoznanica. Sa druge strane Golf ima bolje rezultate sa crash testa i kad je pasivna bezbednost u pitanju, dok je opet u aktivnoj situacija malo drugacija. Sve u svemu, pada u vodu prica ukoliko je jedan od drugog u osetno boljem stanju, pa koji god da je.
      Samo da te obavestim da mozes dati broj sasije na Alfa delu foruma da ti se tacno kaze datum kad je automobil ****o sa trake i ostale sitnice vezane za broj motora i regularnost istog. Predlozio bih ti da isto uradis i za tog Golfa, jer kako sam gore napisao, slepo verovanje u VW je izvor velikih problema.

Samo lagano i bez zurbe, a sto se tice oca i brata, pa veoma je jednostavno, neka provoza Golfa a onda i 147, verujem da ce se stvari same od sebe resiti, ali opet ako ne, onda verujem da nema mnogo spasa za njih dvojicu, hehehe...

Ne zameri na sali i nek je sa srecom kupovina! =]
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Chain
        CBC Član
        • 22.09.2008
        • 20
        • Beograd

hvala vam momci na pomoci. steta pa nisam saznao za ovaj forum ranije posto auto trazim vec par nedelja. nasao sam dosta zanimljivih stvari ovde i verujem da sam znao za cbc ranije da bi mi kupovina bila znatno olaksana. samo da vas obavestim da sam pazario auto juce. mozda ce neko misliti da je ishitrena odluka ali mislim da nije. taj auto je prvo moj brat isao da gleda pa onda cale i ja. slozili smo se da je auto u dobrom stanju i da zadovoljava nase prohteve. u pitanju je golf 4 1.9 tdi 110 konja. presao je 166.000. iako sam ja vise bio za alfu preovladalo je to sto nam je covek koji je prodavao auto stvarno izasao u susret iako je taj golf kostao vise od one cifre sa kojom sam ja raspolagao tj 8000 eura. takodje ima dosta dodatne opreme tako da sam se prvenstveno slozio sa caletom i bratom zato sto sam mislio da je to dobra kupovina i ako nam se ne svidi kakav je auto mocicemo da ga relativno lako prodamo za iste pare. tamno plavi golf 1.9 tdi 110 konja, 6 brzina, 16" alu felne, krem koza unutra, ac klima, maglenke, dobra muzika... sta vise reci. moracu da okacim slike da bi ste videli. iskreno vise bih voleo da sam kupio alfu ali ovo mi je bila bolja i sigurnija kupovina. tako da cu vam se opet zahvaliti na pomoci i slike ako nekog interesuju kacim samo da sredim malo auto (pranje i tako to).

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Sa srecom !

Obavezno poduzmi "korake" da taj Golf ostane vase vlasnistvo, a ne "koznacije"... Znas kako ga vole ukrasti...?!

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Po meni, ako ne uplatis kasko, Golf ti je mnogo nesigurnija kupovina.

Uglavnom, da te Golfic lepo sluzi i okaci neke slikice.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

Cekaj, 1.9 TDI sa 110KS i 6 brzina fabricki ne ide jedno sa drugim

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

koje god? Mislim da moze ako je do 2000-2001g max Mislim da to nije Pd. G4 sa kozom i 6brzina za 8000e. Pa taj ti ga pokloni? Ae oma ti njega u oglase da zaradis jedno 2000e Za prodaju, no worry, kupili ste nekretninu, koja se prodaje za 7 dana max. Zeder, alarm, nesto obavezno!!!! Veliki servis obavezno. Sa srecom.

Comment

• Chain
                  CBC Član
                  • 22.09.2008
                  • 20
                  • Beograd

Originally posted by subicd
                  Cekaj, 1.9 TDI sa 110KS i 6 brzina fabricki ne ide jedno sa drugim
                  pa trebali bi da je 130 konja. i meni je to bilo cudno kad sam procitao oglas ali stvarno nisam gledao koliko kilovata pise u saobracajnoj dozvoli. malo sam ga juce vozio posle posla i ide jako dobro, ali to je vec druga tema.

Comment

• iwcham1979
                    CBC Senator XXL
                    • 17.07.2007
                    • 741
                    • Nis
                    • Seat Altea 2.0Tdi

Mislim ad je isao taj motor do 2000g ili 2001g i da nije Pd. U 2002g je zamenjen sa 130ks pd

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Jesi ti vozio taj automobil u servis na proveru?

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Opet si se zaleteo?!
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

Originally posted by bojanTI
                          Opet si se zaleteo?!
                          I ja sve nesto sumnjam u isto.

Moj savet je proveri ti taj auto sto se tice legalnosti, pa i svega ostalog.
                          Ako je 110KS a skoro uvezen verovatno nije Euro 3(znaci muljano je na carini), ne znam koje je godiste ali predpostavljam 2000-2001. Motor od 85kw(svi su Euto 3) se jos i moze naci sa 6 brzina, ovaj od 81kw(svi su Euro3) ne moze fabricki, u 96kw ide standardo taj 6 brzinski menjac.
                          Sa tom opremom, pogotovu mislim na kozu tesko da ide za 8000e, a kao sto znas za dobra auta se ne spusta tako lako cena, ne znam koja je bila pocetna. Ali ako je auto 2000-2001 god sa tim opremom, a uz sve to i presao 166.000km pravih i nije udaran(slupan) tesko ide ispod 8500-9000e.

Daj vise informacija, i proveri sve ako jos nije kasno. Prijateljski savet.

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

preovladalo je to sto nam je covek koji je prodavao auto stvarno izasao u susret iako je taj golf kostao vise od one cifre sa kojom sam ja raspolagao tj 8000 eura.
                            Po mom citanju, ovdje pise da su ga platili vise nego sto su u startu planirali, jer im se svidio... A covjek im je "izasao u susret", vjerovatno tako sto je snizio cijenu sa svoje pocetne... Ili ja ne pusem na mlako koliko i vi...?

Comment

• TAZZ
                              Banovan
                              • 30.05.2005
                              • 1409
                              • NBGD,SERBIA

Auto je siguran... Nije muljavina... Decku koji je prodavao je bilo hitno... Moj drugar... Kao brat mi je... I ima 85kw koliko mi se chini, 6 brzina 4motion felne i tako to, klimatronik, krem koza... Jbg hitno coveku trebale pare... A oni u pravo vreme na pravom mestu sa keshom...

Comment

• Dren
                                CBC Senator XXL
                                • 24.08.2005
                                • 1068
                                • Sarajevo

Ako ti garantujes, onda OK !

Comment

Working...
                                X