Ocu da kupim auto pa mi treba pomoc.Dvoumim se oko Astre 1.7 dti (2004) i Megana 1.5 DCI (2004) Ili Lybra 1.9 JTD.Kakve su im karakteristike motora i jel su pouzdani za putovanja.
Pomoc Astra ili Megane ili Lybra
Collapse
X
-
i jedan i drugi su ok. stvar ukusa! udobniji je francuz!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Na osnovu primera u (shiroj) porodici, Astra 1,7 DTI se ispostavila kao dobar auto. Dodushe uvezen je primerak u odlichnom stanju, redovno servisiran i ochito dobro tretiran. Tokom preko dve godine auto je odrzhavan samo sa redovnim servisima, nikakvih problema nije bilo, osim jedne "lazhne uzbune" elektronikeImao sam prilike vishe puta da se vozim i da vozim taj auto, i jedina zamerka ide na snagu motora. Kad je auto prazan ili sa max dvoje putnika onda i ide, ali ako putuje porodica sa neshto prtljaga, onda vozhnja postaje narochito smaranje ukoliko se ne vozi autoputem ili nekom saobracajnicom sa vishe kolovoznih traka. U suprotnom, za varijante tipa Ibarska, spust ka CG primorju i slichne saobracajnice, dosta zahebano jer autu jednostavno nedostaje snage pri svakom preticanju pa ponekad zna da postane poprilichno napeto... Malo je to za jedan porodichan auto, makar i te klase.
Osim toga, OK, dosta kvalitetno uradjena kabina, dobro upravljanje, mada lezhanje chini mi se nije kako treba da bude... Kvalitet materijala i zavrshna obrada su zadovoljavajuci, verovatno da su vremenom to samo poboljshali poshto se u ovom suchaju radilo o neshto starijem autu (od 2004. godishta).
Megane im CR motor koji mora da je malo "zhivlji" od ovog i to mu je plus, ali sa druge strane i pored lepog dizajna (eksterijera) unutrashnjost Megana mi je gloopa za medalju a istovremeno i ne verujem da postoji neki drugi auto u klasi da ima krucu, tvrdju i "sumorniju" plastiku na kojoj se nije shtedelo u unutrashnjosti. Sad, to je ubjektivan osecaj, a ti vidi shta ce tebi vishe i bolje da zavrshava posao
Sve u svemu Astra nije losha ali ako mora da je dizel onda onaj 2,0 poshto sa ovim motorom jednostavno nije dorastao ulozi pravog porodichnog automobila. Upravo i jedino zbog te chinjenice je i nedavno prodat i kupljen je auto sa vishe snage. A nije da ih nisam na vreme upozoravao...
Comment
-
-
Da li ti je to definitivna dilema? Nije 9.000 malo para. Ima jos tu dobrih opcija...
Ako jeste, onda Megane, ali 1.9 dci. Vozio sam se u novoj Astri F, doduse kratko, i otpali mi bubrezi.
Ford Focus ili Honda Civic su bolji izbor.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Milioniti put, Lybra nudi najvise za taj neki novac koji ti imas...In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
ima jtd i skupa!!!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Citao sam malo al to je sve iz 2006 godine i prica se za benzin motor kako nema delova da se kupe.Ali pise za JTD motor da ima sve pa sad ne znam sta da kazem.Dali je tako i nakon 2 godine! http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic ... ight=lybra
Comment
-
-
Originally posted by overspeedvremenom to samo poboljshali poshto se u ovom unutrashnjost Megana mi je gloopa za medalju a istovremeno i ne verujem da postoji neki drugi auto u klasi da ima krucu, tvrdju i "sumorniju" plastiku na kojoj se nije shtedelo u unutrashnjosti.
Moj prijatelj je imao Astru 1.7 dTi, pa je onda kupio Meganea 1.9 u Lux privilege paketu opremu sa polukozom.. Po njegovim recima, ta dva automobila su dve razlicite generacije, i svako poredjenje ide na stetu Astre.
Comment
-
Comment