poz.kao sto vidite naslov,doslo je vreme da promenim auto(calibra 16v
) i trebao bih da pazarim jednog od ova 3 navedena.e sad,sta je po vama tu neki best buy?gtv mi se uvek svidjala,fiat,hvale svi taj deltin motor sto je u njemu,328 e36 nisam imao nikad prilike da vidim/probam kako ide,tako da sam skroz zbunjen.performanse od ova 3 jel poznaje neko?za koji bi ste se vi opredelili?ili predlozite i nesto drugo sa slicnom snagom.
Fiat coupe 16vt-alfa gtv tb-bmw 328
Collapse
X
-
Prvo i dosadno je ono koji je u najboljem stanju, blablabla...
Osim toga, registracija koja je za 2.8 nesto ispod 1k eura, ne znam koliko ti je to bitno, a kako pitas nas, evo meni je to jako bitno pa bi BMW otpao, samo zbog toga...
E sad, petak ili sestak, hmmm...
Uzeo bih gtv bez nekog velikog razmisljanja, ali ja sam malo subjektivan...
In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
-
-
-
Slazem se da zbog cene registracije ( ako ti utice u opste bitno nesto ) treba otpisati bmw. I otprilike samo zbog toga, jer => bmw je bmw
E sad, coupe ili gtv. Dva italijana, skroz isti fazon, motori su im tu negde slicni koliko ja znam ( mislim po snazi i to ), al meni je bar alfa uvek bila stepen iznad fiata. Iako je ista firma uvek su bili malo specificniji i atraktivniji. Plus sto ja imam neki trip pa mi taj coupe izgleda kao da je od plastike ceo
Tako da sam ja za gtv, i to crvena obavezno.
srecnoHenry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
Comment
-
-
Alfu sam ja izabrao... ipak mislim da je bolja od ostalih izklase, ali odma da kazem, bolja MENI
Upravu tu V6TB , auto ide odlicno, bolje od 328 i coupea 16v turba, ovo je provjereno, a nisam "provjeravao"sa 20v turbo fiato, ali mislim da je tu fiat brzi...
Nekako mi Afa i najbolje izgleda tu, najmanje ih ima (bar kod nas) i polozaj za volanom je vrh...
Fiat je dosta slican Alfi, ali se meni licno ne svidja nesto posebno, a i moj utisak je da je neshto "meksi" od Alfe, pa mi se ni to ne svidja, i malo "jeftinije" izgleda... vozio sam i jega 2-3 mjeseca...
BMW... pa kazu ljudi BMW je BMW, redni 6tak i RWD je stvarno neshto posebno, u mom drustvu ih ima 4-5komada, od 325 do M3ke, ne zale se, odlicno ih sluzi, ali odrzavanje kosta isto koliko mene Alfu (a mslio sam da je jeftinije...), ako se odlucish za BMW-a, predlog mij je 325 mashina, ide maaalo slabije od 328 a jeftiniji je za registraciju dosta....
Ako te interesuje potroshnja, svaki od njih troshi i do 20l
http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6
Comment
-
-
Re: Fiat coupe 16vt-alfa gtv tb-bmw 328
C c c, covek pita za best buy a svi opleli samo po performansama. Ovo je stvarno postao samo i jedino performance-addict forum...Originally posted by anyolpoz.kao sto vidite naslov,doslo je vreme da promenim auto(calibra 16v
) i trebao bih da pazarim jednog od ova 3 navedena.e sad,sta je po vama tu neki best buy?
Ja cu da budem crna ovca pa da kazem da se ovde kao "best buy" namece upravo Coupe 16V turbo koji je cini mi se skartiran u startu...
Prvo: performanse
328i: 190 KS @ 5300 rpm, 280 Nm @ 3950 rpm, 0-100: 6,9 sec., max. 236 km/h...
GTV turbo: 200 KS @ 6000 rpm, 280 Nm @ 2400 rpm, 0-100: 7,4 sec., max. 235 km/h...
Coupe 16V turbo: 195 KS @ 5500 rpm, 295 Nm @ 3400 rpm, 0-100: 6,8 sec., max. 225 km/h...
Sa najvecim obrtnim momentom od sva tri, a obzirom da je laksi od 328i za 115, a od GTV-a za cak 150 kilograma, Coupe turbo je najdinamicniji, najbolje poteze i ima najbolja medjuubrzanja. Zbog najpovoljnijeg odnosa snaga-tezina daleko je potentniji od ova tri na sta ukazuje i ubrzanje do 100 km/h. U ovoj konkurenciji pocinje da posustaje verovatno tek tamo negde od 200+ km/h, ali to je slaba uteha za ova dva konkurenta...
Drugo: ekonomija
Mislim da nema potrebe porediti GTV i 328i sa jednim Fiatom (molim da se ovo "jednim" shvati na pravi nacin jer je u ovom slucaju u kontekstu ekonomije taj prefiks ogromna prednost a nikako nedostatak). Neko napisa da su cene odrzavanja 328i i GTV slicne, a to znaci poprilicne... Sa druge strane, ovaj Fiatov motor je daleko pristupacniji sto se odrzavanja tice, cene delova i rada Fiat vs. BMW/Alfa su standardno nize, a potrosnja Coupe-a je definitivno manja u odnosu na 2,8-litarski sestak kod BMW-a, i mozda je tu u rangu GTV turbo... I sa cenom registracije je povoljan tj. u najmanju ruku izjednacen sa Alfom, dok BMW tu daleko odstupa iz dobro poznatog razloga... Sve u svemu po pitanu ekonomije definitivan "best buy".
E sad, moze se uzeti u razmatranje sta cemo sa generalnim kvalitetom, prakticnom upotrebljivoscu, dostupnim prostorom, ergonomijom... Ali ako neko uzima u obzir i razmislja se izmedju nabrojana tri modela, ne verujem da mu je zapremina gepeka bitan faktor
Dakle, ako sam ja dobro procitao "izmedju redova", coveku su bitne performanse i kako da ih dobije sto vise po sto nizoj ceni. Sa te strane je i postavio pitanje "best buy", dok su ostali aspekti, karakteristike i kvalifikacije koje se odnose na tri modela sporedne i manje-vise nebitne. A ako su to kriterijumi, definitivno ce sa Coupeom turbo da dobije najvise muzike za svoje pare, sto zbog neuporedivo povoljnije cene odrzavanja, sto zbog power-to-weight odnosa od 153 KS po toni tezine, u poredjenju sa 136 KS po toni kod 328i, odnosno 140 KS po toni tezine kod GTV...
I za kraj, mislim da nema potrebe navoditi i dokazivati za koji od ova tri treba izbrojati najmanje kesha... Sa ovim pretpostavkama, "best buy" izbor bi trebao da bude nikad lakshi...
Comment
-
-
overspeed- svaka cast, sve si rekao kao sto jeste
p.s. osim za ubrzanje gtv v6tb, meni u "knjige" pishe 0-100 za 7 sec
http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6
Comment
-
-
Fabricki je Alfa brza od kupea, BMW je najskuplji (sto se tice cijene i registracije) ali ce ti pruziti najvise zadovoljstva zbog zadnje vuce. Kupe je najekonomicnija varijanta(ali i najbrza kad se chipuje sto je poprilicno jeftino za njega) jer je 4 cilindra redni mada i za njega djelovi mogu da budu u krv (2 nove bregaste su 700 evrica...) vozio sam ga 4 godine i ako te ne zanima zadnja vuca preporucio bih ti njega. Alfa opet sto znam dosta je manja i niza i V6 i to sve nije bas prakticno sto se svega tice ali ako volis kao brzi, samo navali
Ja bih recimo u danasnju pamet uzeo BMWa i nekako mu smuvao registraciju na 2.0
Nije valjda i kod vas u Srbiji toliko skupa registracija za 2.8? Koliko li je tek za one velike V8 motore od 4-5 litara zapremine?
Comment
-
-
Vozio sam coupe 16v turbo godinu ipo dana i ubio oko 50.000 km, uvezen je sa 130.000 na satu i moj zakljucak posle svega je - uvek, ali uvek bih ponovo kupio taj auto!!! Dosta snage, lezanje odlicno, potrosnja ni blizu onih 20 sto je neko pomenuo. E sad, jesam ja bolesnik koji je za tih 50.000 km promenio ulje jedno 8 ako ne i 10 puta ali to je nesto drugo. Jedino sam sijalicu levog kratkog svetla menja isto tako 10-tak puta
Boga pitaj zasto je crkavala.
Samo izjuri sto ocuvaniji i odrzavaniji primerak i ne brini sto se ovog auta tice. Za Alfu nemam info kao ni za BMW. Sve najbolje u potrazi za pravim.
Comment
-
Comment