Fiat coupe 16vt-alfa gtv tb-bmw 328

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • anyol
    CBC Početnik
    • 13.11.2008
    • 2
    • djerdap

Fiat coupe 16vt-alfa gtv tb-bmw 328

poz.kao sto vidite naslov,doslo je vreme da promenim auto(calibra 16v ) i trebao bih da pazarim jednog od ova 3 navedena.e sad,sta je po vama tu neki best buy?gtv mi se uvek svidjala,fiat,hvale svi taj deltin motor sto je u njemu,328 e36 nisam imao nikad prilike da vidim/probam kako ide,tako da sam skroz zbunjen.performanse od ova 3 jel poznaje neko?za koji bi ste se vi opredelili?ili predlozite i nesto drugo sa slicnom snagom.
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Prvo i dosadno je ono koji je u najboljem stanju, blablabla...
    Osim toga, registracija koja je za 2.8 nesto ispod 1k eura, ne znam koliko ti je to bitno, a kako pitas nas, evo meni je to jako bitno pa bi BMW otpao, samo zbog toga...
    E sad, petak ili sestak, hmmm...
    Uzeo bih gtv bez nekog velikog razmisljanja, ali ja sam malo subjektivan...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Kako bi otpao BMW zbog 2.8, a Alfa ne bi zbog 3.0?

Dobro su ti to kandidati, a dodaj tu i Prelude 2.2 VTEC.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

GTV turbo je 2l zapremine....a BMW je BMW.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Nisam video "tb"

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Da imam mogucnosti uzeo bi coupe-a ali to sam ja...

Comment

• nik2yu
              CBC Senator
              • 19.11.2007
              • 298
              • belgrade

Slazem se da zbog cene registracije ( ako ti utice u opste bitno nesto ) treba otpisati bmw. I otprilike samo zbog toga, jer => bmw je bmw
              E sad, coupe ili gtv. Dva italijana, skroz isti fazon, motori su im tu negde slicni koliko ja znam ( mislim po snazi i to ), al meni je bar alfa uvek bila stepen iznad fiata. Iako je ista firma uvek su bili malo specificniji i atraktivniji. Plus sto ja imam neki trip pa mi taj coupe izgleda kao da je od plastike ceo
              Tako da sam ja za gtv, i to crvena obavezno.
              srecno
              Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• brzi_pas
                CBC Senator
                • 25.08.2005
                • 272
                • Podgorica

Alfu sam ja izabrao... ipak mislim da je bolja od ostalih izklase, ali odma da kazem, bolja MENI
                Upravu tu V6TB , auto ide odlicno, bolje od 328 i coupea 16v turba, ovo je provjereno, a nisam "provjeravao"sa 20v turbo fiato, ali mislim da je tu fiat brzi...
                Nekako mi Afa i najbolje izgleda tu, najmanje ih ima (bar kod nas) i polozaj za volanom je vrh...

Fiat je dosta slican Alfi, ali se meni licno ne svidja nesto posebno, a i moj utisak je da je neshto "meksi" od Alfe, pa mi se ni to ne svidja, i malo "jeftinije" izgleda... vozio sam i jega 2-3 mjeseca...

BMW... pa kazu ljudi BMW je BMW, redni 6tak i RWD je stvarno neshto posebno, u mom drustvu ih ima 4-5komada, od 325 do M3ke, ne zale se, odlicno ih sluzi, ali odrzavanje kosta isto koliko mene Alfu (a mslio sam da je jeftinije...), ako se odlucish za BMW-a, predlog mij je 325 mashina, ide maaalo slabije od 328 a jeftiniji je za registraciju dosta....

Ako te interesuje potroshnja, svaki od njih troshi i do 20l
                http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
                Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Re: Fiat coupe 16vt-alfa gtv tb-bmw 328

Originally posted by anyol
                  poz.kao sto vidite naslov,doslo je vreme da promenim auto(calibra 16v ) i trebao bih da pazarim jednog od ova 3 navedena.e sad,sta je po vama tu neki best buy?
                  C c c, covek pita za best buy a svi opleli samo po performansama. Ovo je stvarno postao samo i jedino performance-addict forum...

Ja cu da budem crna ovca pa da kazem da se ovde kao "best buy" namece upravo Coupe 16V turbo koji je cini mi se skartiran u startu...

Prvo: performanse

328i: 190 KS @ 5300 rpm, 280 Nm @ 3950 rpm, 0-100: 6,9 sec., max. 236 km/h...

GTV turbo: 200 KS @ 6000 rpm, 280 Nm @ 2400 rpm, 0-100: 7,4 sec., max. 235 km/h...

Coupe 16V turbo: 195 KS @ 5500 rpm, 295 Nm @ 3400 rpm, 0-100: 6,8 sec., max. 225 km/h...

Sa najvecim obrtnim momentom od sva tri, a obzirom da je laksi od 328i za 115, a od GTV-a za cak 150 kilograma, Coupe turbo je najdinamicniji, najbolje poteze i ima najbolja medjuubrzanja. Zbog najpovoljnijeg odnosa snaga-tezina daleko je potentniji od ova tri na sta ukazuje i ubrzanje do 100 km/h. U ovoj konkurenciji pocinje da posustaje verovatno tek tamo negde od 200+ km/h, ali to je slaba uteha za ova dva konkurenta...

Drugo: ekonomija

Mislim da nema potrebe porediti GTV i 328i sa jednim Fiatom (molim da se ovo "jednim" shvati na pravi nacin jer je u ovom slucaju u kontekstu ekonomije taj prefiks ogromna prednost a nikako nedostatak). Neko napisa da su cene odrzavanja 328i i GTV slicne, a to znaci poprilicne... Sa druge strane, ovaj Fiatov motor je daleko pristupacniji sto se odrzavanja tice, cene delova i rada Fiat vs. BMW/Alfa su standardno nize, a potrosnja Coupe-a je definitivno manja u odnosu na 2,8-litarski sestak kod BMW-a, i mozda je tu u rangu GTV turbo... I sa cenom registracije je povoljan tj. u najmanju ruku izjednacen sa Alfom, dok BMW tu daleko odstupa iz dobro poznatog razloga... Sve u svemu po pitanu ekonomije definitivan "best buy".

E sad, moze se uzeti u razmatranje sta cemo sa generalnim kvalitetom, prakticnom upotrebljivoscu, dostupnim prostorom, ergonomijom... Ali ako neko uzima u obzir i razmislja se izmedju nabrojana tri modela, ne verujem da mu je zapremina gepeka bitan faktor

Dakle, ako sam ja dobro procitao "izmedju redova", coveku su bitne performanse i kako da ih dobije sto vise po sto nizoj ceni. Sa te strane je i postavio pitanje "best buy", dok su ostali aspekti, karakteristike i kvalifikacije koje se odnose na tri modela sporedne i manje-vise nebitne. A ako su to kriterijumi, definitivno ce sa Coupeom turbo da dobije najvise muzike za svoje pare, sto zbog neuporedivo povoljnije cene odrzavanja, sto zbog power-to-weight odnosa od 153 KS po toni tezine, u poredjenju sa 136 KS po toni kod 328i, odnosno 140 KS po toni tezine kod GTV...

I za kraj, mislim da nema potrebe navoditi i dokazivati za koji od ova tri treba izbrojati najmanje kesha... Sa ovim pretpostavkama, "best buy" izbor bi trebao da bude nikad lakshi...
                  http://www.bmw.tv

Comment

• brzi_pas
                    CBC Senator
                    • 25.08.2005
                    • 272
                    • Podgorica

overspeed- svaka cast, sve si rekao kao sto jeste

p.s. osim za ubrzanje gtv v6tb, meni u "knjige" pishe 0-100 za 7 sec
                    http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
                    Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• AreOut
                      CBC Senator XXL
                      • 22.07.2006
                      • 590
                      • Zabjelo

Fabricki je Alfa brza od kupea, BMW je najskuplji (sto se tice cijene i registracije) ali ce ti pruziti najvise zadovoljstva zbog zadnje vuce. Kupe je najekonomicnija varijanta(ali i najbrza kad se chipuje sto je poprilicno jeftino za njega) jer je 4 cilindra redni mada i za njega djelovi mogu da budu u krv (2 nove bregaste su 700 evrica...) vozio sam ga 4 godine i ako te ne zanima zadnja vuca preporucio bih ti njega. Alfa opet sto znam dosta je manja i niza i V6 i to sve nije bas prakticno sto se svega tice ali ako volis kao brzi, samo navali

Ja bih recimo u danasnju pamet uzeo BMWa i nekako mu smuvao registraciju na 2.0

Nije valjda i kod vas u Srbiji toliko skupa registracija za 2.8? Koliko li je tek za one velike V8 motore od 4-5 litara zapremine?
                      http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• veljabandit
                        CBC Član
                        • 23.09.2007
                        • 70
                        • BGD, B.brdo

Vozio sam coupe 16v turbo godinu ipo dana i ubio oko 50.000 km, uvezen je sa 130.000 na satu i moj zakljucak posle svega je - uvek, ali uvek bih ponovo kupio taj auto!!! Dosta snage, lezanje odlicno, potrosnja ni blizu onih 20 sto je neko pomenuo. E sad, jesam ja bolesnik koji je za tih 50.000 km promenio ulje jedno 8 ako ne i 10 puta ali to je nesto drugo. Jedino sam sijalicu levog kratkog svetla menja isto tako 10-tak puta Boga pitaj zasto je crkavala.
                        Samo izjuri sto ocuvaniji i odrzavaniji primerak i ne brini sto se ovog auta tice. Za Alfu nemam info kao ni za BMW. Sve najbolje u potrazi za pravim.

Comment

Working...
                        X