Uvoz polovnjaka, par pitanja...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jing_Ko
    CBC Član
    • 27.01.2007
    • 56
    • Novi Beograd Automobil: Alfa Romeo 75 u pokusaju

Uvoz polovnjaka, par pitanja...

Pre neku godinu u reviji SAT je bio tekst o uvozu punto van-a i njegovom prepravljanju u obican punto. Koliko se secam umesto za 5000 evra koliko je kostao punto '02 (tada), bilo moguce dobiti isti takav auto za negde 3000-3500 evra (kljuc u ruke, znaci sve odradjeno, ocarinjeno, registrovano i sl.). E sad ono sto me zanima je sledece:

1.Koji uslov je potrebno da automobil zadovolji da bi mogao da se uveze euro 3 motor svakako i sta jos? (do odredjenog godista i sl.)

2.Jel neko ima link ka tom broju SAT-a, ujak je imao ali k'o zna gde je to zavrsilo (ne mogu da nadjem)

3.Bilo kakav link, savet, i sl.

Postoji mogucnost da dodje do nekog prosirenja posla koji trenutno radim, pa bih mozda menjao auto (ako dodje do toga ne znam sta bih drugo radio sa parama). Imam 2, 3 pouzdanih ljudi koji se bave uvozom kola, tako da to nije problem, a koliko vidim (i cujem) neuporedivo je isplativije uvesti auto, nego ga kupovati ovde.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

1. Jedini uslov je da je Euro 3 (mislim godishte nije tu obavezujuc faktor). I naravno, da je u voznom stanju

2. Emisija SAT nema svoju internet prezentaciju, stoga i ne mozhe biti linka koji trazhish.

3. Savet - da je bolje uvesti auto iz inostranstva, mislim lichno, iz prve ruke - jeste. Veca mogucnost da nadjesh bash ono shto trazhish, manja mogucnost da uzmesh neki "limun" ili auto koji je sastavljen iz dva-tri dela... Kod auto kuca (nekih) imash chak i garanciju od 6 meseci do godinu dana, naravno ne ukupnu ali bitno je da onda garantuju i za kilometrazhu na satu. Kazhem, ovo se odnosi samo na neke hendlere (konkretno prenosim iskustva iz Nemachke od pre par godina) a ne na sve. Privatni oglasi kao i auto-pijace su isto toliko opasni kao i ovdashnji, i mogucnost da se tamo navuchesh je isto tako velika kao i ovde. Isto tako im nije strano ni "shtelovanje" kilometrazha, tako da sve u svemu tu treba otvoriti 4 oka...
    Medjutim, ekonomski mislim da ovo nije pravi trenutak da kupujesh auto, ni ovde ni preko. Ovo prvo iz razloga shto za 30-ak dana dolazi do smanjenja carine za 10 % a to ce neminovno dovesti i do pada cene vec uvezenih automobila ovde, koji chuche po placevima. Nikoga nece interesovati shto je taj auto uvezen u novembru, ako ima isti takav uvezen u januaru koji koshta manje onda je izbor jasan... Iz istog razloga nema smisla da kupujesh sad auto preko i da ga uvozish bukvalno mesec dana pre smanjenja carine. Sa druge strane, zbog opshte ekonomske krize po Evropi cene automobila su znatno pale ali to nije nishta u poredjenju sa onim shto se ochekuje, jer kriza ce po svim predvidjanjima potrajati do kraja 2009. ili pochetka 2010. godine. Ici ce cene josh dole, kako kriza duzhe traje tako ce automobili sve vishe i devalvirati, narochito zbog sve veceg broja ljudi koji gube posao po Evropi a upravo takav automobil koji trazhish je mnogima drugi ili treci automobil u porodici (a mozhda i jedini, nebitno) tako da ce sve vishe biti onih kojima automobil nece ni trebati da idu na posao. Malo sam cinichan ali (nazhalost) tako je...
    Dakle, ako ti bash ne gori pod nogama, moj ti je savet da u najmanju ruku sachekash januar i smanjenje carina, pa onda uvozish ili kupujesh vec uvezeno, jer kao shto rekoh cena ce pasti svima. Jesu i sad poprilichni popusti vec na snazi na trzhishtu, ali cene jednostavno moraju josh dole... A ako imash malo strpljenja, tako bih bar ja uradio na tvom mestu, sachekaj prolece, tad ce pored nizhe carine ovde i cene preko dodatno pasti kako se kriza bude "zahuktavala", tako da cesh ushtedeti dvostruko.
    http://www.bmw.tv

Comment

• bojanv
      CBC Član
      • 09.12.2007
      • 45
      • zemun

ako bmw 318d na mobile.de sa 160000km kosta 7500e,koliko bi kostao taj auto na bg? ovde se prodaje za duplo vise,auto je 2003

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Sve zavisi od toga gde cesh i preko koga da carinish auto. Razlike su takoreci drastichne, zavisno od toga da li carinish auto u Bgd, Subotici ili ne'am pojma, Kraljevu... O tome je jako puno puta pisano, upotrebi Search.

Ugrubo, rachunaj da na tu sumu za koju uzmesh auto dodash josh 45 % cene do stavljanja tablica na auto u mestu prebivalishta. Dobar shpediter je esencijalan za dobro i povoljno odradjen posao, te odatle i treba pocheti.

Ta cena tamo mozhe da ide dole za par stotina evra, a obzirom na ovu sad krizu ne bi me chudilo i da ide malo preko uobichajene sume. Kad pokazhesh kesh hendleri postanu poprilichno fleksibilni Znachi recimo da bi te do Bg tabli taj BMW koshtao oko 11000 evra. Troshkove puta, hotela, klope, putarina nazad, goriva i sl. ne rachunam u ovo.

PS. Ako si zainteresovan za ovaj konkretan auto budi oprezan pri kupovini jer imaju notorno slabe turbine, to je zapravo isti dvolitarski motor kao i kod 320d, samo je malo "detuned". U svakom sluchaju dele istu muku. Tek od septembra 2004. problem je ispravljen jer je razvijena potpuno nova turbina za taj motor.

Comment

• bojanv
          CBC Član
          • 09.12.2007
          • 45
          • zemun

hvala ti puno overspeed

Comment

• Joker
            CBC Veteran
            • 09.05.2005
            • 116
            • Subotica

A u mnogome zavisi i cije papire ima taj bmw, da li su nemacki, italijanski, spanski, danski itd

Comment

• Jing_Ko
              CBC Član
              • 27.01.2007
              • 56

Meni je bitno da je dovoljno da se zadovolji iskljucivo euro 3 norma. To znaci da mogu da gledam i aute iz 2000. U principu cela ova prica nece ni poceti sa realizaciom pre marta sledece godine (tada najranije mogu da skupim neke pare), a mozda saceka i 2010 (da carine potpuno izumru). U svakom slucaju hvala na odgovorima, ostale detalje cu potraziti po forumu!!!

Comment

• TAZZ
                Banovan
                • 30.05.2005
                • 1409
                • NBGD,SERBIA

Carine ce da padnu OK...
                I onda evo nema popusta od 25% na Kilometrazu...
                Nema popusta na izgled vozila...
                Recimo Taksa na vozilo od ne znam 10%...
                i Bude skuplje nego sad...

I onda ukinu carine a uvedu Takse za ovo, ono, ... i opet... dadzbine...
                P da li vi mislite da ce biti jeftinije nego SAD?

ajde, zivi bili pa videli!
                Ja vec imam informacije da ce biti skuplje... Od nove godine nego li je sad.

Comment

• Dragon
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2006
                  • 963
                  • Beograd

Ja isto. Decko koji se bavi uvozom, a znamo se, kaze da je bolje sad kupiti auto nego posle Nove godine. Pomenuo je da ce i procena vozila ici preko, mislim nemackog kataloga, koji ima jace cene...
                  Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Mislim da je to sa poskupljenjem cena samo lozhenje naroda i nishta vishe. Cene automobila preko devalviraju maltene iz meseca u mesec tako da samo na kupovini se mozhe ushtedeti poprilichno, a kao shto rekoh sredinom sledece godine cene ce dostignuti neko dno, kad kriza bude u vrhuncu. Ne kazhem ja nego ekonomisti i analitichari trzhishta.

Shto se carina tiche... Chisto sumnjam da ce ukupni nameti biti vishi nego sada ali isto tako ne treba ochekivati da se drzhava u potpunosti da se odrekne tako lako carinskih prihoda po ovom pitanju, jer se radi o ogromnoj lovi a sledece godine se ochekuje pad investicija i priliva kapitala spolja. Carina nece biti, ali bice putarina, drumarina, akciza i slichnih nameta kojima ce se drzhava opet poprilichno namiriti, ali mislim da je pretenciozno govoriti da ce to biti vishe nego sad, mada nece biti ni drastichnog pada kad se sve sabere. Ali ako takve priche shire ljudi koji se bave uvozom onda ih treba razumeti jer to kazhu upravo iz razloga koji sam naveo ranije - da ce pored pada cena svezhe uvezenih automobila neminovno doci i do pada cena onima uvezenim ranije, tako da svaki primerak koji na auto-placevima prezimi donece uvozniku ne gubitak ali sigurno manje novca kod prodaje od one sume koju je ocekivao.

I to oko procene automobila je patka za zastrashivanje i pokushaj da se "u pet do 12" izvuche shta se mozhe... Procena automobila nece ici preko "nekog" nemachkog kataloga. Procena pri carinjenju vec godinama ide preko nemachkog Schwacke kataloga. Zapravo radi se po domacem katalogu za procenu ali on je prevedena verzija Schwacke kataloga i to je opshte poznato. Nema tu dakle nikakve novosti, ali razumem ja njih, to im je posao.

Comment

• Joker
                      CBC Veteran
                      • 09.05.2005
                      • 116
                      • Subotica

Ako vozilo ima nemacke papire onda ide preko Schwacke kataloga, ako ima italijanske ide preko italijanskog kataloga, slovenacki papiri preko slovenackog koji su mnogo povoljniji za carinjenje nego Schwacke (manja osnovica). Prica se da ce posle nove godine biti jedan katalog, da li ce to biti Schwacke ili ce biti neki nas (prepisan Schwacke) videcemo.

Comment

• Jing_Ko
                        CBC Član
                        • 27.01.2007
                        • 56

Da se nadovezem na ovu temu (koju sam doduse sam i otvorio) sa jednim pitanjem koje je iskrslo. Naime cale mi rece da kum planira da uveze kola iz amerike (sad), pa me zamolio da se raspitam o homologaciji. U principu, koliko sam svatio, on ce preko brata da kupi, zatim ce brodom da dopremi donekle. Auto ce biti skoro pa nov (ako ne i nov) tako da bi trebalo da zadovoljava standarde potrebne za uvoz (euro 3). Kuma zanima gde se vrsi homologacija (negde sam procitao ali ne mogu sad opet nikako da nadjem), a ja bih dodao i da je svako drugo iskustvo dobrodoslo!!!

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Code:
                          Savezni Zavod Za Standardizaciju Beograd

Adresa: Stevana Brakusa 2

Grad: Beograd

Region: Srbija - Seriba

Broj Telefona - Telefon: 011 3541-260
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

da vam skratim muke. punta za te pare imate kod mene tako da nemoras da se mucis, a drugo gde ima bmw za te pare??? da uzmem par komada!!!
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Jing_Ko
                              CBC Član
                              • 27.01.2007
                              • 56

Za punto cemo da se dogovorimo kada skupim pare (znaci tamo negde sledece godine), a mozda se i necemo dogovoriti, ako ne skupim pare ili odlucim da kupim nesto drugo!!!

Salim se malo, sve je to ipak daleko sa ove tacke gledista, tako da cemo videti, a sto se tice uvoza "amerikanaca", hvala za adresu i br. nego jel je imao neko iskustva sa time? Nemoguce da bas niko nije uvozio njihova kola.

Comment

Working...
                              X