PEUGEOT 307 2.0 HDi - utisci i nedoumice!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: PEUGEOT 307 2.0 HDi - utisci i nedoumice!

Bas tako,a i ova prica oko hladnoce mi nesto ne pije vodu!
    Pre ce biti da je do kajsa(potrosenost,starost) ili do nestrucne zamene ako je radjen veliki servis.
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Riquelme
      CBC Član
      • 18.07.2008
      • 28
      • Backa Palanka

Bas tako...Zato sam i pitao kolika je bila temperatura tih dana,odnosno koliko treba da je hladno da bi preskocio remen

Comment

• dbranko
        CBC Član
        • 17.11.2008
        • 83
        • Banja Luka
        • Mercedes W204

Kilometraža je sumnjiva svakako! Taman sam se spremao da odem do Verana da provjerim kad je urađen zadnji servis ali nisam žurio pošto sam imao garancije prodavca (rođak) da nemam potrebe da razmišljam pošto je servis urađen na 36 000 km! Temperatura je konstantno bila oko -9 pa i više (-18)! Majstorova teorija je da sam nasuo loše gorivo od kog se pumpa goriva toliko smrzla da je remen nije mogao pokrenuti te je preskočio za nekoliko zubaca! On trvrdi da je zupčasti dobar i da je auto stvarno tako malo prešlo,onako po izgledu! Zbilja on iznutra izgleda kao nov, što je i bio glavni razlog da ga kupim! Mene kao laika čudi da nisu stradali ventili!? Nisam stručnjak ali ovo sve je za mene toliko konfuzno i sumnjivo! Dovoljno da sam ga dao u oglase i kupiću nešto što ima malo bolju podršku i jeftinije dijelove ovde kod mene u Banjaluci!
        Experiment Peugeot 307 je završen! Nestalo je hemije između nas!!!
        Mercedes W204 C200 CDI, 100Kw, 2008 g.p.

Comment

• malivuk406
          CBC Senator XXL
          • 04.04.2007
          • 490
          • Nbg

ovo mi se cini da ti je najgluplja stvar koju ces uraditi pogotovo sad kad se kola jako tesko prodaju i padaju cene...
          drugo, cini mi se da u celoj toj prici 307 nista nije kriv... a ja sam bozic bata ako on ima isti zupcasti od 2001. god i 40k na satu...
          sto se tice unutrasnjosti... i moj 406 posle 9 god unutra izgleda kao da je sad izasao iz salona...

Comment

• dbranko
            CBC Član
            • 17.11.2008
            • 83
            • Banja Luka
            • Mercedes W204

Originally posted by malivuk406
            ovo mi se cini da ti je najgluplja stvar koju ces uraditi pogotovo sad kad se kola jako tesko prodaju i padaju cene...
            drugo, cini mi se da u celoj toj prici 307 nista nije kriv... a ja sam bozic bata ako on ima isti zupcasti od 2001. god i 40k na satu...
            sto se tice unutrasnjosti... i moj 406 posle 9 god unutra izgleda kao da je sad izasao iz salona...
            Nećemo se valjda vređati na ovom forumu!?

Comment

• malivuk406
              CBC Senator XXL
              • 04.04.2007
              • 490
              • Nbg

ne, ne, ne, ne, izvini, nije mi bila namera vredjanje... nisi tako trebao da sxvatis, nego kao iskren savet i misljenje...
              samo mislim da ne bi trebao tako lako da prodas auto zbog sitnice... ljudima se desi peh, daju i po 1000 evra za popravku, al onda bar znaju sta je uradjeno na autu... a te pare si dao te dao...
              drugo, ko ti garantuje da ti se nesto nece desiti na bilo kom polovnom koji kupis...

Comment

• dachshulz
                CBC Član
                • 08.06.2008
                • 18
                • Su

Obozavam moju 307-icu. Nema problema koji nisam imao i imam jos uvek (nisam resio fap i vozim se na rezervnom rezimu). Mnostvo elektronike koja radi besprekorno (jedino to) stvarno tera coveka na uzivanje.

Prodao sam corsu 1.5 TD jedno 300 EUR ispod cene da bi kupio ovog lepotana na kom sam od letos izgubio oko 1000 EUR. Nista mi nije islo u prilog ali ne gubim nadu, kao tipican looser u kladionici, jednom mora da krene .

Moze li u topiku sa fap filterom clan iz Lazarevca da napise kako je on i kod koga "ocistio" fap za 8 k dinara?! Hvala.

Comment

• dmostarac
                  CBC Član
                  • 18.09.2008
                  • 31
                  • Beograd

Imam isti model auta kao i ti i potpuno se slazem sa momcima koji hvale 307.Zaista cvrst prostran pouzdan auto.
                  Ko ga malo duze vozi zavoli ga i ne bi ga menjao tako lako kao ti.Sve u svemu koliko mu paznje posvetis toliko ce te i slusati.To ti je reciprocno od odnosa sa zenama
                  Ili jesi ili nisi.........LAV

Comment

• zekiplay
                    CBC Početnik
                    • 24.06.2009
                    • 3
                    • Nis

Molim poštovane poznavaoce 307-ice da mi kažu da li sam pametno postupio što sam kupio jednu, 2003 godište (pre dve godine) sa km 110.000 i na nagovor majstora zamenio plivajući zamajac i to što ide uz njega. Sad sam na 130.000 pa me interesuje da li sam miran i koliko? Jedan tip gledao da ga kupi, provozao ga njegov majstor i reko nije mu dobra korpa i lamela (cvrc - u servisu kažu da se ponaša normalno).

Comment

• dbranko
                      CBC Član
                      • 17.11.2008
                      • 83
                      • Banja Luka
                      • Mercedes W204

Evo mene sa lijepim vijestima! Naime, u međuvremenu sam odustao od prodaje zbog nekih privatnih problema. Pošto sam riješio da vozim ovaj auto i dalje, pre par dana odem u Verano u Banjaluci da pitam koliko bi me izašao neki redovan servis vozila. Tip me pita koliko je prešao i ja mu kažem 53000 KM i još mu dodam da je auto 2001 godište i da je imao 43000 Km na satu kad sam ga kupio prošle godine! Rekoh mu da mi je to sumnjivo i on se složio sa tim. Tražio je broj šasije i provjerio podatke o autu. Na naše opšte iznenađenje (moje i njegovo), on mi reče kako je vrlo moguće da je kilometraža na satu ispravna jer je vidio podatak da je auto zadnji put servisirano u Austriji, 2005. godine sa pređenih 25000 KM! Rekao je kad se odlučim mogu doći da samo zamjenimo ulje u motoru i sve filtere a to će koštati oko 100€. Dodao je da zupčasti remen treba mjenjati tek na 120 000 KM. Bogu hvala, poslije onog kvara sa klackalicama, nisam poslije imao problema sa autom jer u zadnje vrijeme puno putujem. Počinjem da volim ovaj auto!
                      ps: NE KUPUJTE TIGROVE GUME A POGOTOVO NE KUPUJTE "HITRIS" SERIJU! PET PUTA IH BALANSIRAM A ONE I DALJE TRESU SAMO MJENJAJU RASPON! NEKAD OD 110-130 KM/H A NEKAD OD 130-150KM/H! Dođe mi da ih skinem i bacim pa da kupim neke druge!!!!!!!

Comment

• BioSQUAD
                        CBC Član
                        • 21.09.2008
                        • 58
                        • Presevo

Slaba tacka im je stabilizatori, spone. Drugo nista ne fali 307ici.

Comment

• Riquelme
                          CBC Član
                          • 18.07.2008
                          • 28
                          • Backa Palanka

Ukoliko 100 % nisi siguran u kilometrzu savetujem ti da ne cekas 120 000 km na zamenu zupcastog,na kraju moze da te izadje mnogo skuplje!

Comment

• dbranko
                            CBC Član
                            • 17.11.2008
                            • 83
                            • Banja Luka
                            • Mercedes W204

Originally posted by Riquelme
                            Ukoliko 100 % nisi siguran u kilometrzu savetujem ti da ne cekas 120 000 km na zamenu zupcastog,na kraju moze da te izadje mnogo skuplje!
                            U pravu si! Sutra svakako planiram na servis pa ću vidjeti šta da radim!

Comment

• dbranko
                              CBC Član
                              • 17.11.2008
                              • 83
                              • Banja Luka
                              • Mercedes W204

Evo bio sam na servisu u Veranu u Banjaluci! Momak koji radi tamo je pronašao podatke o mom automobilu ! Zadnji podatak, ali ne i jedini je da je auto servisiran 2005 god.,u Austriji na pređenih 25 000 km. Inače podsjećanja radi meni je auto bio skroz sumnjiv jer sam ga kupio pre tačno godinu dana i imao je na satu 43 000 km! Nisam bio u pravu! Auto je zaista malo prešao! Sad ima 56 000 km! Evo tabela pošto sam malo zakomplikovao!

2001 - proizveden
                              2005 - servis na 25 000 km
                              2008 - ja ga pazarim sa 43 000 km na satu (odlično je izgledao ali sam bio sumnjičav u tu kilometražu)
                              2009 - servis na 56 000 km

Šta drugo reći nego da sam zadovoljan!
                              Promjenili su samo ulje u motoru i sve filtere! (115€)

Comment

• BioSQUAD
                                CBC Član
                                • 21.09.2008
                                • 58
                                • Presevo

Za 7 god, samo samo 43k km? Sto je oko 6.000 godisnje...hmm

Comment

Working...
                                X