PEUGEOT 307 2.0 HDi - utisci i nedoumice!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dbranko
    CBC Član
    • 17.11.2008
    • 83
    • Banja Luka
    • Mercedes W204

Re: PEUGEOT 307 2.0 HDi - utisci i nedoumice!

Originally posted by BioSQUAD
    Za 7 god, samo samo 43k km? Sto je oko 6.000 godisnje...hmm
    Pa i meni je bilo sumnjivo ali sa druge strane, znači da je vožen 500 km mjesečno što je duplo manje nego što ja inače prelazim! Sad u zadnje vrijeme prelazim i više zbog nekih problema! Može biti, što da ne!? Ja sam prelazio 1000 km mjesečno a nisam izlazio iz auta (uglavnom gradska vožnja)! Što da ne prihvatim da je neki ,recimo, prenzioner isto tako vozikao auto po nekom gradiću u Austriji i prelazio 500 km mjesečno! Teško je povjerovati ali je moguće! To su podaci iz ovlaštenog Peugeot servisa! I serviser je bio sumnjičav ali kad je potražio podatke o autu, promjenio je mišljenje! I sam auto je veoma očuvan.
    Mercedes W204 C200 CDI, 100Kw, 2008 g.p.

Comment

• ZoranR
      CBC Početnik
      • 31.08.2009
      • 6
      • Prijedor

Kupio sam pre neki dan Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS . Presao je 185000 km , 2004. godiste . Uradio sam veliki servis , zamijenio sam ulje , sve filtere ... Medjutim , kad upalim auto cuje se nekakvo zujanje , neznam o cemu se radi pa ako mi moze neko pomoci da ne idem ponovo na servis . Zanima me jos , kakvu uslugu daju ovi u veranu ( Banja Luka ) odnosno na osnovu cega provjeravaju kad je vrsen zadnji servis automobila . Kada sam kupovao auto , nisam isao u verano vec u Brkic servis u Banja Luci pa mi nisu mogli bilo sta provjeriti itd..itd... Dosta za sada .

Comment

• dbranko
        CBC Član
        • 17.11.2008
        • 83
        • Banja Luka
        • Mercedes W204

Na osnovu broja iz saobraćajne dozvole (mislim da je broj šasije), nađu podatke o tvom autu. Spojeni su na Peugeot bazu podataka. Tu se vidi svaki servis koji je odrađen! Kad je rađen,gdje,šta je rađeno i na koliko kilometara! Usput imaju sve podatke o konkretnom autu (boja,boja tapacirunga,sjedišta i sve ostalo). Sve to ako je auto servisiran u ovlaštenom servisu. Ne znam dali je Brkić ovlašten i dali može unositi i čitati podatke iz Peugeotove baze podataka! Ja sam baš htio uraditi servis u Veranu pa da se lijepo zavede sadašnja kilometraža i servis. Poslije kad neko bude sumnjao u kilometražu auta neka ide u Verano pa neka provjeri!

Comment

• ZoranR
          CBC Početnik
          • 31.08.2009
          • 6
          • Prijedor

Da li si odradio servis u Veranu i koliko je kostao veliki servis ukoliko si ga odradio ?

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Originally posted by dbranko
            Poslije kad neko bude sumnjao u kilometražu auta neka ide u Verano pa neka provjeri!
            I ti sad za godinu dana predjes 50000km,platis 20e da ti nameste da si presao 7 i odes u Verano na servis da ti upisu kilometrazu???

Razumem ja da si ti mozda posten,ali evo ti primer sta se najcesce radi i onda neko kupi auto i bude srecan sto je presao samo 50k dok ne crkne ABS pa se onda ispostavi da ima 150K(tad krece ono ma menjali su ABS a ne km )
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ZoranR
              CBC Početnik
              • 31.08.2009
              • 6
              • Prijedor

Danas su me zvali iz Verano motorsa Banja Luka i rekli da oni nemaju pristup Peugeot bazi podataka !?

Comment

• dbranko
                CBC Član
                • 17.11.2008
                • 83
                • Banja Luka
                • Mercedes W204

Originally posted by Gavra
                Originally posted by dbranko
                Poslije kad neko bude sumnjao u kilometražu auta neka ide u Verano pa neka provjeri!
                I ti sad za godinu dana predjes 50000km,platis 20e da ti nameste da si presao 7 i odes u Verano na servis da ti upisu kilometrazu???

Razumem ja da si ti mozda posten,ali evo ti primer sta se najcesce radi i onda neko kupi auto i bude srecan sto je presao samo 50k dok ne crkne ABS pa se onda ispostavi da ima 150K(tad krece ono ma menjali su ABS a ne km )
                Ispade da je neko baš u Austriji uradio tako nešto i onda auto zapalo mene!? Ajde i da je tako, ne kažem da nije sumnjivo ali je u isto vrijeme i realno! Zašto da ne?
                Mislim na kilometražu! Sa druge strane razumem da neko skine kilometražu ali nebi valjda toliko! Valjda bi skinuo toliko da ne bude sumnjivo! Ovo je malo previše!
                Evo recimo, moj otac jedva da prelazi i 500 km mjesečno! Još samo da je švabo pa da može sebi da priušti novi Peugeot. Imaju brate ljudi službena kola pa malo vozaju svoja lična! Da samo vidite mog 307, možda nebiste bili tako sumnjičavi!

Comment

• dbranko
                  CBC Član
                  • 17.11.2008
                  • 83
                  • Banja Luka
                  • Mercedes W204

Originally posted by ZoranR
                  Danas su me zvali iz Verano motorsa Banja Luka i rekli da oni nemaju pristup Peugeot bazi podataka !?
                  Pa otkud im podaci o mom autu? Idi u Verano i zamoli da ti pogledaju šta je rađeno od servisa na autu i tražiće ti broj iz saobraćajne! Onda će na osnovu tog broja naći sve podatke o tom autu! Nisam valjda lud?! Tako sam ja uradio! Dva puta sam se uvjerio u to! Ti podaci su i njima bitni jer tako vide o kom modelu se tačno radi i šta treba servisirati! Nešto se vi niste razumjeli!

Comment

• ZoranR
                    CBC Početnik
                    • 31.08.2009
                    • 6
                    • Prijedor

Pisao sam im mail na njihov kontakt mail sa interenet prezentacije Verano motorsa Banja Luka . Napisao sam im broj mobilnog i mail adresu . Kroz pola sata me je covjek zvao i rekao da oni imaju samo bazu podataka za vozila kupljena u Verano Motorsu u Banja Luci . ZVao sam zato sto sam procitao da si isao u Verano i da su ti dali podatke o autu . Onda mene lazu .

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Cisto sumnjam da ce ti preko e-mail reci drugacije. Ako odes da uradis nesto kod njih, onda ce svakako to prihvatiti, i izaci ti u susret, jer ako budi fini i preduzimljivi ti ces nastavii da servisiras auto kod njih kao sto ce verovatno i dbranko nastaviti jer su mu izasli u susret i covek ce ostavljati pare kod njih. Znam da to nije bas u redu, mada i oni rade za pare.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• ZoranR
                        CBC Početnik
                        • 31.08.2009
                        • 6
                        • Prijedor

Sada sam ja pozvao Verano servis . Covjek mi je potvrdio da nemaju tu informaciju . Valjda im je od koristi da reklamiraju uslugu .

Comment

• dbranko
                          CBC Član
                          • 17.11.2008
                          • 83
                          • Banja Luka
                          • Mercedes W204

Sada sam ja pozvao Verano servis . Covjek mi je potvrdio da nemaju tu informaciju . Valjda im je od koristi da reklamiraju uslugu .
                          Evo ako odeš u Verano i kažeš: "Dobar dan, hoću da uradim servis auta!"
                          Prvo što će tip da uradi je da će ti zatražiti broj šasije i pogledati podatke u računaru! Moj nije kupljen u Veranu nego uvezen iz Austrije! Imaju podatke koji su uredno zavedeni u Austriji!

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

P Kroz pola sata me je covjek zvao i rekao da oni imaju samo bazu podataka za vozila kupljena u Verano Motorsu u Banja Luci .
                            Lazu te sigurno,to je cista glupost,zanima me sta rade kad im na servis recimo svrati neko iz EU ko je na proputovanju kroz BIH...
                            Peugeot je ozbiljan proizvodjac i sigurno postoji baza podataka za sva vozila kupljena u evropi,a i sire.
                            Pitaj ih da li kod njih vazi garancija na automobile kupljene van Bosne,pa ce ti sve biti jasno...
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• dbranko
                              CBC Član
                              • 17.11.2008
                              • 83
                              • Banja Luka
                              • Mercedes W204

Ja mislim da oni neće tek tako da daju podatke jer bi na taj način postali servis svim potencijalnim kupcima polovnih Peugeota, švercerima, preprodavcima, itd...
                              Trebalo bi nekoliko ljudi da rade samo na informacijama! Ovako za ozbiljne klijente, nije problem!

Comment

• ZoranR
                                CBC Početnik
                                • 31.08.2009
                                • 6
                                • Prijedor

Da bi se doslo do takve informacije nije potrebno vise od 10 minuta ukoliko postoji baza . Mogli bi i naplacivati tu uslugu koliko recimo dijagnostiku . Istu informaciju sam dobio i iz Verano Motorsa Beograd . Ipak , prihvatam da ste u pravu .

Comment

Working...
                                X