Da li kupiti?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AreOut
    CBC Senator XXL
    • 22.07.2006
    • 590
    • Zabjelo

Ne znam sto se takvih stvari tice 530i sa sekventom ces generalno za iste pare naci u mnogo boljem stanju. E sad ako ti je vec iskocila povoljna prilika onda je i iskoristi samo je odrzavanje za ta nova vozila pogotovo naftarice papreno.

Originally posted by overspeed
    Generalno gledano odlichan auto, odlichno trimovana karoserija, izuzetno rigidna i visoke torzione chvrstoce.
    Hmm M5 E60 je znao da se "izuvija" na Ringu za razliku od E39.
    http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Vishe puta sam pisao po forumu da je E39 jedna od najboljih karoserija koje je BMW ikada napravio, i to nije (samo) moja procena nego izjava upravo BMW-a. U odnosu na E34 napravljen je kvantni skok po pitanju torzione chvrstoce i krutosti shasije a za konstruisanje iste su korishteni CAD programi kako bi se predupredile i stabilizovale harmonijske oscilacije iste u vozhnji. Shasija E39 je zapravo bila toliko over-engineered da u tom pogledu nisu napravljena nikakva poboljshanja shto se shasije E60 tiche.

E39 M5 je imao 400 KS, a E60 M5 507 KS. Uzevshi u obzir ovo gore napisano, i treba ochekivati da ce ovaj drugi da ima malo vishe problema u ekstremnim situacijama poput Nurburgringa, ali nishta shto bi se moglo svrstati pod nedostatkom ili manom. Shasija je samo dodatno opterecena u poredjenju sa E39 jer obzirom na onih 400 KS iz starog M5 radi se o povecanju snage od skoro 30%, shto je ogromna razlika. Ta chinjenica neminovno mora da ima nekih posledica kad se auto vozi do granica, poput Nurburgringa. Mimo toga, za normalnu, svakodnevnu upotrebu narochito za neprofesionalne vozache i ne-ekstremne okolnosti, E60 je savrsheno stabilan, rigidan i odlichno trimovan, i to je ono na shta sam aludirao u tom postu.

Shto se "izuvijanja" po ringu tiche, podseticu te da E39 M5 vozi ring za 8:28 a E60 M5 za 8:13 sekundi, a 15 sekundi na ringu je ogromna razlika. Obzirom na to vreme, koje su samo poredjenja radi, ostvarili i recimo Ferrari F355, Dodge Viper SRT-10, Mercedes SL65 AMG itd, ne bih rekao da shasija E60-ice nije na ringu odradila posao kako treba...
      http://www.bmw.tv

Comment

• Darko
        CBC Senator XXL
        • 29.03.2005
        • 528
        • Beograd

Originally posted by Milan.87
        Vlasnik olucio da ga on popravlja, kaze tako mu se vise isplati.
        Time je valjda reseno ovo pitanje pa bolje da ide pod kljuc.

Comment

Working...
        X