Alfa - da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nemampojma
    CBC Početnik
    • 08.12.2008
    • 3
    • Nis

Alfa - da ili ne?

Pozdrav svima na forumu, nov sam ovde. Možda neko može da mi pomogne savetom u vezi kupovine auta. Vozio sam sve i svasta: Lada Samara, Renault 5 1.4, Renault Megan 1.6, Citroen Xsara 1.4, Ford Mondeo 1.8 td, Kia Rio 1.3.. Imam problem jer sam u stisci sa lovom i sada moram da kupim nešto do 3000 eur, naravno mora biti starije od prethodnih par auta, nažalost. NEMAM POJMA šta da radim, nisam nikad kupovao auto ispod 5000 eur (Samara i petica su bili zajednički ,,porodični automobili,,). Znam samo da mora da bude benzinac, da moraju da stanu dva dečija sedišta pozadi i da ima pristojan prtljažnik. 80% voznje po gradu (Niš), prelazim do 15000 godišnje. Elem, da se konačno vratim na naslov, zapala mi je za oko Alfa 155, neznam ni sam zašto, odlepio sam kad sam video jednu crvenu 155. Da li je pametno tražiti Alfu? Znam da je to pravi vozački auto (prija mi jurcanje kada sam solo u kolima) ali sam čuo da se ljudi žale na pouzdanost i skupo održavanje. Da li je moguće naći je za taj novac? Mozda 146? Ako ne Alfa šta drugo za te pare osim wv i starih mecki? Help please!
  • gille
    CBC Senator XXL
    • 24.09.2006
    • 593
    • Belgrado

Pozdrav i dobrodošao. Ajde da odmah razbijemo jedan mit: 145, 146 i 155 su povoljne za održavanje. Zasnovane su na Fiatovoj Tipo platformi i mnogo delova dele sa Tipom, Temprom, Lanciom Dedrom...
    Ima jedna 155 crvena iz Niša što se prodaje na Polovniautomobili ili tako negde (ne znam da li si baš tu gledao) i ona je dobra osnova, što znači da vredi 2700 max i da treba uložiti još jedno 700-1000 u nju da bi taj auto zablistao onako kako treba. 155 je auto samo za zaljubljenike. Ako ti smeta krckanje plastike, povremeni otkazi instrumenata i kontrolnog panela, ovo nije auto za tebe. Ako voliš klasične automobile, jeste.
    145 i 146 imaju mnogo kvalitetnije urađen enterijer, i lakše se voze po gradu.
    Proveri dobro papire ako se odlučiš za kupovinu.

Comment

• Nemampojma
      CBC Početnik
      • 08.12.2008
      • 3
      • Nis

Hvala puno, videcu sta da radim, mozda pogledam i neku 164-u.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...još informacija možeš dobiti na :

Comment

• jombaue
          CBC Član
          • 27.11.2008
          • 55
          • Novi Sad/Uzice

I istina je da nisu preterano skupe za odrzavanje - mislim na cene delova. Sad to sto treba pronaci pravog majstora da odrzava ovaj auto je druga prica, al cinenica je da ne treba svakoga pustati da zavlaci prste pod haubu jer samo moze da napravi stetu.

Takodje postoji dosta otpada na kojima se mogu naci i polovni delovi.

Bitna stvar je kako je auto odrzavan od strane predhodnog vlasnika (kao i za svaki auto ) Ljudi obozavaju da ugradjuju neke fus delove, ja sam imao prilike da me lik (inace vozac alfe 145) savetuje da stavim plocice od neke lade, kao pasu extra na alfu.... Ko zna od cega budzi delove kad nesto malo skuplje treba da se zameni....

Ako te interesuje jos nesto oko 145/146 pogledaj ovde sam jos ponesto napisao poucen licnim iskustvom:

Comment

• Nemampojma
            CBC Početnik
            • 08.12.2008
            • 3
            • Nis

Mislim da cu ipak više pažnje obratiti na 164 2.0 8v. Izgleda da ih ima više od 155, a i prava limuzina da mogu da strpam unutra ženu, decu, prtljag i igračke. Možda i taštu ali samo na kraćim relacijama. TNX!

Comment

• yoopie
              CBC Član
              • 21.05.2008
              • 86
              • Novi Beograd

Video sam po oglasima 15-ak 155-ica, od kojih sam okrenuo 6-7 onako na prvi pogled interesantnih. Sve su podmlađivane a prodavci se prave blesavi i cene ih po lažnom godištu.
              Stoka iz Bloka

Comment

• mrki
                CBC Senator XXL
                • 08.11.2006
                • 550
                • nis, serbia

posto si iz Nisa, imam jedno prakticno pitanje>

gde planiras da odrzavas alfu? mislim na auto servis?

pozdrav

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

U bilo kom normalnom servisu ili kod bilo kog normalnog majstora...Alfa je auto kao i svaki drugi...

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

moje pitanje nije bilo sarkasticno!
                    samo neka mi odgovori neko ko je iz Nisa, nista vise....

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Posto nije sarkasticno - mozda "AUTO-ALFA" servis, Gornjomatejevacka bb, Pantelej
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

bata deki, hvala na odgovoru

Comment

• spanjeli
                          CBC Senator XXL
                          • 17.09.2005
                          • 532
                          • Nis

Originally posted by mrki
                          posto si iz Nisa, imam jedno prakticno pitanje>

gde planiras da odrzavas alfu? mislim na auto servis?

pozdrav
                          Pravo pitanje,nemojte da zezate coveka,pitanje je potpuno na mestu!!!

@nemampojma nije alfa auto za svakoga,za taj novac neces naci dobru Alfu,upravo je to kod nas problem...sve te alfe od 3000e su ziv sheet i posle kad ljudi tako nesto uzmu,pricaju kako je alfa los auto i kako se nenormalno kvari...ako razumes sta hocu da kazem...
                          ...jedino 164 mozes da nadjes solidnu za taj novac
                          Originally posted by Sheta_Junior
                          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Vebe Bavaria
                            CBC Senator
                            • 30.08.2008
                            • 237
                            • Bg

Ma i ja kada sam uzimao Bmw e30 gledao sam da se promuvam za 2000€ pa me u prvih pola godine kvarovi odveli na jos 1700€ servisiranja motora odma sam pomislio u sta se uvali Miloooorade..
                            (ali opet nista dok se nepljune) sada sam miran vec 3 godine nista takao samo benzin sipao
                            Kbo

Comment

Working...
                            X