Fiat Stilo 1.9 JTD 2004god.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Fiat Stilo 1.9 JTD 2004god.

Ukoliko pratite ostatak foruma zbate da se raspitujem za razne aute jer sam u vec dugoj fazi kupovine. Sada je onako najozbiljnije do sada...
    Stilo sam odavno izbacio iz igre zbog brljave elektronike i motora sa skupim kvarovima tipa zamajac, turbina i sl. Vremenom sam medjutim shvatio da su to mane svih modernijih auta, a kako Stilo bar po meni nudi dovoljno za ulozen novac, pogotovo sada kad je i cini mi se nesto jeftiniji usled ove krize opet sam mu se vratio. Konkretno me zanima sledece:
    Prvo, da li je cena realna i ima li prostora za neko cenkanje!?
    Drugo, da li auto voziti u Delta motors ili negde drugte i sta sve u servisu traziti da se proveri!?
    Trece, znam da je na Stilu moguce ocitati pravu kilometrazu pa ako neko zna kako nek kaze!?
    Toliko za sada.... Ako se setim jos neceg pitacu i ako naidjem na jos neki auto postavicu link.
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD 2004god.

Originally posted by markofpi
    ...Drugo, da li auto voziti u Delta motors ili negde drugte i sta sve u servisu traziti da se proveri!?
    Trece, znam da je na Stilu moguce ocitati pravu kilometrazu pa ako neko zna kako nek kaze!?...
    Ne moraš voziti u Deltu. Ima i drugih servisa.
    Auto ide na dizalicu, pogleda se sve... ( od toga da li ima kompletan šuspleh, do stanja zadnjeg
    lonca... ). Mogu da se pogledaju pločice i diskovi takođe.
    Povezivanje na komp je pod obavezno. Iščitavaju se greške koje su eventualno ostale u memoriji, broj obavljenih servisa...
    Za pravu kilometražu verovatno može, ali zavisi koliko ''pismeno'' je vraćena...
    Cena takvog pregleda je oko 20 eura...

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Ti si ranije gledao karavana, znaci sigurno ti treba i za prevoz neke robe i sl. Mislim da ti je Stilo jedna od boljih opcija iz razloga sto dobijas mlad auto sa mnogo opreme za dobru cenu. JTD motori su se pokazali kao najbolji, sto se tice eksploatacije kod nas, jedino ako vec nemaju iza sebe 300.000 i vise km. Plivajuci, nazalost, moze i kod njega da rikne, ali generalno je motor sjajan. Pricao sam sa vise majstora i niko nikada nije cuo da mu je radjena generalka.

Velika prednost sto je jedan od jeftinijih za odrzavanje u klasi i sto servisa imas na svakom cosku. Trapovi su nesto meksi, ali sa 15", pa cak i sa 16" nema vecih problema.

Mane ovog auta su ne bas preterano kvalitetni materijali enetrijera, slabije profilisana sedista, kao i vec pomenute zezalice sa elektronikom. To se uglavnom odnosi na razne senzore, tako da to nije strasno kao sto se prica, ali ume da nervira. Gledaj sto mladjeg, i zbog cinjenice da su od 2004. neke stvari poboljsane bas u elektronici.

Pricali smo, znas da sam vozio Mondea, a sad Stila. Cinjenica je da je Mondeo generalno bolji auto, uostalom, klasa je iznad. Ali ja uopste nisam razocaran Stilom. Stavise, zabavniji je za voznju, narocito po gradu. Sto se tice problema sa ova dva automobila, mislim da su tu negde. Znaci, nista posebno, mada sam dosta opusteniji sa Stilom.

Ko sto ti je Nesa rekao, detaljna provera je jako bitna. Kilometraza se spusta lagano i brzo na satu, malo teze u ECU, ali i to se radi. Moze na dijagnostici da se utvrdi da ti je auto presao vise nego sto pise. Recimo, majstor namerno izazove neki banalan kvar, npr sa EGR, i na dijagnostici moze da ocita kada se to desilo poslednji put i na kojoj kilometrazi. Ako je to bilo recimo 2005. na 186.000, a tebi na satu i u ECU pise 120.000...

Sto se tice cene, mozes da se cenkas opusteno, pa i na placu. U Srbiji je sve preplavljeno Stilicima, tako da ce oni bitio presrecni da ga prodaju, plus izbor je jako veliki.

Konkretno za taj primerak...vidis da su stavili stanje "zadovoljavajuce", a kilomtreza, kao, 92.000. Meni je to sumnjivo, ali pogledaj auto kako izgleda i obrati paznju na osnovne stvari kada se kupuje polovan auto. Imas link na forumu.

Nije lose da gledas oglase auta koji su u posedu vlasnika, jer pretpostavljam da su koliko-toliko bolje odrzavani od ovih sa placa koji su uglavnom samo nalickani. Racunaj minimalno jedno 500 evra ulaganja u startu.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• loodilo
        CBC Senator
        • 04.08.2008
        • 236
        • Beograd, Mirijevo

Zmaj ti je sve lepo napisao i predlazem ti da ga poslusas sto se svega tice. Samo bih da dodam sto se cene tice da ona sigurno moze ici jos dole s obzirom da je u opisu cene napisano da je za kredit ili lizing... e sad ako uzimas za kes, racunaj da mozes poprilicno da spustis! Generalno, u ovom trenutku i svi znamo da vlada svetska kriza, prodaja automobila ide veoma lose, puno fabrika je stopiralo prodaju, neki daju dva auta za jedan i slicne akcije... tako da je i na placevima slicna situacija a to ti moze pomoci u spustanju cene + kao sto rece dragon stanje auta je "zadovoljavajuce" a i uvezen je iz Italije. Sto se kilometraze tice skoro da sam siguran da nije ta sto pise ali treba proveriti i moze se proveriti! Boja je lepa, ovako na slikama ne izgleda lose. Javi sta si uradio! Srecno!

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

I mene buni to 'zadovoljavajuce' jer kako svako svog konja hvali zasto ne bi napisao recimo da je stanje odlicno! A opet s'druge strane mozda mu trebaju nove gume, veliki servis i kocione plocice pa je zbog toga to stavljeno! Inace na tom placu ima jos jedno 5-6 Stila ali na svim ostalim je kilometraza preko 100k km. E sad mozda je patka da nekog navuku i da uzme auto, a mozda i nije. A opet kad pogledam silne taxiste koje voze stila pa ne bi ga vozili da je toliko los, a pritom su ih i oni kupovali kao polovnjake.
          u startu uvek racunam na veliki servis koji cu svakako obaviti, takodje mogu da prodju i gume ako su za zamenu kao i recimo kocione plocice, mozda neki podizac koji je riknuo ali nikako ne bih voleo da mi se desi kao nekima sa foruma da su ubrzo nakon kupovine menjali set kvacila, remontovali turbinu, menjali injektore i pumpu. Namerno sam naveo Delta Motors jer mi je on nekako najblizi, nadam se samo da nemaju neki dil sa okolnim placevima tj. da mogu da se uzdam u ono sto mi kazu, a cena tog pregleda nije problem.
          Mislio sam da se kilometraza kod Stila pamti na tri mesta ali verovatno da sam nesto permutovao. Verovatno da cena za konkretni model moze dole ali ja nisam tip koji ume da se cenka, eventualno mogu da kazem ne valja ti to i to, kostace me toliko i toliko, nadjimo se na pola! Zato i pitam koliko je ta cena realna, a primetio sam da je bar Stilo pre ove krize bio skuplji bar za koju stotinu eur.
          Iskreno najvise bih voleo da nadjem auto od prvog vlasnika jer sam tada i najsigurniji, jos ako ima servisnu knjizicu tu nema onda puno prostora za promasaj. Medjutim takvih je bas malo, a i oni koji su vlasnici svakako nisu prvi nego su kupili auto iz uvoza pa ga sad iz nekog samo njima znanog razloga prodaju.

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Generalno je jako tesko naci dobrog dizela. Nije garancija ni servisna knjizica, posebno ne iz Italije. I to falsifikuju.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• STILISTA
              CBC Veteran
              • 17.12.2007
              • 182
              • BEOGRAD

prepisi broj sasije sa tog automobila i pogledas u Eper-u tacno kad je napravljen.
              u Delti mozes da nadjes nekog da ti pogleda servisiranje tog tvog automobila u Italiji.
              (svi su servisirani u ovlastenim servisima umrezenim racunarima i sve se zna).
              Tako sam ja uzeo moj auto koji je isto godiste ko i taj sto gledas.
              Jedino ces tako znati pravu kilometrazu i sta je sve radjeno na automobilu od izlaska iz fabrike.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Izvini, a sta je Eper!? I valjda ce tamo da mi provere sve ako im lepo kazem, ne treba mi valjda i za Deltu neka veza ako posteno platim!
                Inace ge si uzeo Stila, neki plac ili!?

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Fiat Eper Parts Catalogue
                  Klik na :
                  http://www.spangerum.com:7080/navi?COUN ... G=3&RMODE=

Ovo je on-line verzija ( koja ponekada zna da bude neaktivna ), i kao što ćeš videti, sadrži podatke o vozilima proizvedenim do aprila 2005. godine. Naravno da postoje i novije verzije, ali one nisu ovako besplatne.
                  Klikni na Spare Parts, a onda na Fiat.

U stranici koja će se otvoriti, dole levo ćeš videti polje gde se upisuje VIN ( broj šasije ). Nakon što ukucaš broj šasije, klikneš na onu lupu pored polja.

Otvoriće ti se podaci o tom modelu, tj. pisaće mesec i godina proizvodnje, koji motor je fabrički ugrađen, broj motora, nivo opreme, boja unutrašnjosti.

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Za servisnu istoriju u Delti, mislim da ti treba neka veza. Ja sam pokusao onako na lepe oci i nisu hteli da mi izadju u susret. Moguce je kad odes kod njih na neki servis ili slicno, da hoce da ti pogledaju.

Comment

• GadGet
                      CBC Senator
                      • 15.08.2007
                      • 206
                      • Nbgd, Vozdovac

Ma kakva istorija u Delti???? Ja sam uzeo nov auto u Delti sa uradjenim nultim servisom pre preuzimanja vozila. Kad sam otisao na prvi servis otvara se valjda dosije za auto i moje ime i broj sasije datum kupovine i te fore, iako su sve to imali pre nultog servisa. Mesec dana nakon prvog servisa kamencic u soferku ja u Deltu da odradim zamenu kod njih posto je auto u garanciji i nema me u bazi (kao cistili su i sredjivali baze) ja opet racun, broj sasije, datum kupovine , ime prezime. 2 meseca posle zamene soferke opet kamencic opet ista procedura. Pre 2 meseca drugi servis opet me nema nigde (obavezno pitanje da li sam ja uopste radio servise kod njih - sva sreca sve njihove radne naloge i racune cuvam) ispocetka racun, kad je kupljen, ime itd.... pa tek onda otvaranje naloga za rad. E sad ja se vodim cinjenicom kad nemaju istoriju za mene koji sam uzeo auto kod njih, kako ce da imaju onda za ostale, mada ako su vec umrezeni sa italijanima i ako su italijani azurniji od nas mozda i moze nesto da se izvuce. Uglavnom iako moze verovatno treba neko podmazivanje da se odradi

Comment

• STILISTA
                        CBC Veteran
                        • 17.12.2007
                        • 182
                        • BEOGRAD

^^^ ...delta nije Fiat Italija
                        ja za moj auto nisam imao problem da izvadim svaki servis i da vidim sta su sve menjali.
                        za deltu je potrebna veza da se odradi ili kad vec odes na servis tj proveru kola ,napravi se lud i nekom od njih gurni lovu da ti
                        izvade istoriju servisa u Italiji.

Comment

• carpforever
                          CBC Član
                          • 27.11.2008
                          • 16
                          • zemun

U novembru prosle god. na istom placu sam kupio Stilo jtd 2004 karavan za 6600e kesha.Na satu je stajalo 188.000 km,tada sam obisao dosta placeva i oni su OK.sada posle predjenih 7ooo km,neracunajuci veliki servis zamenio samo dve sijalice.

ps. ppppppp da ga neureknem

Comment

• robby
                            CBC Član
                            • 13.03.2007
                            • 17
                            • Sabac
                            • A180cdi

Mislim da ovih stila sa 5 vrata ima sad i ispod ove cene koja je na tom sajtu, mislim da je to negde oko 6500e za 2004.god. Znaci, palo je lepo u odnosu na proslu godinu. Izbor je ogroman jer ima na svim placevima. Kao sto vidis ja vozim ovaj sa 3.vrata jer sam tako hteo, ali ni ovi redizajnirani sa 5 vrata nisu za izbegavanje. Nedavno je zet uzimao iz rent-a-cara jednog 2005.god, ali kako ta firma vrsi i uvoz naravno da su za svoje potrebe ostavili prave aute. Odusevio sam se sa stanjem auta, da li su ovi mladji i bolje zadihtovani, te u kabini se cuje kao benzinac. Od mene samo preporuka za stila, samo otvori cetvoro ociju kad ga kupujes, kao i svaki drugi auto. PS, posle te ceka jos par stoja za pristojan veliki servis, od toga se ne moze pobeci.

Comment

• makelele
                              CBC Član
                              • 19.06.2008
                              • 12
                              • Beograd

Cini mi se da je cena Stila poprilicno pala u odnosu na proslu godinu. U junu prosle godine auto koji sam platio 8000€ sad vec moze da se kupi za 6500~7000€, koliko vidim, dobro sve zavisi od auta do auta. Nije mi zao, izabrao sam dobar primerak koji je malo presao, uradio veliki servis i puj puj da ga ne ureknem ide samo tako
                              Poštovalac lika i dela Prleta i Tihog!
                              Northwestern crew!

Comment

Working...
                              X