Fiat Stilo 1.9 JTD 2004god.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kole
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 66
    • zrenjanin

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD 2004god.

Mislim naravno da je jtd skuplji za održavanje tj. ima potencijalno skuplje kvarove. (turbina, zamajac)
    Kod 1.8 eventualno može da te sačeka varijator.
    Miki bi ovde mogao bolje da ti pomogne.

Ovaj 1.8 sa slike izgleda baš fino. Treba ga proveriti.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Sta je varijator faze i koloko otprilike kosta ta intervencija!? Jel im to mana ili samo dolaze vremenom usled istrosenosti za zamenu!?
      Takodje kad se menja kais razvoda da li ceo motor mora da se vadi napolje i opet koliko to kosta osim ako nije povezano sa prvo napisanom intervencijom!??
      Da li ima problema kada se ugradi plin, naravno pod uslovom da je ugradjen odgovarajuci uredjaj i da je ugradjen kako treba!??
      Da li je moguce na dijagnostici ili na neki drugi nacin utvrditi da nesto ne valja sa njegovom hitacijevom elektronikom jer sam negde procitao da je to veoma skup deo!??

Comment

• BračkoDa
        CBC Član
        • 27.05.2008
        • 24
        • Stara Pazova

Pozdrav narode

Ovako. Većina vas zna da mi Bračkovi vozimo Stila 1,8 2003g oko 10 meseci. Evo se upravo bliži druga registracija, a mi od velikog servisa nismo ništa veće uradili. Prešli smo do sada okruglo 30.000 km (dva vozača i to potpuno suprotnih navika) i to autom koji je bio službeni auto policije Milana. U auto je ugrađen (kako se kaže, sekvent) plinski uređaj od nekih 700 evrića i registrovan, gledan, upisan, atestiran i slično , svuda gde je trebalo. Oću reći regularna montaža. Troši, iako nam malo ko veruje, daleko ispod 10 litara (6-8) otvoreno, a po gradu (ne u špicu u Beogradu, nego recimo Zemun ili neko manje mesto) oko 10 litara. Sve predhodno je u litrama plina. Vuče kao blesav, da izvinete na izrazu, a pre jedno nedelju dana mi je jedna svečica pravila problem (rešeno čišćenjem, potrebna zamena) i tada je stavljen na dijagnostiku nakon 30.000 km i nije nađeno ništa. Majstor je pregledao (izvinjavam se na nestručnoti) varijator faze i protokomer i ustanovio da su ok, ali je komentarisao da su majstori za plin uzeli i zadnje slobodno mesto u motorskom prostoru. Ja inače volim meko podešeno ogibljenje i ne smatram to za manu, a najveća mana mu je registracija od oko 25-30k dinara. Od opreme ima otprilike sve što je navedeno da treba imati, a što se tiče sastavljanja delova limarije, mi smo imali problem krilo-poklopac motora, iako nije lupan. Ipak je to fiat, ako ništa drugo ima toplu dušu (like ferrari).

Comment

• carpforever
          CBC Član
          • 27.11.2008
          • 16
          • zemun

Sta ti je sa temperaturom motora,skazaljka je skroz levo?!

Comment

• BračkoDa
            CBC Član
            • 27.05.2008
            • 24
            • Stara Pazova

A šta da ti kažem, stalno neki problem oko termostata, mada nekada i radi kako treba. Evo zimus me je zezo od skroz ladan do skoro do pola. Mada mi nije jasno zašto greje, doduše ne kao kada je kazaljka na pola, ali skoro neprimetno slabije. Izvinjavam se ako nije mesto za ovu temu grejanja.

U svakom slučaju ja više volim benzince, nezamarujući očigledne prednosti dizelaša.

Ako ti išta mogu pomoći iz prakse, slobodno se javi...

Uzdravlje

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

213 na plin??? Da nije cipovano to pandursko vozilo? Moj JTD ne moze da dogura do 200.

Stvarno mala potrosnja plina, ocekivao sam vise.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Sasa Stilo 1.9 jtd
                CBC Početnik
                • 21.05.2008
                • 6
                • Novi Sad

Ne znam koji JTD imas ali moj ide do 200 km/h bez problema ,najvise sam ga vozio 220 km/h i mislim da nije vise ni mogao ...

Comment

• ivan73
                  CBC Početnik
                  • 20.05.2009
                  • 1
                  • Beograd

Originally posted by neshaoct
                  Originally posted by markofpi
                  ...Sto se opreme tice otprilike znam sta trazim, a to je cd radio, dig. klima, metalik, lajsne u boji vozila kao i retrovizori, a mogu i kvake na vratima, alu felne, nije obavezno ali moze i kozni volan sa komandama za radio na upravljacu, board komp., a sve ostalo je rekao bih standard: servo, abs..
                  I, NIKADA je nećeš naći.
                  Takav spisak se može praviti samo kada kupuješ nov automobil.

Od svega nabrojanog, sigurno ćeš imati board komp, servo, ABS.
                  Sve ostalo nije moguće naći baš u kombinaciji kako si ti napisao....ni pod razno.
                  Zašto misliš da neće naći?
                  Pa to ima u Dynamic opremi. Ja imam takav iz 2005.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Sve se moze naci samo treba, strpljenja i vremena i naravno dobrih zivaca. Kako god bilo ja sam sa kupovinom auto zavrsio za narednih par godina...

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by ivan73
                      ...Zašto misliš da neće naći?
                      Pa to ima u Dynamic opremi. Ja imam takav iz 2005.
                      Zato što postoji milion varijacija...
                      Postoje varijante sa radio kasetofonom ali i digitalnom klimom...kao i sa radio/CD/mp3 ali i manuelnom klimom...ili uopšte bez klime...itd...itd...Zbog tih milion varijacija teško je naći na tržištu polovnih automobila takav primerak koji će imati baš sve od nabrojanog...

Comment

Working...
                      X