RENAULT Megane II 1.5 dCi 80 KS 2005.g. - Pomoc pri kupovini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: RENAULT Megane II 1.5 dCi 80 KS 2005.g. - Pomoc pri kupovini

Pisalo se već o tome na par tema, udri po pretrazi.
    Evo npr. ovde http://cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=326&t=35878
    Uglavnom, 1.5 ima problematično delphi ubrizgavanje, 1.9 je bosch koji nema takve dečije bolesti.

Comment

• eto tako
      CBC Član
      • 05.11.2008
      • 66
      • Montenegro-Podgorica

Procitao sam to,recimo da cu uzeti vozilo iz 2006 sa lizinga iz FRA tako da ce biti jos u garanciji i sa komplet servisnom knjigom . Ali me ipak zanima,zasto 1.9 a ne 1.5dci ? Zasto npr svi u rent-a-car imaju 1.5 a ne 1.9 ? Zasto sva dostavna vozila imaju 1.5 ? Ajmo,moramo da ih provalimo i da vidimo iza kojeg ZECA lezi GRM
      ''Sve se vraca sve se placa''

Comment

• mercator234
        CBC Veteran
        • 03.08.2007
        • 106
        • tel.net.ba

Originally posted by eto tako
        Procitao sam to,recimo da cu uzeti vozilo iz 2006 sa lizinga iz FRA tako da ce biti jos u garanciji i sa komplet servisnom knjigom . Ali me ipak zanima,zasto 1.9 a ne 1.5dci ? Zasto npr svi u rent-a-car imaju 1.5 a ne 1.9 ? Zasto sva dostavna vozila imaju 1.5 ? Ajmo,moramo da ih provalimo i da vidimo iza kojeg ZECA lezi GRM
        Zato što su uglavnom na leasing..voze 100000 km i onda ih prodaju, a dotad nema problema...zato što su u njih goriva sa mnogo manje sumpora nego u nas, a to je gl.razlog što dolazi do kvara na delphi pumpama, navodno zadnje godine nemaju taj problem(2007 i 2008), ja sam uzeo 1.9 zato što ne želim testirati na sebi jel to tako ili nije..u svakom slučaju malo skuplja reg.troši 1l više u prosjeku..ide neuporedivo bolje...(vozio oba duže vremena) i to ti je ukratko to...

Comment

• mkrnjic
          CBC Početnik
          • 20.10.2009
          • 3
          • BG

Originally posted by Rins
          Proverio sam servisnu istoriju auta preko broja sasije- kilometraza je ok.
          AKo ti nije problem napiši kako i gde si proverio kilometražu, jer i mene to zanima, a zvao sam Hit Auto i Ac Marković i rekli su mi istu priču da to ne rade i da se tu ništa ne vidi. Kao što si i napisao kontam da mora da se vidi datum i kilimetraza od zadnje posete ovlašćenom servisu, kao i razlog posete.

Comment

• saran
            CBC Početnik
            • 30.11.2008
            • 3
            • hrvatska

Bok da i ja iznesem iskustva s meganom s kojim imam iskustva u ovih 7 godina.I ja sam bio u dilemi koji kupiti 1.5 dci(80,105 ks ili 1.9dci.120 ili zadnja serija 130ks).I lijepo ja odlucim davne 2003.god. kupiti novi megane II 1.5 dci 80 ks.Auto je iznimno udoban ali to nije sada bitno tebi je bitan motor.Motor od 80 ks je dobar za covjeka koji ne trazi da auto leti,taj je motor iznimno stedljiv i puno stedljiv od navikanih 1.9 tdi motora od 90 ks.vw.Auto ti do 100 km/h trosi ispod 5 litara euro dizela.Dobar je od 0-100 solidno ide a kasnije ide sporo.Kvarovi jedini buzir od sajle kod podizaca prozora koji je promjenjen uz garanciju.Presao sam s njim 120000 tisuca i nikakih problema koji ce jos preci bar 300000 tisuca.Prodao sam ga i sad sam ja sebi kupio novi megane 2008 1.6 16v 110 ks. a brat 1.9 dci 130 ks. megan.Bratov megan 1.9 dci 130 ks to ti je raketa na cesti.Potrosnja ti je malo veca 6.5-7.5 lit.Ali kad stisnes gas auto naprosto te nabija u sjediste sto je kod 1.5 dci toga nema .Najzanimljivije nas dvojica se vozimo na autoputu negdje oko 160 km/h i kad stisnes gas on jos ima snage za ubrzanje sve do 200 na satu 220 km/h.Moja preporuka ti je ako kupujes dizel onda svakako 1.9 dci 130ks. samo da te ne zabrinjava,1.5 dci je odlican isto je trajan.Ako ti nisu bitne performanse onda si kupi 1.5 dci 80ks.A motor 1.5 dci 105 ks je neka sredina nije slab ni prejak.Jesi mozda o tome razmisljao i ima 6 brzina.

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

1.5 dci ce mozda i preci 300 000, ali uz zamenu dizni, pumpe i ostalog sto ide u paketu s traljavim delphi ubrizgavanjem. Sta god ukucas na internetu o 1.5 dci, prvo se izlista kvarljivo delphi ubrizgavanje. Tako da, nije jedina prednost 1.9 dci motora to sto bolje ide, vec i sto je Boschovo ubrizgavanje daleko bolje uradjeno.

Comment

• saran
                CBC Početnik
                • 30.11.2008
                • 3
                • hrvatska

Dizne ce otici i kod boscha, pumpa,nista nije trajno.Bilo je slucajeva ali samo na clio 1.5 dci ali je to 2003 rijeseno tako da novija godista nemaju takvih problema.A da ce proci 300000 tisuca to sigurno cak i vise.Ipak je Renault majistor za dizele a za benzince da ne govorim(formula f1)ima tradiciju jako dugo.Da nije dobar 1.5 dci nebi se ugradjivao u nove modele koncerna Renault.To sve govori o motoru.

Comment

Working...
                X