Subaru Forester 2.0 boxer diesel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nik2yu
    CBC Senator
    • 19.11.2007
    • 298
    • belgrade

Subaru Forester 2.0 boxer diesel

S'obzirom da sad ide sajam automobila uskoro , pa ce i dileri davati fine popuste na vozila, malo sam krenuo da se raspitujem oko kupovine Forestera sa boxer diesel motorom. Cuo sam da ce davati +- 4k eura popusta na ovu varijantu motora, a sa dosta opreme ( da sad ne nabrajam, nije ni bitno)
    E sad, sta mene kopka.... prisutan je mali strah oko 1) kupovine Subarua, jer mislim da servisna mreza i nije bas nesto, a i za delove mi je frka 2) sam boxer diesel motor, s'obzirom da je jedan od prvih na trzistu, koliko je sigurno upustati se u tu pricu ( ne zelim da mi se desi da dovezem kod majstora i da on prvi put u zivotu vidi tako nesto )

Raspitujem se za caleta u principu, prelazi oko 20k godisnje, zaljubio se u forestera ( a realno dobar je ), a auto bi izasao oko 26-27k.
    Ajde da cujem sta vi mislite, prvenstveno o boxer dieselu, ali i o novom foresteru, saveti, predlozi...
    hvala u napred
    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Subaru Forester 2.0 boxer diesel

forester,dobar,ali za klasu ispod od ostalih japanaca,jer je zbog konkurencije morao da smanji troskove,a to se pokazuje malo na zavrsnoj obradi,moj predlog mitsubishi outlander,vrlo su slični,jedino nema pravi reduktor kao forester,isto konja,cak manja potrosnja a vrlo sexističnije (nova reč) izgleda u odnosu na forester koji nije nista radikalan u dizajinu,meni lično dosadan izgled ima!
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• nik2yu
      CBC Senator
      • 19.11.2007
      • 298
      • belgrade

pa iskreno nije mi nesto mnogo lepsi ( sexističniji ) od forestera. Jbg, ukusi....
      Ali je razlika oko 5k eura + sto mislim da je forester po performansama bolji

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

nisam znao da je tolika razlika,svakako za tu razliku ako ti je svejedno znas sta ti je ciniti...malo mi mitsubishi deluje naostreniji,da ne kazem zaebaniji....pogotovo led diodice pozadi,cak i malo visi ,ne lici na veliki karavan,nego vise na sportski veliki karavan

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

evo mitsubishi je 29000e mozda bude i na sajmu jevtiniji

Karakteristike:

2.0 did 140ks
          * AIR BAG x 8
          * A/C (automatska klima)
          * ABS + EDB + ESP
          * ALU FELNE 18``
          * CD MP3 PLAYER 650W
          * HANDS FREE BLUETOOTH

* TEMPOMAT
          * XENON SVETLA
          * SVETLA ZA MAGLU
          * PARKING SENZORI
          * SENZORI ZA KIŠU I SVETLA
          * 2WD-4WD-LOCK

intense + ti je oprema ,mislim da je to predposlednji ili poslednji nivo

evo nesto na brzaka

Comment

• nikola_VUK
            CBC Senator XXL
            • 20.09.2005
            • 317
            • Podgorica - Novi Sad
            • Mercedes vaneo 1.7

Taj motor 2.0 dizel boxer je dobio nagradu za najbolji motor u toj klasi, ako se ne varam, definitivno ako ga povedes kod nekog VW majstora nece znati gde udara, ali ovlascen servis i sve OK, licno i meni se opasno svidja auto, samo sto trenutno prevazilazi finansijske sposobnosti.

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

subaru je proveren kvalitet bez pogovora... ako ga kupujes novog imaces posla sa curcicem(subaru servis) koji ce ti na "usluge" uzeti jedno 15% vrednosti automobila dok je u garantnom roku... dere kozu sa ledja...

najveci trosak na njemu dok ga budes vozio bice "veliki servis" na 100.000 km.. pricam za benzince, za dizele moze samo da bude vise kilometara...

obavezno redovna zamena filtera nafte i kvalitetno ulje mada ce ti to vec u servisu odraditi..

boxer je inace najmirniji motor od svih konstrukcija a boxer diesel moze da bude samo jos bolje...

izmedju mitsubishi-ja i subaru-a, glasam za subaru jer je ipak kvalitetniji..

i honda je od skoro konstruisala sopstveni diesel motor koji se pokazao medju boljima u klasi tako da je kvalitet tog motora neprikosnoven

i naravno, diesel se vozi kao diesel ma kako dobro da ide... ako hoces da ga teras u obrtaje, kupi benzinca

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Originally posted by nikola_VUK
                ..... ali ovlascen servis i sve OK ......
                Jedina realna mana Subarua na nasem trzisti je servisna mreza koja i to vazi sa "prosecnog korisnika".
                Mislim da nema skupljih delova (ako ne racunam Porsche i ekipu) od Subaruovih originalnih.
                Pri tome Curcic je valjda jos uvek jedini ovlascen serviser i kriminalno je koliko ljudi ne znaju.

Ali...
                Sreca pa je Subaru i ne kvari se i sve sto se menja je ono sto je predvidjeno u predvidjenom roku.

Tu dolazi prica sa snalazenjem za delove. Postoji ogromna baza aftermarket delova koji su kvalitetni i povoljni. Zato je Subaru mozda problem za obicnog korisnika koga zanima samo da otera auto kod majstora kada uputstvo kaze.
                Za vozace koji imaju predstavu sta se kada i zasto menja i cime, Subaru od odlicnog postaje fenomenalan izbor.
                Jer... ja otpisujem da su troskovi odrzavanja mog auta manji od proseka u Srbiji za automobile tog godista ili novije.
                Ulje i filteri na 5k a plocice/kocnice/kvacilo i ostalo se nabavi preko neta po ceni koliko kostaju i delovi za VW Golf, francuze ili druge evropljane.
                work in progress

Comment

• VVLAJKO
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2008
                  • 484
                  • Nis
                  • Audi A4, Primera p12

Mitsubishi 2.0 did = VW 2.0 tdi koji nije za kriv q...!
                  Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Durango
                    CBC Senator XXL
                    • 01.02.2006
                    • 590
                    • Zemun, Srbija

Jel moguce da je u Micubisiju VW-ov dizel motor....?
                    MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• nik2yu
                      CBC Senator
                      • 19.11.2007
                      • 298
                      • belgrade

@VVLAJKO: objasni???
                      @ostali: Hvala puno na pomoci
                      Za sad mi Subaru i dalje izgleda bolje, mozda zato sto se plasim da mi se ne desi da odem na Kop npr pa da moram lance da stavljam na dzipa jer nema previ reduktor, a i to sam vidjao da se desava kod ovih gradskih dzipova.
                      U principu taj auto ako se uzme nece biti kod mene duze od 5 godina ( valjda ce nesto bolje da se uzme posle ) tako da 5 X 20k godisnje = 100k , a do tad se na dizelu sigurno ne radi veliki servis. Tako da ce to uglavnom biti neke zamene filtera, ulja.... Jos jedna stvar koja mi se izuzetno ne svidja kod outlandera je ova fora sa karticom za otkljucavanje i paljenje, jer mislim da je to raj za lopove.

Comment

• VVLAJKO
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2008
                        • 484
                        • Nis
                        • Audi A4, Primera p12

Upravo tako u Outlander-a je ugradjen vw dizel motor od 2.000 kubika,16 vetila,dve bregaste sa pumpa-dizna ubrizgavanjem i 140 ks Jedan od najnepouzdanijih dizela danasnjice. Ovo pricam iz iskustva-turci dosta voze outlandere i u letnjoj sezoni dosta cesto kuburim sa njima po autoputu! Glave i turbine su rak-rana ovog motora.
                        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

ako te bilo koji auto 4x4 ostavi na kopu,a da sneg nije toliko veliki da od tezine ne moze da ga gura,onda ti (ne bukvalno ti) nemas pojma da vozis ili imas celave gume....ako 4x4 po asfaltu ne moze da ide (sem ako nije led),odma ga gurni u kanal...gledaj top gear australijski,testirali ,doduse benzince subaru rav4 i x-trail,problema na malom snegu na uzbrdici sa subaruon na asfaltu krs,vuko ih je u stranu stalno...rav 4 imao dosta jak motor ali pogon dosta los,reduktor ti treba za blato preko pola točkova i sneg na neasfaltiranom putu,a to nije kopaonik....

naravno,tu je i mitsubishi verzija 2.2 did od 165ks

Comment

• nik2yu
                            CBC Senator
                            • 19.11.2007
                            • 298
                            • belgrade

Ne gledam nista preko 2.0 zbog registracije, a i zbog toga sto mislim da jt tih 140-150 konja sa velikim Nm vise nego dovoljno.

Hvala svima na odgovorima.

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Forester diesel je odlican izbor. Koncepcijski je genijalno imati diesel u boxer konfiruguraciji jer se time ponistava jedna od najvecih mana diesel motora - vibracije pri radu. Taj Subaruov diesel, po svojoj kultivisanosti, je najpriblizniji benzincima od svih diesela. Naravno, to je diesel i to ne sme da se zaboravi.

Dizajn nije bas nesto, treba odabrati neku dobru boju i napuniti ga s opremom da bi licio na nesto. Definitivno nije auto za fensere. Enterijer je ocajan, ali to ne znaci da je nekvalitetan. Ljudi brkaju utisak kvaliteta sa stvarnim kvalitetom. Preglednost i iskoricenost prostora su mu, pak fantasticni. Sedenje pozadi je vrlo komotno. Prtljaznik je upotrebljiv.

Ozbiljna mana mu je sto nema zadnju balans stanglu, kao prethodni model, pa se vise ljulja u krivinama - dobro za off road, lose za out, a voznja putem predstavlja vecinu njegovog vremena.

Medjutim, za razliku od gomile konkurentskih "metroseksualnih" suvova koji k...cu ne valjaju, ovo je auto s kojim se moze krenuti u off road voznju bez straha. Njegovo jedino ogranicenje je nizi klirens od najozbiljnijih suvova, tipa Landcruiser, Pajero...

Servis u Srbiji je dno dna, ali redovni servis umeju da urade, a posto Subaru nije kvarljiva roba i ako zivis u Beogradu - ne bi trebalo da se plasis.

Kupi Subaru, bices poseban.

Comment

Working...
                              X