sta uzeti do 8000e plin ili dizel

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pekka
    CBC Početnik
    • 28.03.2009
    • 4
    • nis

sta uzeti do 8000e plin ili dizel

Mozda smesno zvuci ali sam u dilemi da li da uvezem npr.307 1.6 ili 2.0 hdi ili nekog benzinca i da mu ugradim sekvencijalni sistem i da me sve to kosta 8000.
    Svidja mi se 307 i imam kombinaciju iz Francuske.Ponudjen mi je 307 1.6hdi decembar 2004 119000 za 8000e na moje ime,auto je ful dig.klima,tempomat...itd.Imam poverenja u mog dilera sto se tice kilometraze.
    Uvek sam vozio dizelase ali dosla su neka nova vremena(mislim na plin) pa sam u dilemi.Inace radim na gasnoj stanici(nadam se sto krace)pa sam se naslusao svega i svacega.Ljudi su uglavnom zadovojlni voznjom na plin,narocito ko ima fabricki sekventni kazu da im trosi isto kao benzin ili za nijansu vise.
    Auto uglavnom vozim po gradu,nisam agresivan vozac,ali umem da budem kad zatreba.Imam skromnu platu(sto je najbitnije zbog odrzavanja).
    Ako mi preporucujete benzinca koji bi to auto mogao da bude i na kome ce taj sistem da funkcionise bez problema?Podrazumeva se da auto bude dobar i ispravan.Neka limuzina zbog boce za plin?Passat,vektra,neki Japanac...???Veliki pozdra za sve i hvala unapred.
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: sta uzeti do 8000e plin ili dizel

benzinci su generalno manje izraubovani, jer su komercijalna vozila koja uglavnom dolaze kod nas 90% dizeli...
    ovo nije pravilo, ali je cest slucaj.... znaci neka ti na prvom mestu bude da je auto kao auto dobar , da ti ne bi kasnije pravio probleme.. a dizel ili plin, po ceni voznje ti dodje slicno, pa jos ako ti nemas predrasuda onda nemoj da ti to bude presudan faktor.

udi su uglavnom zadovojlni voznjom na plin,narocito ko ima fabricki sekventni
    nijedna fabrika ne ugradjuje plin u kola u svojim pogonima, tako da termin fabricki sekventni su smislili ovdasnji preprodavci...
    svaki plin je ugradjen u nekom servisu, ovlascenom od strane fabrike ili ne, ali nemoj misliti da vw, pezo, reno i ostali ugradjuju plin ))
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Moj ortak vozi 307-icu s 2.0 benz motorom, karavan, pun opreme, sekvent plin, toro boca. Vrlo je zadovoljan, nikakav problem nema ...
      Meni se, licno, auto ne svidja previse, ali je sasvim ok...

Ako mozes da nadjes 2.0hdi s malom kilometrazom - to bih ti savetovao ...

No, najvise zavisi od godisnje kilometraze, namene automobila i sl.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

ako nije sportska masina i ne sluzi ti za neko izivljavanje dizel i samo dizel....benzinci em mnogo trose em nejaki!
        vozim peugeot 106 1.1 60ks potrosnja 5.5-6.5l kad si sam u njemu i da kazemo da ide,ali cim nas je 2+3+4 onda je lenstina
        i hondu civic shuttle 1.6 16v 110ks na plin 9-10l plina oko 8 benzina ide lepo bez obzira koliko ljudi
        a imao sam i 206 hdi 2.0 90ks i pojeo je i hondu i 106,trosio je 5.5l a isao je ekstra.svakim danom kad sednem u 106 se kajem sto sam prodao 206

ortak ima ibizu 1.4tdi ekstra autic 5vrata digitalna klima 16" 2004god trosi mu 3.5-4.5 l 75ks deluje slabo ali ide sasvim solidno 180kmh po cajgeru i nikakvih problema sa njim nema vec 2 godine....kad bi nasao onu 1.9tdi
        alfa 147 jtd po meni vrlo lep i solidan auto,a jtd sta reci
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Milorad90
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2007
          • 975
          • Beograd

aj sad 3.5-4.5l malo ga pretera....

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

mislis da torsi manje na otvorenom?

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

druze ako ces dizela uzmi grande punta 1.3 mj,cuo sam da malo trosi a ide fenomenalno(90ks-2006god).Mislim da moze da se nadje za 7500e,a i registracija je dosta mala,a u motor staje 3l ulja wr diesel,negde oko 700din po litru!Proveri obavezno kilometrazu i stanje kuplung seta.Sto se benzinaca tice,neka astra g 1.6 16v nebi bila lose resenje a plin podnosi odlicno

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

toliko mu trosi i ja nisam mogao da verujem ali 3cilindra on ima.... e to se zove jevtina voznja...
                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

a znam, to je isto kao onaj lupo

Comment

• pekka
                    CBC Početnik
                    • 28.03.2009
                    • 4
                    • nis

Takodje ima bmw 3 2000.god. do 5500-6000,zatim passat 2000.god.kako su se oni pokazali na plin?

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Ja mogu samo da ti savetujem da razmisliš još jedno 17x pre nego što uzmeš auto... ako kažeš da su ti primanja skromna, daj onda uzmi neki auto od 6 ili max 7k eur, a ostatak ostavi za servise i eventualne popravke... Nemoj se zaletati na 307icu, Pasate, BMW-ove i sl. ako sutra nećeš moći da kupiš set zupčastog ili set kvačila...
                      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Lepo receno: Ako ti je plata skromna, kupi skromniji auto i sacuvaj nesto novca za neku eventualnu popravku. Razmisljaj o nekom modelu koji je vec dugo u prodaji i koji je klasu ispod tog 307 (razmisli samo ako ti 307 dodje sa tockovima od 16 cola - sto je neretko - koliko kostaju 4 adekvatne gume). Pre bih rekao da je neki punto prikladniji skromnoj plati, od 307, bmw, passata.

I naravno, ako uzimas polovan auto - uzimas onaj koji je u sto boljem stanju.

Comment

• pekka
                          CBC Početnik
                          • 28.03.2009
                          • 4
                          • nis

Originally posted by DovlaK
                          Ja mogu samo da ti savetujem da razmisliš još jedno 17x pre nego što uzmeš auto... ako kažeš da su ti primanja skromna, daj onda uzmi neki auto od 6 ili max 7k eur, a ostatak ostavi za servise i eventualne popravke... Nemoj se zaletati na 307icu, Pasate, BMW-ove i sl. ako sutra nećeš moći da kupiš set zupčastog ili set kvačila...
                          ostavio sam ja neku kintu u stek,nisam toliko LUD da puknem sve pare na auto pa da se slikam posle ako se nesto ne daj boze desi,kao npr. taj neki zamajac na 307 gde popravka kosta 1000e.Samo mi niko nista nije reko konkretno za taj zamajac????Koliko je to cest problem kod 307 ili to sto sam ja cuo su bili pojedini slucajevi???

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Nisu pojedinacni slucajevi. Jednostavno takve je konstrukcije da je predvidjeno da crkne zamajac a ne menjac. Samo je pitanje na kojoj kilometrazi ce to da bude. Ali uz pravilnu voznju ima da traje dosta dugo da ne mislis uopste na njega.
                            Evo na ovoj temi imas objasnjeno vise o tome.

viewtopic.php?f=2&t=15312&hilit=plivajuci
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• passatCL
                              CBC Veteran
                              • 03.11.2007
                              • 120
                              • Nish

ja gadjam 406 02-04 1.8 benzinac pa ako se pokaze dobar da mu stavim plin. Jednostavno, mnogo manje stvari moze da mu se pokvari nego kod HDI-a, narocito onog od 110ks. Mozda i Laguna (od 03) 1.8 120ks nije losa pa da se i njoj stavi plin.
                              Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol

Comment

Working...
                              X