sta uzeti do 8000e plin ili dizel

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uros77
    CBC Član
    • 14.10.2007
    • 40
    • Kragujevac
    • Škoda fabia 1.2

Re: sta uzeti do 8000e plin ili dizel

Ja da sam na tvom mestu samo bih gledao benzince da te glava sutra ne boli.Ne samo zbog para odrzvanja izraubovanih dizela vec i stalnog cimanja kod majstora.Nafta je kod nas takva kakva je a dizeli su svi u prodaji sa sumnjivom kilometrazom na cajgeru.

Comment

• skijass
      CBC Početnik
      • 04.06.2009
      • 3
      • Kragujevac

U istoj sam nedoumici kao i ti u vezi 406 ( passatCL )!!! Mada moje sadasnje premisljanje je da li 1.8 ili 2.0, ili ako mi neko moze reci ima li neke razlike sto se tice pouzdanosti motora?
      Pozz

Comment

• AlexBMW
        CBC Početnik
        • 09.06.2009
        • 8
        • Leskovac

Ma sta je vama sa tim francuzima, licno vozim i preferiram BMW, ali pored njega imam i 8 kombija koji su uglavnom francuzi (jumper, boxer) i mogu vam reci da mi se place kad rikne nesto, sto zbog cena sto zbog milion kombinacija delova i motora pa cesto dolazi do greske pri nabavci dela.
        Moje preporuke se odnose samo na Germanska vozila pogotovu iz Bavarije.Nemac je Nemac a Francuzi su umetnici.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

za 8k eura moze da se kupi mnooogo bolji auto od 307 pa neka je i par god star sa 50k na satu !
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dris
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 172
            • Novi Sad

Druze ne znam da li si pazario auto, ali ako ti je to prva kupovina auta moras razmisliti 2 puta pre nego sto kupujes.

sa sve registracija+npr. nove gume + potrosnja goriva+ neko osnovno odrzavanje neces proci ispod 2000-2500 e za 1.5-2 godine voznje, to bi verovatno mogao da potpisem, tj. stanem iza toga.

Ne daj boze da se ustanovi neka veca anomalija ,

po meni benzin + tng ti je logican izbor, eventualno ako znas ko je raubovao pre tebe diesela pa onda da mu verujes, a sto se tice Francuza mislim da su preskupi za odrzavanje.

kod mene je slucaj sledeci: jeste da mi je auto mator (lada samara) i da svaka 3 meseca zviznem po 50-100e (redovan servis-registracija...) ali znam da mi je i to lakse nego da me jedanput godisnje neko odrapi za 300-400e, iako je mozda to isto davanje na godisnjem nivou ali, fata je fata a dvaput je dvaput

Comment

• Prki
              CBC Član
              • 06.07.2008
              • 38
              • BGD

Ferguson je ferguson, a srpski domacin je srpski domacin (Nemacka medecina je najbolja na svetu).
              Drugi kaze vozim ladu a mislim da je skupo odrzavane francuza.
              Posle se pitamo svi sto je golf2 3k evara.

Comment

• Jesa
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2008
                • 344
                • Beograd
                • Honda Civic 1.4 LS

Ako juris svabu - 1.8T se pokazao kao jako dobar i pouzdan agregat.

Naravno, bitno je kako je odrzavan i koje ulje je sipano u isti.
                Recimo neki Audi A3 ili Passat...

Takodje ako zelis komforan, veci auto pogledaj HONDU Accord 1998-2001. sa 2.0i motorom. Ako ti se posreci i naletis na V-tec, bices prezadoboljan.
                Pouzdan agregat sa dosta obrtnog momenta.

Sto se tice dizela, novijih genracija, a pogotovo HDI, lepo oni vuku, imaju mnogo obrtnog momenta, ali kad dodjes u situaciju da moras da isti otvoris...
                zabolece ti i glava i zub i sinusi

Takodje bitan momenta je - koju klasu vozila gledas?

Srednju ili visoku?
                www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• dris
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 172
                  • Novi Sad

Originally posted by Prki
                  Ferguson je ferguson, a srpski domacin je srpski domacin (Nemacka medecina je najbolja na svetu).
                  Drugi kaze vozim ladu a mislim da je skupo odrzavane francuza.
                  Posle se pitamo svi sto je golf2 3k evara.
                  ne da mislim nego znam da je skupo odrzavanje francuza, koga god pitam o francuzima "sve u superlativu, dok ne krenu servisi"

Prvi ja bih vozio 307-icu, ali nema se ne moze se, bolje i lajku da vozim nego BMW-a da gledam na parkingu (moj drug).

Čovek je lepo rekao da nema velika primanja i na osnovu toga traži savet za kupovinu, za konkrentne modele auta nisam kompetentan da savetujem ali po meni je ludost dati pola plate na auto, i to sam čoveku i preporučio.

btw. godišnje na ladu dve zamene ulja i filtera < 5000 din, navedite koji "noviji" auti imaju servis < 10000-15000 dinji

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Evo moj Clio3 dizel,star manje od 2 godine i presao 72.000, servis je od 8500-16000, sto je u proseku tacno na sredini toga Ma skupi ti Francuzi...
                    P.S. Do Budve i nazad trosio 3.9l/100km,dosao cinoc kuci
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• tomamega
                      CBC Senator XXL
                      • 19.03.2009
                      • 715
                      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by StudentBGD
                      P.S. Do Budve i nazad trosio 3.9l/100km,dosao cinoc kuci
                      Eh, baš ga pretera sa ovom potrošnjom. Ako je mereno metodom od čepa do čepa, onda nešto nije u redu sa autom. Prema zvaničnom Renault katalogu, 1.5dci motor sa 70 ks na otvorenom troši 4.3l/100km, a u gradu je potrošnja 5.3l. Koliko bi trošio na ravnom od Bg do NS

P.S. Malo sam sarkastičan i nemam loše namere, ali neko može da pomisli da je ta vrsta potrošnje (3.9l /100km) "normalna" za dizelaše, a pre bih rekao da je izuzetak... A ako ti je stvarno tako malo potrošio, skidam kapu za stil vožnje.

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Keva vozila sa koleginicom, mereno preko borda. Meni je ista deonica pokazivala 4.3l. Inace mi u proseku trosi 5.5-6l, racunam uvek sa par 000 predjenih km. I metoda preko cepa je povrdila da board retko slaze i to za 0.1l, proveravao vise puta jer je i meni bilo sumnjivo. Keva vozi opusteno, na Ibarskoj drzi prosek 80-90kmh, u CG po ogranicenju. Jos se u oba pravca zaglavljivala u PG po sat ipo zbog nekih radova.
                        Inace, Ibarska je idealna za potrosnju, naravno, ako se vozi normalno, bez previse naglih ubrzanja i kocenja. Do skoro sam isao 1 nedeljno do Cacka i Kraljeva, svaki put bih se iznenadio kako malo potrosi...
                        Sada, BG-PA-ZR-NS trosi oko 5.5, ali tu ga retko spustam ispod 110, najcesce je oko 130 jer nema guzve a i pregledno je. NA autoputu pri const 130-140kmh trosi manje od 6l.

Da se vratimo na temu. Ja imam slicnu dilemu, da li je bolje kupiti dizelas ili benzinca pa ugraditi plin? U pitanju je Scenic 1.9dci ili Scenic 1.6 - 2.0 brnzin, star 3-4 god... Razlika je sto ja prelazim oko 40.000 godisnje.
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• mikojan
                          CBC Početnik
                          • 28.06.2009
                          • 5
                          • Beograd

Gledaj stanje konkretnog primerka i to neka ti bude glavni parametar. Nebitno je benzin - dizel. Pošto prelaziš dosta, onda će morati da padne plinčuga, ako se odlučiš za benzinsku varijantu.
                          Nemoj da ideš srcem (konkretno da se zalepiš za neki model), već koristi razum, pa ako treba neka ide još neko sa tobom...Ima u toj klasi dosta dobrih automobila (Corolla Verso, Altea, C-max itd). ja bi pre gledao nekog od njih. Mada, opet kažem, marka je manje bitna, pametnije je birati automobil u boljem stanju, koji je redovno održavan, po mogućstvu sa servisnom knjižicom...

Comment

• tomamega
                            CBC Senator XXL
                            • 19.03.2009
                            • 715
                            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Slažem se sa Mikojanom. Najbitnije je stanje konkretnog auta, a ako se odlučiš za plin (znam ovo iz iskustva), najvažnije je gde ugrađuješ plin, a ne sam brend plinskog uređaja. Pogotovo je to važno za novije automobile, sa kompjuterskom regulacijom.

Comment

• Prki
                              CBC Član
                              • 06.07.2008
                              • 38
                              • BGD

Originally posted by dris
                              ne da mislim nego znam da je skupo odrzavanje francuza, koga god pitam o francuzima "sve u superlativu, dok ne krenu servisi"
                              Bas ne odustajes, ti znas, a mi koji ih vozimo ne znamo.
                              Mogao bi da se kandidujes za ombudsmana (zastitnik gradjana) za vlasnike francuza i izboksujes beneficije kad nam krenu servisi.

Pusti rekla kazala, daj konkretan primer, to i to kosta toliko a za VW i Forda ili ... toliko pa da vidimo.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

evo ja cu dam primer posto vi koji vozite francuze necete da priznate da vas dusa boli kad treba da odete na servis. dakle, rec je ne o automobilima vec o kanticama za farbu (106, 206, saxo).koliko koji vredi a koliko recimo kosta sredivanje zadnjeg trapa. u najblazoj varijanti (lezajevi i semerinzi) 150e a u najskupljoj (komplet nova tuba) oko 700e... za sta bre ??? oces jos, koliko kosta jedna dizna za dci ? i td i td...
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X