Opel Vectra ili Renault Laguna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Opel Vectra ili Renault Laguna

Znam za vise ljudi iz mog okruzenja koji su imali problema sa karticama na renoima. E sad nezgodno je sto ti "ispravan" auto ostane ukopan na parkingu. Plus je problem sto je ta nebrobojna zastita provaljena i broj ukradenih renoase drasticno povecao u poslednje vreme.

Naravno meni je laguna neuporediv auto u odnosu na vektru...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Jeste, krađe renoa su postale ozbiljan problem, a svi znamo da ni jedna zaštita nije 100% sigurna.

Što se udobnosti tiče - ja sam sinoć došao iz Siska, preko Zagreba, sve vreme koristio cruise control (potrošio 5,4l/100km u proseku, mereno metodom od čepa do čepa, oduševljen sam) i kada sam došao u BG, mogao sam odmah da odem na fudbal. Moja laguna ima "sporstku" opremu - dynamique - sa kadicama i 17' felnama. Znam da su lagune sa 16' felnama udobnije, ali meni je i ovo super. Auto do bilo koje brzine kojom sam ga vozio ide kao po šinama.

@djukic - Ja ne znam nikoga ko je imao problem sa čitačem takav da nije mogao da upali auto. U svakom slučaju, treba treba biti pažljiv s njim jer lagunin čitač ima jezičak koji "zaključa" karticu kada je motor upaljen. Megane to nema, pa je verovatno i manje osetljiv.

Comment

• Rins
        CBC Član
        • 23.09.2008
        • 39
        • BG

Samo jedan savet u vezi Lagune koji mi je dao covek koji radi uvoz istih iz Francuske- izbegavati 1.9dci od 120 ks i ici na onaj od 110ks. Toliko od mene

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Po meni - potpuno pogrešan savet, ali mogao bi da napišeš i neki argument.

1.9 dCi sa 120 ks je najbolji motor koji se može uzeti uz lagunu II. 130 ks sa FAP-om je nešto skuplji za održavanje i više troši, a 110 ks i slabiji su jednako skupi za održavanje, ali slabiji.

Comment

• Rins
            CBC Član
            • 23.09.2008
            • 39
            • BG

Za ove sa FAP filterom je jasno da nisu za ovo podneblje a za 1.9 dci 120ks se samo secam da je covek rekao da se iz nekog razloga odlicno pokazao u Meganu ali ne i u Laguni.. pritom nije mislio na odnos snaga- tezina vozila itd..

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Pri tome treba znati da je renoov FAP filter daleko lakši za održavanje jer čisti sam sebe povremenim obogaćivanjem smeše i direktnim ubrizgavanjem goriva u katalizator, dok se kod većine drugih menja preskupo ulje.

Uglavnom, čini mi se da taj tip malo paušalno daje mišljenje o motorima. Na većini svetskih renault foruma ćeš dobiti upravo obrnutu informaciju.

Comment

• Rins
                CBC Član
                • 23.09.2008
                • 39
                • BG

Ne znam @mupe samo prenosim sta covek veli- ja ga ne bih uzimao na svom autu jer mi deluje kao potpuno nepotrebna ekoloska igrackica koja ce potencijalno zadavati glavobolju.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

I meni su tako pricali nemoj da uzimas Lagunu zbog elektronike, nemoj ispod '04god. itd. pa sam ipak uzeo Lagunu i to 2002god. Ne kazem da se mozda necu pokajati, to ce vreme pokazati ali hocu reci da je to sve stvar pojedinacnog vozila. To su ipak minimum second hand vozila, a istorija je u vecini slucajeva potpuno nepoznata.
                  Mogu ti samo reci da je moja polovna Laguna udobnija u voznji od komsijine Vectre C koja je stara godinu dana. Naravno i u vezi ove konstatacije vazi pravilo da su ukusi razliciti.
                  E sad ako zelis da sebe spasis eventualnih troskova i da budes mirnijeg sna onda kupis auto klasu-dve ispod. Kako god da okrenes rizikujes, a ko ne rizikuje ne moze ni da dobije.

Comment

Working...
                  X