ROVER 75 2.0 CDT - Kupiti ili ne? Prednosti i mane,saveti...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dacha406
    CBC Član
    • 17.02.2009
    • 17
    • Beograd, Zemun

ROVER 75 2.0 CDT - Kupiti ili ne? Prednosti i mane,saveti...

Trazeci po stranim sajtovima automobile oko 5-6000 evra naleti i na mnostvo Rovera 75-ica za te pare, a auto mnogo odskace na izgled od svih ostalih za iste pare, cak sta vise mnogo je lep ... Zeleo bih da cujem par misljenja ljudi sa iskustvom sa ovim vozilima, i ovim motorima(to su bmw-ovi motori)... Hvala.
    Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded!
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: ROVER 75 2.0 CDT - Kupiti ili ne? Prednosti i mane,saveti...

skupi delovi,skupi servisi komsija moj drzi auto servis i cerka mu ima 75,pre neki dan se zalio koliko je platio plocice diskove a tek ga ceka veliki servis,stim sto on placa samo delove...,ali jes lep auto
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Dacha406
      CBC Član
      • 17.02.2009
      • 17
      • Beograd, Zemun

Pa sta znam, cenim da je skupo ali... Koja je razlika u recimo eto velikom servisu za Rovera 75 i ajde da kazemo Passata 2003, posto je passat ikona u Srbiji ...
      Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded!

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

ako ti imas samo tih 6-7-8oooe za auto ,bez rezerve za delove i servis,ne bi trebalo sve pare na njega da potrosis.Nemoj vw,molim te.
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Sta moze da bude toliko skupo kad je auto baziran na BMW E36 / E46?
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

misljenja
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Ja sam pre nekog vremena pitao u Euroautu za cene potrosnog materijala za Rover 75 i nije bilo nista dramaticno vise nego za druge automobile, tako da ta kuknjava komsije koji drzi autoservis NE STOJI. Po toj logici bi mogao i ja da kukam sto za pezo 406 zadnje diskove treba platiti preko 30.000 dinara (koliko ih ceni Verano) ili otici na drugo mesto i kupiti ih za 20-25% tog iznosa. Verujem da su za te Rovere tesko dobavljivi (i skupi) delovi enterijera, delovi limarije, i tome slicno, kada se poredi sa cenama drugih automobila koje mozete kupiti za taj novac.

Savet je da procesljas po forumu, bilo je vec (bar) dve teme koje su se bavile istim pitanjima.

Comment

• mistermobil
                CBC Senator XXL
                • 09.11.2008
                • 469
                • pecinci

Drugar je pre neki dan uzeo Rovera 2.0 ali benzinac,2002god,silver,full za 6000e,registrovan..auto je odlican za te pare,po meni nemoj da se ustrucavas da ga uzmes.Izgled,detalji,enterijer,lajsne,motor,bas mi je ok
                Ko leti,vrijedi
                Ko vrijedi,leti
                Ko ne leti,ne vrijedi..
                (Grunf,TNT..)

Comment

• Jesa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2008
                  • 344
                  • Beograd
                  • Honda Civic 1.4 LS

Matorane, nadam se da ne gresim, ali cini mi se da je Hondin motor pod haubom.

Svaki auto je skup ako ga slupas. Ulje kosta koliko kosta za sve automobile, filteri, svecice, sijalice, polcice... sve je u istom rangu cena.

Proveri po broju sasije i motora koji ti tacno delovi trebaju, nadji radnje koje ih imaju i znaces na cemu si.
                  Malo je `egzoticnije` vozilo, ali to ima svoju cenu
                  www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • Katowice (PL) / Banja Luka
                    • AGP / W126

Motor je porijeklom iz BMW-a
                    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

Originally posted by Jesa
                      Svaki auto je skup ako ga slupas.
                      Slazem se sa ovim. Ipak, postoje modeli za koje su delovi lakse i teze dobavljivi, pogotovo kada ih slupas - pa to onda diktira i cenu.

Comment

• Jesa
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2008
                        • 344
                        • Beograd
                        • Honda Civic 1.4 LS

Originally posted by mirdza
                        Motor je porijeklom iz BMW-a

Ma cool, nego znam da je ROver jedno vreme radio sa Hondom.

Extra je auto, danas sam bas kruzio oko jednog primerka na Zrenjanincu. Prava je limuzina.
                        Luksuzan je totale.

Takodje secam se i clanka iz autobilda/sat plusa, nisam siguran koji su novine bile.
                        Naime, opisali su i ocenili auto nekom visokom srednjom ocenom.
                        Zanemario bih komentare da na pojedinim delovima stoji ugravirano bmw i sl, al se secam jednog komentara
                        `Ukoliko se ne plasite cestih poseta majstoru/servisu,...`

Dakle, covek - pitanje je koliko ti zelis ovaj auto i da li si spreman da odresis kesu kad bude bilo porebno
                        Koji god auto da uzmes, iz ove klase, uzivaces u luxuzu, ali ces i ponekad morati da uletis sa par 100 ne planiranih eur.

Moj dobar drugar je na jesen prosle godine prodao Rover 45 sa Honda 2.0 diesel motorom, od opreme je imao sve sem koze, pa i GPS za 6000EUR.
                        A auto je imao oko 80 000 km.
                        Ja licno sam bio odusevljen autom, a razlog prodaje je bila potreba za kupovinom 2 manja auta, kako bi mogao da jedan da svojoj zeni
                        www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Dobre stvari u vezi ovog modela su već pomenute, dizajn i odnos uloženo-dobijeno. O uspešnosti dizajna dovoljno govori podatak da je za isti 75-ica dobila nagradu kao najlepši novitet u 1999. godini od Italijana, a njih je po pitanju dizajna teško impresionirati Iste godine je 75 proglašen za naj-uvozni auto u Japanu, a oni pa ne dele nagrade samo na osnovu lepote Sve u svemu, ovaj model je ostavio dobre utiske gde god se pojavio i to sa razlogom. Samo još da dodam da je model ostvario 30 poena tj. 4 zvezdice na NCAP crash testu, što je za to vreme (1999) bio odličan rezultat.

Nominalno, još jedna dobra stvar u slučaju modela 2.0 CDT je što je uz taj motor od BMW-a "u paketu" došao i Getragov menjač, a ta dva elementa u kombinaciji tradicionalno dobro saradjuju. To jest, sve dok sve radi kako treba...

Što se održavanja tiče, oko nabavke odredjenih delova i "krupnijeg" servisiranja ćeš možda imati nekih problema obzirom da se sa Roverom desilo to što se desilo, i to bi trebalo da imaš na umu ako biraš ovaj brend. Problemi koji se najčešće navode kao simptomatični kod 75-ice su sitni problemi sa elektrikom, osetljivi ventilator kojeg često treba kontrolisati jer zna da otkaže bez ikakvih najava i kvačila koja brzo stradaju. Medjutim, common-rail motor u verziji 2.0 CDT kao i svaki drugi CR motor sa nekom ozbiljnijom kilometražom, u autu sa nejasnom i nepoznatom servisnom istorijom, predstavlja što se kupovine tiče mač sa dve oštrice. Sa jedne strane tu je visoka efikasnost, dobre vozne osobine i niska potrošnja, ali sa druge strane tu je veliki rizik od mogućnosti da je već u stanju gde su potrebne prve veće intervencije. Zato treba proveriti sve detaljno i to po mogućstvu u proverenom servisu, uraditi i kompjutersku dijagnostiku, i ne žaliti para za sve to, jer je taj trošak velik kao 2 dinara u poredjenju sa onim sto rizikuješ ako kupuješ na sreću, a ona te ipak izneveri Ti M47 BMW 2-litarski dieseli jesu dobri motori, i birani su nekoliko godina zaredom kao najbolji dizel na svetu u klasi 2000 ccm, ali su intervencije na njemu paprene do te mere da se dovodi u pitanje isplativost istih obzirom na ukupnu vrednost celog automobila. Pisao sam o tome ranije, pa ako te interesuju detalji searchuj malo.

Dakle, ne dozvoli da te euforija zbog tog BMW-ovog motora pod haubom "ponese" previše, nego dobro otvori oči ako budeš gledao neki primerak. Jeste to odličan motor ali samo dok radi kako treba. I to shvati bukvalno tako. Druga stvar, ako se ne varam ista priča je i za plivajući zamajac. A obzirom da se ovde radi o 4-cilindrašu onda priča o njemu dobija još više na težini, dakle i njega treba dobro proveriti jer zamena istog opet košta mnogo, i o tome sam detaljno već pisao pa opet ako te interesuje potraži te teme...

Dacho, nemoj ovo oko motora da shvatiš kao zastrašivanje, samo sam hteo da ti skrenem pažnju da ništa nije imenom zagarantovano, i da jedino kad se uveriš da je sve u redu možeš da se raduješ dobrim performansama i niskoj potrošnji koje te zaista i očekuju sa tim motorom. Na to sam imao potrebu da te upozorim obzirom da sam se naslušao i nagledao vlasnika automobila sa pomenutim motorom pod haubom koji nisu razmišljali kako treba na vreme i nisu hteli da troše pare na "tamo neke provere ili dijagnostike" kad su kupovali auto. A poznato je da onaj ko ne plati na mostu, plati na ćupriji. I to uglavnom mnogo više...

Pozdrav i puno sreće u izboru auta!

PS. @all: Sorry na dužini posta, biće da sam se uželeo pisanja po forumu...
                          http://www.bmw.tv

Comment

• Dacha406
                            CBC Član
                            • 17.02.2009
                            • 17
                            • Beograd, Zemun

Jesa, Overspeed, hvala na savetima.... @overspeed - Ne mari za duzinu posta, meni odgovara sto vise Lep "scouting", sve realno nema sta... Citao sam bas dosta po forumima i stranim i domacim sto generalno o 75-ici sto konkretno o 2.0 cdt, i mnogo se bure dize oko njega... Bez ikakvog razmisljanja bih ga uzeo za 7000 ili 8000 kada bih u dzepu imao bar 12-13000 a posto situacija nije takva, mislim da je veliki rizik... A auto je perverzno dobar za te pare, i jeste da ono uvek moze da te zadesi full, u super stanju i da sluzi 5 godina uz rdovno odrzavanje, ali isto tako moze da te zakopa...

Comment

• Dacha406
                              CBC Član
                              • 17.02.2009
                              • 17
                              • Beograd, Zemun

Originally posted by CikaKure
                              Ja sam pre nekog vremena pitao u Euroautu za cene potrosnog materijala za Rover 75 i nije bilo nista dramaticno vise nego za druge automobile, tako da ta kuknjava komsije koji drzi autoservis NE STOJI. Po toj logici bi mogao i ja da kukam sto za pezo 406 zadnje diskove treba platiti preko 30.000 dinara (koliko ih ceni Verano) ili otici na drugo mesto i kupiti ih za 20-25% tog iznosa. Verujem da su za te Rovere tesko dobavljivi (i skupi) delovi enterijera, delovi limarije, i tome slicno, kada se poredi sa cenama drugih automobila koje mozete kupiti za taj novac.

Savet je da procesljas po forumu, bilo je vec (bar) dve teme koje su se bavile istim pitanjima.
                              Ma Verano su lopovi... Meni otisao podizac stakla.... Trazili su mi 28000 I naravno popravio sam za 40Evra

Comment

Working...
                              X