Stilo 1,6 ili 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Re: Stilo 1,6 ili 1,8

Originally posted by legenda
    Neso kako stilo lezi u krivinama...
    Sa 3 vrata bolje nego onaj sa 5...a, još ako padne neko malo spuštanje i veći točkovi sa gumom manjeg profila, stvar je bitno bolja. Uglavnom, sa 195/65 R15, što je najmanje što ide na Stila, ne može se očekivati neka agresivna vožnja...Jedno oštro skretanje će proći bez problema...2 takođe...ali 3, 4, 5 uzastopnih promena pravaca dovodi do toga da se verzija sa 5 vrata ljulja...Ona je višlja od verzije sa 3 vrata za 5 cm i to se oseti.

...preko lezecih policajaca imam utisak da auto poskakuje i pri brzem ulasku u krivinu kao da se malo vise ljulja,ili sam ja vozio neki los primerak...
    Ne bi smeo da poskakuje. Naročito ne sa 195/65 R15. Ipak su to balonjare...
    Ako se to poskakivanje naročito oseti na zadnjem delu, tj, prilikom prelaska zadnjim točkovima, onda su zreli za zamenu silen blokovi...Prosto rečeno, to je jedna guma koja je mnogo važna za ovu stvar , i obično kod Stilaća koji su stari 6, 7 godna dolazi na zamenu. Naročito pre kod karavan verzija. Skida se ceo zadnji most da bi se promenile tako da nije baš jeftina stavka. Uglavnom, skidanje, zamena i sami novi blokovi...sve zajedno oko 100 eura. Pitanje je i kakvi su amortizeri. Plus, na koliko su gume bile naduvane...

...kada se naglo startuje sa stilom(1.6 16v kao tvoj 5vrata)prvo kao da proguta neku knedlu pa tek onda zabija u sediste..da li je to tako ili na ovom kog sam vozio nesto nije u redu...
    Npr. ideš drugom brzinom 30 Km/h...nabodeš pun gas...i tek posle nekih pola sekunde on cimne i povuče. Ako na to misliš...to je ok. Ako postepeno dodaješ gas u istoj situaciji, boje će povući. Dakle...nemoj odmah gas patos...već malo dodaj gasa da krene da diže obrtaje i ubrzava...i odmah potom zabodi gas....

moze li stvarno po gradu da trosi 10l,jer je meni po bgd-u pokazivao 13...
    Može. Ti si verovatno malo bio jači na gasu probajući auto...možda ti je i klima radila.
    U normalnoj svakodnevnoj vožnji gde si stalno između 2.000 i 3.000 obrtaja, ostane to na nekih 10L. Ali...taj motor na 2.000 obrtaja je mrtav. Da bi jako ubrzao sa tih obrtaja moraš brzinu niže...i počinje da baš vuče tek negde od 3.500 a maksimalni obrtni moment je na 4.000. Maksimalna snaga kod 1.6 16v motora se dobija tek na 5.750 obrtaja...tako da se on mora vrteti ako uvek želiš maksimum iz njega...što je sve normalno za atmo.benzince 16v...Baš danas na Examineru videh da je moj motor dohvatio i 7.065 obrtaja iako je blokada na 6.750...
    Vole ti motori da se vrte kako bi pružili maksimum...
    Ali...sa vožnjom od 3.500-4.000 obrtaja pa dalje...potrošnja nikako ne ostaje na 10L...

Obavezno proveri auto pre kupovine.
    Obavezno obrati pažnju na obrtaje u leru. Oni moraju biti zakucani, ne smeju da variraju.
    Temperatura mora uvek biti zakucana na pola, bez obzira da li si u koloni na 30 stepeni sa upaljenom klimom, ili voziš na otvorenom putu 160-180 Km/h...

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Hvala ti puno,stvarno je sve tako kako si napisao...mnogo mi se svidja auto ali i me i mnogo nervira...kao sto si rekao na 2000o/min prava je mrcina...po mom subjektivnom osecaju tek od 3000o/min pocinje da se budi a preko 4000 ubija u sediste...to znaci da stalno mora da se nateruje u visoke obrtaje a onda i trosi...znam da je glupo ali me interesuje moze li da se reprogramira centralna jedinica i da se pomeri max obrt. moment na nizi broj obrtaja recimo 3000... deluje mi da bi tako bio gotivniji za voznju po gradu...kakvi su drugi benzinski motori u stilu 1.2,1.4,1.8 ili su i oni kao 1.6 visokoturazni

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...to znaci da stalno mora da se nateruje u visoke obrtaje a onda i trosi...
        Ne mora.
        Za 90% vožnje ti je sasvim dovoljno da voziš normalno...dakle između 2.000-3.000 obrtaja...Ne treba ti uvek svih 105 KS da bi onda išao stalno u visoke obrtaje.

...znam da je glupo ali me interesuje moze li da se reprogramira centralna jedinica i da se pomeri max obrt. moment na nizi broj obrtaja recimo 3000... deluje mi da bi tako bio gotivniji za voznju po gradu...
        Ne može. U najkraćem rečeno.
        Ako to želiš, onda kupiš turbo dizela...samo ćeš njih teže naći u dobrom stanju.

...kakvi su drugi benzinski motori u stilu 1.2,1.4,1.8 ili su i oni kao 1.6 visokoturazni
        Svi osim 1.8 su još u nezavidnijoj poziciji jer imaju manje snage. Da bi od njih izvukao maksimum opet moraš u obrtaje, ali to što tada izvučeš je manje nego što daje 1.6

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Neso zakon si za fiata...hvala ti jos jednom i kad i ako odlucim da kupim stila ides with me...ako ti kazes da je dobar uzimam ga,ne treba mi majstor...

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

Ma, samo ti to odvezi u kršten servis, a u Beogradu ih ima nekoliko takvih za Fiate...i oni će ti reći u kakvom je stanju...

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

da ne otvaram novu temu>

jel zna neko nesto o ovom autu?
              sta mislite o tome?
              jel ovo m jet 16v?

moram da dodam i ovaj>

nesho, ajd pomazi

pozdrav

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

Originally posted by mrki
                da ne otvaram novu temu>

jel zna neko nesto o ovom autu?
                sta mislite o tome?
                jel ovo m jet 16v ?
                Nije.
                M-Jet nema 156 KS, već najjači koji je išao ima 150KS, a i on je išao tek pri kraju proizvodnje Stila...čini mi se od 2006. godine i to mnogo više u Alfu 147 nego u Stila. A, i ove tablice RU Po opštem izgledu auta, ne bi me čudilo i da je čipovan...pa da mu je rečeno da sada ima 156 KS...A, ovaj panorama krov lepo izgleda i lepo je kada radi...ali često zna i da se pokvari...a onda uglavnom ostaje samo kukanje.
                Uzmi mu telefonom broj šasije, pa ga ukucaj ovde :
                Ce domaine est peut-être à vendre!

Videćeš tačno koji je motor unutra. Ako ne znaš kako, pošalji mi broj na PP, pa ću ja ukucati...

Ovaj drugi je verovatno bolja varijanta jer je vožen ovde neko vreme, pa kakvu takvu istoriju servisa i popravki imaš. Još ako je vožen kod nas nekoliko godina, onda imaš i poznatu kilometražu bar za tih nekoliko poslednjih godina. Pola opreme koju auto ima nije nabrojano, tako da verovatno prodaje stvarno neko ko ne zna ništa posebno o kolima...nije neki preprodavac koji bi sve napisao...
                Ja bih pre njega išao da gledam nego onog prvog.

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

@neshaoct:
                  hvala druze na pomoci i na expresnom odgovoru.

za prvi si verovatno u pravu, jer mi je vlasnica poslala na mail slike unutrasnjosti, panorama krova i sl.
                  auto je "tuningovan i stajlingovan" i ima cak i dvd!
                  nije to varijanta za mene. tako da cu odustati.

videcemo za drugi.

u drugim oglasima sam nasao ovo:
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... jtd/164288
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 1.8/161854
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... MIK/161188 ovaj mi se najvise svidja...
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... JTD/156215 i ovaj
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... JTD/139429
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... JTD/134225
                  http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 16v/145648

kako ti se cine?
                  izvini na smaranju!

pozdrav i hvala jos jednom!

Comment

Working...
                  X