Hyundai i30 crdi 1.6 90ks ili benzin 1.4 109ks?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovancha
    CBC Član
    • 13.09.2006
    • 80
    • bgd

Re: Hyundai i30 crdi 1.6 90ks ili benzin 1.4 109ks?

Ajde i ja da se ubacim sa pricom jer sam uzeo kiu pro cee'd 1.6 benzinac 122ks pre nekog vremena
    Isto sam se lomio izmedju 1.6 dizela, skupljeg za 1500 eura i ovog 1.6 benzinca 2009, itd
    E pa, dilema je kratko trajala.
    - benzinac se manje cuje od dizela, to u pocetku nije bitno, ali kasnije ce doci do izrazaja
    - dizel je tezi, jaci motor, i vise cima sto ce u nekoj kasnijoj exploataciji imati za rezultat vise rastresen auto sa vecim brojem zvukova u kabini
    - u poredjenju ova dva modela, dizel je samo neznatno brzi i to samo u nekim medju ubrzanjima, sto je i bilo price vec ovde, ali u praksi ne toliko primetno
    - koliko god ovo mozda ljudima nije bitno, ali dizel vide zagadjuje okolinu, a i posle nekog vremena pocne da dimi iza, sto mene licno izuzetno nervira
    - Benzinac je jeftiniji za odrzavanje, u smislu redovnih servisa, a ima i manje delova koji mogu da prave problem, pogotovu sto su ovo dizeli koji imaju jos pride i turbinu
    - Dizel manje trosi, ali to je diskutabilno koliko kada se doda i pocetna skuplja cena, onda treba videti posle koliko kilometara tek dolazi do izjednacavanja cene, i pocetka ustede, da ne spominjem da bi se nekim eventualnim godisnjim orocavanjem te razlike od 1500e npr, doslo do toga da se kamatom jos vise smanje razlike, ako neko vec ima zelju za maksimalnim ekonomisanjem
    - i konacno jedina prednost dizela je sto kasnije drzi bolju cenu, ili se bar lakse proda

Kad sumiram sve ovo, ja sam se lagano odlucio za benzinca, pa bi onda bilo logicno da to i tebi preporucim,
    ali kao sto si videla ovde, svaki komentar je drugaciji, pa ces na kraju ipak ti morati da doneses pravu odluku, ali s'obzirom da si zena, verujem da ti intuicije ne manjka

Pozdrav

Comment

• Marcus
      CBC Senator XXL
      • 19.10.2007
      • 631
      • Novi Beograd - B62

Slazem se u potpunosti sa tvojim komentarom...

Jedino cega se bojim, da ova tema ne predje u benzin vs dizel...

Comment

• tane
        CBC Početnik
        • 18.08.2008
        • 9
        • Novi Sad

Meni stvarno nije jasno ko bi jos kupio nov auto a da nije dizel?

Mene zanima da li vlasnici benzinaca koji se vozaju po BG-u (uzbrdice, guzve, stani-kreni) i ukljuce klimu imaju bord computer? E pa da imaju ne bih bash videli lepu cifru, benzinac u tim uslovim "srce gorivo" i nema snage. Pricam o normalnim benzincima 1.4, 1.6. Potrosnja u tim uslovima je 10l+nekvlaitetna voznja.

Konkretno imam fabiju 1.4 16v 75ks koja na ovorenom trosi 5.5l u gradu 9l,(10l klima),a kad se ukljuci klima jedva moze da krene, pogotovo ako ima tereta (petoro ljudi), a da ne pricam o putu u Srbiju, cim vidim uzbrdicu gasi klimu posto stvarno nema snage!

S druge strane imam i Fiat Doblo 1.9 jtd 101ks koji po gradu sa klimom trosi 6.5l+ide ko metak, povlaci ko lud pod teretom.

Prema tome meni stvarno nije jasno cemu tolika dilema ljudi?

Dizel uvek!

Pozdrav svima, Nebojsa

Comment

• lakica
          CBC Član
          • 07.09.2007
          • 43
          • Beograd, Vracar

(nije lakica, zoka je:> )

tane, izvini sherife nisam znala da si nash :>
          pa sta se cudis otkud, pa otkud?
          ko pita ne skita.. to sto ti znas, ne znaci da i ja znam.. prema tome forum je tu bas da bih saznala

celog zivota vozim benzinca, a ljudi su mi lepo napisali prednosti i mane, i dileme vise nije bilo.. opredelila se za dizelasa.. al posto mi nije sudjeno.. tj nema ga na lageru, cekanje od 120 dana ne dolazi u obzir, jbg lutrija je odredila da to ipak bude benzinac, te je tako i odradjeno danas

hvala svima na odgovorima, dobila sam bas ono sto sam trazila, na zalost ispala takva tura da nisam mogla da vas poslusam... no ko zna zasto je to dobro?

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Originally posted by tane

Mene zanima da li vlasnici benzinaca koji se vozaju po BG-u (uzbrdice, guzve, stani-kreni) i ukljuce klimu imaju bord computer? E pa da imaju ne bih bash videli lepu cifru, benzinac u tim uslovim "srce gorivo" i nema snage. Pricam o normalnim benzincima 1.4, 1.6. Potrosnja u tim uslovima je 10l+nekvlaitetna voznja.

Konkretno imam fabiju 1.4 16v 75ks koja na ovorenom trosi 5.5l u gradu 9l,(10l klima),a kad se ukljuci klima jedva moze da krene, pogotovo ako ima tereta (petoro ljudi), a da ne pricam o putu u Srbiju, cim vidim uzbrdicu gasi klimu posto stvarno nema snage!

S druge strane imam i Fiat Doblo 1.9 jtd 101ks koji po gradu sa klimom trosi 6.5l+ide ko metak, povlaci ko LUD pod teretom.

Dizel uvek!

Pozdrav svima, Nebojsa
            Jedino u čemu je bolji dizel jesu performanse u realnoj vožnji.

Benzinac je mirniji, tiši, uboniji, manje umara, bolje se upravlja, manje troši prednje gume, kočnice, amortizere, manje boli po rupama...pouzdaniji takođe.

Računaj da ćeš na dizelu imati par normalnih za naše gorivo kvarova koji garancija neće pokriti (i to ćeš solidno platiti). Održavanje za benzinca je jeftinije. Za par godina dizel će biti mnogo skuplji od benzina, kao i registracija, kao i plaćanje ulazaka u centre gradova itd. U pogrešnim rukama vožnja dizela može da bude daleko skuplja nego vožnja benzinca.

PS. Ko auto ne vozi kao da je automatik (mada, takvih je malo) njemu je benzinac i brži.

Je l sad malo jasnije ?

Comment

• tane
              CBC Početnik
              • 18.08.2008
              • 9
              • Novi Sad

Originally posted by lakica
              (nije lakica, zoka je:> )

tane, izvini sherife nisam znala da si nash :>
              pa sta se cudis otkud, pa otkud?
              ko pita ne skita.. to sto ti znas, ne znaci da i ja znam.. prema tome forum je tu bas da bih saznala

celog zivota vozim benzinca, a ljudi su mi lepo napisali prednosti i mane, i dileme vise nije bilo.. opredelila se za dizelasa.. al posto mi nije sudjeno.. tj nema ga na lageru, cekanje od 120 dana ne dolazi u obzir, jbg lutrija je odredila da to ipak bude benzinac, te je tako i odradjeno danas

hvala svima na odgovorima, dobila sam bas ono sto sam trazila, na zalost ispala takva tura da nisam mogla da vas poslusam... no ko zna zasto je to dobro?
              Izvini ti, ovo moje je zvucalo ko da sam te napao.. Izvini stvarno

Dobar si auto kupila, dugo da ga vozis! Ne kazem da je benzinac los, pogotovo taj sa 109 ks, ide to fino, samo sto sam ja za dizelasa, sto ne znaci da i drugi isto misle.
              Srecno i puno prerdjenih km

Comment

• tane
                CBC Početnik
                • 18.08.2008
                • 9
                • Novi Sad

Originally posted by Bane R

S druge strane imam i Fiat Doblo 1.9 jtd 101ks koji po gradu sa klimom trosi 6.5l+ide ko metak, povlaci ko LUD pod teretom.

Dizel uvek!

Pozdrav svima, Nebojsa
                Jedino u čemu je bolji dizel jesu performanse u realnoj vožnji.

Benzinac je mirniji, tiši, uboniji, manje umara, bolje se upravlja, manje troši prednje gume, kočnice, amortizere, manje boli po rupama...pouzdaniji takođe.

Računaj da ćeš na dizelu imati par normalnih za naše gorivo kvarova koji garancija neće pokriti (i to ćeš solidno platiti). Održavanje za benzinca je jeftinije. Za par godina dizel će biti mnogo skuplji od benzina, kao i registracija, kao i plaćanje ulazaka u centre gradova itd. U pogrešnim rukama vožnja dizela može da bude daleko skuplja nego vožnja benzinca.

PS. Ko auto ne vozi kao da je automatik (mada, takvih je malo) njemu je benzinac i brži.

Je l sad malo jasnije ?
                Pozdrav,

E pa da pocnem.

Tisi jeste, ali kad si u dizelasu i kad su ti zatvoreni prozori skoro se ne cuje, pogotovo u voznji, a i kome smeta sto se cuje?
                Kako mislish manje umara?? Bash naprotiv. Krenuti sa benzincem je mnogo teze nego sa dizelom, bez gasa se gusi u startu, dok se dizel u startu prakticno ne moze ugasiti! Te je laksi za voznju kako profesionalcima tako i pocetnicima, pogotov je dobar u guzvama, koristish kvacilo+kocnicu.
                Kakve veze ima upravljanje? Istina da je tezi jedno 100kg cca ali zato ima i jace vesanje.
                Sto se tice prednjih guma u pravu si ali zato sto benzinac da bi zaslajfovao treba mu bar 3000 rpm, dok dizelas to radi sa lakocom i zato i sluzi ASR koji cak ima i poneki punto 1.3 multijet. Ali ako znash da krenes ni ne treba ti ASR
                Sto se tice kocnica i amrotizera to ne verujem da ima veze da li je dizel ili benzin, to ima veze sa tim koji je auto i koji je kvalitet. Mislish da nesto posebno utice ta dodatna tezina od 100 kg?

Servis jeste skuplji ali se isplati platiti.
                Cak sam i racunao za godinu dana kolko vozim fabiju na benzin, da bi mi bilo jeftinije da vozim dizel i da sam platio reg za 1.9 i servis za diezel, presao sam oko 17000 km.

Zasto mislish da ce biti skuplje ulazenje u centre? Ti mislish da dizel vise zagadjuje??

Evo ti podaci konkretno za ovaj auto hyundai i30:

1.4 109ks CO2 Emissions 145.0 g/km
                1.6 115ks CO2 Emissions 125.0 g/km (nisam nasao emisiju za 1.6crdi sa 90ks)
                Kao sto vidimo ovde dizel manje zagadjuje, ovo isto vazi i za nekog gore ko je isto spominjao da dizel vise zagadjuje, verovatno je taj neko mislio na golf 2 dizel, novi dizeli su malo bolji, i to sto kad se da gas malo izbaci crnog dima ne znaci da zagadjuje vise.

Registracija za 1.9 je skupa, a sta fali nekom 1.4 ili 1.6 dizelu?

Malo smo sad otisli daleko, ali ugl sam hteo da kazem da se dizel lakse i bolje vozi i sa klimom na malim obrtajima ima snage na pretek, sto je kod benzinca tek iznad 3000 rmp gde pocinje da vuce i gde postaje bucan, a tu je i vir u rezervoaru

Toliko za sad

Pozdrav svima

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Pozdrav,

E pa da pocnem.

Tisi jeste, ali kad si u dizelasu i kad su ti zatvoreni prozori skoro se ne cuje, pogotovo u voznji, a i kome smeta sto se cuje?
                  Kako mislish manje umara?? Bash naprotiv. Krenuti sa benzincem je mnogo teze nego sa dizelom, bez gasa se gusi u startu, dok se dizel u startu prakticno ne moze ugasiti! Te je laksi za voznju kako profesionalcima tako i pocetnicima, pogotov je dobar u guzvama, koristish kvacilo+kocnicu.
                  Mislio sam generalno na vibracije koje dizel pravi, na frekfenciju, rezonancu... uzmi to kako hoćeš... to je ono što umara više od buke.

Kakve veze ima upravljanje? Istina da je tezi jedno 100kg cca ali zato ima i jace vesanje.
                  Pa kako nema veze? Benzinac se lakše i lepše vozi, dokaži da nije tako.

Sto se tice kocnica i amrotizera to ne verujem da ima veze da li je dizel ili benzin, to ima veze sa tim koji je auto i koji je kvalitet. Mislish da nesto posebno utice ta dodatna tezina od 100 kg?
                  Pa prosto. Kod dizea je neizbežno da prednji deo auta bude i dalje pravljen dobrim delom od čelika i sve to utiče na elemente vešanja i kočnica... kako na performanse, tako i na trošenje...

Zasto mislish da ce biti skuplje ulazenje u centre? Ti mislish da dizel vise zagadjuje??

Kao sto vidimo ovde dizel manje zagadjuje, ovo isto vazi i za nekog gore ko je isto spominjao da dizel vise zagadjuje, verovatno je taj neko mislio na golf 2 dizel, novi dizeli su malo bolji, i to sto kad se da gas malo izbaci crnog dima ne znaci da zagadjuje vise.
                  To što je B92 počeo da se bavi kvazi akcijom za zaštitnu životne sredine ne znači da će co2 da se smatra kao relevantan u budućnosti.

2 stvari su opšte poznate. Prva da dizel izbacuje mnogo više štetnih materija nego benzinac (co2 nije jedina materija). A druga je stvar da je teorija da je co2 opasan za čovečanstvo na klimavijim nogama više nego ikada.

Opšte je dokazano da je emisija co2 koju čovek pušta u atmosferu tek 10%, a od toga ono industrije puštaju 9, ako ne i više %. Svako istraživanje pokazuje da automobili ne mogu da utiču na količinu co2 u atmosferi, te da je pitanje vremena kada će oporezivanje po co2 da prestane u Evropi. U USA nije nikada ni zaživelo. Takođe, dokazano je temperatura ne zavisi od co2, nego baš obratno da količina co2 zavisi od temperature. Potomci će nam se smejati kada budu provalili da smo se ukenjali da će nam co2 doći glave

Ima tu i još jedna stvar... u trenucima nedostatka nafte, dizel će uvek suludo skakati u nebo po ceni, jer time moraju da se otera stanovništvo od korišćenja dizela, kako bi ga ostalo dovoljno za transport i industriju.

Mislim, možemo da diskutujemo normalno o benzinu i dizelu, ali da nije bilo tvoje izjave "Meni stvarno nije jasno ko bi jos kupio nov auto a da nije dizel?" i "Dizel uvek!", računaj da ni mene ne bi dobio za vratom

Comment

• flojd27
                    CBC Član
                    • 11.12.2007
                    • 28
                    • Novi Beograd

Konkretno imam fabiju 1.4 16v 75ks koja na ovorenom trosi 5.5l u gradu 9l,(10l klima),a kad se ukljuci klima jedva moze da krene, pogotovo ako ima tereta (petoro ljudi), a da ne pricam o putu u Srbiju, cim vidim uzbrdicu gasi klimu posto stvarno nema snage!......

Pozdrav svima, Nebojsa
                    Mali off)
                    Samo da primetim da su kod skode to izgleda nesto lose napravili.
                    Takodje vozim sluzbenu fabiu 1.4 16v sa 100ks i kad se upali klima to je katastrofa, mrtav auto.
                    Privatno vozim astru 1.6 103 ks i sasvim drugacije se ponasa, oseca klimu po gasu ali ne u toj meri kao skoda.
                    Tako da mislim da ti nije skoda merilo da mozes da generalizujes sve benzince.
                    Pozdrav...

Comment

• low rider
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2006
                      • 613
                      • Beograd

Opšte je dokazano da je emisija co2 koju čovek pušta u atmosferu tek 10%, a od toga ono industrije puštaju 9, ako ne i više %. Svako istraživanje pokazuje da automobili ne mogu da utiču na količinu co2 u atmosferi, te da je pitanje vremena kada će oporezivanje po co2 da prestane u Evropi. U USA nije nikada ni zaživelo. Takođe, dokazano je temperatura ne zavisi od co2, nego baš obratno da količina co2 zavisi od temperature. Potomci će nam se smejati kada budu provalili da smo se ukenjali da će nam co2 doći glave
                      Kakav Marfi momenat, otkucam post, krenem da kliknem posalji, cap, nestane struje, a pored noge mi rasrafljen UPS jer menjam mu akumulator.

Ukratko, u okviru teorije staklene baste, mehanizam na koji CO2 dovodi do zagrevanja atmosfere, kao i ogromno povecanje konc. CO2 u poslednjih 50 nastalo ljudskom aktivnoscu, a ne zabelezeno u poslednjih par stotina hiljada godina, su dve stvari koje se ne dovode u pitanje. Jer to je prosta fizika.
                      Nemam podatak ali je automobilski udeo u ukupnom CO2 verovatno mali.

Sa druge strane, klimatologija je vrlo kompleksna stvar, sa ogoromnim brojem promenjivih koje medjusobno interaguju, CO2 je samo jedna od njih. To je otvorena oblast koja se vrlo istrazuje i predmet je intenzivne debate.
                      Bas zato koristiti izraze kao "dokazano" je neozbiljno.

Da ne bude off, vozio sam nedavno hyundai-ev 1,2 benz 78ks i 1.4 tdizel 75ks, jeste bio pun auto, ali benzincu ni visoki obrtaji ne pomazu, al je skroz ok za grad.
                      Sigurno nisi pogresila i srecna kupovina.

p.s. ne mogu da se ne osvrnem na pilicarstvo nekih nasih uvoznika koji nemaju lagere, a utomobili se cekaju po 3-4 meseca...

Comment

• Marcus
                        CBC Senator XXL
                        • 19.10.2007
                        • 631
                        • Novi Beograd - B62

Originally posted by low rider
                        p.s. ne mogu da se ne osvrnem na pilicarstvo nekih nasih uvoznika koji nemaju lagere, a utomobili se cekaju po 3-4 meseca...
                        U jednom od prethodnih auto bild casopisa, jedan direktor "reno nisan srbija" je rekao: "Zbog izuzetno velike potraznje za ovakvim modelima, fabrike nisu u stanju da momentalno odgovore na zahteve kupaca, pa je to i glavni razlog zasto su rokovi isporuke nesto duzi"...

ovo se odnosilo najvise na jeftinije verzije pojedinih modela... Jes da su me u kia servisu odrali pre neki dan za neko cukanje sto sam imao, al moram da ih pohvalim da se na pro ceed ceka najvise mesec dana... Za japance ( mazda, toyota... ) se ceka i po 3-4 meseca... SEKA

Comment

• tane
                          CBC Početnik
                          • 18.08.2008
                          • 9
                          • Novi Sad

Pozdrav,

E pa da pocnem.

Mislio sam generalno na vibracije koje dizel pravi, na frekfenciju, rezonancu... uzmi to kako hoćeš... to je ono što umara više od buke.

Pa kako nema veze? Benzinac se lakše i lepše vozi, dokaži da nije tako.

Pa prosto. Kod dizea je neizbežno da prednji deo auta bude i dalje pravljen dobrim delom od čelika i sve to utiče na elemente vešanja i kočnica... kako na performanse, tako i na trošenje...

To što je B92 počeo da se bavi kvazi akcijom za zaštitnu životne sredine ne znači da će co2 da se smatra kao relevantan u budućnosti.

2 stvari su opšte poznate. Prva da dizel izbacuje mnogo više štetnih materija nego benzinac (co2 nije jedina materija). A druga je stvar da je teorija da je co2 opasan za čovečanstvo na klimavijim nogama više nego ikada.

Ima tu i još jedna stvar... u trenucima nedostatka nafte, dizel će uvek suludo skakati u nebo po ceni, jer time moraju da se otera stanovništvo od korišćenja dizela, kako bi ga ostalo dovoljno za transport i industriju.

Mislim, možemo da diskutujemo normalno o benzinu i dizelu, ali da nije bilo tvoje izjave "Meni stvarno nije jasno ko bi jos kupio nov auto a da nije dizel?" i "Dizel uvek!", računaj da ni mene ne bi dobio za vratom

Lakse se vozi benzinac??? Omg, mozesh reci da je tebi lepse voziti benzinjaru, ali da je lakse, izvini ali nema sanse.

Cek a u trenucima nedostatka nafte, benzin nece skakati? Od cega se onda pravi benzin?

Mislim da se ispravim jasno mi je zasto se kupuju benzinci, zato sto su jeftiniji u startu i ljudi ne razmisljaju u napred, oce auto koji lepo izgleda, a motor ko ****, samo oni koji znaju sta hoce izaberu i pravi motor, pogledaj golfove, pasate sve je TDI, kad vidim neki 2.0 ili 1.6, 1.8 stvarno je steta

Ja ne kazem da su benzinci losi, ali gledam ekonomicnost u voznji i osecaj u samoj voznji, stvarno je lose kad krenesh na neku uzbrdicu pa krene da ti se gusi, pa ti ubacish u 3. brzinu pa na 5000 rpm, u redu ide, ali zuji, a tek protosnja?
                          Ako tebi nije bitna potrosnja onda ok

Reci mi konkretno sta ti vozis?
                          Da li imas klimu, kako ide sa klimom? Potrosnja?

Pozdrav

Comment

• tane
                            CBC Početnik
                            • 18.08.2008
                            • 9
                            • Novi Sad

Originally posted by flojd27
                            Konkretno imam fabiju 1.4 16v 75ks koja na ovorenom trosi 5.5l u gradu 9l,(10l klima),a kad se ukljuci klima jedva moze da krene, pogotovo ako ima tereta (petoro ljudi), a da ne pricam o putu u Srbiju, cim vidim uzbrdicu gasi klimu posto stvarno nema snage!......

Pozdrav svima, Nebojsa
                            Mali off)
                            Samo da primetim da su kod skode to izgleda nesto lose napravili.
                            Takodje vozim sluzbenu fabiu 1.4 16v sa 100ks i kad se upali klima to je katastrofa, mrtav auto.
                            Privatno vozim astru 1.6 103 ks i sasvim drugacije se ponasa, oseca klimu po gasu ali ne u toj meri kao skoda.
                            Tako da mislim da ti nije skoda merilo da mozes da generalizujes sve benzince.
                            Pozdrav...
                            Svaki auto oseti ukljucenu klimu, to je sigurno, ali veruj mi da se kod svih benzinaca vise oseti nego kod dizelasa, a pogotovo razlika u potrosnji.. Pozz

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

...Krenuti sa benzincem je mnogo teze nego sa dizelom, bez gasa se gusi u startu, dok se dizel u startu prakticno ne moze ugasiti! Te je laksi za voznju kako profesionalcima tako i pocetnicima, pogotov je dobar u guzvama, koristish kvacilo+kocnicu.
                              To ima veze sa tim što moraš još da vežbaš vožnju, a ne sa nekom manom benzinaca .

Sto se tice prednjih guma u pravu si ali zato sto benzinac da bi zaslajfovao treba mu bar 3000 rpm, dok dizelas to radi sa lakocom i zato i sluzi ASR koji cak ima i poneki punto 1.3 multijet. Ali ako znash da krenes ni ne treba ti ASR
                              Nije tačno. ASR nije ''ekskluziva'' dizela.

...ali ugl sam hteo da kazem da se dizel lakse i bolje vozi i sa klimom na malim obrtajima ima snage na pretek, sto je kod benzinca tek iznad 3000 rmp gde pocinje da vuce i gde postaje bucan, a tu je i vir u rezervoaru
                              Nikada dizel koji ima 90 KS ne može imati više snage od benzinca sa 109 KS, što je ovde slučaj sa Hyundaijem...
                              Nije benzinac bučan...već tako auto treba da se čuje...

Neću na ostalo odgovarati jer ovo ionako preti da se pretvori u 226. po redu temu benzin vs. dizel, ali se ipak mora bar malo reagovati kada se već ovoliko ode u krajnosti...pa tako čak piše kako dizel od 90 KS ima više snage od benzinca od 109 KS...

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Lakse se vozi benzinac??? Omg, mozesh reci da je tebi lepse voziti benzinjaru, ali da je lakse, izvini ali nema sanse.
                                Lakše se "hendluje", nisam mislio za performanse, to sam već na početku napisao šta o performansama mislim.

Cek a u trenucima nedostatka nafte, benzin nece skakati? Od cega se onda pravi benzin?
                                Benzin se pravi od nafte. Ali postrojenja jednostavno nisu predviđena da prave dizel za stanovništvo. S toga u zemljama gde su transport i industrija razvijeni, dizel je primetno skuplji od benzina odavno. I što nafte bude bilo manje i što se više bude dizela vozilo stanovništvo, to će cena dizela neproporcijalno da skače u odnosu na benzin.

Mislim da se ispravim jasno mi je zasto se kupuju benzinci, zato sto su jeftiniji u startu i ljudi ne razmisljaju u napred, oce auto koji lepo izgleda, a motor ko ****, samo oni koji znaju sta hoce izaberu i pravi motor, pogledaj golfove, pasate sve je TDI, kad vidim neki 2.0 ili 1.6, 1.8 stvarno je steta
                                Ja se ne sećam kad sam poslednji put video noviji vw ili audi benzinac. I ja da moram da biram Golfa to bi bio (isključujući GTI) 1.9 TDI, ali je stvar u tome što jednostavno VW ne bi ni razmatrao. Ovde pričamo o korejancima, a to nije isto ko nemac. Neko je spomenuo da klima smara na fabiji benzincu. Pa smara, jer je loša klima i loš motor. Napravi dobar sistem ubrizgavanja za motor i stavi kvalitetnu klimu, pa da vidiš kako će da radi... i na 1.4

Ja ne kazem da su benzinci losi, ali gledam ekonomicnost u voznji i osecaj u samoj voznji, stvarno je lose kad krenesh na neku uzbrdicu pa krene da ti se gusi, pa ti ubacish u 3. brzinu pa na 5000 rpm, u redu ide, ali zuji, a tek protosnja?
                                Ako tebi nije bitna potrosnja onda ok
                                Opet ti kažem, dizel u vlasništvu neobaveštenog korisnika koštaće mnogo više nego benzinac. A za performanse sam već rekao, pa da se ne spominjem. Ali gledaj to ovako. Vozio sam u više navrata Pežo 206 1.1. U gradu idem po ograničenjima, na autoputu malo preko ograničenja i gle čuda, osim ako neću se trkam, isto mi ko i Ferrariju. Ako hoćeš da se trkaš sa dizelom, računaj da će te ekv. benzinac uvek dobiti i na krugu i na crti, jer nemaš obrtaje (pričalo se o tome na canonu godinama, pa da se ne ponavljamo, ima srch)... Znaš gde će tebi biti lepo, kad se penješ na zlatibor ili ako ideš u crnu goru preko Romanije, a tu je turbo stvarno gotiva ali kolko se to pute godišnje radi? Jednom.

Reci mi konkretno sta ti vozis?
                                Da li imas klimu, kako ide sa klimom? Potrosnja?
                                Pozdrav
                                Ja se uglavnom vozim po gradu. Vozim CRX 1.6 i Civic 1.8. CRX nema klimu, Civic ima i faktički se ne oseća razlika (oseća se, ali i dalje možeš da se ponašaš isto, ne moraš da menjaš stil vožnje). Jbg, dobar motor, dobra klima...

Comment

Working...
                                X