Hyundai i30 crdi 1.6 90ks ili benzin 1.4 109ks?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tane
    CBC Početnik
    • 18.08.2008
    • 9
    • Novi Sad

Re: Hyundai i30 crdi 1.6 90ks ili benzin 1.4 109ks?

Originally posted by neshaoct
    Originally posted by tane
    ...Krenuti sa benzincem je mnogo teze nego sa dizelom, bez gasa se gusi u startu, dok se dizel u startu prakticno ne moze ugasiti! Te je laksi za voznju kako profesionalcima tako i pocetnicima, pogotov je dobar u guzvama, koristish kvacilo+kocnicu.
    To ima veze sa tim što moraš još da vežbaš vožnju, a ne sa nekom manom benzinaca .

Sto se tice prednjih guma u pravu si ali zato sto benzinac da bi zaslajfovao treba mu bar 3000 rpm, dok dizelas to radi sa lakocom i zato i sluzi ASR koji cak ima i poneki punto 1.3 multijet. Ali ako znash da krenes ni ne treba ti ASR
    Nije tačno. ASR nije ''ekskluziva'' dizela.

...ali ugl sam hteo da kazem da se dizel lakse i bolje vozi i sa klimom na malim obrtajima ima snage na pretek, sto je kod benzinca tek iznad 3000 rmp gde pocinje da vuce i gde postaje bucan, a tu je i vir u rezervoaru
    Nikada dizel koji ima 90 KS ne može imati više snage od benzinca sa 109 KS, što je ovde slučaj sa Hyundaijem...
    Nije benzinac bučan...već tako auto treba da se čuje...

Neću na ostalo odgovarati jer ovo ionako preti da se pretvori u 226. po redu temu benzin vs. dizel, ali se ipak mora bar malo reagovati kada se već ovoliko ode u krajnosti...pa tako čak piše kako dizel od 90 KS ima više snage od benzinca od 109 KS...

Hahah da vezbam voznju, nije stvar u vezbi nego u realnosti, a i jasno mi je zasto neces da priznash kad vidim tu sliku Stilo 16V, sve mi je jasno branis bezinjare, ali da imash stilo 1.9 JDT sa 115ks video bi sta je uzivanje. Opet stvar je ukusa, ali zato ako imash stilo 1.8 opet placas skupu reg kao i za dizela 1.9, te je opet jeftiniji dizel, ja pricam o ekonomicnosti i uzitku u voznji, ne o trkama i o divljackoj voznji, ali verujem da te svaki stilo 1.9 jtd oduva pogotovo ako ti je stilo 1.6 16v. A sto je vazno dok se trkate i vidljate, tebi ce trositi cca 12l, a dizelu 7-8l.

Pa ASR nije ekskluziva zato sam i napisao da neki punto multijet ima a taj auto se moze kupiti za manje od 4000 eura.

Ni ne kazem da je jaci taj dizel sa 90ks od benzinca sa 109, sto se i vidi po ubrzanju 11.7-14.9 ako se ne varam, ali pricam o uzitku u voznji i potrosnji

I ti sto kazete mi se mozemo danima raspravljati sta je bolje, sve ima svoje prednosti i mane, devojka je napravila dobar izbor, ni ja se ne bih bunio sa tim Hyundai-em od 109 ks

Comment

• tane
      CBC Početnik
      • 18.08.2008
      • 9
      • Novi Sad

Opet ti kažem, dizel u vlasništvu neobaveštenog korisnika koštaće mnogo više nego benzinac. A za performanse sam već rekao, pa da se ne spominjem. Ali gledaj to ovako. Vozio sam u više navrata Pežo 206 1.1. U gradu idem po ograničenjima, na autoputu malo preko ograničenja i gle čuda, osim ako neću se trkam, isto mi ko i Ferrariju. Ako hoćeš da se trkaš sa dizelom, računaj da će te ekv. benzinac uvek dobiti i na krugu i na crti, jer nemaš obrtaje (pričalo se o tome na canonu godinama, pa da se ne ponavljamo, ima srch)... Znaš gde će tebi biti lepo, kad se penješ na zlatibor ili ako ideš u crnu goru preko Romanije, a tu je turbo stvarno gotiva ali kolko se to pute godišnje radi? Jednom.
      Dizel mozes i da ganjas nece ti puno vise trositi.
      Pazi i moja fabija moze da mi trosi 8l po gradu! Ali pazi kako, zivim u NS i tu nema uzbrdica ko u BG, nema guzvi, i kad vidim na semaforu da je crveno, a ja 100m do semafora pustim gas izbacim iz brzine i eto ti stednja, ali to ne moze u bg ili negde gde su guzve, nervozni vozaci bi me pregazili Bezinac najvise trosi na kretanju, to ga ubija, tu povuce goriva, na pravcu gde se ne staje trosi malo, ali kad se staje to ga ubije. A u BG ima hvala bogu uzbrdica i nizbrdica, zato je za BG dizel zakon. To je moje misljenje.

Ja se uglavnom vozim po gradu. Vozim CRX 1.6 i Civic 1.8. CRX nema klimu, Civic ima i faktički se ne oseća razlika (oseća se, ali i dalje možeš da se ponašaš isto, ne moraš da menjaš stil vožnje). Jbg, dobar motor, dobra klima...
      To su jaci motori i lakse se nose sa klimom sto je normalno, ali potrosnju ne spominjes?
      Auu za Civik skupa reg, puno trosi, ne ekonomicno

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

kao prvo i osnovno, izem ti auto koji nema motorno kocnje (dizel) a kao drugo uzitak u voznji nije isti za sve tj ne dozivljava ga svako na isti nacin. po ko zna koji put ovde se na najgrublji nacin porede beba i zabe tj turbo vs. atmo. uporedi recimo 1.4T(125ks) u A3 i 1.9JTD. koliko koji trosi, ni jedan JTD nije ispod 8-9L u gradu . snaga ?. pises o nekim stvarima u koje nisi upucen, da ne kazem da ti fali znanja i iskustva a to pokazujes i sa tim kako vozis auto. samo ti kreci sa dizelom bez gasa pa cu te nakon nekog vremena pitati koliko ces para dati kad ti rikne zamajac. i nije tacno da benzinac ne moze da krene ako mu ne dodas gas naprotiv odlika motora sa direktnim ubrizgavanjem je da mogu da idu bez gasa pa cak i na uzbrdici a to nema nikakve veze sa pogonskim gorivom vec sa snagom motora. isto tako ja tebe mogu da pitam da li ti sa tim dizelom mozes da krenes iz 3. ili 4. brzine. ja sa mojim bnzincem mogu. elem, da ne kakim vise... jedan jedini razlog zasto ti i tebi slicni toliko velicate dizel jeste pottrosnja jerbo smo sirotinja raja ali zaboravljate jednu staru narodnu a to je ko ne plati na mostu plati na cupriji. Dizel je isplativ samo u komercijalne svrhe i nikako drugacije. Da li znas razliku u ceni odrzavanja dizela i benzinca kao i trajnost motora?

jos nesto, klima nema veze sa snagom motora vec sa nacinom na koji je povezana na motor tj da li ga i koliko opterecuje kao i to sto je baneR naveo (kvalitet motoa i same klime). opet dajem primer svog automobila (BMW 318ti 140ks) ne oseca klimu, ukljucena/iskljucena postrosnja je ista... a i da se nadovezem na tvoju opasku da neko ko kupuje nov auto nije niormalan ako ne uzme dizel . da slazem se ali samo u slucaju kije posto daju garanciju 7god i nista vise u tom slucaju bi uzeo u razmatranje najskuplji model, kad je bal nek je maskenbal...
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...Hahah da vezbam voznju, nije stvar u vezbi nego u realnosti, a i jasno mi je zasto neces da priznash kad vidim tu sliku Stilo 16V, sve mi je jasno branis bezinjare, ali da imash stilo 1.9 JDT sa 115ks video bi sta je uzivanje...
          Polako Tane, polako...
          Auto se gasi prilikom kretanja samo onima koji još trebaju da vežbaju vožnju. Strah od gašenja imaju upravo ti ljudi...ali, to nije do auta, nego do vozača.

...ali verujem da te svaki stilo 1.9 jtd oduva pogotovo ako ti je stilo 1.6 16v. A sto je vazno dok se trkate i vidljate, tebi ce trositi cca 12l, a dizelu 7-8l.
          Ti sve veruješ...al' sve nešto pogrešno...
          Stilo JTD 115KS je brži iz mesta od benzinca 1.6 16v za 0.2s..što znači da sve zavisi od starta i vozača jer je veoma mala razlika..plus što su svi ti dizeli kod nas uglavnom prešli 200.000-250.000 Km...
          Stilo JTD 115KS po Beogradu troši oko 7-8 L normalne vožnje. Sa težom nogom na gasu ode to i do 10 L...I, da...meni će trošiti tada 12L...

Ni ne kazem da je jaci taj dizel sa 90ks od benzinca sa 109, sto se i vidi po ubrzanju 11.7-14.9 ako se ne varam, ali pricam o uzitku u voznji i potrosnji
          Za tebe je neki automatik...onda ne moraš ni kvačilo da pritiskaš...a, tek što je to užitak...
          Uživanje u vožnji upravo jeste vožnja u većim obrtajima...rad menjačem...motorno kočenje, a ne da ubaciš u treću i više ne pipaš menjač.
          Uostalom...evo šta je uživanje :

Druga je stvar što kod nas ne možeš ni da vidiš uživo ovakve automobile, a kamoli da voziš...već možeš da vidiš razne dizele i onda ljudi kao ti pomisle da je upravo to uživanje u vožnji...a, ne ovo sa snimka...
          I zvuk koji počinje od 56 sekunde snimka nije buka...već, ponovo ti kažem, tako auto treba da se čuje...

p.s....era atmo.benzinaca je pri kraju...i sve veći broj fabrika čak i za svoje jeftinije modele prelaze na turbo verzije...a, onda i ta priča o međuubrzanjima kod dizela pada...

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Da li se ova tema jos uvek zove Hyundai i30......?
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

a ja 100m do semafora pustim gas izbacim iz brzine i eto ti stednja...
              Kad hoćeš da uštediš, nemoj da izbacuješ iz brzine... dok se auto kreće i nalazi se u brzini, a ti ne pritiskaš papučicu gasa, potrošnja je 0l na 100km. A gužve u NS su jednako mučne kao i u BGD .

To su jaci motori i lakse se nose sa klimom sto je normalno, ali potrosnju ne spominjes?
              Auu za Civik skupa reg, puno trosi, ne ekonomicno
              Ja sam u životu retko čudo da neko kaže za honde da puno troše i da su neekonomične. CRX troši 8.5 po gradu, ~6 na otvorenom, Civic 11 ili ispod u gradu, i ~8 na otvorenom. Ne znam šta voziš, ali na papir da stavimo sve troškove (uključujući i opadanje cene) i lako ću ti dokazati da je voziti CRXa čak i bez plina jeftinije voziti nego tvog dizela. Što se Civica tiče, on je malo skuplji za imati, ali je daleko jeftiniji od automobila s kojima se nalazi u klasi (primera radi, BMW i Audi tog godišta 170-200ks)...

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

To znamo, mada meni civic moze da trosi i 13l, ali pri 200km/h. i vratite se na temu
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

nema sta da se vracamo na temu nego covek treba lepo da uzme malo i da prelista forum. gle koliko pisanija u proteklih 5 godina a covek se uvatio za pricu koja je ispricana ne znam ni sam koliko puta... srpska rabota...
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Onda LOCK!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                    X