Zelenashke kamate ili Leasing

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Schkomi
    CBC Početnik
    • 20.06.2009
    • 9
    • Novi Sad

Zelenashke kamate ili Leasing

Pozdrav svima,

Svaka čast za forum, stvarno moze svasta korisno da se procita. Imam dilemu i molim nekoga da mi pojasni zavrzlame:
    Zelim da kupim novi auto sa sto manje ucesca (max 4-5000 EUR)
    Isao sam da vidim Seat Cordobu koji kosta 10.400EUR, i hteo sam da podignem kredit. Medjutim, kada sam sve bacio na papir, ispada da bih ja banci za 6 godina otplate na uzetih 9000EUR (1400 je ucesce) vratio 15950 EUR!!!!! Pri tome je kamatna stopa 17.xx % po EURIBOR dinamici (gde ima MNOOGO vrdanja i bezobrazluka od strane banaka, te se dešava da vam banka samo najavi da je zbog "ekonomske krize" povecala kamatnu stopu na npr 20% ???!!!??? i vi NISTA ne mozete, jer ste takav ugovor potpisali!). Odlucio sam da necu da placam ovakav bezobrrazluk (ima josh gomila "sitnih" izmedju-redova začkoljica o kojima necu da smaram, a svi znate da na reklamnim dokumentima nikad ne pishe sve)

Vidim da se na forumu dosta prica o lizingu, te me interesuje:
    1) kolika je cena registracije vozila uzetog na lizing?
    2) da li su kamate niže i FIKSNE (npr Huyndai se reklamira da ima 0% kamatu?!)
    3) da li je učešće manje neko kod kredita?
    4) da li ja mogu da prodam auto (da li postoji neki nacin) iako nisam otplatio ceo lizing, pa da uzmem druga kola npr?
    5) ima li josh neka prednost lizinga u odnosu na kredit?
    5a) neka "caka" mi je promakla ?

6) koji auto do 14000EUR preporucujete:
    - SEAT cordoba 10.400E
    - Opel Astra classic 10.500E
    - Huyndai i20
    - Huyndai i30 (preferiram, mada je skup)
    - ?
    - Zastava 10 , sa subvencionisanim kreditom, bez učešća i FIKSNOM kamatnom stopom od 4.5%? (sta mislite o tom kreditu), 10.xxx E, full oprema
    Koja banka daje najpovoljnije lizing uslove, po vashem misljenju?

Ja nisam neki "zahtevni" vozac, auto vozim po gradu, to bi bio i porodični auto. Ne prelazim mnogo godishnje... Dakle ne treba mi neki jak motor i sl.

HVALA UNAPRED!
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Zelenashke kamate ili Leasing

Imas trenutno focusa 1.6 sa svom mogucom opremom + sport paketom koji ukljucuje i izmenjeno vesanje na nekih 14500e (oko 4000 manje) i aurisa 1.4 d4d u luna opremi za slicnu kintu (oko 3000 popusta). Po meni su to trenutno best buy opcije.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Schkomi
      CBC Početnik
      • 20.06.2009
      • 9
      • Novi Sad

hvala . videcu sta cu, ispada da ima jakomnogo opcija, a u stvari i nema

Comment

• krstin
        CBC Senator
        • 14.09.2007
        • 223
        • Novi Sad

novi renault megane, za mislim oko 13500 evra + mozes da ga otplatis iz dva dela(das sada pola i pola sledece godine, bez kamate)

Comment

• Schkomi
          CBC Početnik
          • 20.06.2009
          • 9
          • Novi Sad

hvala. Nisam znao za Megane... Jedinije problem sto nemam puno kesha za ucesce, pa sam jako ogranicen za kupovinu.

Ima li neko nekakvo mišljenje o kreditu koji nudi država za Zastavu 10?

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Proveri za Hyndai ako je vec u opticaju, daju kao beskamatni lizing za i30, i za i20 sa 2% kamate. U cemu je fora, proveri dobro iscitavanjem ugovora.

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Najjeftinitiji ti je (što se tiče rate) operativni lizing. Najlakše i najjednostavnije se dobija u S-Leasingu. Ne palamude s ratom, nema tu libor i sl.
              Za 14K eur dobiješ i30 diesel ako se ne varam ...

Moj i30 je plaćen 15400eur, kamata 9%, rata 280eur s uključenim kaskom (10% učešće, min 20e, neograničen broj šteta) pre skoro godinu dana.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• subicd
                CBC Senator XXL
                • 20.06.2008
                • 463
                • Novi Sad

A jel ste culi za varijantu, prodas svoj auto lizing kuci pa kupis na lizng opet svoj(sad njohov) auto, ali im ostavis 30% ucesca.

A tebi je isto da li uzeo na kredit ili lizing, sto se tice vlasnistva. Ako uzmes lizing njihov je auto ti si kosrisnik, kasko moras imati, registracija je sad izjednacena sa cenom za fizicka lica, ali se lizing lakse dobija i lakse ga se otarasis ako zatreba. To lakse podrazumeva naravno gubitak dobrog dela ulozenog novca, ali eto ne moraju da te peljese do kraja.
                Kredti, teze dobijas, mozda i ziranti trebaju, skuplji je, isto treba kasko, isto je auto samo u saobracajnoj tvoj ali u stvari ne mozes ga prodati kad hoces. Prednost je sto ne placas pri isteku ugovora porez za prenos od 2.5%.

Ja bih uzeo nesto za kes, tj. da veci deo bude kes, pa ne mora da bude ni nov auto.

Ali ipak proveri ponudu Hyundaia za onih 0% i 2% kamate, ali mislim da na to moras kasko da placas plus. Ali u principu nov auto voziti bez kaska je ludost, pogtovu koreance gde jedan far kosta 30.000din, sofersajbna preko 30.000din i tako redom. A da ne pricamo o blagom cukanju gde su na svim noviim autima tako podesne senzori da ce sigurno iskociti airbagovi, a to kosta kao 6tina auta.

P.S. Inace ja sam vratio auto koji sam vozio preko operativnog lizinga i veruj mi nikad vise, osim na firmu, ne bih uzeo auto na lizing a ni kredit. Od servisa koje moras raditi u ovlascenom servisu svo vreme trajana lizinga, do raznih ogranicenja npr. km, pa same te obaveze da 5-7 godina imas za vratom ratu svakog meseca za auto koji gubi na vrednosti enermno.Ako neces da izgubis puno para moras taj auto voziti bar 5-6 godina(sto je meni uff), ako hoces da ga zamenis za drugi opet gubis skoro sve sto si dao do tada zbog pada vrednosti u prvoj godini koja je 25%... Sto se mene tice hvala lepo ne vredi se za to nervirati, osim ako auto nije osnovno sredstvo a ni tad. Sto kazu, sirotinja kupuje na kredit i lizing auto.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Ja sam platio samo saobraćajnu po isteku prethodnog lizinga ... nema poreza na prenos ...

Uslovi ugovora su sastavni deo kreditiranja od kad ono postoji, ne vidim što si ulazio u celu priču kad si toliko protiv lizinga. Znao si i pre potpisivanja ugovora šta te čeka ... Ja, recimo, vrlo rado plaćam ratu jer nemam i verovatno nikad neću ni imati 15+K eur (ne zato što ne umem da zaradim, već ne volim da čtedim) da iskeširam za auto ... Isto tako si mogao raći i za kredit za stan i sl.
                  Vidiš, meni je auto jedno od osnovnih sredstava za rad, prelazim oko 50-60K km godišnje ... Navozao sam se polovnjaka i nadavao para da ih držim ispravnim uvek i u svakoj situaciji ... i ništa bolje nisam prolazio nego s ovom ratom za lizing. Ovako znam da plaćam ratu i to je sve ... i bar znam da sam kupio novo i znam da će mi trajati onako i koliko ga ja održavam.
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Originally posted by subicd
                    Sto se mene tice hvala lepo ne vredi se za to nervirati, osim ako auto nije osnovno sredstvo a ni tad. Sto kazu, sirotinja kupuje na kredit i lizing auto.

A sto se mene tice cale me zezno, ali ozbiljno. Mada moram priznati da je i SEKA malo uticala na vracanje, poremtila mi prilive.

Comment

• Schkomi
                      CBC Početnik
                      • 20.06.2009
                      • 9
                      • Novi Sad

Originally posted by subicd
                      far kosta 30.000din, sofersajbna preko 30.000din
                      auuu... pa nije valjda toliko ?!

neki dan su mi odvalili levi retrovizor na Peugeot 306-ici na parkingu.... šiznuo sam.....
                      novi sam kupio (elektricni, u boji kola!) za 3000din i dao 700za ugradnju.

a sad kad cujem da far kosta toliko za koreance.... malo me 'vata strax...

Comment

• Schkomi
                        CBC Početnik
                        • 20.06.2009
                        • 9
                        • Novi Sad

hvala na informacijama. Ja se ozbiljno razmisljam za ovaj subvencionisani kredit za Zastavu 10
                        1) auto je tvoj i mozes da ga prodas kad oces
                        2) fiksna kamatna stopa 4.5%
                        3) NEMA UČEŠĆA
                        4) ne mora kasko
                        5) mislim da onda ne mora ni ovlašćeni servis(raspitacu se)
                        6) za sve garantuje država

ivdeću šta ću. Problem je sto ni ja nemam 5-10K keša da dam za auto i ne znam ni kad cu imati. Prosto verujem da ce se kreditno/lizing stanje u drzavi morati unormaliti..
                        KOliko ja znam, u svetu (mislim na EU prevashodno) svi voze kola na kredit/lizing... i ne verujem da bi neki švaba uzo ovako nepovoljne kredite...
                        Mora sve to jednom doći na mesto... ovo je xaos.

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

Tako sam procitao u novinama.

Ovo za kasko proveri, jer nisam siguran da mzoe i bez ucesca i bez kaska.

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

Originally posted by Schkomi
                            4) ne mora kasko
                            5) mislim da onda ne mora ni ovlašćeni servis(raspitacu se)
                            -Ne mora ksako ali je velika glupost voziti nov auto bez kaska,prvo u slucaku kradje nastavices da otplacujes auto koga vise nema,a drugo u slucaju sudara/ostecenja auta sam placas sve,a kavalitetna poravka novih kola je veoma skupa pa makar to bila "zastava"

-U ovlasceni servis moras da ides da bi ti vazila garancija,odnosno po isteku iste mozes kola da odrzavas bilo gde...
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Schkomi
                              CBC Početnik
                              • 20.06.2009
                              • 9
                              • Novi Sad

Xvala !

kasko sam ionako planirao da uzmem, samo sam xteo da napomenem da po tom "državnom" kreditu kasko nije obavezan.

Javicu vam kad i ako kupim Z10...

hvala svima na informacijama

Comment

Working...
                              X