Pozdrav svima,
Svaka čast za forum, stvarno moze svasta korisno da se procita. Imam dilemu i molim nekoga da mi pojasni zavrzlame:
Zelim da kupim novi auto sa sto manje ucesca (max 4-5000 EUR)
Isao sam da vidim Seat Cordobu koji kosta 10.400EUR, i hteo sam da podignem kredit. Medjutim, kada sam sve bacio na papir, ispada da bih ja banci za 6 godina otplate na uzetih 9000EUR (1400 je ucesce) vratio 15950 EUR!!!!! Pri tome je kamatna stopa 17.xx % po EURIBOR dinamici (gde ima MNOOGO vrdanja i bezobrazluka od strane banaka, te se dešava da vam banka samo najavi da je zbog "ekonomske krize" povecala kamatnu stopu na npr 20% ???!!!??? i vi NISTA ne mozete, jer ste takav ugovor potpisali!). Odlucio sam da necu da placam ovakav bezobrrazluk (ima josh gomila "sitnih" izmedju-redova začkoljica o kojima necu da smaram, a svi znate da na reklamnim dokumentima nikad ne pishe sve)
Vidim da se na forumu dosta prica o lizingu, te me interesuje:
1) kolika je cena registracije vozila uzetog na lizing?
2) da li su kamate niže i FIKSNE (npr Huyndai se reklamira da ima 0% kamatu?!)
3) da li je učešće manje neko kod kredita?
4) da li ja mogu da prodam auto (da li postoji neki nacin) iako nisam otplatio ceo lizing, pa da uzmem druga kola npr?
5) ima li josh neka prednost lizinga u odnosu na kredit?
5a) neka "caka" mi je promakla ?

6) koji auto do 14000EUR preporucujete:
- SEAT cordoba 10.400E
- Opel Astra classic 10.500E
- Huyndai i20
- Huyndai i30 (preferiram, mada je skup)

- ?
- Zastava 10 , sa subvencionisanim kreditom, bez učešća i FIKSNOM kamatnom stopom od 4.5%? (sta mislite o tom kreditu), 10.xxx E, full oprema
Koja banka daje najpovoljnije lizing uslove, po vashem misljenju?
Ja nisam neki "zahtevni" vozac, auto vozim po gradu, to bi bio i porodični auto. Ne prelazim mnogo godishnje... Dakle ne treba mi neki jak motor i sl.
HVALA UNAPRED!
Comment