Kupovina automobila- 6000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miki81
    CBC Početnik
    • 27.06.2009
    • 4
    • bgd

Kupovina automobila- 6000e

Zanima me bilo kakvo misljenje jer ne znam sta da radim.
    Definitivno bih uzimao auto ( verovatno polovni ) ali nemam predstavu koji.
    Cena je jako bitna jer naravno kao i svaki Srbin voleo bih da prodjem sa sto manje izdataka.
    Definitivno ce biti kredit u pitanju, posto u startu imam da dam 1500-2000e znaci da imam max 6.000e za kredit.
    E sad, gledam i prosto ne mogu da verujem sta sve ima u ponudi. Svi sajtovi za polovne uvezene automobile imaju automobile koji su presli
    po 100.000 - 150.000 sto znaci da pola tih automobila u roku od 10.000-20.000 traze kakav takav servis.
    Prvenstveno me znaima sta je pametnije uzeti da li dizela ili benzinca? Cujem razne price da je dizelasa koji je presao preko 100k teze
    odrzavati, odnosno skuplje, i da mu dodje na isto to sto trosi manje, da na kraju kad se svedu racuni ispadne i skuplji nego sto smo planirali.
    Kakav je vas stav prema zastavi 10 , posto trenutno imam YUGO 55 1991 god , da li bi mi se isplatila varijanta staro za novo na kredit???
    Sto se tice desetke iskreno pre bih uzeo polovni a dobar auto radije nego punto sklapan kod nasih pijandura.
    Mada opet uzimati polovnjak koji je presao boga oca... novo je novo....
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: Kupovina automobila.

Koliko km godišenje prelaziš, kakav je režim upotrebe, koja je glavna nemena autombila ... želje vs. realnost ?!
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• miki81
      CBC Početnik
      • 27.06.2009
      • 4
      • bgd

Re: Kupovina automobila- 6000e

Ovako, godisnje ne vise od 10.000, rezim upotrebe je svakodnevan, bar 10-20 km dnevno, s obzirom da bi recimo jednom godisnje isao do mora i nazad.
      ZNaci ne vise od 6.000 e i sta je bolje dizel ili benz, recimo da uzmem neki jeftiniji pa da mu ugradim plin !?

Comment

• Wayat Erp
        CBC Veteran
        • 17.04.2009
        • 121
        • Beograd
        • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Ako na godisnjem nivou prelazis oko 10.000km,definitivno uzmi nekog benzinca,stavi plin i nema glava da te boli...dizeli su se bolje pokazali u jacoj eksploataciji...bolje trpe nize obrtaje,akanja po gradu..prva,druga,treca...manje se haba motor u takvom rezimu rada...ali posto ces ti menjati ulje jednom u toku godine ja bih ti preporucio nekog benzinca...bolje vuce,startniji je,plin je dosta jeftiniji u odnosu na dizel,nema vibracija...na tebi je da odlucis i jedan i drugi motor imaju svoje prednosti i mane...
        Zastavu 10 vozi jedan moj kolega iz Pink taksija i mogu ti reci da je sasvim zadovoljan sa istom...presao je do sada 55.000km za godinu dana i nije imao nikakav vandredni servis,,,znaci samo ulje,filteri i to je to...sa trapom nije imao problema(mozda je njemu upao takav auto)da li je i kod drugih tako ne znam...ja recimo vozim Hyundai Elantru i ona je isto jako pouzdan automobil(dizel) presao sam sa njom 60.000 za godinu dana i od vandrednih intervencija elektricnu pumpu za gorivo(90e) i to je sve..trap nije pipan,samo filteri ulje,i vozi...napomenucu ti da je filter ulja 500din,goriva 600 din,vazduha 600 din...znaci jeftina za odrzavanje a treba gledati i tu stranu...

Comment

• veteran
          CBC Član
          • 16.02.2009
          • 28
          • beograd

JA bih uvek isao na varijantu polovno vozilo kupljeno KOD NAS,PRVI VLASNIK sa servisnom knjizicom ( sem ako nemas stvarno pouzdanog coveka koji ce da ti uveze auto).To bude nesto skuplje ali makar daje malo vise sigurnosti.Mozes otici u ovlascen servis i proveriti kada je poslednji put bio na servisu , sta je radjeno itd.Sve drugo je uvecan rizik( kilometraza promenjena, da li je udaran, popravljan,za 100-tinak Eur ima da se kupe sredstva da ga urade kao da je iz fabrike).Prosta je logika:grubo izrazeno ako je auto tamo 4000 + carina =4500 + porez= 5500. A gde su transportni troskovi, zarada uvoznika itd. E sad otvori "mobile de" pa vidi sta se tamo moze kupiti za 4000.?? U svakom slucaju Ti odlucujes ali nemoj da te zavara prvi utisak ( bez zelje da vredjam) kad iz jugica sednes u nesto vece pa sve sljasti. Pozdrav

Comment

• radebgyu
            CBC Senator
            • 03.02.2009
            • 244
            • Beograd

Koliki auto ti treba,dali imas porodicu(sitnu decu)koliko vozis po gradu,nosis li nesto u gepeku(selo,kolica .....)?
            http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• Delija
              CBC Senator XXL
              • 29.08.2005
              • 310
              • NS
              • plavi auto

Originally posted by miki81
              ..E sad, gledam i prosto ne mogu da verujem sta sve ima u ponudi. Svi sajtovi za polovne uvezene automobile imaju automobile koji su presli
              po 100.000 - 150.000 sto znaci da pola tih automobila u roku od 10.000-20.000 traze kakav takav servis...
              @miki81

Tih 100.000 - 150.000 slobodno pomnozi sa bar 1.5, ako ne i 2, pa ces tek onda dobiti koliko-toliko realnu kilometrazu.
              Kod nas uglavnom dolaze Italijani koji su em presli djavo i po, em su jako slabo odrzavani...

Takodje, obavezno moras da racunas na to da odradis veliki servis ODMAH cim pazaris auto i da pored toga imas u steku bar jos 500 evra za "ne daj boze".
              Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• miki81
                CBC Početnik
                • 27.06.2009
                • 4
                • bgd

Ne mnogo veliki i ne mnogo mali, u fazonu CLio ili VW Polo. Tih dimenzija auto najvise zbog parkiranja u gradu.
                Sta mislite o VW POLU 2001-2002 ? Benzin.
                Originally posted by radebgyu
                Koliki auto ti treba,dali imas porodicu(sitnu decu)koliko vozis po gradu,nosis li nesto u gepeku(selo,kolica .....)?

Comment

• radebgyu
                  CBC Senator
                  • 03.02.2009
                  • 244
                  • Beograd

Mozda YARIS,HONDA CIVIC I LOGO ,Mitsubishi COLT,Mikra (malo je mala),Seat Ibica ja sam za japance uvek.Nikad ne gube na ceni,odrzavanje isto kao evropa mozda 10% jace,a kvalitetnije od bilo kog Francuza ili Italijana.Nema ih sluzbenih pa ni kilometraza nije stelovana pogotovo benzincima.Uporedi cene odrzavanja i delova pa ces videti ko je izdrzljiviji + nema no name delova da razmisljas sta si ugradio i koliko ce da traje.Toliko od mene Poz!!!!
                  http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• miki81
                    CBC Početnik
                    • 27.06.2009
                    • 4
                    • bgd

Seat Ibiza mi deluje kao ok auto. Ovo ostalo sto si naveo je bas bas sitno, pogotovo sto ce cest slucaj biti da nas je cetvoro odraslih y kolima

Comment

• tane
                      CBC Početnik
                      • 18.08.2008
                      • 9
                      • Novi Sad

Uzmi neki Clio 1.5dci, ili puno Multijet 1.3 (jeftina reg, izuzetno mala potrosnja), nek je preso i 150000km, preci ce jos toliko bez problema, pogotovo ako ces prelaziti 6000 godisnje, a to sto pricaju da ce ti izaci na isto kad saberes troskove, nije istina.
                      Redovan servis za Fabiu 1.4 16v (benz) 9000din
                      Redovan servis Peugeot Partner 1.6hdi 8500din
                      Reno Kangoo 1.5dci 10000din
                      Cene zavise od servisa, "ovlasceni servisi" deru!

Racunaj da ce ti benz trositi 8-9l=810-910 din na 100km
                      Dizel (gore pomenuti 1.5dci 5.4l i 1.3Mjet 5.6l) 5.5lx97=533 din na 100 km

Govorim o potrosnji u gradu.

Pa ti uzmi i racunaj sta se vise isplati, a pocetna cena im je ista (polovnjacima).
                      Naravno nikad ne znash u kakvom je stanju kad kupujesh i ko ga je vozio, tako da je to po malo i kocka.
                      Pozdrav

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

tebi ne treba nista bolje od ovog "naseg" punta. novo je novo. dok on bude poceo da se kvari ti ces ga vec ispalatiti pod uslovom da ga rabis tako kako kazes a to je 10K godisnje. uzmi benzinca i uzivaj, slatko ces se navozati. polovnjak ti je macka u dzaku a pogotovo u tom cenovnom rangu. znam ljude koji su davali po 1500-2000e vise pa sunuli za nepunih godinu dana jos 1000e u auto. ovako das jugisu staro za novo jer je odsluzio svoje a nema sanse da ga prodas i zemis punta na kredu i bog da te vidi. svi sad nesto tupe tu kao koliki ti auto treba, drz ne daj, ko da su se svi rodili u mercedesu a ne u Z128... opusteno sedi u puntica jer i da su ga pijandure sklopile taj ne moze da izadje sa trake dok ga talijan ne pregleda.
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vracarac
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2007
                          • 364
                          • Beograd
                          • Opel Astra G

Neka Astra mozda? 1.6 ili neki dizel 1.7 - 2.0 dti?
                          Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• acatramvaj
                            CBC Član
                            • 07.07.2009
                            • 83
                            • Cuprija

Kako su sad pale cene mozes da nadjes i golf IV recimo 1.4 ili 1.6. Sta mislis o tome?
                            Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• supic dejan
                              CBC Veteran
                              • 11.07.2006
                              • 146
                              • Novi Sad

Sa pređenih 6000km godišnje može slobodno da uzme bilo koji auto, malte ne i sa ‚‚polu mrtvim motorom'', pa će se navozati.
                              Novo je novo, nema potrebe mnogo razmišljati, ako se može priuštiti. Svi koji tako malo prelaze godišnje, bi ukokoliko mogu, trebalo da uzmu bilo koji nov auto, jer će on za njih, ako ga održavaju kako bog zapoveda, biti nov i nakon 20 godina.

Comment

Working...
                              X