Audi A6 2005 2.0TDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovancha
    CBC Član
    • 13.09.2006
    • 80
    • bgd

Audi A6 2005 2.0TDI

Drugari,
    iskrsla mi je prilika da uzmem ovaj Audi iz naslova teme, od drugara koji ga vozi,
    tj. vise ga ne vozi nego sto ga vozi zadnjih godinu dana za 18000eura.

Auto ima automatsku klimu, manuelni menjac, navigaciju, mf volan, tre mrte. Nema kozu, nema siber, sve ostalo je ok.
    E sad, to nije problem, nego me zanima po vasim savetima, da li je ovaj motor ok, pise da je presao 1300000, on ga je uzeo iz nemacke sa predjenih 120000 negde pocetkom 2008,
    sto znaci da je u nemackoj presao za 3 godine oko 120000, sto ce reci nesto vise od 3000km meseceno.

Znaci, voleo bih da cujem na koje stvari da obratim paznju prilikom gledanja, prvenstveno mehanika, turbine, pumpe, azdaje, itd. Gde da ga oteram za proveru,
    radi li porsche to, kako se pokazao ovaj motor, da li mislite da je ova kilometraza realna, itd

Hvala unapred, u principu vasi saveti ce i uticati na odluku o kupovini

Pozdrav
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Audi A6 2005 2.0TDI

idi u porsche i trazi da pogledaju servisnu istoriju za tih 120000km. generalno, dobra cen, dobar auto, dobar motor... uzimaj to i uzivaj...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• jovancha
      CBC Član
      • 13.09.2006
      • 80
      • bgd

Naravno, kilometraza se nije poklapala, ,
      tj. do nekog datuma ima servisna istorija, i posle toga mrak, tj, radjeni su servisi verovatno u nekom neovlascenom servisu, i to je prekid 2007, i to na 150000km,
      ispada da je nemac neki vozio 6000km mesecno, mada ima i smisla, zato ga je verovatno i kupio, da bi mu se isplatio.

OK, posto sam ja u medjuvremenu vozio taj audi danima, i posto mi je bas legao, resio sam malo da pogledam po internetu, a da ne otvaram novu temu,
      evo jedno generalno pitanje, koliko su tacne ove kilometraze sa mobile.de, trazim A6 u Berlinu, ili okolini, jer mi je tamo drugar kod koga bih otisao da pogledam kola,
      i gledam auta koja su presla do 70000km, ima ih podosta, uglavnom su u maksimalnoj opremi, siber, koza, navigacija, automatski menjac, sto govori da nije uzeo neki radnik,
      nego neko verovatno za show-off, pa mu dosadio, i sada ga prodaje.

Kakvi su 2.7tdi i 3.0tdi motori ?
      Da li da ulazim u ovu kombinaciju, platicu koju hiljadu vise, ali verujem da cu dobiti mnogo ozbiljniji auto

Pozdrav

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

ako kupujes auto od svabe kilometraza je u 99% tacna a kod turaka i ostalih tesko da je ona prava. generalno nemoj da ti mobile.de bude reper vec baci pogled na autoscout24.de
        cim budes video fotke okruzenja u kakvom je auto slikan bice ti jasno sa kim imas posla. e sad, jos jedna stvar. imaj u vidu i to da se prvi veliki servis radi na 100-120000km stoga je po meni bolje uzeti auto sa tom nekom kilometrazom , po uslovom naravno da je uradjen servis nego sa manje pa da ti moras da radis veliki servis. ozbiljne auto kuce daju cak i garanciju na automobile koje prodaju. ada ima nekog hendlera u DE koji prodaje mnogo dobre automobile sa malim kilometrazama. cimni ga na PP da ti da link. srecno

evo recimo jedan primer http://www.autoscout24.de/Details.as...4vpial&asrc=fa

evo naso sam taj adin plac http://www.autohusb2b.de/cms/

Comment

• maglev
          CBC Član
          • 02.04.2008
          • 27
          • Josefstadt

evo par recenica i od mene....

zaobidji A6 sa 2.0tdi motorom,pogotovo ako je 2005godiste jer su problematicni( prelistaj inostrane forume da se uvjeris). osim toga,taj model je najcesce isao u rent-a-car, ili kao vozila firmi.

prava mjera za taj auto je 3.0tdi. motor je odlican,sjajno nosi auto. Ali,moras da znas ,da troskovi 3.0tdi motora nisu mali. fixni troskovi poreza i osiguranja su veliki,a takodje i odrzavanje. Npr. u motor ide 9 litara ulja. 18litara ode pri promjeni ulja u automatik mjenjacu. obicno su modeli sa 3.0tdi motorom sa dosta opreme ili sa 18inca felnama, pa imaj i to u vidu da kada crkne nesto od te opreme -nije jeftino.
          takodje,ostaje problem zastite i kradje!

inace,Autohus je jedan od najjacih lagera u DE, na dobrom je glasu.

stavi sve na papir pa razmisli, nemoj da odlucis nabrzinu.

inace,razmisli i o Volvo S80 D5! mene odusevljava!
          http://youtube.com/watch?v=weWmTldrOyo

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

po meni je bolja prica kupiti benzinca i to za manje para a imada se navozas do besvesti
            ugradi sekvenc plin i bog da te vidi
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

Sve stoji sto je maglev napisao. ja takodje glasam za benzinca kao i rajmax i to 2.0T. a ako si emotivno vezan za sestaka onda mozes da biras od 2.4 do 3.2. generalno, mislim da je 2.0T sasvim dovoljan posto recimo 2.7TDI ima samo 10ks vise. Vozio sam 3.0TDI sa 230ks, doduse u A4, ubija kako ide...

Comment

• maglev
                CBC Član
                • 02.04.2008
                • 27
                • Josefstadt

@zverko

ako bi uzimao benzinca pa da stavlja plin, onda moze samo 2.4 177KS, ostali motori su FSI tehnologija.
                2.4. je ok motor ,drze ga u ponudi jos od proslog modela

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Sta, 4.2 ne moze?
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• rajmax63
                    CBC Prijatelj
                    • 02.04.2005
                    • 1415
                    • Bačka Palanka
                    • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by maglev
                    @zverko

ako bi uzimao benzinca pa da stavlja plin, onda moze samo 2.4 177KS, ostali motori su FSI tehnologija.
                    2.4. je ok motor ,drze ga u ponudi jos od proslog modela
                    a šta fali FSI motoru
                    blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                    Audi ima crveno T

Comment

• gti16v
                      CBC Senator XXL
                      • 05.08.2007
                      • 343
                      • BGD
                      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Ne moze plin tj. moze al je zaje*ancija... Da ja biram uzeo bih 2.0 TFSI, jeftiniji je i manje je presao od 2.0tdi, trosi u proseku 2lit vise od 2.0tdi ali se bar lepo ko covek vozim na benzin

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

2.4 i 3.0 nisu FSI 2.8, 3.2 i 4.2 jesu . tek od avgusta 2008 su svi FSI a 3.0 ima i kompresor. u svakom slucaju, do sad je vozio C5 2.4 i ne znam koliko mu je potrosnja bitna stavka.

Comment

• maglev
                          CBC Član
                          • 02.04.2008
                          • 27
                          • Josefstadt

posto autor nije tu,pa ne znamo kakav mu je plan...al nebitno,kad sam vec na forumu samo da dodam par reci...

zverko u pravu si, u pocetku je bio i 3.0 220KS. vozio sam i taj motor ali u staroj sestici i nije mi se svidio. ne ide kako sam ocekivao iako kataloska mjerenja pokazuju suprotno. ne znam,nit smrdi nit mirise. Onaj 2.4 je sasvim ok, fixni troskovi su mu nizi bar 30% a ne ide nimalo slabije.
                          u sustini,kada se kupuje polovan,najvaznije je u kakvom je stanju konkretan primjerak.

od nekih sporednih stvari bih spomenuo da se obavezno trazi auto koji ima xenon,jer su obicni halogeni farovi losi,da izbegne sportsko spusteno vesanje jer je zaista pretvrdo i neudobno. ni u najgorem snu ne uzimati multitronic.
                          ja da sada biram,ja bi 3.0tdi Q.Tip. Avant.

Comment

• jovancha
                            CBC Član
                            • 13.09.2006
                            • 80
                            • bgd

Evo mene,
                            pa ovako, kad sam vec resio da uzimam iz DE, koji je malo presao i adekvatno je skuplji,
                            onda sam i suzio izbor na : xenon, siber, navigacija, ispod 70000km, !!! automatski menjac !!!!, i sta znam jos par stvari,
                            uglavnom su to motori 3.0 i 2.7, sto se tice TDI, i 2.4, 3.2 od benzinaca,
                            e sad, i ja sam primetio da je 2.0 slab, i ne bih ga uzeo, sto se tice benzinca, uzeo bih jedino 2.4, taj sam i imao na starom audiju,
                            i napravio sam gresku sto sam ugradio plin, jeste da sam se vozio dzabe, ali sam imao ogromnih problema, par puta je zaribala dizna, jednom me cak i izdala da ne odem na put,
                            silna crevca su popucala jer su postala krta, i konstantno je prijavljivao greske na lambda sondi, koje su za rezultat nekada imale los rad motora, itd.

Da sumiramo sto se tice motora, bice ili 2.7 ili 3.0TDI ili 2.4 benzin, koji u tom slucaju necu niprebacivati na plin. E sad, koji motor ce biti upravo zavisi od izgleda i kvaliteta konkretnog primerka automobila.

Ono sto mi je zaparalo uvo jeste da izbegnem automatski menjac, to sam i ja mislio, jer je na mojim prethodnim kolima upravio i zakucao tiptronic, i to je bio i razlog sto sam ga prodao,
                            ali sa druge strane sam pomislio da ako uzmemo auto do 70K, da necu imati taj problem, medjutim, ako mislite da je drasticno sigurniji manuelni menjac, onda da otklonim dilemu, ionako je malo jeftiniji auto sa manuelnim menjacem.

Konacno, imam jedno pitanje ubacujem jos jedan auto u igru : bmw 5 ???

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

ne znam zasto si imao problema sa tiptronikom. moj matori na A4 nema nikakvih problema evo auto gazi 180k.naravno zamena sita i ulja na svakih 60k. uzmi slobodno automatik i uzivaj.

a sto se ovog
                              bmw 5
                              tice, moj odgovor je UVEK E60 525i, 530i,530d, 535d... biraj , koj god da uzmes neces pogresiti ali eto da ostavim recimo da 206 kaze sta i kako sto se motora tice.

Comment

Working...
                              X