Audi 80 ili Fiat Bravo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tasicss
    CBC Član
    • 29.04.2008
    • 48
    • Vranje
    • Opel Astra F 1.7DR

Audi 80 ili Fiat Bravo

Dakle, sta je bolje od ovo dvoje auta? Da pojasnim malo: Posedujem Audija 80 1.8e 89god. vec godinu dana ali mi je izisla neka zamena za Fiat Bravo 1.4 96god sa nekom mojom sitnom doplatom 300-400eur ali koliko sam upucen (po komentarima) da se Fijat stalno kvari (malo manje nego zastava 101 ) pa sam sad u nedoumici sta da radim, sa jedne strane Audi, izdrzljiviji snazniji udobniji a sa druge Fijat mladji 7 godina + ima i klimu
    Posto do sada nisam imao nijednog Fiata interesuje me vase misljenje o tom automobilu - mane, prednosti, bezbednost, odrzavanje itd..
    "Never drive faster than your guardian angel can fly"
  • Kubikaza
    CBC Veteran
    • 01.10.2008
    • 169
    • Nis

Re: Audi 80 ili Fiat Bravo

Ja bi ti preporucio da ostavis audi,jer dobar drugar mi radi u fiatovom servisu,znam da nista ne valjaju,ne samo bravo nego svi drugi,dok ide dobro je ali kad pocne da se kvari sedi i placi.Jos za taj 1.4 kazu da se nesto nije najbolje pokazao.Ja ga ne bi menjao
    OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• tasicss
      CBC Član
      • 29.04.2008
      • 48
      • Vranje
      • Opel Astra F 1.7DR

I ja sam cuo to sto ti kazes da on ide dok ide ali kad pocne da se kvari on se kvari stalno. Hajde da cujemo malo vlasnike ovog auta!

Comment

• somi_kac
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2009
        • 796
        • Kać

Drugar vozi Bravo '98 sa bas tim motorom 1.4 12v, i sve sto moze da se promeni morao je da menja. Nije jedino menjao kocione diskove i radio full generalnu. Evo bas smo veceras pricali o tome! Drugi drugar kupio skoro onaj sa 1.8 GT, i posle mesec dana razmslja da ga proda. Jeste to atraktivan auto i lepo izgleda, ali sto je mnogo mnogo je. Neki automobili sa 20-25 starosti ne prave toliko problema.
        OPEL Astra 1.6i
        OPEL Kadett 1.6
        ŠKODA Favorit

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

vozi to jaje i uzivaj a za tu razliku od 300e ugradi klimu i bog da te vidi
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

Nemoj samo da ga bog gleda.
            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• IlijaGM
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2008
              • 313
              • Gornji Milanovac

pa slazem se,1.4 12v se i nij neshto dobro pokazao.Da ti je ponudio 1.6 16v i neko malo ladje god 97-98 ja bi se menjao iz momenta.
              Originally posted by zoranbg
              nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Ja bih se menjao da je u pitanju 1.6 jer je to Fiatov najpouzdaniji motor.

Sad, ako je taj Bravo stvarno u ekstra stanju, isplati se. Ipak je to noviji i moderniji auto. Odrzavanje je skuplje sigurno, kao sto je skuplje i za Audija to godiste.

Banalno - prva stvar je servo. Ja sam vozio to jaje par godina, bio super zadovoljan, ali kad sam prvi put kupio auto sa servom, preporodio sam se. Drugo, 1.8 motor nema neke performanse, a na plin je tek trom. Ajde, klima manje-vise, palim je samo kad moram.

Mislim da, ako vec razmisljas da menjas za Bravo, bolje da gledas 1.6. Jaje nikada nije problem da se proda, posebno ako je u solidnom stanju.

Svaki auto ima prednosti i mane, pa i jaje i Fiat. Ukoliko ti volis Audija, mozda je opcija da potrazis nekog mladjeg B4 sa klimom, ali tu ti treba da se doda jedno 1.000 evra.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by tasicss
                  Dakle, sta je bolje od ovo dvoje auta? Da pojasnim malo: Posedujem Audija 80 1.8e 89god. vec godinu dana ali mi je izisla neka zamena za Fiat Bravo 1.4 96god sa nekom mojom sitnom doplatom...
                  Nemoj menjati za Bravo 1.4 12v.
                  Ali, čim ti se ukaže neka druga prilika, menjaj tog Audija starog 20 godina za mlađi auto.

Da je u pitanju 1.6 16v, onda bi menjanje bila dobra opcija...kao što su već drugi rekli.

Originally posted by Kubikaza
                  ...jer dobar drugar mi radi u fiatovom servisu,znam da nista ne valjaju,ne samo bravo nego svi drugi,dok ide dobro je ali kad pocne da se kvari sedi i placi...
                  To je samo svedočenje da tvoj drugar veze nema. Naročito deo ''ali kad počne da se kvari onda sedi i plači''.

Comment

• tasicss
                    CBC Član
                    • 29.04.2008
                    • 48
                    • Vranje
                    • Opel Astra F 1.7DR

Tako sam i mislio, Fiat... Malo mi deluje bezveze da sidjem sa Audija na Fijata ali mladje je vozilo dosta pa otud i ta moja dilema. Sa druge strane za Audija je mnogo tesko naci orginalni rezervni deo a ako se nadje uzasno je skup, dok Fijat ima delova svugda. Sto se tice tog motora meni odgovara sto je 1.4 zbog registracije ali ako je tako los kao sto kazete onda se ne isplati. Ima servo dok Audi ga nema i samo manevrisanje na parkingu se pretvara u teretanu
                    A da ja njemu dam glava za glavu ako pristane na zamenu? zaboravio sam da napomenem da ja imam atestiran plim a on ga nema pa i tu treba da dam nekih 100eur, soferka je malo naprsla i to treba zameniti, sve u svemu izgleda da ga samo godiste i dizajn vadi. Po oglasima koliko sam mogao da primetim cena Audija je od 2500-3000eur a Fijata od 3500-4000eur. sad sve zavisi od stanja. generalno gledano moj Audi nije los, nema korozije ali poceo je da ga grize zub vremena.

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by Kubikaza
                      ...Ja tamo provodim skoro svaki dan tako da odlicno znam sta je i kakv je fiat,vece sr...nje nije moglo da se napravi od kola.
                      Verovao ili ne, i ja znam nešto malo automobila Fiat... Ne, nemam servis.

Uglavnom, bez namere da sada ti i ja ulazimo u neku veliku priču...
                      Nema veze sa mozgom reći da ''kada se Fiat pokvari, onda samo gledaj i plači''...
                      Što da plače ?
                      Da možda nema delova ?
                      Ili su možda skuplji od ostalih ?
                      Ili je to možda neka čudnovata tehnologija ugrađena na auto auto koji je 1996. godište ?!

Jedno je sigurno...ako stvarno neko i naleti na servis tog tvog prijatelja, onda stvarno nema druge nego odmah početi sa plakanjem...
                      Samo nesposoban majstor nije u stanju da popravi bilo koji auto...ako već tvrdi da je majstor...

Originally posted by tasicss
                      ...A da ja njemu dam glava za glavu ako pristane na zamenu?
                      Motor 1.4 12v se najlošije pokazao u odnosu na sve ostale koji su išli u modele Bravo/a. Koliko ostali nisu imali problema, on ih je imao za sve njih zajedno.
                      Od 1998./99. godine se više nije ni ugrađivao u te modele, već je zamenjen sa 1.2 16v.
                      Kao što su ti već rekli ljudi....da je 1.6 16v...ili ako hoćeš slabiji 1.2 16v...onda ne bi bilo velike dileme.

Comment

• Kubikaza
                        CBC Veteran
                        • 01.10.2008
                        • 169
                        • Nis

A ko je reko da je su tamo majstori nesposobni?Jer sam ja to pomenuo negde?Ne valja pa ne valja,ko sto stojadin i jugo ne valja tako i fiat.ovi noviji jedino sto motor moze da se pohvali,sve ostalo elektronika itd nema veze sa mozgom,jos pogotovo 1.4
                        OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
                        http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

druze, taj audi iako toliko mator je AUTO za tog fiata. i verujem da taj isti bravo i ako je toliko mladji nije u nista boljem stanju nego tvoj audi mozda cak i gorem. i tacno je da sve moze da se popravi ali ti na tom audiju jedino sto mozes da popravljas je trap tj da menjas silent blokove i nista vise. mnogi ovde ne kapiraju da je kod premijum klase automobila godina proizvodnje nebitna. ali, da ne buda da ja stalno kakim, nadji fiata iz doba tog audija (ako uopste ima neki citav) pa uporedi i cenu i stanje, sve ce ti se samo kasti. po meni je bolje voziti tog audija jos neko vreme jer sigurno sa njim ne visis po servisima i ne razmisljas da li neki kvar moze da se otkloni. strpljen spasen... bice kola i to mnogo boljih i mladjih za male pare. cene su vec pocele da padaju. uostalom sedi, probaj, provozaj... mozda ti se svidi
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• tasicss
                            CBC Član
                            • 29.04.2008
                            • 48
                            • Vranje
                            • Opel Astra F 1.7DR

Ostavicu Audija, imas pravo kada kazes da uporedim Fiata Audijevog godista, a i navikao sam se na Nemacka vozila, sacekacu neki B4 ili pak neku vektricu u lepom izdanju (ako ih jos uvek ima citave limarijski) i to je to, koga god da pitam svo kazu da sacuvam Audija sto bih Zverko rekao: Deutsche gemacht - gut gemacht... i tu nema price (bar za mene)

Comment

• kristina990
                              Banovan
                              • 13.04.2009
                              • 1066
                              • Srbija

...ako ti je karoserija dobra(nikad udaran)ne prodaji ni za živu glavu,sve ostalo se može i na tom autu vredi popravljati
                              karoserija je debelo pocinkovana tako da može da izdrži 30 godina
                              ja sam ga imao 2 god sad vozim g3 ali jaje ne mogu zaboraviti,žao mi je što nisam bio u mogućnosti da uvezem iz inostranstva dobar primerak 90,91.g prilikom zadnjeg uvoza
                              bravo je za jaje isto kao i moj g3 -obična kanta
                              ne silazi s konja na magarca!

Comment

Working...
                              X