Audi 80 ili Fiat Bravo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Audi 80 ili Fiat Bravo

btw, tasicss, cime se ti bavis u zivotu? (nadam se da pitanje nije indiskretno)
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• IlijaGM
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2008
      • 313
      • Gornji Milanovac

Originally posted by tasicss
      neku vektricu u lepom izdanju (ako ih jos uvek ima citave limarijski)
      Shto se limarije na vectrama tice od 99. pa navishe sve su pocinkovane,dok su malo stariji primerci delimicno pocinkovani,samo sajtne,rubovi...
      Pocele su da trule samo one koje bu bile lupane.One koje nisu bile havarisane su i dan danas u izvanrednom stanju,i nemaju korozije.
      Originally posted by zoranbg
      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• tasicss
        CBC Član
        • 29.04.2008
        • 48
        • Vranje
        • Opel Astra F 1.7DR

Originally posted by zverko
        btw, tasicss, cime se ti bavis u zivotu? (nadam se da pitanje nije indiskretno)
        Serviser racunara
        "Never drive faster than your guardian angel can fly"

Comment

• tasicss
          CBC Član
          • 29.04.2008
          • 48
          • Vranje
          • Opel Astra F 1.7DR

Imao ja Vectru A odlican auto ali limarija je bila ocajna, kad kazem OCAJNA onda to i mislim. Ali mi ostao u pamcenju neki dozivljaj ja sa Vectrom A c20xe 2.0 130ks na crti sa BMW-om 520 na semaforu i pojedem ga za nekih 30m u startu.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

BMW nije auto za na crtu pogotovo model koji nema sper diff. ti si njega dobio na startu ali bi on tebe opeglao po krivinama elem, teraj ti tog audija i pravi parice za nesto novije ...
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• tasicss
              CBC Član
              • 29.04.2008
              • 48
              • Vranje
              • Opel Astra F 1.7DR

Do krivina nismo stigli, naisli smo na sledeci semafor Naravno, imam u planu neki dobar primerak 80 B4 ili neki C4 videcemo...

Comment

• vlada008
                CBC Član
                • 18.09.2009
                • 33
                • Beograda, Resnik

I ja sam bio u isto j dilemi
                Imam Audi 80 B3 i sve sem koze napred nazad diskovi...i tako to.
                I odem ja na pijac...elem radio sam u delti...i svideo mi se taj Bravo...autic za mlade...simpa...mlad...
                Ali realno unutra nije neki kvalitet...zavisi ko sta voli...
                Moj cale vozi A4 i veruj mi posle ovog nase trosocala uzeo bi samo A4, A6 ili A8 ostalo je smesno! Mislim da ne vredi menjanje!
                Nije da hvalim audija ali meni jedan od lepsih automobila pa cak i B3 koji je po meni unutra lep ali manje spolja
                Sve je stvar ukusa! Koliko para ( kad je nov ) toliko muzike.
                Meca mi se naprimer svidja spolja ali unutra nikako...gledano do 2001 god. sad je mrtva trka.
                Onada ovi ostali ( vecina ) Plasticna tabla i to ona najgora, tapaciri izlizani...moj auto je 91 god i sve radi u najboljem stanju...mada sam ja dosta stvari menjao nepotrebno ali sta cu kad volim da petljam...mada znam da bacam pare...
                Zivot je kratak...i brzo ode...vozite pun gas da vam ne bi pobegao

Comment

• panonica
                  CBC Član
                  • 01.02.2009
                  • 10
                  • Subotica
                  • Brava 1.6 16v i seicento sporting

A zasto na forum stavljate tudja iskustva? Ono "drugar kaze ovo, burazer ono...", je po meni neozbiljno. Ovo je prostor za razmenu iskustava a ne informacija dobijenih od nekoga treceg.
                  Ukratko, posedujem Fiat Bravu 16.16v dve godine. Napravio sam veliki servis i zamenio diskove i amortizere cim sam je uzeo i od onda tankujem i vozim. Napravio sam oko 35 TKm i samo redovno menjao ulje i filtere od onda. Auto je takodje pocinkovan, stoga ne vidim sta je taj audi toliko bolji od nje.
                  Vozio sam takav audi, nemam nikakvih posebnih zamerki na njega, ono sto mu je realna prednost u odnosu na fiat je tisina na vecim brzinama. Uzmimo u obzir cenu redovnog odrzavanja Fiata i Audia pa se odgovor namece sam.
                  Inace aktivno vozim 23 godine, ne zelim ni da sabiram koliko Km imam u ****tu, probao sam svasta od 30 do 570 KS, posedovao svasta, pa sam se ipak opredelio za Fiat (ovo mi je treci) i za sada se nisam pokajao.

Comment

• vlada008
                    CBC Član
                    • 18.09.2009
                    • 33
                    • Beograda, Resnik

E ovako zasto sam se ja naprime odlucio da kupim Bravo ali ga nisam kupio...
                    Mladji auto...taj 1.6 trosi manje a ide bolje! Stelovanje panjenja...nemoras da koristis glupi stroboskop...
                    Uvek je bilo bar iz mog iskusta jeftinije odrzavanje 8v nego 16v u Audi 1.8 staje 3.3l ulja tako da te servis izlazi smesno na to ulje dodas filter ulja, vazduha i ako imas klimu i filter klime on je malo skuplji ne u odnosu druge automobile vec na ovo malo pre navedeno...a ako vec kupujes polovan auto to je bitno bar meni...svidja mi se spoljni izgled Brava...ali nikako mi se ne svidjaju njegove rucice za vrata, branici koji se ljuste...ali bez uvrede mnogo je kvalitetnija boja na Audiju nego na Bravu.
                    Na bravu mi se jos nesvidja...sto je jeftina plastika table, sedista su od materijla koji se lako trosi...tesko je naci ocuvana...mislim na kupovinu polovnog auta...i jos mnogo stvari.
                    Kod audija to nema...
                    Elektronika i posle toliko godina radi savrseno...mada ja to ne bi zvao elektronika jer cist sklop prekidaca i releja...
                    Na audiu za razliku od tih novijih bi samo da minus na...
                    Spoljni izgled unurta je po meni ok skroz...nema tempomat, bord racunar, navigacija...ali to nema ni auto od 7000e zato sam i odustao. Jer nemam 8000e za auto
                    A da ga menjam samo zbog spoljnog izgleda ne isplati mi se...ne znam sta kupujem a u ovaj sam dosta ulozio mada mi nije zao...nikad me nije ostavio.

Comment

• panonica
                      CBC Član
                      • 01.02.2009
                      • 10
                      • Subotica
                      • Brava 1.6 16v i seicento sporting

"Ja zavrsio posao!
                      Radi grejanje kao nikad do sad! Sad je milina! Resio sam sa kutijom od cd plejera za kola...isekao taj karton i zalepio ga ristoljem za plastiku...posto me je malo bio strah da se ne otopi plastika presao sam i lepkom po rubovima...
                      Za sad funkcionise! I to mnogo dobro...vredelo je truda.
                      Hvala vam svima mnogo na savetima!
                      Interesuje me samo...
                      Da nije neko slikao raspored sajli?! Imam problem oko vracanja!
                      I interesuje me kada sam sve sklopio ostala mi je sajla sa plavom plastikom
                      Nemam pojma gde ide...
                      Gde se nalazi slavina na grejanju?!"

Ovo i slicno sam procitao na postu:
                      viewtopic.php?f=337&t=33299

Ja na Bravi a ni na Fiatima pre nje takve krpljavine nisam morao raditi. Mozda materijali nisu najkvalitetniji, mozda ponegde nesto skripuce u voznji, mozda se negde ljusti boja, ali sve sto treba da radi, na njoj radi, i grejanje, i klima, i grejaci zadnjeg stakla, i grejaci retrovizora, i prozori, i centralna sa daljinskim,...
                      Ipak je taj audi mnogo stariji auto, i koliko god da je kvalitetno napravljen godine cine svoje...

Comment

• vlada008
                        CBC Član
                        • 18.09.2009
                        • 33
                        • Beograda, Resnik

Originally posted by panonica
                        " radi, i grejanje, i klima, i grejaci zadnjeg stakla, i grejaci retrovizora, i prozori, i centralna sa daljinskim,...
                        Ipak je taj audi mnogo stariji auto, i koliko god da je kvalitetno napravljen godine cine svoje...
                        Jedino sto sam krpio je bilo glupo grejanje! Ne znam sta im je trebao takav propust...ali moj audi je presao mnogo vise nego Bravo i bogami je mnogo stariji...
                        A sto se tice opreme...
                        Grejaci retrovizora, el retrovizori levi i desni, u boji.
                        El podizaci napred i nazad sa blokadom zadnjih prozora...dugmici na rukohvatima...osvetljenje dugmica se gasi pri zatvaranju prozora i podizaci se gase prilikom zatvaranja vrata...
                        El Šiber
                        Klima
                        Alarm sa centralnom ( centralna na vakum pumpu )
                        Servo i te gluposti normalno da ima...
                        Maglenke...
                        Al felne...
                        Ovo je sve bilo fabricki na njemu
                        Opet kazem bravo mi se svidja ali nije mogu da me natera da odlucim u njegovu korist...
                        Slicni su trapovi...jeftiniji su delovi za Audi...ne kaze da su i kvalitetniji ne vrsim testove...
                        Da se svaki auto kvari stoji...svaki auto se kvari samo sa autom od 5 god starosi manja je verovatnoca da ce ti nesto crci...

Comment

• Azrael
                          CBC Senator
                          • 29.06.2006
                          • 278
                          • Kragujevac

Ja bih samo da dodam nesto u vezi Fiat Brava koga posedujem, a to je da su sedista i svi unutrasnji tapacirunzi kao novi, a auto je presao preko 170000 km, tako da prica o ne kvalitetu enterijera ne stoji.

Comment

• vlada008
                            CBC Član
                            • 18.09.2009
                            • 33
                            • Beograda, Resnik

Moj Audi je presao 250 000 po satu... koliko stvarno nemam pojma...i enterijer je kao nov ali nov...mozda je prepakivan stvarno ne znam ali plastika ne moze da se porede...
                            Ja predlazem da odemo sa covekom na pice sa jednim Audijem 80 i jednim Bravom pa covek neka vidi sta mu je bolje i sta mu vise odgovara!

Comment

• tasicss
                              CBC Član
                              • 29.04.2008
                              • 48
                              • Vranje
                              • Opel Astra F 1.7DR

Slazem se da godine cine svoje, ali sve ima svoje prednosti i mane pa tao i Fiat I Audi, generalno stvar izbora, ja sam bio u dilemi bas zbog godista ali glupo mi je od Audija na Fiata, gledacu da ulovim neki Audi B4, to bih bila ekvivalentna zamena mojim ocekivanjima i mogucnostima iako su mi nudili i nude sve i svasta...

Comment

• vlada008
                                CBC Član
                                • 18.09.2009
                                • 33
                                • Beograda, Resnik

Sad imas B3 i hoces da ga menjas za B4 zasto? Ja to nikad ne bi uradio! Jedino zasta bi menjao je A4 ili A6 a ako nemas kinte bolje po meni da nastavis da teras taj tvoj!

Comment

Working...
                                X