Razlog za brigu...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Godo
    CBC Početnik
    • 25.09.2009
    • 7
    • Beograd

Razlog za brigu...

Kola koja sam kupio prosle nedelje su registrovana u januaru ove godine, pretpostavljam da su tad i uvezena. Interesuje me da li postoji mogucnost da tip koji mi je prodao kola, a koji ih je doterao iz nemacke ode sad tamo, prijavi da su mu ukradena i da se meni kola prilikom registracije u januaru ili prilikom neke kontrole pre toga oduzmu. Mozda sam paranoican, ali dao mi je samo jedan kljuc prilikom prodaje, saobracajna mu je duplikat, kola sam tad proverio kod saobracajne patrole i kao sve je ok sa njima, ali ipak... I osiguranje (ono obavezno) mu je kao zena izgubila, pa, ce i dati duplikat, ali evo prodje vec sedam dana, a jos ga nisam dobio (rece mi juce da mi je poslao postom)... Da li bih mogao da podnesem zvanican zahtev SUP-u za proveru kola, da kasnije imam bar neki pisani dokaz da sam bio savestan kupac i ako mogu kako i gde se to radi? Ako hocu kola da kasko osiguram jer moraju da se vode na mene i u tom slucaju bi ih sad preveo na mene ili ipak da cekam do isteka registracije tj do januara?
    Ovo mi je prva kupovina i dzaba sto je kupovina trajala mesecima i sto iscitavah forume uzduy i popreko, sve mi se cini da sam se zajebao..
    Hvala unapred
  • Jesa
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2008
    • 344
    • Beograd
    • Honda Civic 1.4 LS

Re: Razlog za brigu...

KasKo marko na Kosovo stize
    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

zasto si uopste kupio takav auto?
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

1.Da li je taj lik vlasnik auta?
        2. Ako nije, može biti problem. Ako jeste vlasnik, pa imaš kupoprodajni ugovor, i on ti je dokaz da je vlasnik stavio svoj potpis i time je sve legalno.
        3. Auto je sigurno carinjen, pa čak iako prijavi tamo nestanak, vidi se da imaš carinsku deklaraciju i overu kupoprodajnog ugovora pre prijave krađe vozila.

Čini mi se da si malo paranoičan, ali sve je moguće u životu.

Za kasko osiguranje moraš biti vlasnik, ako nećeš da premija osiguranja glasi na prethodnog vlasnika, čime on naplaćuje eventualne štete.

P.S. I moj auto je imao samo jedan ključ, to ne mora ništa da znači.

Comment

• Godo
          CBC Početnik
          • 25.09.2009
          • 7
          • Beograd

Nije on vlasnik, pozvao je nekog na koga se u saobracajnoj vodi vozilo i sa njim sam sklopio kupoprodajni ugovor.
          Tako i mislih, da moram ja da budem vlasnik, naravno da ne zelim da kasko premija osuguranja glasi na prethodnog vlasnika.
          Hvala puno na odgovoru.
          Jos jedno pitanje:
          Citao sma na forumu da ovde kod nas ako ti ukradu kasko osigrana kola moras osiguranju da das oba kljuca, a ja imam samo jedan. Da li da im to napomenem prilikom sklapanja kasko osiguranja i da li postoji varijanta da od ovlascenog uvoznika/servisera narucim da mi se nareze drugi kljuc?

Comment

• little
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 912
            • BGD
            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Originally posted by Godo
            Da li bih mogao da podnesem zvanican zahtev SUP-u za proveru kola, da kasnije imam bar neki pisani dokaz da sam bio savestan kupac i ako mogu kako i gde se to radi?
            U policiji nema dovoljno veštaka da se pokrije cela terotorija Srbije i da se obradi svaki zahtev vlasnika polovnog automobila.
            Veštačenje se obavlja po određenom predmetu i mora postojati razlog zbog kojeg se proverava legalnost nekog vozila.
            Postoji stručna provera (na kraju se dobija potvrda) u Centru za motorna vozila AMSS.
            Cene zavise od modela i godišta automobila, najbolje je da proveriš njihov sajt http://www.amss-cmv.co.rs
            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Godo
              CBC Početnik
              • 25.09.2009
              • 7
              • Beograd

Hvala

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715
                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Najbolje da ideš do ovlašćenog servisera i nabaviš rezervni ključ. To treba da uradiš prvenstveno zbog sebe. Koliko ja znam, za to ti treba saobraćajna dozvola na tvoje ime, i oni naručuju ključ sa kodovima iz fabrike. Ja sam tako uradio sa mojim autom, i bilo jeftinije od budženja i kopiranja ključa kod sumnjivih likova.

Comment

Working...
                X