nova kia ceed

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

nova kia ceed

sta mislite o novoj kiji ?
    promenili su skroz unutrasnjost vozila i sada deluje bogatije i kvalitetnije.

auto je krcat opremom i cak su i povecali garanciju na 5god/150 000km na ceo auto ili 7 god/150 000km na motor i menjac!

za 13800e se dobija dosta opreme, metalik boja, ceo siguronosni paket, i td (samo ne alu felne), plus 5 godina garancije na 150k km!!!

u principu auto je dobio dobre ocene na stranim sajgtovima i preporucuju ga kao dobru kupovinu.
    zanima me vase misljenje, uopste o ovom autu. da li je po vama dobra kupovina?

pozz!
  • Marcus
    CBC Senator XXL
    • 19.10.2007
    • 631
    • Novi Beograd - B62

Re: nova kia ceed

Meni je "stari" ceed spolja lepsi od novog... Jeste da su samo neke sitnice promenili, ali meni se ne svidja...

Ono sto mi je drago jeste sto je pro_ceed ostao spolja identican kao i prethodnik... Gledao sam jos ranije neke slike kako bi pro_ceed mogao da izgleda i mogu samo da kazem

Ali unutrasnjost je sasvim druga prica... Sve sto su promenili je lepse nego u prethodnom modelu... Osvetljenje, dugmici... ma sve...
    Jedino sam malo skeptican po pitanju upotrebljivosti ovih izmena na volanu, imam osecaj da se lakse koriste komande na volanu starog ceeda...

Nisam jos probao nov model, ali idem u servis uskoro da odradim neke sitnice na svom, pa cu iskoristiti priliku da bolje pogledam novog ceeda/pro_ceeda ako ga imaju u salonu

Comment

• kamango
      CBC Senator
      • 31.05.2009
      • 205
      • KS-BG

Gde nestade ona dinamicna linija. Sada izgleda jako smoreno i po meni napravili su totalni step back sto se tice dizajna.

Comment

• Marcus
        CBC Senator XXL
        • 19.10.2007
        • 631
        • Novi Beograd - B62

Pa ja na ovo gledam samo kao preradjen model, nikako kao nesto totalno novo...

Spolja su ga malo zasrali, ali se bar nisu zeznuli kod verzije sa 3 vrata... Sto se unutrasnjosti tice, tu su sigurno uznapredovali jer kad uporedim moju sa ovom sa slike, kao da gledam dve razlicite klase automobila...

Ponuda motora je koliko vidim ostala identicna, a oprema je malo pojacana ( prebacili iz viseg u nizi paket neke delove opreme ), ali samim tim i cena je malo veca

Ukupno gledano, na dobrom su putu da naprave auto koji ce da bude konkurentan i malo jacim/skupljim modelima..

Comment

• mrki
          CBC Senator XXL
          • 08.11.2006
          • 550
          • nis, serbia

i meni je stari imao lepsi dizajn, ali starog vise nema

unutrasnjost je sada mnogo bolja, pojacali su i opremu i garanciju, sto mi je u sustini najprimamljivije!

ceed mi je interesantniji kao porodicni auto u odnosu na pro ceed, pa me zato zanima da li je novi ceed dobra kupovina?
          @Marcus
          i pro ceed ce biti fejsliftovan ali 2010.

Comment

• Marcus
            CBC Senator XXL
            • 19.10.2007
            • 631
            • Novi Beograd - B62

Kupovina... hmm... Pa glupo bi bilo da ti kazem da je losa ili dobra kupovina, kad u opticaju postoji jos par automobila koji mogu da pariraju novom ceedu... Za pocetak tu je hjundai i30, reno megan 3, kao i opel astra... To su neki sto imaju slicnu cenu sa ok opremom...

Sto se tice 2010, nadam se da ce dobro da razmisle pre nego sto odrade bilo kakav facelifting na pceedu...

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Slazem se sa prethodnim komentarima, po meni je prva verzija bila lepsa sto se dizajna tice.

Inace, pored faceliftinga spolja, malo redizajnirane unutrasnjosti i produzene garancije, najvaznija razlika je ona koja se ne vidi na prvi pogled. Naime, u cilju povecanja udobnosti i nivoa komfora u voznji, Kia je kompletno redizajnirala vesanje, izmenila geometriju istog, i od sada ugradjuje drugacije opruge kao i amortizere. Istovremeno, kako bi se donekle kompenzirao uticaj takve promene na upravljivost, redizajniran je i upravljacki sistem i nivo servo asistencije. Mislim da je Kia ovime jasno htela da napravi podelu, pa su "povukli crtu" i sada nude "obicni" Cee'd kao izbor za porodican auto i zato su ovu novu verziju tome i prilagodili, a ProCee'd ce da bude izbor mladjih ljudi odnosno "bećara" Sve u svemu, neki prvi odradjeni testovi ukazuju na to da je time karakter "originalnog" Cee'd-a umnogome promenjen, da auto ima doduse bolji odziv na komandu upravljacem ali da je manje stabilan u ostrijim manevrima odnosno da se karoserija vise "naginje" u krivinama nego kod prethodne verzije. Po meni, ako je to tacno, to je jos jedan minus pored nazatka u (re)dizajnu.

Generalno gledano, ipak je ovo jedan od "best buy" modela u klasi, daje jako puno za ulozen novac i ova produzena garancija je jako veliki plus u celoj prici. Medjutim, da sam ja u situaciji da biram, pre bih uvek izabrao Hyundai i30 a narocito nakon ovih promena koje su napravljene u ovoj restyling verziji, jer jednostavno ne volim tako trimovane automobile. Subjektivna stvar, naravno. Ako si zainteresovan, najbolje je obici salone, pogledati iz prve ruke o cemu se radi, zatraziti probnu voznju... pa odluciti. Jeste ovo dobra ponuda u klasi, ali za te novce itekako ima i drugih isto tako dobrih automobila.
              http://www.bmw.tv

Comment

• mrki
                CBC Senator XXL
                • 08.11.2006
                • 550
                • nis, serbia

@overspeed :
                welcome back

vec sam isao do salona i malo razgledao par modela koji mi se svidjaju.
                posto mi se izjalovila kupovina pre par nedelja, odlucio sam da povecam izbor, a kia ceed je definitivno pri vrhu.
                zato sam hteo da saznam par dodadnih informacija od drugova clanova o ovom modelu.

samo je pitanje da li slusati razum ili srce.

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Ne bih sad da iznosnim neke neistine, ali mnogi su na testovima poredili ceed i i30 kao dva jako slicna automobila sa razlikom upravo u vesanju... Ceed/proceed je bilo malo tvrdje trimovan i predvidjen za neku stabilniju i "brzu" voznju, dok je i30 bio mnogo komforniji... Nisam se vozio u i30, ali pro_ceed itekako oseca svaku neravninu, cak i sa profilom 195/65/15

Mozda je jedina greska sto nisu u startu napravili razliku izmedju ceeda i pceeda, ali ocigledno je da je u tom trenutku bitnije bilo napraviti razliku izmedju ceeda i i30...

Drugar je skoro uzeo megana 3 sa 5v, i mogu reci da je daleko udobniji od pro_ceeda...

Comment

• Mirror
                    CBC Senator
                    • 29.01.2009
                    • 206
                    • Novi Sad

@mrki

Zar nije LX CITY+ 13850 eur? Tj. dobijas i felne, odnosno ako ih neces, onda je 400e jeftiniji (niza oprema). Ako se ne varam, trebao bi da ide u taj od 13850 i bluetooth, kao dodatak. Mada ne mogu biti siguran da li je to bila ponuda samo tokom sajma u NS. (ta manja cena...)

EDIT: sada sam video na sajtu da je 13950 LX CITY, znaci bluetooth i felne za 500e.
                    "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Čisto usporedbe radi ...

Ja imam i, naravno, vozi i30 1.6CRDi 90KS SMILE+ oprema.

Auto ima srednji trim, jako se lepo vozi, nezavisno vešanje i tako to
                      Dešava se da auto malo poleti preko nosa ukoliko preterate u krivini ali jaaako retko i vrlo se lako kontroliše. Veoma je poslušan.
                      Oseti se put ali u tolikoj meri da znate šta se dešava pod točkovima ali to ne utiče na udobnost vožnje i poslušnost automobila.
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• kamango
                        CBC Senator
                        • 31.05.2009
                        • 205
                        • KS-BG

Realno pored Astre u ovom trenutku ne mogu da zamislim bolju prodaju Ceeda. A tu su i Renault Megane Sedan, Subaru Impreza, i30...

Jedina pozitivna stavka kod ovog redizajna je komfor, meksa voznja i prijatan enterijer mogu dosta da pomognu u prodaji. Realno 95% ljudi ni ne pomisli kada kupuje da li nos bezi u krivini pri 70kmh, vec kako upija rupe. Jedan korak napred, jedan nazad.

Comment

• mrki
                          CBC Senator XXL
                          • 08.11.2006
                          • 550
                          • nis, serbia

@kamango:
                          bez da vredjam ljubitelje pojedinih marki, ali za te pare, kod svih drugih proizvodjaca dobijas mizeriju od opreme.
                          nije mi cilj ni da kupim klotiran auto, koji samo nosi "poznatiju" znacku na sebi.

vecina cak zakida na bezbednosti, pa sa vecim paketom te pocasti sa dodatnim vazdusnim jastucima isl.

to sto mu bezi nos pri vecim brzinama mi nije od presudnog znacaja jer kupujem porodicni auto, a ne neki super sportski model sa xxx konja.

znaci, sve u svemu, mogu da zakljucim da nova kia ceed vecini ne ulazi u neki uzi izbor za kupovinu.

Comment

• Marcus
                            CBC Senator XXL
                            • 19.10.2007
                            • 631
                            • Novi Beograd - B62

Pa meni bi ceed svakako bio u uzem izboru, ali slazem se sa overspeed-om da bih pre uzeo i30... Ja sam pro_ceeda uzeo samo zato sto hyndai nije imao verziju i30 sa 3 vrata Salu na stranu, ceed/pceed mi je atraktivniji naspram i30, ali to nije presudno

U zavisnosti od toga koliko para imas na raspolaganju, ja bih ti savetovao da sacekas koji mesec kad pocne prodaja nove astre kod nas... Sa cenom nesto vecom od 14000, sigurno ce biti jedan od prodavanijih automobila... Standardna oprema nece biti losa, a i blizi se bg sajam pa ce mozda biti i nekih akcija...

Comment

• mrki
                              CBC Senator XXL
                              • 08.11.2006
                              • 550
                              • nis, serbia

@Marcus:

ma naravno, nikuda ne zurim.
                              propustio sam jednu akciju pre par nedelja, pa sada samo razmatram ponudu.

zato sam i otvorio ovu temu da cujem vasa misljenja.

Comment

Working...
                              X